Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Isabelita Poród sn jednak coś w sobie ma :) wiadomo że ja w trakcie po raz trzeci myślałam nigdy więcej ale skoro wyszło już po raz trzeci to sama widzisz :)

No i jesteśmy wielodzietna rodzina hihi

Oj wyposcimy się trochę ale tak jak Silvara mówi potem będzie przyjemnie ;) ja się cieszę że po raz trzeci chociaż nie zostałam pozszywana więc nie będzie może wielkich deformacji no ale się okaże;)

Cześć dziewczyny:) wybaczcie że się nie odniosę do wpisów ale czytam wszystko na bieżąco tylko nie ma czasu odpisać;)
Czuję się już rewelacyjnie dziś już bez przeciwbólowych wtedy dochodziłam do siebie 3 miesiące A teraz 3 dni :)))
Miałyśmy dzisiaj wyjść ale młoda z rana pożółkła:(((( zabrali ją przed chwilą na lampy. I tak do jutra. A ja siedzę i wyję. Chce już do domu!!! Strasznie tęsknię za młodym.
Laktacją się rozkręciła ale jakoś za specjalnie nie mam parcia na kp. Zobaczę jak zorganizuje się w domu. Teraz mogę siedzieć z mała przy cycu na okrągło A w domu jakoś tego nie widzę:(
Mam chwilę czasu to pójdę ogarnąć się bo nie wyglądam i nie powiem jak śmierdzę;)))

Czekam na kolejnego bobaska:)))
Trzymajcie się kochane:)))
Buziaki:****************

Mój mąż niby chętny ale jak już się kładziemy wieczorem to usypia w 2 minuty :) A ja leżę i patrzę na księżyc bo spać nie mogę. Jak wchodzilam dziś na forum to myślałam że zobaczę baby boom a tu nic ;)
Robiąc śniadanie bolał mnie dość mocno brzuch jak na okres, ale na razie w miarę przeszło. Ale mam takie sine nogi... chyba maly mocno uciska.
Beti ciekawa teoria teściowej co do wagi dziecka :D

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73jw4z2wlz7poq.png

Gość mi88_powrot

Ja dzisiaj miałam koszmar a nie noc. Spałam może godzinę, potem odbiłam sobie do 10 spanie i teraz latam na szmacie jak wściekła.

Sprzątam wszystko itd. Nawet rozważam odkurzanie auta póki mam formę, bo to chwila i padam jak mucha.

U mnie sprawy lóżkowe poszły w zapomnienie. Najpierw leczyłam grzyba, potem się źle czułam a teraz to nie dam się tknąć,bo mam wiecznie nerwy :D

Ja dzis po szybkiej wizycie, dostalam antybiotyk na infekcje ukladu moczowego. Lekarz mowi ze moj bol nogi i problem z ruszaniem nią moze byc od nerek. A tak to kazal przyjsc za tydzien i mowi ze wtedy umowi mnie do szpitala zeby sprawnie poszlo. Tak jakby na wywolanie... no nic zobaczymy czy wytrwam jeszcze tydzien. Takze na razie bez ktg dalej jestem i w sumie nie wiem co tam na dole slychac... ale ledwie chodze dzis przeszlam 6 aptek w poszukiwaniu tego antybiotyku i myslalam ze nie wroce do domu.

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

Alice niezły sen :)
Olalao może śni mu się coś to albo rzeczywiscie to komary. Ostatnio córeczkę strasznie zgryzły podczas snu. Mimo że się codziennie przed snem wybijało komary to łobuzy gryzły.
Beti słodziak. Czego to teściowe nie wymyslą.
MamaColin u nas też celibat. Mi jest już cięzko, a mąż nie chce bo głowka jest bardzo nisko. Lekarz czuje palcem :)
Isabelita czekamy na wieści z wizyty.
Nie wiem czy to wpływ pełni czy co ale mimo częstego wstawania na siku obudziłam się wyspana i w miarę wypoczęta.
Synuś w 35t2d ważył 2360g, może dobije do 3kg.
Pełna energii z rana ogarnęłam kuchnię, ugotowałam gar kompotu, zawiozłam córke do przedszkola i padłam na twarz. Brzuch juz boli.

