Skocz do zawartości
Forum

Mamuśki z Polski i nie tylko :)

Rekomendowane odpowiedzi

witam po dlugiej nieobecnosci:Nieśmiały:
dziewczyny musze was bardzo mocno przeprosic za to ze tak dlugo nie odzywalam sie ale co sie u mnie ostatnio dzieje to szkoda gadac....
od dluzszego czasu mam problemy z kregoslupem,musialam wziazc 2dni wolnego w pracy bo poprostu wylam z bolu.bylam u lekarza polskiego ale tylko baba wyciagnac kase chce od ludzi.poszlam glownie po skierowanie na przeswietlenie ale ta mi powiedziala ze przeswietlenie nic mi nie da tylko przepisala mi leki i powiedziala ze jak nie pomoga to rezonans magnetyczny i nie dala mi tego skierowania.po tygodniu zarzywania lekow nie czułam zadnej roznicy,zwiekszylam sobie dawke lekow-wg wskazan lekarki oczywiscie i po 2,5tyg przyjmowania lekow jest lepiej ale i tak w pracy mam meki.
a w miedzy czasie niespodziewana wizyte zlozyl nam moj wujek,miala byc na kilka dni a przeciaga sie do dnia dzisiejszego.gadula z niego okropna ze czasem wieczorem nawet kompa nie zdarze otworzyc a on juz chce dyskutowac,z grzecznosci nie bede przeciez siedziala na kompie i jego sluchala.a szkoda gadac...
a tak generalnie wszystko do przodu,Oliska zdrowa-tfu tfu-kontrakt na kolejne 3miesiace dostalam,a pogoda u nas ostatnie kilka dni przecudowna.z dnia na dzien lato przyszlo doslownie i siedze zOlivka teraz po pol dnia na dworze.
musze sie wam pochawlic...ta wpadla jak ogien i od razu żali sie i chwali:Nieśmiały:...w czerwcu jedziemy do Polski na krotki urlop,bo dostalam w pracy tylko jeden weekend wolny i moj maz w ramach prezentu urodzinowego zabiera mnie do SPA na weekend:love::sofunny::sofunny::sofunny:TAAAKKKK SIEEEE CIEEESZEEEEE!!!!hehe!!!zawsze marzylam o takim relaksie w takim miejscu,masaże roznego rodzaju,jazzui,basen....ach musze przyznac ze postaral sie tym razem ten moj mezulek.zwlaszcza ze ostatnio miedzy nami tez sie roznie ukladalo-to kolejny ''wykrecik'' dlaczego nie zagladalam do was,nie chcialam smecic:Niewiniątko:
Basiu masz racje kobietko w maju ćwierćwiecze:gasp:
uciekam pod prysznic i spac bo wujasek juz zaczyna swoje wywody..heh...
dobrej nocki:Uśmiech:

http://zasuwaczki.bejbej.pl/suwaki.php?id_suwaka=790

Asiu no to ci nie zazdroszcze, dbaj o siebie, kregoslup to powazna sprawa.
Tusiu piszcie ile chcecie o zoo przynajmniej bede miala czego zazdroscic i chce zobaczyc fotki.
Sowko doskonale cie rozumiem ja tez czasem jestem taka zmeczona ze najchetniej bym swego robaczka gdzies wyslala ale nie mam gdzie, T za daleko ale i tak by sie nim nie zajeli a moi rodzice ciagle zapracowani o siostrze to juz nie wspomne :)
Wiec pozostaje nam rola MATKI POLKI
A ja obiecalam wkleic fotki rowerka ale jakos mi sie nie chce robic zdjec, ale jak zrobie to od razu wkleje :)
Ide cos robic bo chyba bedzie padac wiec czeka mnie dzien w domu, pranie, sprzatanie i gotowanie i nie wiem co dalej :(:(

