Skocz do zawartości
Forum

Czekające na 2 kreseczki - REAKTYWACJA

Rekomendowane odpowiedzi

No super te szklanki. Pena pomysł z kosmetyczka też dobry. A kwiaty to chyba każda kobieta lubi i napewno nie odmówi. Ja też lubię i moja mama też więc napewno coś jej tam. Moja cora już mi laurke zrobiła. Chciala aby jej pomóc ale mam nie patrzeć i mi dopiero w niedziela da :D
Planuje jutro kupić test ten bardziej czuły. To jak wyniki progesteronu będą dobre to zrobię w sobotę. Już się nakrecam. Ale oczywiście nic z tego nie będzie. Ale chociaż mam iskierka nadziei :D nie wiem po co ale jakoś mi lżej na sercu jak jest jakas nadzieja. Same pewnie wiecie o czym pisze :D
U nas ciągle leje więc pogoda mi sama zabrania marchewki rozsadzic. Bo te co wykopie to na dwór wsadze i tak o... Nie ma kiedy.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Witajcie.
Ja po wizycie u gina. Co prawda nie "mojego-prywatnego" tylko na NFZ ;) powiedziała,że moje jajniki nie są jakieś strasznie policystyczne... Mówiłam,że bhcg robiłam w tamtą sobotę i stwierdziła,że to zbyt wcześnie tym bardziej ,że mam później owulacje ,a po odstawieniu tego progesteronu mogę mieć dłuższy cykl i tym samym. Dziś moje endo ma 14mm. Więc może to być @ jak i wczesna ciąża której i tak na tym etapie nie jest w stanie stwierdzić. Mówiła,aby odpuścić liczenia,sprawdzania i zająć się swoim zyciem. Bo czym bardziej się na tym skupiamy tym nic nie wychodzi. Sumując wizytę,aby dać sobie pół roku i jeśli nic się nie wydarzy iść na dalszą diagnostykę.
Tak więc centralnie odpuszczam obserwacje . Jutro idę tylko zrobić hormony bo dostałam skierowanie potem z wynikami do niej.
A co wy na temat tego mojego endo?

Córeczka 17.05.2016 :*
Aniołek 4.01.2019 ;(

Gosia ja nie znam się na endo ale dobrze ze Pani miło podeszła do sprawy a nie ze ona się nie zna i tyle...

Pena co do testu to nie wiem czy liczę na niego. A bety jakoś nie chce robić może dlatego aby do @ mieć jeszcze iskierka nadziei :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

magdalena3 tą panią dr polecił mi mój prowadzący gin. Do niego bardzo ciężko się dostać i na wizytę czeka się miesiąc. Tak więc do tej ginki chodzę jak potrzebuję coś na cito czas oczekiwania około 2tyg na NFZ a prywatnie około tyg. A że chciała skierowanie na badania to wolałam bezpłatnie ;)

Córeczka 17.05.2016 :*
Aniołek 4.01.2019 ;(

No i mam co kupić mamie ale nie wiem czy w tej mojej dziurze kupię koszyk na rower. Bo nie ma a dzisiaj mówiła do mnie ze musi sobie kupić bo nie ma gdzie zakupów włożyć :D

Ja już prawie spakowana. W niedzielę zostanie włożyć ubrania do toreb i można jechać. Nawet nie wiecie ile ja mam frajdy z tego całego pakowania i szykowanja. A jeszcze przygotować wszystko aby sąsiadka bez problemu mogła podlać w szklarni i nakarmić psy. :D ile to trzeba się nadumac i szykować na wyjazd 5 dniowy :D nawet kwiatków nie podlewalam wczoraj tylko jutro podeleje. Bo ja je co tydzień podlewam. :D ale co ja wam tu pisze farmazony jak wy pewnie to wszystko znacie.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Gooosia gdy ja byłam u gina w dzien zrobienia testu ciążowego to moje endo miało 11 mm :) oczywiscie nic tez poza tym nie było widać. Ciaza prawidłowa, odnoszona, wiec Twoje endo jest naprawdę super :)

Szczerze to mi nigdy żaden gin nie podawał jaka jest grubość endometrium.
Pena dałaś mi do myślenia z tą beta. Ale jednak robić nie będę. Kupię też ale jak progesteron będzie niski to nie będę go robić.
Martwią mnie te prognozy właśnie w Zakopanem. Nigdzie nie pójdziemy i nawet rycerza nie zobaczymy z Krupówek czy Gubałówki. Tak czy siak będziemy jechać bo pokoje mamy zapłacone zaliczki. Znajomi przylatuja. A więc i tak pojedziemy.
Muszę poszukać jakiegoś parku rozrywki dla mojej aby się nie nudziła. Wogole trzeba jakoś zorganizować te prawie 5 dni.
Coś polecaci?

