Skocz do zawartości
Forum

Mamuśki z Polski i nie tylko :)

Rekomendowane odpowiedzi

zapraszam na niedzielną kawkę:36_1_1:
wpadam sie przywitać i wypadam bo ful roboty mam jeszcze dziś.M zaprosił kolege z żona na mecz dziś popołudniu.a że mecz wypada w porze obiadowej to muszę większy obiad zrobić.i znow naszlo mnie na ciacho...zrobie kruche z budyniem i bananami...mniam mniam mniam....no i ogarnąć mieszkanie.wczoraj poleniuchowałam to mam dziś za swoje,ale co tam!
udanej niedzieli kochane i wszystkim chorym duzo zdrówka:36_4_9:

http://zasuwaczki.bejbej.pl/suwaki.php?id_suwaka=790

Cześć
Jestem dopiero dziś, bo wczoraj czasu nie miałam, a dziś byłam w pracy.
Okropnie sie czuje :36_2_21: chyba Tuśka mnie zaraziła, bo mnie też boli gardło, jest mi ciągle zimno i mam napady duszności.Najgorzej było wczoraj jak poszłam z Olim na zakupy.Dobrze, że wybrałam sie do mamy do sklepu, bo mnie przynajmniej miał kto cucic.Podobno byłam blada jak trup.M po nas przyjechał i zawiózł do domu.Dziś już jest troche lepiej, bo zaaplikowałam sobie grypeksik.

Asiu to niezłą Ci M niespodzianke zrobił, tylko pozazdrościć takiego męża :)):36_15_9:

Guniu jak idzie nauka i jak czuje sie Piotruś????Bo kurde nic o nim nie piszesz.Ma jeszcze ten kaszel???

Tusiu a Ty jak sie czujesz???? Powiedziałam M, że kupiliści Matkowi "rekina" i on też będzie kupował Oliśkowi.Niezła z niego papuga, co ???

Ewciu dobrze, że już troche Ci przechodzi ta choroba.Dobrze, że sie wyleżałaś

Madziu a co u Was, ajk Amelka???

Guniu dziękuje za wiadomość na NK o tym zdjęciu małej Polusi.Tak sie wkurzyłam jak to przeczytała, że aż normalnie ciśnienie mi sie podniosło.Jak tak można!!!!????

W pracy narazie nic ciekawego nie robie, zrobiłam pare bukietów ( wiechci) ale żeby mi sie podobały, to bym nie powiedziała.Typowe kwiatki dla babci na imieniny.Juro też ide po południu i będe sprzątać, tak że znowu nic ciekawego.Od niedzieli jestem sama, więc wtedy będe działać

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200701201762.png

hej,
u mnie poprawy zdrowotnej brak, a chyba nawet jest gorzej:36_1_4: Już prawie wogóle nie mogę mówić, kaszlę tak, że o mało płuc nie wypluję i katar z nosa leci :36_1_4:
Jutro rano do lekarza idę, niech mnie jeszcze raz porządnie przebada i zaleci co robić dalej, no i oczywiście biorę zwolnienie lekarskie (myślę że na tydzień).

Sówko kochana kurde nie chciałm Cię zazić ;-((( Ale te zarazki z Katowic do Częstochowy szybko się przemieszczają:lup: Zdrówka Ci życzę, oszczędzaj się, kuruj no i może nie popełniaj tego błędu co ja tylko idź od razu się przebadać.
Twój M pozazdrościł rybki? Fajnie, Oli będzie miał w kogo się wpatrywać i karmić, no i oczywiście asystować przy wymianie wody :rybkaszczescia:

Asiu - zazdroszczę Ci takiego dnia dobroci dla żony ;-))))Fajnego masz M :36_1_11:

Guniu - jak się ma Piotruś? Ospa już przeszła? Dużo zdówka i całusów dla niego!!! A ty jak się czujesz? Nie przemęczasz się za bardzo tą nauką? Miałas iść na rozmowę do towarzystwa ubezpieczeniowego - i jak było? Jakieś perspektywy ciekawej pracy?