http://piotrunio.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png

cześć dziewczynki - nie mam za bardzo czasu więc tylko wskoczyłam sie przywitac i parę słów do Sówki - znam ten ból kochana - teraz mam rodziców koło siebie, ale w Byomiu byłam sama, samiuteńka, jak paluszek, Tomek do dość późna pracował, a jeszcze by bardziej sie zdołowac dostawałam sms od teściowej - jetseśmy na basenie, jestesmy na wycieczce, jeseśmy w drodze do Niemiec, jesteśmy tu , jesteśmu sru ....... ani razu nie zaproponowali, że zajmą sie Julą, nigdy nie zaprosili nas dwie do siebie, nie zaproponowali pomocy, nawet jak chorowałyśmy, a teraz pizda przypomniała sobie na dobre że ma "swoją kochaną wnusię " i dawaj prawie co tydzień do nas - teraz niedziele tez nam zaplanowała - dopiero baaaaaaaaaaaaaardzo dobitnie jej napisałam, że mam plany i że ich napewno nie zmienię - jak znam życie, to w sobote 9spotkamy się z nimi na urodzinach) zrobi wszystko by nakłonić Tomka do zmiany mojej decyzji, ale Tomek już został urobiony przeze mnie (krzykiem, ale poskutkowało :-( ) - ja nawet na męża już nie moge liczyć - jestem zła, bo nie chcę mamuni widywać - zrobiłam mu jakiś czas temu taką jazdę , że napewno zapamięta, powiedziałam mu wszystko co sądzę o jego rodzicach!! WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!! i ... gówno to dało :-( on rozumie, że mam do nich żal, ale to przecież jego rodzice - wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - znpowu piszę haotycznie, ale zbyt emocjonalnie do tego podcodze i nawet nie umiem wyrazic tego co czuję, i co faktycznie się dzieje.!!!!

Ahh ,... miałam pisać do Sówki :-( zapomniaam sie, przepraszam ... Sówko - zacznij znajdywać czas dla siebie za wszelką cenę - wiem co oznacza nie posiadanie tego zcasu wogóle - 2 lata - 3 randki z mężem , od 16 miesięcy przy Juli i nawet najczęście siku ide z nią :-( - takiej sytuacji nie da sie wytrzymać :-( zaczniecie się kłócić z mężem, zaczniesz popłakiwać po kątach , będziesz zła na siebie i wszystkich dookoła - wiem co mówię - przechodzę to własnie. W tym roku zacznę pracę - już postanowione. Nie da się funkcjonować w towarzystwie tylko małego dziecka, choćby nie wiem jak cudowne i kochane było!! Jula jest idealnym dzieckie, nie mam z nią problemów i kocham ją nad życie, ale już czas bym pomyślała też o sobie - jeszcze trochę takiej sytuacji i zacznę krzywdzić nie tylko siebie, ale i innych - nie chcę by moje złe samopoczucie odbiło się w jakikoleik sposób, kiedykolwiek na Julince.

Za całą sytuacje winą obarczam teściów - bo sa temu winni - mieszkałam sama z Julą, w obcym sobie mieście , bez znajomych jakichkolwiek, bez rodziców przy sobie, a oni nigdy nie zaoferowali nawet choćby swojego towarzystwa przy kawie ! NIGDY NIC!!! Tego im nie daruję i już. Wiem, że ciężko wam zrozumieć napewno dlaczego niby oni są temu winni, ale jakbyście tyle czasu były same i nie miałyście się do kogo odezwać a w tle jeszcze przychodzące sms od teściowej jak to oni cuuudownie nie spędzają czasu ... Nie mieli czasu tylko dla wnuczki i dla mnie! Teraz ja nie chce mieć czasu dla nich... prawdopodobnie cierpię na depresję , ale nie mam czasu iść do kogoś kto by mi pomógł ...

Sówko nie doprowadź do tak skrajnej sytuacji!! Szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko. Zadbaj o swoje szczęście. Zacznij czasem być egoistka - łatwo się mówi, wiem, trudniej zrobic - ja jeszcze nie zrobiłam nic dla siebie, ale pójdę do pracy ... wierzę, że to pomoże

EWCIA_GAN
Gunia_G
:wsciekly::wsciekly::wsciekly::wsciekly::cry::cry: nie mam cieplej wody a jeszcze przed chwila byla

Guniu kolektory sobie podlacz :Oczko::Oczko::Oczko: chetnie sie ztoba podzielimy :Oczko::Oczko::Oczko:
dziewczyny kciuki trzymac bo ja mam dzisiaj wizyte u dentysty

