Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

andzia
Vercia skromny ten Was budżet...my na Mikołaja mamy 20 zł a na Gwiazdkę 45 zł
Mój ukochany zapach to Kenzo Flower:)

Andzia no skromny...połowa nie płaci na Radę, uważają to za nieobowiązkowe......mamy sposnsorów, ale wolimy dołożyć do zabawek niż do paczek. I tak z tego ponad połowie dopłacamy do paczki to czemu jeszcze większy robić prezent? Ja uważam, że większośc stać ale ich sprawa.

Hej Andzia. Powodzenia w zrzucaniu kg... Ja już nawet nie próbuję...
Dziewczynkom kupiłyśmy lalki disneya - księżniczki a chłopcom autka (metalowe z otwieranymi drzwiami). No bez szału... Na nic więcej nie starczy kasy bo trzeba to jeszcze w coś zapakować no i jakiegoś słodycza czy owoc dorzucić... Chciałyśmy jeszcze chociaż jakieś książeczki kupić ale chyba się nie uda.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

veronica_20
andzia

Andzia no skromny...połowa nie płaci na Radę, uważają to za nieobowiązkowe......mamy sposnsorów, ale wolimy dołożyć do zabawek niż do paczek. I tak z tego ponad połowie dopłacamy do paczki to czemu jeszcze większy robić prezent? Ja uważam, że większośc stać ale ich sprawa.

Wiem jak to jest z tymi płatnościami, mi też nie jest lekko, bo place za trójkę i rozumiem że nie każdego stać, ale tak jak piszesz gro nie płaci ot tak sobie,skoro inni nie płaca to po co ja mam płacić

Mei
Dziewczynkom kupiłyśmy lalki disneya - księżniczki a chłopcom autka (metalowe z otwieranymi drzwiami). No bez szału... Na nic więcej nie starczy kasy bo trzeba to jeszcze w coś zapakować no i jakiegoś słodycza czy owoc dorzucić... Chciałyśmy jeszcze chociaż jakieś książeczki kupić ale chyba się nie uda.

Mei fajne przezenciki:great: My chcemy na Mikołajki jakieś puzzle kupić. Ostatnio pakowałyśmy paczki w celofan, a cukiery załatwiłyśmy soboie za friko, połaziłzyśmy po sklepach spożywczych i każdy coś rzucił:) I jeszcze baloniki dostałyśmy za darmo. A jak nie chcecie tracić kasy to zpakujcie w zwykłe torebki jednorazowe za 5 gr, mnie się to osobiście nie podoba, ale Stasiu zawsze tak dostaje prezenty, a lepsze to niż tracic zeta za pudełko

andzia
veronica_20
andzia

Wiem jak to jest z tymi płatnościami, mi też nie jest lekko, bo place za trójkę i rozumiem że nie każdego stać, ale tak jak piszesz gro nie płaci ot tak sobie,skoro inni nie płaca to po co ja mam płacić

Mei

Mei fajne przezenciki:great: My chcemy na Mikołajki jakieś puzzle kupić. Ostatnio pakowałyśmy paczki w celofan, a cukiery załatwiłyśmy soboie za friko, połaziłzyśmy po sklepach spożywczych i każdy coś rzucił:) I jeszcze baloniki dostałyśmy za darmo. A jak nie chcecie tracić kasy to zpakujcie w zwykłe torebki jednorazowe za 5 gr, mnie się to osobiście nie podoba, ale Stasiu zawsze tak dostaje prezenty, a lepsze to niż tracic zeta za pudełko

Andzia my tak robimy, fakt nie wygląda to super, ale wolimy za 1 zł coś dokupić niż wydać na opakowanie. Jesli chodzi o skąłdki to ja powiedzialam, ze już wystarczająco z tych moich 30 zł dzielimy na innych, nie bede nic więcej dokładać! I tak kupuję prezent Marcelowi. Ja rozumiem 30 osobom dopłacić ale nie ponad polowie, bo im się należy. Takie mamy społeczeństwo, nauczyli się, ze im to już wszystko się należy, a żeby ktoś w ramach tego zaproponował pomoc to zapomnij! Im się należy!

andzia

Też nie będziemy szaleć z opakowaniem. Myślałyśmy o jakichś reklamówkach z motywem świątecznym, chociaż mi osobiście nie przeszkadzałaby nawet zrywka. Nigdy nie zwracam uwagi na opakowanie, bo właśnie i tak ląduje ono w koszu. Laska z którą kupowałam (fajna, miła - nie powiem:Oczko:) jest raczej z tych kasiastych i dla niej ta kwota jest śmieszna. Ma takie trochę dziwne podejście. No ale jest zaangażowana chociaż... Myślę, że jakoś to będzie.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

hej

a tutaj co taka cisza?

