Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

cafe82
na olka dziala kąt
no moze nie calkowicie ale potrafi sie wyciszyc
jak sie wydziera i nie slucha to idzie do kąta-tak drze sie jeszcze glosniej
wtedy mowie,ze jak sie uspokoi to pogadamy
i 5 sekund i jest cisza

hehe. U nas od razu ryk jakby go ze skory obdzierali. I tez mu mowie, ze wyslucham go jak sie uspokoi i wtedy to dziala :)

cafe82
magda_79
Do pewnego momentu nie chcialam przesadzac i wkrecac sie, ale nic sie nie poprawia. A nawet jest gorzej. w domu i przy osobach, ktore dobrze zna to chojrak - wyglupia sie, gada i w ogole super. Ale jak sa inne dzieci obce to dramat.
Zosatwienie go samego na kulkach to jakas dla mnie mega abstrakcja. W p-kolu niby jest ciut lepiej, ale dzieci jak razem wychodza to gadaja ze soba, a Michał wcisniety we mnie. Wiem, ze baaardzo by chcial tak jak inne dzieci, ale nie potrafi sie przemoc.
Musze mame podpytac o jakiegos dobrego psychologa dzieciecego i dobrze sie do tej wizyty przygotowac.

na pewno nie zaszkodzi rozmowa z dobrym psychologiem
michal na pewno sie meczy
dowiecie jak mu pomoc,co robic,zeby byl odwazniejszy

No dokladnie. Wiadomo, ze ja go kocham takim jaki jest, ale wiem, ze to tylko dla jego dobra, zeby bardziej sie otworzyl na rowiesnikow.

magda_79
cafe82
na olka dziala kąt
no moze nie calkowicie ale potrafi sie wyciszyc
jak sie wydziera i nie slucha to idzie do kąta-tak drze sie jeszcze glosniej
wtedy mowie,ze jak sie uspokoi to pogadamy
i 5 sekund i jest cisza

hehe. U nas od razu ryk jakby go ze skory obdzierali. I tez mu mowie, ze wyslucham go jak sie uspokoi i wtedy to dziala :)

U nas czasmi dziala wyprowadzenie go do drugiego pokoju. kat to jakas abstrakcja bo chyba by mi tam nie ustal i musialabym go sila trzymac:36_11_1: Najgorsze jest to ze ja na niego krzycze i Kuba uzywa krzyku zeby cos wymusic i tak sie drzemy na siebie:o_no:

Hej laseczki!

Magda obyś dzisiaj obudziła się bez bólu!
Może faktycznie przejdźcie się na wizytę... Może to wszystko wygląda niegroźnie i takie jest, ale po co chłopak ma się tak męczyć... Może na wizycie dowiecie się z czego to się bierze i jak mu pomóc...

Gosia Fajnie, że wypad do kina się udał:yes: Z egzaminami sobie poradzisz, nie ma innej opcji! Na weekend potrzymamy kciuki i będzie git:Oczko:

Rose kciuki mocno zaciśnięte i czekam na wieści:D
Co do robali to ja znowu nasłuchałam się i naczytałam o lambliach. Bardzo ciężko wykryć, a najlepsze jest to, że nawet jak dziecko ma objawy, to i tak leczenia nie przeprowadzą dopóki wynik nie będzie dodatni! Przebadałam Filipa i oczywiście nic nie wyszło, ale gadałam z babką kiedyś która tak długo badała córkę aż w końcu wynik wyszedł pozytywny:Szok:

Cafe brawa za socjologię!:o_master: Pierwsze koty za płoty:oczko:
Rodzice chyba wyczerpali limit na ten miesiąc z opieką, co? :lol: Żartuję, oby jak najczęściej proponowali Wam pomoc... Zdrówka dla Olasa...

Andzia no super, że impreza udana:D Lada moment i znowu pobalujecie!
Zdrówka dla Marysi...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Zmykam zaraz do domu spać. Młody zaczął pokasływać, ale jak nie będzie gorączkował, to go puszczę na zabawę. A we wtorek pójdę do tej lekarki co ostatnio byliśmy. Robię mu na razie inhalacje z tymianku i soli fizjologicznej. Sobie przy okazji też robię:) Zobaczymy co z tego wyjdzie... Ble, nie lubię końcówki nocnej zmiany... Ciężko wszystko do mnie dociera:Oczko: Spać mi się chce i głowa mi już leci:Padnięty: Dobranoc babeczki:Całus:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

mei wiesz co z to pomoca to dluuugi temat
rzygac mi sie chce czasami
wczoraj nawet odebrali mnie ze szkoly
pozniej do nas na obiad,kawe
a ile sie nasluchalam od ojca
no szkoda gadac
jak to moje dzieci powinny jesc normalne jedzienie a nie ciagle sloiczki
a sloiczki nie pamietam kiedy jedli,ale to szczegol
przeciez moj ojciec wie lepiej
no i w ogole len jestem ogolnie i tyle
olek to rojber i krzykacz z mojej winy
i takie tam inne pierdoly
takze odechcialo mi sie tej pomocy

Witam!