A pytalas Tescia czy pozwoli?? Bez zgody wlasciciela nie biore :) poczekam az bedziemy u siebie, M powiedzial ze od razu zakladamy kolektory na ogrzewanie wody i domu.
Powodzenia u dentysty

hej a co dzisiaj takie pustki, chyba wszedfzie piekna pogoda:Śmiech: u nas tez dzisiaj spoko, troche chmur , troche slonka i jest ok:Śmiech:
Monisia to bardzo dzielna dzioewczynka , na szczepieniu byla bardzo dzielna , tylko przy ukluciu delikatnie zaplakala, a po chwili juz bylo ok, nawet pani pielegniarka bardzo ja pochwalila , bo chwile przed nia byl chlopczyk ktory na widok strzykawki zaczal panikowac i musieli go mocno trzymac , aby nie uciekl

http://zasuwaczki.bejbej.pl/suwaki.php?id_suwaka=1004

http://img.weddingcountdown.com/ticker/vsvumhz7av.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/5108.png

A co tu tak pusto???? gdzie się przez cały dzień i wieczór podziewacie dziewczyny? No wiem, ładna pogoda itd... ale piszcie coś więcej ;-)
Ewcia - brawa dla Moniki za "dzielność" :brawo:

A mojejmu dziecku się cos poprzestawiało ze spaniem i jedzeniem:Trudy: Do tej pory zasypiał w ciągu dnia ok godz. 10-11 i spał do ok. 13, a od paru dni chodzi spac dopiero ok. 14 i spi do 16, a wieczorem nie chce zasnąć :Zły: dopiero ok. 21 zasypia (normalnie to tak 19.30-20). Rano znowu muszę go budzić przed 7, żebyśmy zdążyli wyjść o 7.30. - normalnie wszystko poprzestawiało mu się... a z jedzeniem podobnie - mleka nie bardzo chce pić (rano i wieczorem), obiadu nie che - wczoraj i dziś zjadł w końcu jogurt z płatkami kukurydzianymi zamiast zupy. Ciekawe jak długo to potrwa?

Nie ma nikogo, to i ja też uciekam, może dziś położę się wcześniej spac, jutro będę wypoczęta:Śmiech:

Asicko kochana z okazji jak to sama nazwalas Twojego cwiercwiecza zycze Ci z gory aby to nastepne bylo moze nie lepsze ale inne dojrzalsze pelne milosci, napewno poznasz lepiej sama siebie i swoja wartosc musisz mi uwierzyc na slowo ze to co najlepsze jeszcze przed Toba !!!
A w Spa czuj sie jak Krolowa !

Po krotkiej dyskusji do zyczen dolacza sie moje dziecie :Oczko:

Jeszcze raz Sto Lat !!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/af907efe10.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7b8af1e9dc.png

Ewciu dzielna ta Twoja corcia :Uśmiech: a ty jak przebrniesz przez ten dentystyczny koszmar napewno poczujesz sie jak nowo narodzona i tego Ci zycze:Uśmiech:

Tusiu to aj moge Tobie reke podac bo moja Julka zasypia o 13 a wstaje czasami nawet o 16 ijeteli jej nie wezme nawet nie tyle na spacer co na szkole przetrwania i nie waymecze jej porzadnie to moge zapomniec zeby poszla spac przed 21 a tak generalnie to idzie spac najpozniej o 22 tylko ze w tym momencie jest mi to na reke bo rano moge troche dluzej pospac wie ze tak nie powinna sie klasc ale coz :Niewiniątko:u mnie ostatnio demenscja konsekwencji nastapila i ani widu ani slychu zeby wrocila szybko

Guniu poniewaz masz to za soba to prosze Cie powiedz mi jak ja mam zaczac znowu odpieluchowanie bo nie wiem czy mam znopwu wszystko od poczatku tluaczyc czy jak ;=O