od ranca wzielam sie za matme
chlopaki nawet dali sie poczuczyc,to korzystalam

andziano widze,ze zakupy udane

meimoim zdanie fajne prezenty wybralyscie:yes:

magdamam do ciebie prosbe
wyliczysz mi jedno zadanie?
wyliczylam je i chce zobaczyc czy dobrze

wyznacz trzecia potege macierzy

1 0 1
0 1 0
1 1 0

czy najpierw robie druga potege a pozniej mnoze przez ta macierz?
z druga potega nie mam problemu po prostu mnoze jedna razy druga
ale z trzecia chyba sobie radze

ale zakrecilam,co?:Histeria:

Mei dobrze, ze chociaz zainteresowana jest ta mama, nic nie poradzisz tacy są ludzie. Wy i tak macie duży budżet na prezent, dla mnie te 7zł to tyle co nic......tym bardziej, że składka na rok 60 zł....więc z tego można było kupic coś więcej, ale skoro jedna osoba płaci za siebie i funduje jeszcze 7 paczkę to tak jest. Mi też nie przeszkadza jednorazowka, chcialam pakowac w folię ze wstążką, ale większośc byla na nie, bo za dużo czasu....a wypadało po 20 paczek na osobę...jak dla mnie godzinka czasu.....

hej
Rano P. mnie namowil, zebysmy razem zawiezli Miśka i podjechali potem polazic po sklepach, bo do pracy mial na 11.45. No i szybciutko sie ogarnelam. Niestety ze mna rozstanie w p-kolu juz gorsze. Nie plakal, ale taki wtulony, ze az ie balam ,ze bedzie jakas akcja.
Ciesze sie, ze P. wpadl na taki pomysl, bo pomimo ze w sklepach, ale i tak fajnie spedzilismy czas :)
P. zalapal sie na 2 sweterki, ja na gaciochy. Full kasy poszlo w Rossmanie i jak sie okazalo Malpki w Realu byly po 54.95 :) Kupilismy Michałowi pod choinke i Aurelci. Ciesze sie, ze juz mam to z glowy. Jeszcze zostal prezent dla mojego chrzesniaka, ale jemu chcemy kupic gre na Xboxa i musze wyczaic jakies promocje.
Zostana prezenty dla rodzicow i siostry i szwagra P. Wrrr! Tu juz brak pomyslow.
P. chcialabym kupic zegarek, przy najblizszej wyprawie do sklepu musze go zacagnac, niech pooglada :)

Co do perfum, to moje najukochansze to Lancome Miracle! Mam rozne, ale te zawsze stoja na polce i nie ma mozliwosci, zeby nie poprawily mi humoru :)

Ja juz nie pamietam jaki u nas budzet na paczke. Wiem, ze placimy sporo kasy i maja byc fajne prezenty. Nie wiem tylko jak z tymi platnosciami faktycznie wyglada.

Anielinka strasznie ciekawa jestem jak na pasowaniu. JAk Amelce sie podobalo i czy Ł. nie zawiodl.

Cafe nie mam wzorow przy sobie. Sprobuje zrobic, a jak nie dzisiaj to jutro u mamy, bo tam mam wszsytko. Tylko pewnie to juz bedziesz w szkole wszystko wiedziec.

magda_79
Ja juz nie pamietam jaki u nas budzet na paczke. Wiem, ze placimy sporo kasy i maja byc fajne prezenty. Nie wiem tylko jak z tymi platnosciami faktycznie wyglada.

Anielinka strasznie ciekawa jestem jak na pasowaniu. JAk Amelce sie podobalo i czy Ł. nie zawiodl.

Cafe nie mam wzorow przy sobie. Sprobuje zrobic, a jak nie dzisiaj to jutro u mamy, bo tam mam wszsytko. Tylko pewnie to juz bedziesz w szkole wszystko wiedziec.

spokojnie magda
jutro akurat mam zajecia takze luz
myslalam,ze moze pomozesz tak od reki:Oczko:

ale dzwonilam do kolezanki i mowila,ze mam racje
no chyba,ze obie sie mylimy

cafe82
magda_79

spokojnie magda

Nie mogłam sie powtrzymac :)
Mi wychodzi

3 2 2
0 1 0
2 2 1

magda_79
cafe82
magda_79

spokojnie magda

Nie mogłam sie powtrzymac :)
Mi wychodzi

3 2 2
0 1 0
2 2 1

no to zajebiscie
mi tak samo wyszlo:yipi:

dziekuje bardzo:Całus:

verciazdrowka dla marcela
ehh my pare dobrych stow w aptece juz zostawilismy
K na luzie do tego podchodzi-mowi,ze na olka nic prawie nie wydawalismy przez 3 lata to teraz nadrabiamy
ale to wcale smieszne nie jest

z drugiej strony jak trzeba to trzeba

fajnie,ze mama przyjdzie
moja tez sie zapowiedziala-chce zebym wybrala cos na ten roczek
a ja nie mam pomyslow
wczoraj z tesciowa pokupilysmy to zarcie i jeszcze zostalo na wiosenne kurteczki

a od moich chyba tez jakie pieluchy itd-przynajmniej do stycznia bedzie spokoj

wiem,ze chrzestni kupia zabawki
klocki,tory do aut...auta
w zupelnosci wystarczy