czesc dziewczyny
ooch ale ja mam dziś lenia!Oli wstała po 7:o_noo: a ja nie mialam siły wstać to przyniosłam laptopa i przekupiłam ja bajką!taka ze mnie mamuśka:Nieśmiały:nawet jakiś nie mogę skupić się na pisaniu:o_noo:chyba kofeiny brak w organizmie!
karola witamy po kilkudniowej nieobecności:36_1_1:co porabiałaś przez ten czas?
Tusiu a widzisz uparciucho,tak jest jak sie koleżanek nie slucha!ale polezysz sobie w domu chociaż i bedziesz miała więcej czasu dla nas:36_1_1:
Sówko już nie bądz taka skromna!wszystkie wiemy ze masz do tego smykałkę.fajnie ze robisz to co lubisz...
Guniu czy ty nie miałaś dziś iść na jakąś rozmowę?jak sie czuje Piotruś?
Ewciu a jak twoje choróbsko?poszło już sobie?
Kasia M juz jest bliżej ciebie?jak weekend bez cioci?
BASIU A TY GDZIE SIE PODZIEWASZ? WSZCZYNAM OFICJALNY POŚCIG I DOCHODZENIE GDZIE JEST BASIA?!?!?!?no i Kata i agusia też dawno do nas nie zaglądały :(((
jutro w Irlandii dzień Św.Patryka.ok 12 wybieramy się na paradę do centrum,o ile nie będzie padał deszcz.M ma wolne w pracy więc poleniuchujemy:36_1_1:

Asiu juz mi lepiej , teraz to moje dziecie zaczelo juz odczuwac pylki , no i zazczyna sie katar i flegma alergiczna , ale aby zapobiec rozchorowaniu na dobre, pozyczylam od mojej mamuski inhalator , krople do inhalowania juz mialam dawno zakupione , moniska juz dwa razy miala inhalacje i musze powiedziec , ze jak na razie to nie pogarsza sie tylko stoi w miejscu a katar jest delikatny nie taki jak kiedys ze sie gestwina z nosa lala , miejmy nadzieje ze to pomoze i bez antybiotyku sie obejdzie

http://zasuwaczki.bejbej.pl/suwaki.php?id_suwaka=1004

http://img.weddingcountdown.com/ticker/vsvumhz7av.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/5108.png

Asiu jak tam poziom kofeiny w organiźmie? Uzupełnilaś już? Napisz jak wygląda dzień Św. Patryka w Irlandii, jakieś festyny, pokazy?
Ewcia - a to już w marcu zaczyna się odczuwać efekty pyłków? Kurcze, nie znam się i się tak zastanawiam, co może teraz pylić? U nas z oknem szaro i buro, ani śladów budzącej się wiosny:-(( Życzę Monice dużo zdrówka!
Sówko - a jak Ty się masz? Jesteś chora?
Karola - wpadłaś jak po ogień i znowu zniknęłaś ;-((( Odezwij się
Guniu - co u Was? Też się odezwij, bo cos ostatnio nas zaniedbujesz - wiem, że to przez naukę i to teraz jest najwazniejsza sprawa, ale daj znać co u Was?

A ja się jeszcze nie nudzę ;-)))) Kupiłam dziś Twój Styl i mnie wciągnęło na kilka godzin. A jutro sobie tak troszkę posprzątam w domu, a potem znowu bedę leżakować ;-)))

Juz jestem rozmowa jak rozmowa, cos tam gosciu pogadal za duzo nie chcial mowic bo to pierwsza rozmowa przy moim nazwisku postawil sobie plusik, a liste mial bardzo dluga bylo wiecej minusow niz plusow, praca hmmm niby asystentka do spraw rekrutacji ale trzeba tez szukac "jeleni do ubezpieczen", nie wiem zobaczymy jakby co to ma dzwonic jeszcze za jakis tydzien :).

A co do Piotrusia to ospe mamy za soba ale ten kaszel go meczy wiec do konca tygodnia siedzimy w domu.Szczerze nawet nie wiem co pisalyscie ale niedawno wrocilam bo jeszcze pojechalam do sklepu chcialam sobie jakies buty na wiosne kupic ale z tych co mi sie podobaly to nie bylo rozmiaru a z mojego rozmiaru to jakies same wynalazki.
Koniec koncow kupila Piotrkowi nowa ksiazke z basniami, nowy kubek/bidon i autko- niech chociaz on cos z tego ma :)

http://piotrunio.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png

Tusiu pylki drzew juz zaczynaja pokazywac sie w lutym , mimo ze zima jeszcze w pelni to tak jest ze zaczyna pylic , napewno pyli OLCHA , bo wiele osob ktore znam jest na nia uczulone i tez maja sienny katar, musze teraz mocno kontrolowac MONISKE i moze uda sie bez antybiotyku i gorszego chorowania , a szczegolnie musze pilnowac aby sie nie dusila bo wtedy MASAKRA

wczoraj bylismy z M na zakupach i kupilismy Monisce buty gumowe n latanie po kaluzach , z wyjmowanym wkladem , m kupil mi fajne rybaczki z materialu w krateczke , do kozaczkow do wisennych butow a nawet na lato , moga byc , a i jeszcze kupil mi fajne zamszowe buty do spodni i jakby sie uprzec to do sportowej spodnicy tez pasuja

ok ja znikam wieczorkiem zagladne

http://zasuwaczki.bejbej.pl/suwaki.php?id_suwaka=1004

http://img.weddingcountdown.com/ticker/vsvumhz7av.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/5108.png