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Aquapark jest w Krakowie A przy zakopanym Termy Bania , fajny jest tez spływ Dunajcem z Zakopanego są busy co tam wożą tylko nie wiem czy będzie się dało jak taka pogoda. Ponoc od jutra ma byc juz lepiej to moze pod koniec pobytu uda się ten spływ Dunajcem. Byłam i polecam :-)

Marzenia są po to by je spełniać 🙂

magalena w zakopanem jest tez aqua park, a w bukowinie termy ze zjedzalniami takze ewentualnie mozna pomyslec. w sobote juz ma byc 30 st i slonecznie ale nie wiem jak dalej. u nas dzisiaj pada od rana non stop i jutro ciag dalszy. do Zakopanego powinno byc ok bo to glowna trasa gorzej po mniejszych miejscowosciach. 3mam jutro kciuki za progesteron :)) , no i testowanie bo widocznie ta owu byla tak pozno i cykl idzie zgodnie z planem

goosia no mnie tez sie wydaje ze endo bardzo ladne :) kciuki juz zacisniete

pena Tobie tez kibicuje :)

No właśnie najgorsze jest to że aqua park odpowiadałby tylko mnie, mojej córce i mojemu tacie. Reszta na takie atrakcje kręci nosem.
Zobaczymy mam nadzieję że ta pogoda jeszcze się zmieni. Rano jak sprawdzałam to dwa dni miało padać a dwa nie. A już wieczorem że cały tydzień dopiero w sobotę poprawa a my w piątek wracamy. Zahaczyny spowrotem Wadowice bo nie daruje kremowek. A może Kraków bo dawno nie była to może smok będzie zionał chociaż. W niedzielę będzie najpewniejsze prognoza.

Pena a jak tam u ciebie z dieta i odchudzanien? Ja walczę ze słodkości ami. Nie wiem jak mi się ostatnio tak łatwo udało je odstawić. Szczęście tylko że waga nie przybiera.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Magalena może będzie pogoda choć żeby nie padało. Ja dalej mam dietę i nie jem słodyczy. Odstawiłam całkowicie cukier i dobrze się czuję. Ćwiczę 3x w tygodniu i kupiłam krokomierz i staram się 8tys kroków codziennie robić. Waga leci w dół od początku kwietnia już prawie 7kg więc super. Dużo wody pije i jem regularnie.

Marzenia są po to by je spełniać 🙂

Anella współczuję snów. Ale wiedz że to tylko nasza podświadomość i to są twoje obawy i myślisz i dlatego ci się takie rzeczy śnią. Będzie dobrze.

Ja właśnie siedzę w labo. Jak na moje nieszczęście jest pełno ludzi. Ale plus taki ze pobiera Pani która szybko obskakije ludzi :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Magalena mam nadzieję, że badania poszły sprawnie, a wyniki będą super:) trzymam kciuki, żeby się w tym miesiącu udało!!:) Dokładnie wiem o czym mówisz z tą nadzieją, nawet jak człowiek sobie mówi, że na nic nie liczy, to i tak gdzieś podświadomie jest:) i oczywiście udanego wypoczynku, oby Wam pogoda sprzyjała.
Maszkaron to idziemy łeb w łeb;) nie ma się co spieszyć i spinać, najważniejsze, żebyś miała dobre samopoczucie i była pewna, że to jest już dobry czas. Ale bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki:):) koszmarna pogoda u nas też, próbowałam dziś wyjść na chwilę z małym, to oczywiście zaczęło padać. Słońce, gdzie jesteś?

Rozumiem, że Patka gdzieś wyjechała, bo nie doczytałam wcześniej wątku? A Kaśka.o co u Ciebie, zaglądasz jeszcze?:)

Anella takie sny są zupełnie normalne, też je na okrągło miałam w poprzedniej ciąży. W tej tylko raz. Nie bierz ich na poważnie :)

Magalena koniecznie daj znać jak wyniki :)

gooosia a Ty robisz test albo bhcg? No bo to endo obiecujące bardzo :)

Ja dziś miałam wizytę u gina, wszystko ok, mała nadal ułożona miednicowo, waży 1300g a szyjka dziś miała 4,04cm :)

Lili
https://www.suwaczek.pl/cache/d407dd5760.png
Magda
https://www.suwaczek.pl/cache/34551c88a3.png

Pena wzięłam tylko progesteron. Wogole byłam tak zakręcona że dwa razy się poprawiłam bo powiedziałam że chce prolaktyne. :D ale mam progesteron :D ale wyników jeszcze nie mam wogole chyba coś na stronie robią albo ja mam coś z netem bo 10 minut czekałam aż mi się apka załaduje.

Karolcia ale masz już dużego szkraba :) spokojnej reszty ciąży.

Teska kochana dziękuję Ci za dobre fluidy i przesyłam słońce ode mnie. Nie wiele go u mnie ale jest ciepło i czasem wychodzi za chmury. Najważniejsze że nie pada.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