Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

cześć dziewczyny, nareszcie do was dotarlam mialam dzien wolnego i nawet nie wiem kiedy mi minal...ale za tydzien juz mam wolne i jedziemy nad morze....

wiecie u nas jest zmno jak cholewcia, jakies 7 stopni mokro masakrycznie mnie w sumie powodz nie grozi bo mieszkamy wysoko ale za to na dzialce mojego taty jest strasznie mokro i rzeki powylewaly u nas mowie wam masakra, ale wam zazdroszcze pogody a najbardziej anielince ma chyba najcieplej w polsce...

a u nas nic nowego oleczek szaleje ile sie da ale za to juz spi sobie smacznie a ja mam chwilke dla was....dziadki kupili mu autko akumulatorowe ale on jest strasznie bojny i nie bedzie w nim jezdzil....a mowilam im zeby nie kupywali ale oni i tak swoje wiec co sie bede wtracala....

a teraz tak CAFE GRATULACJE MOJE NAJSZCZERSZE ja wlasnie dostalam @
mialam sie pytac bylas juz u lekarza???

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Hej!
Ciocia zaliczona, zaproszeni zawiezione. Najwazniejsze rozdane.
Moja chrzestna ma szczura, wiec Michał miał atrakcje. Juz czuje jaka bedzie "gadatliwa" noc. Przed snem tylko mamrotal: mysz Czesio u cioci, gryzie! :lup:

My Michałowi bardzo duzo czytalsmy odkad skonczyl ok. 4 m-cy. Teraz nie bardzo, bo nie chce sluchac. On chce opowiadac co jest na obrazkach i nie zwraca uwagi na nasze czytanie.
Mysle, ze czytanie nijak sie ma do jego mowienia. Michał za to nie jest taki sprawny jak np. Zołzunie czy Olek. Cos za cos, co nie ma zadnego wplywu na pozniejszy rozwoj :)

Gosia trzymam kciuki za prace. Umowa zlecenie to faktycznie nie jest szczyt marzen przy dziecku, ale na pocztake super. W trakcie mozesz szukac czegos innego.

Ogromne brawa dla Kubusia!!!!!

Kasioleqq ale mialas dzisiaj przeboje z KAcprem :lup:

Andzia Twoje zołzy to mega spryciule!!!
Co do dlugiego spania Michała to cos w tym jest, ze moze tam sie nudzic :hahaha:

Cafe oby zadne mdlosci Cie nie dopadly!!! Pewnie bylas zbyt zmeczona.

Tynia fajnie, ze do nas zajrzalas i po pracy :)

Kasioleqq sorki, ale nie mogę z Ciebie dzisiaj:sofunny:
Justynka super, że zajrzałaś. Współczuje Wam tych zalań, chociaz jak patrzyłam na pogodę, to u nas od jutra znowu deszcze::(:
CO do aut akumulatorowych, to ja nie jestem ich zwolenniczką, znam dzieci, które przyzwyczaiły się do tego typu pojazdów i poźniej nie chciały się przesiąść na zwykły rower. No ale jak piszesz, teście wiedzą swoje.
Magda oby Michał za dużo nie gadał przez sen:lol:

Tynia
Mateusz jak mu czytam to tez wcale nei słucha, tylko pokazuje na wszytskie rysunki i chce zeby mu mówic co jest co... takze to czytanie nei ma sensu...Myslalam ze moze to czytanie przyczyniasie do tego ze te Wasze szkraby tak sie rozgadaly a tu chyba duzik w tym prawdy:))

Chyba nsze maluchy sa za male to, zeby sie koncentrowac na tym naszym czytaniu. Jesczze chwila moment i kazdy wieczor bedziemy spedzac z ksiazka :)
A Misiek moze po mnie tak szybko mowi?! Moze to gdzies w genach jest zakodowane ...

Tynia my czytamy głównie wiersze, lokomotywa, słoń trąbalski itd. Stasiowi też to czytałam i jak zaczął mówić już tak fest pełnymi zdaniami, miał wtedy niecałe 2,5 roku, to mówił mi te wiersze całe z pamięci.

A pamiętam jak byłąm w ciąży to czytałam Stasiowi "Franklin czeka na siostrzyczkę" i "Franklin jest starszym bratem"-tak pomyślałam, o Olku, tylko on za malutki na to, może w końcówce ciąży będzie już się skupia.
W ogóle serie ksiazeczek o Franklinie mogę śmiało polecić, naprawde super, ale to dla takich 2,5-latków dopiero.

moje dziecie wykapane i pachnace, ale nie ma zamiaru isc spac...
skacze po naszym loznku i caluje mnie po plecach i wola "Kasiu ide":lup:

co do mowienia to ja tez mysle ze czytanie nie ma z tym zbytnio nic wspolnego, ale czytam malemu mimo ze mnie nie slucha, zeby nie miec wyrzutow sumienia bo przecież"cała Polska czyta dzieciom":hahaha:

ogolnie ja jeszcze nie chodzilam a juz mowilam, moja mama mowi ze zaczynalam sklecac proste zdania jak mialam 15 mies.wiec moze to faktycznie w genach jest zapisane;)

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

ja wam mowie kobiety jeszcze takiego dnia nie mialam on sie czegos oPIŁ, JAK MOZNA PRAWIE ze 15 godzin bez spania bo co to jest 40min dla takiego dziecka przy tym co on wyprawia...ciagle jest go wszedzie pelno...!!!a mnie juz kregoslup boli, glowa tez i ogolnie jestem na maksa zmeczona a on a ni mysli spac...

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

no kochane ale naskrobałyście aż miło:Śmiech:

my dopiero o 20 przyszłyśmy do domu, pogoda była tak ładna że szkoda było wracać do domu i się kisić:)

co do czytania to amelka tez nas nie chce słuchać tylko oglądać obrazki:)

Kasioleq współczuje ci dzisiejszego dnia :Padnięty: nie dziwie się że jesteś zmęczona...
Gosia super z pracą się udało...no i jaki ten świat mały...koleżanka z liceum no prosze :D
dziewczyny mają racje, na początek najważniejsze żebyś się gdzieś zachaczyła, a poźniej zawsze mozna szukać czegoś innego...powodzenia jutro!!!
Cafe oby te mdłości to przejśćiowe były, no i koniecznie daj znac co jutro lekarz powie??? na która idziesz???
Magda ale ty masz fajnie z ta pracą ping-pong, siłownia no i jeszcze ten masażer....super praca naprawde :yes:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Hej!
Nadrobialm zaległości....sporo naklikałyście:brawo:
Magda ja nadal jestem pod wrażeniem wypowiedzi miśka:o_master2:
Mój mlody mówi bardzo dużo ale pojedynczych wyrazów....w zasadzie wszystko okresla slowem ale nie łączy w zdania...może z czasem zaskoczy....
Andzia my mamy auto na akumulator i marcel od miesiąca sam jeździ i kieruje....ja jestem bardzo zadowolona z autka. Trzymamy je w szopie, żeby co chwilę nie jeździł.
KasioleQ fajnie, że z R. ok .
Gosia fajna praca, pewnie szybko się przyzwyczaisz. Ja jak miałam do świetlicy na 6, to myslałam, że w życiu nie dam rady się ogarnąć. Na szczęście szybko się wdrozyłam i nigdy się nie spóźniłam.
Jesli chodzi o spotkanie to ja jestem na tak i na pewno się wstawię tym razem. Chociaż G. za pewne nie będzie chcial jechać. Przyjadę sama!:Śmiech:
U nas remont w proszku. Dzisiaj G. znalazł chłopka do malowania ale najpierw musi założyć prąd na naszej hali i jak skończy to przyjdzie malować. Ja już nie ruszam palcem:Zakręcony:

Cafe , ja czesto kupuję różne warzywa mrozonki. I wtedy albo podsmażam w przyprawach piersi kurola albo piękę karkówę w piekarniku. Później kroję na kawałeczki i z tymi warzywkami na patelni + sosik grecki, tzaziki lub czosnkowy. Pycha!!! I obiad na kilka dni gotowy. Z resztek karkówy mozna jakis sos zaklepać.

Ja właśnie skończyłam piec ciasto. Upiekłam Bakaliowca. Szczerze polecam!! Jak ktos jest zainteresowany to jutro wrzucę przepis.

Uciekam pisać tą cholerną diagnozę.
Długiej, poskojnej nocki!!!!!!!

Witam,
wstałąm dziś ze straszliwym bólem głowy, a nie mam żadnej tabletki w domu, buuu::(:

Veronica
dobrze, że się znalazł jakiś pomagier:yes:
Podziwaim, że jeszcze po nocach masz siły na ciasto!!!

Anieli
nka u mnie pdobnie, K. co prawda lubi słodkie, ale blacha placka to dla nas za dużo i przeważnie K. bierze do pracy i czestuje swoich pracowników.
Super, ze u Was tak cieplutko, dzisiaj na północu też ma być najładniej.

hej
nareszcie z usmiechem wyszlam z domu! sloneczko, w miare cieplo. Moze w koncu cos sie ruszylo!
Noc jak przewidzialam rozgadana :hahaha: Moj syn o 22 wstal i przez godzine nawijal o myszy Czesiu :lup: A rano dostal wielka koparke i od rana: mamo, to koparka! Ale sie cieszyl!

Andzia bidulko! Mam nadzieje, ze juz glowa nie boli!

Uciekam na razie!

Witam z rańca!

Naskrobałyście aż miło!

Magda pewnie już to wiesz, ale masz świetnego synka!!! ;)

Ja ze spotkania chyba wypadnę:Płacz: Jeszcze w tej chwili nic nie wiem na 100%... W ogóle mam mętlik w głowie. Bardzo marzy mi się wyjazd nad morze i też nie wiem co mi z tego wyjdzie. Same wiecie jak to jest... Ech... Wczoraj mimo tego zimna i deszczu wyszliśmy na krótki spacer bo w domu szło zdurnieć... Przeziębiłam się gdzieś i dzisiaj zdycham. Jeszcze dupa z dzisiejszego wolnego, bo koleżanka poprosiła o zamianę a nie wypadało odmawiać więc dzisiaj i jutro cały dzień w pracy a pojutrze nocka:Histeria: Ale za to za jakiś czas czekają mnie trzy dni wolne::):

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png