...no z tego mojego lenia nawet niezłe porzadki wyszły...pranie zrobione,zmieniałam pościel,poodkurzałam,pozmywałam naczynia i ogólem ogarnęłam takie pierdoly w domu ktorych niby nie widac ale robią bałagan.no i oczywiście obiadek:Oczko:
Tusiu własnie dokladnie nie wiem jak to wyglada,jedynie wiem ze jest jakas parada na glownej ulicy miasta...a kofeinka uzupełniona:36_1_1:zaraz nastepna kawkę do ciacha trzeba zrobic:Oczko:
miałam popisać trochę ale Oliśka marudna jak nie wiem placze mi i ciagnie mnie za reke wiec do wieczora jak coś dziewczyny:bye:

Dzień dobry ;-)

Sówko dzięki za napoje "energetyzujące" , ja właśnie skonczyłam pić kawę. Jak Ty się czujesz kochana??
Przed chwilę teściowa zabrała Mateusza do siebie, żebym mogła w spokoju poleżeć, przespać się, wziąść gorącą kąpiel i powoli dochodzić do siebie. Póki co jest kiepsko, z kaszlu boli mnie cała klatka piersiowa, a w nocy miałam takie napady kaszlu, że prawie wogóle nic nie spałam, a Mateusz na dokładkę wstał dziś o 5.45 :lup: Szczerze mówiąc to nie pamiętam kiedy ostatnio wstawał o takiej godzinie, od jakiegos pół roku wstaje 6.30-7
Więc do godz. 9 rano zaliczyliśmy: ciastolinę, malowanie farbkami, klocki, autka, Smerfy, 2śniadania, jabłko, pranie i kilka innych rzeczy po drodze.
Idę teraz zrobic sobie gorącą kąpiel, a potem do łóżka.

zapraszam na kawkę:36_1_1:
u mnie piękna słoneczna pogoda od wczoraj.mówię wam aż żyć się chce!!!zaraz zbieramy sie i jedziemy do parku.wczoraj po paradzie poszliśmy na plac zabaw,dzieci multum,park pełen ludzi,pełno żółtych pięknych żonkili,na drzewach już kwiaty...ehhh jakbym nie pisała w tym momencie o Irlandii...Oli na barana siedziala u taty na paradzie wpatrzona w parade,ale szczerze to patrzac na zdjęcia z Dublina czy Cork to parada w Limerick była słabiutka.centum miasta maszerowały wszystkie szkoły(tzn po ok20osób,dzieci z kazdej szkoły)wojsko,byly 2 wozy pancerne,straż,karetki pogotowia,marynarze,jakies grupy sportowe,chyba z 30 facetów na quadach i motorach crossowych popisywalo się,kilka postaci bajkowych,rozrzucali w między czasie cukierki dzieciom,lizaki.do końca nie byliśmy więc reszty nie widziałam.wszystko fajnie fajnie ale jak obejrzałam zdjęcia z parady w Cork to szczena mi opadła!
dziewczyny a co u was?
Tusia,Sówka,Ewcia chore:36_1_4:
Basia, Kata i agusia nie odzywają się :ehhhhhh:
karola wpadła dac znać ze zyje i zniknęła... :hmm:
Magdaloza tez się nie odzywa co u niej i Amelki,czy już wszystko się unormowało ze spaniem?
kasia pewnie zajęta przygotowaniami do wizyty M które teraz będa częstsze...
...oj coś nam znów forum podupada:36_1_4:

Hejka!
Asia - zazdroszczę Wam pogody:le: U nas wieje tak, że prawie szyby z okien wylatują, raz świeci słońce, a za minutę zamiec snieżna - porażka jakaś ;-(((
Widzę, że parada się udała - no to super, że się dobrze bawiliście!