Sowko co do wygospodarowania czasu dla siebie to musisz to zrobic chocby nie wiem co i tu wisienka mysli tak jak ja ..ja tez nie za czesto wychodze ale nawet jak sie wyrwe na drinka raz w miesiacu to juz mi akumulatory laduje raz w tygodniu wychodze z domu i ide albo na takuopy albo poprostu polazic po miescie napic sie kawy SAMA W CISZY:Psoty:
i wracam tak steskniuona jakby mnie rok nie bylo wiec dziala

wisienko trudno zebys nie reagowala na ta cala sytuacje nie emocjonalnie wlasnie dlatego ze ....TO SA RODZICE TWOJEGO MEZA :Wściekły::Wściekły::Wściekły: i to oni powinni cie wspierac pomagac wam i sluzyc dobra rade ale tez wiedziec kiedy ijej nie udzielac wiec uwiertz mi choc sama nie mialam takich problemow ale miala je moja siostra co pozniej skonczylo sie wrzodami leczonymi przez trzy lata malzenstwem sa kurcze chyba 18 lat a dopiero od 3 4 wspolnie wypracowali front w stosunku do wscibskich tesciow szwagier na poczatku tez nie widzialk problemu ale w miare uplywu czasu oczka mu sie powoli owieraly az w koncu zobaczyl ze albo bedzie kiwal glowka na tak albo znajdzie sobie druga zone bo rozwod wisial na bardzo malutkim wlosku pamietam jak siostra przyjechala na wakacje do Polski na 3 miesiece i powiedziala ze albo sie skonczy " molestowanie psychiczne" jej i jej dzieci bo nie wiejm jak to inaczej nazwac albo koniec ....wiec wisienko mimo wszystko uwarzam ze powinnas wierzyc ze kiedys zen koszmar sie skonczy
w razie czego wiesz ze zawsze mozesz wyrzucic z siebie ta cala zlosc tutaj:Rozgniewany:

oki ja lece milego dnia wszystkim zycze paappappa

http://www.suwaczek.pl/cache/af907efe10.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7b8af1e9dc.png

