Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

witam , witam :)) jak sie dziś czujemy ? u mnie leje i leje i zas spiaca jestem ;) a do tego 3 dniowy ból głowy .... makabra ..Gosiam opowiadaj jak sie wczoraj wszystko udało ^^ noc poslubną Ci daruję , nie musisz opowiadać :PP Cafe chyba jedank pobiegła na te badanie , bo zawsze pierwsza przeca jest na forum :)) jak widac pełna mobilizacja :)) a ja wracam do łóżka ale bede zagladac :)) pozdrówka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

nie pobiegla,nie pobiegla:)ale pochlonelam juz wieeeeeeelka porcje lodow z samego rana....to tak na lepszy dzien:):)tak sobie tlumacze:)
dzis moja mamuska ma jesczcze urlop i namawia mnie na jakies male zakupy....nie jest goraco....moze pozniej zrobimy maly spacerek
gosiammm-ja tez czekam na relacje-i nie bede taka ,tez noc poslubna ci daruje:):)
a reszta naszych brzuszkow-anet,magda,vercia?jak sie czujecie?

Cześc kobitki:)
cafe.. ja tez musze zrobić w tym tyg. badanie krwi i moczu a taaak mi się nie chce jeszce nie zapomniałam twgo latania z badaniem cukru :Wściekły: ale myślę, że pod koniec tyg pójdę bo w następnym tyg do doktorka :)
u mnie wg. usg 24 albo 27 wrzesień wypada ale wszystko okaże się w praniu :) nie chciałabym tylko chodzić po terminie!!
teraz w szkole rodzenoa na zajęciach była dziewczyna 40 tydz ciąży i dalej z nami ćwiczyła ehh... i na dodatek taka aktywna...

a ja dalej bez tej cholernej pralki jeszce nie kupi;liśmy mąż wymyślił, że kupimy pralkosuszarkę ehh i nigdzie takiej znaleźć nie możemy w końcu jutro jedzie do niemiec i tam będzie szukał a u mnie góóóóóóóóóóra prania leży w łazience :Padnięty:

powiem wam szczerze, że tak marudziałam, że czas wolno leci a tu już zaraz koniec lipca :)

ja już po zakupach :) właśnie dopijam kawkę i zaraz biorę się za naleśniki mniam mniam takie z powidłami i białym serem chodzą za mną od wczoraj :)
jak byłam na zakupach to kupiłam sobie samoopalacz :) może póxniej zamknę się na 2 godz w łazience i zadbam trochę o siebie :) w tym roku ani razu się nie opalałam :( i jak idę na miasto to odstaję od tych najgorszych bladziolców hihihi

A - dziewczyny - jeszcze jedna ważna sprawa - nie wiem czy wiecie, ale............
Jesteśmy na zwolnieniach lekarskich i.........
np. zwolnienie będę miała do 15 września a urodzę 14-go - to już "ucieka" mi 2 tyg. macierzyńskiego - wiem że to głupie ale tak naprawdę jest i nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. astanawiam si tylko czy można tą "procedurę" w jakiś sposób pominąć. Podobno można wziąć zwolnienie np. od lekarza ogólnego ze wskazaniem - np. na dolegliwości kręgosłupa związane z zaawaną ciążą.
Ale tak naprawdę to w tym temacie niczego nie jestem pewna - jeżeli coś więcej wiecie-to napiszcie - bo przeciezszkoda każdego dnia.

http://lilypie.com/pic/081107/gYcb.jpghttp://b1.lilypie.com/Zbxcp1/.png

wyczytalam ze mozna wykorzystac przed porodem czesc urlopu macierzynskiego ale na wlasna prosbe
Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu. Jest to uprawnienie pracownicy, z którego może skorzystać na swój wniosek. Natomiast po porodzie przysługuje jej urlop macierzyński niewykorzystany przed porodem, aż do wykorzystania przysługującego pełnego okresu urlopu i zasiłku.