Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

goska ale super z praca....rozumiem,ze sie zdecydowalas?czy jeszcze sie zastanawiasz?co do UP ,nie wiem o co chodzi ,ale niestety czesc pan z UP traktuje bezrobotnego jak kogos gorszego-przykre ale prawdziwe...nie martw sie glupimi pindami:Kiss of love: a jak faktycznie zalazly ci za skore,to moze warto napisac kilka slow??niech maja babska nauczke!

anielinka wspolczuje :Kiss of love: co to za torbiel?co dalej?boli cie?

andzia my tez olkowi na duuuzo za duzo pozwalamy...:Śmiech:

cafe82
andzia
cafe82
ja juz ze tak powiem przygotowalam sie na jutrzejsza wizyte:)
nie moge sie doczekac:)

:lol::lol::lol:
Za kilka miesiecy będziesz się przygotowywac z lustereczkiem w ręcę:lol:

:36_6_3::36_6_3::36_6_3:

moj K mi dogaduje cale popoludnie,ze tylko dla ginekologa gole nogi :sofunny:
Znam to:sofunny:

A ja właśnie robię torcik kukurydziany:)

Chyba wam to opiszę co się stało w UP może coś doradzicie...
Otóż tak jak pisałam dostałam wezwanie do UP, a na wezawniu było napisane, że mają dla mnie ofertę pracy.... Cieszyłam się bardzo bo wiedziałam, że praktycznie każda oferta teraz nawet nie w zawodzie mnie usatysfakcjonuje... Dzisiaj tam poszłam i okazało się, że nie mają żadnej oferty... po prostu po pół roku bycia bezrobotnym wdrażają mnie do jakiegoś programu INP (IPN IMP???? jak zwał tak zwał g**** mnie to obchodzi) nim to wszystko ogarnęłam, że żadnej oferty dla mnie nie ma siedziałam już w pokoju u doradcy zawodowego... Kobita do mnie mówi, a ja chociaż starałam się nad sobą panować to nie wytrzymałam i popłynęły mi łzy jak grochy... Kobita na mnie patrzy, a ja jej mówię, że ja tutaj przychodzę z nastawieniem, że w koncu zmieni się moja sytuacja, że w końcu będę miała pracę, a tu zamiast ofery okazuje się, że biorą mnie do jakiegoś programu z którego żadna praca nie wynika - co najwyżej dwa razy częstsze wizyty w UP.... Ona mi sie pyta jakie ja wezwanie dostałam... a ja jej mówię, że dostałam wezwanie, że jest dla mnie oferta pracy... Wzięła telefon, zadzwoniła do pokoju w którym byłam wcześniej i je trochę zbrukała:/ Ja już oryczona wszystko popodpisywałam i ze skulonym ogonem wyszłam z UP... i teraz pytanie do was... co byscie zrobiły na moim miejscu????
P. mowi żebym tak tego nie zostawiała i chyba w sumie ma rację.... To nie ja powinnam ryczeć, ale ta kobieta, która takie wezwanie podpisała:/ bo wystarczyłoby usiąść na tyłku i zmienić treść:/ Mówi, że powinnam od tej Pani domagać sie oferty pracy bo przecież pod tym sie podpisała! Ja już tego wezwania nie mam niestety i nie wiem co to za kobita była:/ Ale, że jutro bedę w UP to mam ochotę po dobroci poprosić o przyznanie się, powiedzieć co o tym wszystkim myślę, że człowiek pracy nie może znaleźć, a tam pracuja osoby niekompetentne i jeżeli się winny nie znajdzie to wystosuję pismo do starostwa (bo chyba im oni podlegaja prawda???) Może to nic nie da, ale ja sobie ulżę:/ powiem wam, że czuje się masakrycznie:/ Nasza sytuacja nie jest wesoła... zresztą wiecie, a tutaj takie jaja;/

Cafe ja wtedy sprawdzałam połączenia bezpośrednie ze Zgorzelca do Poznania i przerażała mnie długość trasy. Planowałam podróż nocą a i tak czułam strach na myśl o tym, że jechałabym z Filipem sama... Takiego rozwiązania jakie podałaś wcześniej nie brałam pod uwagę, tylko nie chciałabym być dla Was obciążeniem:Nieśmiały: Do Wrocławia już z Filipem jeździłam to i do Ostrowa byśmy się dotoczyli. ::): Tak czy siak na razie trzeba termin ustalić::): Hahaha, aż za dobrze jeszcze pamiętam czasy lusterka:sofunny: Ja też już się nie mogę doczekać, z resztą chyba wszystkie ciotki czekają na wieści:36_1_21: Na którą masz wizytę u gina?