Ja czuję się ogólnie trochę lepiej, ale nadal mam przeokropny, rozrywający klatkę piersiową kaszel. Wczoraj zrobiłam sobie syrop z cebuli (mam leki, ale jeszcze jeden naturalny syrop na pewno nie zaszkodzi), no i prawie zwymiotowałam jak się go napiłam - bleeeeeeeeeeeee co za świństwo, boję się napić drugi raz, bo może się to źle skończyć dla mojego żołądka.
Niestety Mateusz złapał odemnie kaszel i katar, teraz śpi, jak się obudzi to jemy obiad i do lekarza z nim zasuwam. Moim zdaniem to przeziębienie, ale wolę, żeby go lekarz osłuchał, czy na oskrzela mu nie siadło już.

Rekin ma się dobrze, ale gdyby był na żywieniu przez moje dziecko, to pewnie już by go nie było :lup:

Witam
Ja juz na posterunku, u nas pogoda nie wiadomo jaka raz slonce a raz nie wiadomo co z nieba sypie czy pada.
Wczorajszy test to kupa smiechu, troche mam nerwa bo tym razem bylam pewna swoich odpowiedzi a na dodatek skonsultowalam odpwoeidzi z Edzia i mialysmy kropka w kropke te same odpowiedzi i okazalo sie za ja dostalam 19 punktow, Edzia 20 (nie wiem moze walnelu sie przy zliczaniu) ale co z reszta czyzbysmy jednakowo zle myslaly bo skoro mialysmy te same odpowiedzi to znaczy ze zrobilysmy 10 takich samych beldow, troche to dziwne bo na 30 pytan dalysmy 30 takich samych odpowiedzi.
A w ogole jak tam przyjechalysmy to szatnia byla jeszcze nieczynna wiec wszyscy stali w plaszczach/kurtkach bo nie bylo co z tym zrobic a tu nagle co pewien czas ktos dochodzil bez wierzchniego ubrania- hmmm to skad te osoby byly?? Odpwoedz: pracownicy urzedu (znowu).
Ale olewka wiedzialam ze tak bedzie, tylko mam nerwy bo za pierwszym razem wiedzialam ze z mojej ewidentnej winy nie przeszlam bo juz podczas testow wiedzialam ze nie znam odpowiedzi na polowe pytan a teraz bylam pewna ze mam dobrze i badz tu czlowieku madry.
Wczoraj jeszcze po poludniu pojechalam na badania na te moje slabe kosci, i wynik mam lepszy jest poprawa z ubytku 20% zrobil sie 14% czyli wszystko sie cofa to efekt brania wapnia z vit D i zero kawy.
Potem siostra jechala do gina (mojego prowadzacego ciaze) wiec pojechalam z nia (teraz do niego nie chodze bo nie chce mi sie wystawac ponad godzine po czasie) ale skubany ma pamiec, wyszedl na chwile na korytarz i mnie zobaczyl a jak weszla do niego siostra to od razu bylo o i siostra w koncu do mnie przyszla zajrzal w kompa i mowi ona juz u mnie ponad rok nie byla (nawet nazwisko moje pamieta) wiec siostra mowi ze mam male dziecko , a on od razu jakie male juz pod koniec kwietnia bedzie miec 3 latka, wiec ona dalej no tak ale nie zawsze ma kto z nim siedziec a jej bardziej pasuje rano chodzic do lekarza wiec chodzi do przychodni i dalej opowiada ze bede miec zamrazana nadrzerke a on to jak bedzie miec skierowanie to od razu po miesiaczce niech przychodzi, najlepeij rano, zrobi sie co trzeba i pod wieczor pojdzie do domu no chyba ze cos tam bedzie nie tak to na drugi dzien wyjdzie, zaczal ja pytac o Piotrka, najlepsze bylo jak zaczal mowi ze on go pamieta taki maly czarny, sniady chlopczyk, a Sylwia juz nie czarny i nie sniady, zrobil sie blondyn i bardzo jasna ma karnacje, a on no i dobrze niech do mamy troche tez bedzie podobny, p pordzie caly czas slyszala ze do taty i do taty podobny.
Teraz sie nie wyrobie zeby isc na wymrazanie bo wlasnie ma @@@# a jeszcze musze wybrac dopochwowe i dopiero stawic sie do lekarki na kontrole i wtedy dostane skierowanie wiec musze czekac do nastepnej @#$% i ide do szpitala na wyyyyymrazaaaanie

Sowko a jak twoja nauka??
Tusiu jak sie czujesz??
Asiu zazdroszcze pogody jak ja bym chciala wyjsc z malym do parku

http://piotrunio.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png