Cafe ja nawet ogarniam książkę w pdfie, choć lepiej w twardej oprawie czytać:yes:

Magda dla własnego spokoju umów się na wizytę :Całus: Wydaje mi się, ze gdyby misiek odbiegał nawet trochę od normy to panie powiedziałyby tobie......na pewno wszystko jest w porządku :yes: Rozmawialas z panią, zauwazyła coś? Czasem warto zapytac kogoś z zewnątrz, bo może inni nie postrzegają tego tak jak ty.

Mei właśnie ja natknęlam sie w necie na robaki, i nawet nie musi nic swędzieć i wychodzić na zew. Nie pytałam lekarza jeszcze, ale pewnie na kase chorych powie,ze na pewno nie, bo będzie potrzebne skierowanie. Dzisiaj kupię pojemniczek i zawiozę prywatnie do badania jutro.

Zmykam sprzątać, mam straaszny bałagan w domu...wszedzie ciuchy, klocki i samochody. Ciekawa jestem ile się czeka na wynik takiego badania na robaki.....wiem,ze kiedyś koleżanka strasznie często chorowała na grypę i okazało się, ze ma lamblie, którą kuzynka przywiozła z Turcji.......ale powtarzala badanie 6 razy, za 4 wyszło dopiero.

hej
Wlasnie rozwalilam pojemnik na wode od naszego nowego ekspresu. Nie musze pisac chyba jaka jestem szczesliwa. Najgorzej, bo nigdzie nie moge znalezc, zeby kupic nowy :(((((

A poza tym to dzisiaj razem zawiezlismy mlodego do p-kola. Nawet chetnie poszedl. Potem male zakupy i do domu.

Boli mnie wszsytko. Staram sie chodzic i rozruszac, ale efektow brak :(

Rose odpisalam :yuppi:
Koniecznie sprawdz co sie da u Marcela, a znajac zycie to wiekszosc prywtanie bedziesz musiala robic.
Chyba tylko nasz pediatra wypisuje skierowania na wszystko co potrzebujemy :)

Cafe wow. Zaszalalas z muffinkami!! :o_master:
Glupie komentarze taty! Szkoda gadac!
Ale ja tez sie nasluchalam o sloiczkach i od moich rodzicow i t. Tylko akurat wszelkie komentarze mojego wychowania Michała kompletnie mnie nie ruszaja.

ROSE666
Cafe nie dziwię się, ze denerwują ciebie komentarze Taty. :Całus: Najlepiej jednych uchem wpuścić, drugim wypuścić. Ja już nie reaguje na opinie mamy czy kogoś z rodziny, choc wiadomo ciśnienie potrafią podnieść!

naprawde tylko my wiemy ile nas to wszsytko kosztuje
jak jestesmy na pelniutkich obrotach od roku
i juz pochwal nie oczekuje ale takie teksty wkurzaja mnie baaardzo
no ale to prawda,ze trzeba jednym wpuscic drugim wypuscic

Witajcie!

Mnie rozwaliło przeziębienie, dziś niby już ok, ale wczoraj przeleżałam prwie cały dzień :Kiepsko: ostatnie 2 noc masakryczne, taki mam rwący kaszel że spać się nie da ::(: dziś chciałam iśc do lekarza, zadzwoniłam, ale okazuje się że numerków już nie ma (a to było przed 9) :Szok: powiedzieli mi że jak chcę to moge przyjechać i zapytać p. Dr. czy mnie nie przyjmie, więc pojechałam i a tam szał na poczekalni, dr. powiedziała że mnie nie przyjmie żebym umówiła się na jutro :Wściekły: dobrze kur..... że nie na za tydzień:Wściekły:
Amelkja dziś odstawiła mega histrie::(: tego się spodziewałam, bo już w domu grymasiła, że nie chce do p-kola, ale obiecałam jej że kupie jej dziś książeczke z Księżniczkami, bo taką chciała, za to jak będzie dzielna i nie będzie płakała....dupa sraka:Oczko: ale książeczke i tak kupiłam i malowanke :)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif