Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Heloo...
Andzia super że wypad zakupwy się udal, mówisz że już wyprzedaże sa w H&M?? trezma by się tam przejść, w zeszłym roku jak poszłam to już strasznie poprzebierane wszystko było:(
Magda ja na takich "męskich sprawach" się nie znam, ale może Andzia ma racje żeby się przejść do przychodni tak dla świętego spokoju...
a co do zostawiania dziecka, to u mnie jest to samo, tylko że to ja zawsze panikuje i mam wyzuty że Amelke zostawiam, a ona się świetie bawi:)

dziś byłam u lekarza tarczycowego, wyniki mam kiepskie, dawke leków mi zmniejszyła, zobaczymy jak będe teraz się czuła...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

dziś przyszły buty, bo zamawiałam z allegro dla Amelki, są bardzo fajne i cieplutkie- tak mi się z nimi udało bo akurat oglądałam w sklepie, no i oczywiście ich koszt to 160-180 zł bo to z Bartka, no i patrze a tu bardzo podobne na allegro, ale była licytacja od 1 zł. więc napisałam do klientki czy by zaproponowała jakąś cene Kup teraz, a ona mi napisała 40 zł :Szok: więc nawet się nie zastanawiałam i kupiłam, buciki w idealnym stanie, oryginalnym kartonie z ceną 179,90 :Szok:

A ja po powrocie z pracy tylko zlapalam sie za glowe - armagedon! Porozwalane wszystko naokolo. P. wykonczony, przetanczyl z Miskiem na rekach pod rzad 16 piosenek :lup: Ale mlody dal mu popalic. I przez ostatnia godzine tylko: mama i mama.
P. pojechal do pracy i mlody wyjatkowo bez histerii. Teraz juz spi.
Ja sie obzeram jakimis g....i. Jem wszystko co mam pod reka. Ale dostalam dzisiaj pierwsza @ po dokladnie 2 latach i moge sobiw pozwolic na obzarstwo :)

I u mnie armagedon!!! No wymiękam przy tych diabłach. Właśnie skończyliśmy grac ze Stasiem i K. go kąpie. Ja mam kuuuupe roboty, gorzej z checiami...

Anielinka oby zmniejszona dawka leków pomogła:Całus:
Butki super!!!
A w h&m wyprzedaze na całego, pierwszy raz ruszyli przed swietami, Stasiowi np. kupiłam dzinsy przecenione 70 zł na 30 zł, zołzom sztruksy za 20 zł, to był dopiero trzeci dzien, a juz i tak poprzebierane. Mam nadzieje, ze po swietach jeszcze raz wyskoczymy, kupiłbym Stasioi kurtke zimowa na przyszły rok(w pazdzierniku jego kurtka kosztowała 140 zł, teraz 70)

Gosia co u Was?

Magda obzeraj sie ile wlezie!!!Ja jak mam @ to mam parcie na czekolade!!!

czesc dziewczyny

andzia super ze zakupy sie udaly, my dzisiaj bylismy na spozywce i masakra wszyscy chyba dostali bony do auchan bo byl taki tlok ze zostawialismy wozek w jednym miejscu i biegalismy po sklepie powiem szczeze ze bylo szybciej niz bysmy jezdzili z wozkiem....potem bylismy w ikea kupilismy komplet talerzy i do domu...

mam pytanie czy ktores z waszych dzieci ma azs???bo my bylismy u alergologa i nas opierdzielil ze tak pozno przyjechalismy, tylko ze jak bylam u pediatry to powiedzial ze mamy to przeczekac ale oczywiscie to byla prywatna wizyta 80 zł. bo na kase chorych to sie nigdzie nie dostaniesz....masakra jakas testy 200zł nas kosztowaly i wizyta nastepna 4 stycznia i kupa lekow....mamy zakaz jedzenia jajek cieleciny wolowiny czekolady z owocow to mozemy tylko banany i jablka....po prostu jestem taka zalamana ze szok az mi sie nic nie chce...:36_1_4::36_1_4:

http://www.suwaczek.pl/cache/d255cd5670.png
http://www.suwaczek.pl/cache/44b3c68a54.png

Justynka spokojnie, to jeszcze nic nie oznacza. Kazali Wam odstawic najsilniejsze laergeny, a o mleku nic nie mówili?

Stasiowi testy nic nie wykazałay, ale ma typowo atopowa skóre i co jakiś czas wychodzi mu taka brzydka szorstka kaszka, szczególnie na nóżkach i pupie. Metodą eliminacji doszłam do tego, ze uczula go czekolada i cytrusy, teraz z racji Mikołaja itd. pofolgował troche ze słodyczami, mabdarynkami itd., wiec znowu go wysypało. Staram sie unikac sterydów, smaruje go tylko maścia Diprobasa i kąpie w Emolium.

Justynka bez nerwów, ja na poczatku tez sie zamartwiałam, ale poczytałam sporo o AZS, zobaczyłam prawdziwe dramaty i przestałam.
Kuzyka K. ma dwójke dzieci, oboje mieli uczulenie na czekolade, ale wyrośli z niej. Mam nadzieje, ze i u nas tak bedzie. I u Was tez!!!

Witam ponownie...
Kurcze mam wyrzuty, że na forum siedzę, a mam tyle roboty... Chyba sobie te święta przełożę na za tydzień;)
Andzia cieszę się, że wypad na zakupy się udał:)
Magda mówisz, że 16 piosenek P. z Michałkiem przetańczył :hahaha: Dobrze, że P. ma dobrą kondycję bo ja po 2 bym padła:))) Kuba jak ja gdzieś wyjdę to potrafi stać przy P. i wkoło powtarzać mama mama mama... a ostatnio jak wróciłam do domu to Kuba mówi: mama i pokazał papa i "nie ma" Czyli w wolnym tłumaczeniu: Mama wyszła i jej nie było :hahaha:
Justynka a to ci pech z tym uczuleniem:/ mam nadzieję, że niedługo będziecie wiedzieli co Olka uczula dokładnie...

A ja się dzisiaj wzięłam za odmrażanie lodówki:lup: wiem, wiem takie rzeczy powinnam robić wcześniej, a nie dwa dni przed świętami:whoot: Miałam jeszcze kilka spraw do załatwienia w mieście i tak cały dzień mi zleciał... nie wiem kiedy:/

Justynka ale pech z tym AZS. JA tez w temacie, bo moj chrzesnia mial okropne. Testy wykazaly mu uczulenie wlasciwie na wszystko, oprocz... najwiekszych alergenow :hahaha:
Mogl jesc czekolade :)
Ale ogolnie dramat, nocami krzyczal, drapal sie do krwi. Ale ... wyrosl zt ego. Co prawda sa rzeczy, ktore go uczulaja, ale bez dramatow. Niestety AZS zostawilo mu pamiatke w postaci astmy oskrzelowej, ale on niestety mial mega wersje, wiec u Was na pewno bedzie ok.

Wlasciwie to moj Michał tez ma w niektorych miejscach skore szorstka, z drobnymi krosteczkami. Pytalam juz kilku lekarzy o to, ale niby ok. Jednak meczy mnie to i w srode po swietach jestesmy z nim umowieni (tez prywatnie).

Bedzie ok - zobaczysz!!!

tylko na chwilunie

pisalam do verci,bidna ciagle w pracy,zalatana ale obiecala jutro wleciec do nas
marcelini zdrowy a to najwazniejsze

poczytalam na szybko ale wybaczcie padam.....
zaczelam dzien o 3 :Szok: bo K wyjezdzal przed 4...polozylam sie jeszcze pozniej ale jakos nie pospalam:(

justynka ja o azs nie wiem za duzo ale badz kochana dobrej mysli i nie zamartwiaj sie :Całus::Całus::Całus:

Byłam po ozdoby świąteczne w piwnicy, mam całą hacjende zawalona kartonami i nie wiem kiedy to ogarne:lup:
Przy okazji znalazłam kilka zabawek po Stasiu.
Kartonów z ciuchami mam chyba z 50, musze zrobic z tym w koncu porzadek:lup:

Cafe dzieki za info o Verci.
Ja ostatnio blizej 3-ciej kłade sie spac, a nie wstaje:Oczko:
A przepisu na makowiec nie znam, nigdy nie robiłam, zreszta nie lubie:Padnięty:

magda_79
Anielinka ale udalo sie z butami! Fajniutkie i widze, ze tak jak Michalowe z membrana Sympatex. Fajna sprawa.
Kicha z wynikami, co? Moze to od tego te bole glowy???

bardzo się ciesze że udało się za taką kase wyrwać takie porządne buciorki, tak są z tą membraną Sympatex, tylko nie wiem co to jest:lup:- chyba to że nie przemakalne tak???

a z wynikami to jest tak, że prawie co wizyte one się zmieniają, raz mi dawke zmniejsza, raz zwiększa, a te bóle głowy i te nadciśnienie to całkiem możliwe że to przez to, bo pytałam ją o to...

a ja jeszcze tak na szybkiego, przez snem...
Cafe ja jak robie makowiec, to taki inny i prosty, tzn. mak nie zawijany w ciasto, tylko wszystko wymieszane i wylane na blaszke, bardzo łatwy i pyszny z tego względu że nie suchy tylko mokry:) jeżeli Cię to zainteresuje to daj znać wtedy podam ci przepis.
Justynko musi być wszystko dobrze z tym AZS, trzymam kciuki!!!
Gosia a propos lodówki, to co ile ją rozmrażasz???:)) pytam, bo chyba moją też powinnam, a nie wiem co ile się to robi...