Andzia, no problem, lista będzie uzupełniana na bieżąco::): Ale Zołzy musiały mieć radochę! Ja czasem też pozwalam młodemu na takie ekscesy;) Co to za torcik? Brzmi ciekawie:) Ja się rzuciłam na serniczek (nie pamiętam czy to vercia, czy kasioleq podała przepis z wż) i upiekłam już chyba trzeci...:Nieśmiały: Mniam:)

Gosia gratuluję pracy!!! Z UP też mam teraz do czynienia. To bardzo ciężka przeprawa... Nie smuć się kochana! Teraz jak dostałaś tą pracę już nie będziesz musiała się z nimi użerać...

Anielinka ty to się masz... Ciągle coś! Mam nadzieję, że leczenie będzie krótkie i skuteczne... Ech... Zdrówka i sił do naszego NFZ-u...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

gosia no coz....UP i tyle...dla nich takie pomysli to codziennosc
a co do pracy to powiem ci,ze stawka baaaaardzo marna...szooook,nie wiedzialam,ze ktos jeszcze proponuje 4 zl!!!masakra-wiemwiem jak teraz brzmie ale zapierdzielasz caly miesiac i co ???800zl? wiem,ze to pieniadz ale mimo wszsytko

mei uwielbiamy takie obciazenia:Oczko: mozecie np przyjechac z pt a w sob na spokojnie pojedziemy do poznania

Hej

Gosia ale mi sie cisnienie podnioslo jak napisalas o UP! Co za znieczulica cholerna. Brak slow! znajac mnie to by to zostawila, ale pewnie takiej "madrej" pani przydaloby pare slow powiedziec.
Fajnie, ze chociaz z tym salonikiem prasowym sie uda. KAsa mala, ale na poczatek, na spokojnie do rozkrecenia sie to ok!

Andzia ehhh, szkoda, ze nie mialas ze soba aparatu!!! Fajnie, bo i zołzy mialy atrakcje, a i Ty mozliwosc poplotkowania!

Mei mam nadzieje, ze skusisz sie na propozycje Cafe i bedziesz na spotkaniu!!! Zdrowka, kuruj sie!

Cafe i ja nie moge sie doczekac jutrzejszego lekarza! Z tym goleniem nog to dobre. Ja dzisiaj ogolilam tylko dlatego, bo szlam na silownie :hahaha:
A poza malymi zachciankami to jak sie czujesz???

Anielinka jak nie urok to sr...., co? Ale dobrze, ze porobilas badania, bo poleczysz kolano i bedzie z glowy.

Kasioleqq jak babcia?? Kiedy umowimy sie na spacerek? Moze jutro???

My dzisiaj tez wyspacerowani. Michał najpierw byl z babcia 1,5 h, a potem ze mna ponad 2 h. My podjechalismy do duzego parku, zaliczylsimy plac zabaw, ogladalismy koniki, jechalismy ciuchcia. Na koniec pojchalismy do P. na boisko i jak wariatka latalam za pilka i gralam w kosza :lup: Plus dzisiejsza silownia i ledwo zyje.

Co do spotkania to moze 3-4 lipca??? Co Wy na to?

Cafe ja tez zżarłam dzisiaj na kolację wędzoną makrelkę, pycha:D
Gosia aż się zagotowałam ze złości, wiem jak się cieszyłaś na tą ofertę, a tu dupa. Niestety, ale urzędnicy państwowi wyżej srają niż dupę mają i obawiam się, że nawet jak wystosujesz jakieś pismo do starostwa, to i tak rozejdzie się po kościach. ALe możesz podejsc do pani, która podpisała sie pod pismem i ją trochę postraszyc.
Stawka rzeczywiście malutka, ale mieć 800 zł, a nie mieć to też różnica, a z czasem na pewno znajdziesz coś lepszego:Całus:
Mei ciężarnej się nie odmawia, bo Cię myszy zjedzą:Oczko:
Tynia współczuje pogody, poślemy jutro do Was słonko, o ile nas nie zawiedzie:)
Magda dwa razy czytałam, babcia była z Michałem na spacerze? 1,5 h? Upiła się czy co?