Asiu
Z okazji urodzinek życze ci : Szczęścia w życiu osobistym, sukcesów w pracy, dobrego zdrowia, domku z ogrodem i basenem, eleganckiej limuzyny, samych zwycięstw, spełnienia marzeń, miłych niespodzianek losu, grona prawdziwych przyjaciół, niewyczerpanych pokładów energii, uśmiechu na co dzień , drogi usłanej różami, satysfakcji z pracy, genialnych pomysłów, słodkiego, miłego życia, anielskiej cierpliwości przy czytaniu tych życzeń, świeżości spojrzenia, głównej wygranej na loterii, pozytywnej aury, pogody ducha, pomyślnych wiatrów, gorącej miłości , wygodnych butów, cudownych wakacji, szczęścia, punktualnych pociągów, świętego spokoju, jachtu, żadnych trosk, powodzenia u płci przeciwnej, wysokich lotów, rześkich poranków, pomyślności, trafnych decyzji, intuicji w interesach, prezentów od losu, dużego łóżka, pękatego portfela, szerokiej drogi, miłego szefa, jasności umysłu, niebanalnych wyzwań, miłych snów, pewności siebie, wielkiej fortuny, wielu uśmiechów, bogatego wujka, błyskotliwych ripost, romantycznych wieczorów, udanych łowów, pasjonującej pracy, szansy na sukces, dużo słodyczy, pozycji lidera, szampańskiej zabawy , mocnego dachu nad głowa, samych pozytywnych wibracji, pełni życia, wielu niezapomnianych chwil, dużo słońca , olimpijskiej kondycji, pomyślności, jak najmniej zmartwień, wyjścia z każdej sytuacji, uwielbienia u podwładnych, pasma sukcesów, niezmiennie zielonego światła, czystego nieba, stu lat życia, końskiego zdrowia, sławy, pokaźnego konta, manny z nieba, wysokich wygranych, ciągle nowych rekordów, wielu ciekawych znajomości, wygranych przetargów, sumiennych dłużników, taaaakiej ryby, najwyższego miejsca na podium, dobrego fryzjera, radosnych świat, serca jak dzwon, pewnej ręki, komfortowych warunków, przyjemnych doznań, wielu wzruszeń, mocnej głowy, powodzenia, stopy wody pod kilem, otrzymania najwyższych odznaczeń, osiągnięcia wyznaczonych celów, pełnego sejfu, szczęścia w kartach, sprzyjającej pogody, dobrych zbiorów, kolorowych chwil, twórczego podejścia do pracy, połamania pióra, góry pieniędzy, mnóstwa prezentów, udanych negocjacji, serdecznych przyjaciół, grzecznych dzieci, udanych wakacji, miejsca w Ksiedze Rekordów Guinessa, większości w parlamencie, miłego wypoczynku, wesołego towarzystwa, dobrego apetytu , szczęśliwej podróży, złotej jesieni, poczucia humoru, wiecznej młodości, licznego potomstwa, niewieszajacego się komputera, sławy i chwały, lekkości bytu, pokojowego rozwiązania wszystkich konfliktów, szybkiego rozwoju gospodarczego, hojnych sponsorów, korzystnego układu gwiazd, miłosnych uniesień , czytelnych instrukcji, cichych wielbicieli, mistrzowskich zagrań, dobrej nocy, wielkiej przygody, słodkich snów, zgranej ekipy, pomyślności na nowej drodze życia, pociechy z pociechy, lojalnych współpracowników, bujnej wyobraźni, interesujących przeżyć, rodzinnej atmosfery, pomyślnych wieści, radości życia, dobrego serca, pełnego szkła, syto zastawionego stołu, złotej rybki, zimnego piwa, zasięgu w każdym miejscu, gry fair play, nieomylnych decyzji, miejsca w historii, głównych ról, kreatywności, podróży dookoła świata , udanych szkoleń, efektywnych poszukiwań, pakietu kontrolnego, bogatej kolekcji, dużo wolnego czasu, beztroskiego życia, dobrej passy, celnych strzałów, zdobycia Mount Everestu, wolności, trafnych wyborów, gradu prestiżowych nagród, spokoju ducha, oddechu od codzienności, samych piątek w szkole, godnych przeciwników, szczerych komplementów, wszelkiej pomyślności, codziennych atrakcji, świetlanej przyszłości, hossy na giełdzie, korzystnego horoskopu, zdjęcia na okładce, miłych sąsiadów, wiary w sukces, mocy zawsze z Wami, wielu alternatyw, przychylności bogów, tolerancji, własnego odrzutowca, gorączki sobotniej nocy, piwniczki pełnej wina, silnej woli, wyrozumiałego spowiednika, zamku w Szkocji, ambitnych planów, kilku odkryć i kilku wynalazków, owacji na stojąco, zniewalającego uśmiechu, szczęśliwego trafu, płomiennych uczuć, pomocnej dłoni, niezawodnej pamięci, nieprzemijającej urody, asa w rękawie, nadzienia w pączku, strumieni szampana, kominka, rozbicia banku, recepty na szczęście, zabawy do białego rana, odwagi cywilnej, dobrej prasy, ptasiego mleczka, przygód z happy endem, długich wakacji, dużo rodzynek w cieście, zmysłowych nocy, gwiazdki z nieba, wiernego psiaka, celnego oka, sportowego wozu, różowych okularów , ruchu w interesie, zgrabnej figury, siły perswazji, zdolności nadprzyrodzonych, ostatniego słowa, dobrego smaku, własnego sposobu na życie, w zdrowym ciele - zdrowego ducha, właściwych wniosków, widoków na przyszłość, podzielnej uwagi, czterolistnej koniczyny.

Witam
Ja doslownie na chwilke sie tylko przywitac :)
Maly spi, M myje mi samochod a ja sie zakawiam
Basiu musisz wszystko zaczac od nowa i nie ustepowac juz malej bo wyczuje ze za kazdym razem jej ustepujesz i nie dasz sobie pozniej rady. Trzymaj sie i zycze powodzenia.
Dziewczyny czekam na fotki z zoo prosze o duzo bo chce miec czego zazdroscic, my mielismy jechac do tokarni do muzeum wsi kieleckiej ale maly dopiero co zasnal wiec pewnie obudzi sie kolo 17 wiec juz wyjazd odpada.
U nas jutro jest odpust i moze po odpuscie o ile maly znowu nie wywinie nam nuemru ze spaniem pojedziemy gdzies dalej.
Ewciu zakup sie udal jeszcze byly, laptop niby taki sam jak Piotrusia ale troszke sie rozni kolorem (nie wiele bo zamiast bailego dodatku ma czerwony wiec bedzie latwo odroznic) :) a nakladka na sedes w ulubionym kolorze Monisi czyli zoltym :)