Czyli widzę ze u większości jak u nas .
Mąż się boi się pcha mała po główce i nie potrafi się skupić .
U nas tez główka nisko szyjka miękka wiec ten tego . Dokładnie w pierwszej ciąży miał to samo .
Ja tez juz chodzę po ścianach . Zreszta moi mąż tez . Robimy co możemy ale sex do cholery do sex Haha :)

Mi88
Pare dni temu tez się wzięłam za odkurzania i dokładnie mycie auta :) niestety skończyło się bólem kręgosłupa

Dzisiaj nieposdzianka dostałam z clubu z rossmana kupony na jedna paczkę darmowych pampersow 1 i jedna darmowa paczkę tych rossmanowisch pieluch . Byłam odebrałam :) dokupilam pare kosmetyków z babydream sensitiv . I kupiłam aż za 15€ torbę na kółkach do szpitala :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Milu, w 36 + 3 ważyła niecałe 2500.
Lekarka powiedziała, ze jeśli dociągnę do terminu, to powinna przekroczyć 3 kg.
Powiedziała też, ze z nadciśnieniem i Dopegyetm nie ma co się kolosa spodziewać. Dzieciaczki mam nadciśnieniowych wolniej przybierają i już.
Dziś tylko KTG i konsultacja. KTG ok, 0 skurczy, Młoda żywotna, wszystko w normie.
Ze względu na ciśnienie dostałam skierowanie do szpitala na 07.09.2018 (jeśli do tej pory nic się nie zadzieje) i tak się zastanawiam... czy ja mam się jakoś anonsować w tym szpitalu? Czy zwyczajnie wbijać na IP z papierem?

03.09 kolejna wizyta z KTG. Moja lekarka idzie na urlop i w zastępstwie idę do jej córki.... od której przeszłam w ręce matki w 1 trymestrze (moja pani doktor rodziła w marcu).
Fajnie, wracam do mojej Babeczki, pewnie zbada mnie po całości o ile jeszcze będzie co badać :)

Beti10, przykto mi, ze po tak fajnym porodzie wyniki wyszły słabe... ale stan zapalny, to stan zapalny, nie można tego ignorować. Lepiej nadzorowoać, niż jakbyś miała za chwilkę wrócić do szpitala i bardziej zamartwiać.

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Beti szkoda, że musicie zostać dłużej w szpitalu, ale cóż siła wyższa. Trzymam kciuki, żeby maluszkowi infekcja szybko minęła.
U nas z sexem ciężko, bo mojego niemęża ciągle nie ma. Dzisiaj w nocy przyjeżdża, więc mamy plan na te sprawy;-) Po porodzie będzie dłuższa przerwa, a poza tym chcemy maluszka zmobilizować już do wyjścia. Chyba, że sam się pospieszyć, ma jeszcze parę godzin, haha
Od rana mnie muli i maluszek kręci się bardzo nisko, czuję go dość boleśnie w dole brzucha.

Beti, współczuję, że musicie dłużej zostać:(
Ja nie chcę dzisiaj , bo... nie lubię siódemek hahaha wiem, głupia jestem .

Spawareczka, powiem Ci , że też się zastanawiam , bo mam papier , że w czwartek mnie kładą i co z tym dalej? Chyba faktycznie IP

Dziewczyny trzymam kciuki , żeby Wasze dzieciątka przytyły. Najważniejsze to się nie denerwujcie, jeszcze mają czas a nerwy to najgorsze co może być dla nich.

Będę się chwalić ;))) złożyłam wózek. Najpierw wersja normalna a na drugim zdjęciu wersja zimowa z uszytą budką przez moją mamę ☆

monthly_2018_08/wrzesniowe-2018_69160.jpg

monthly_2018_08/wrzesniowe-2018_69161.jpg

Beti gratuluję pięknego i zdrowego synka :) Mam nadzieję, że mój drugi poród też będzie taki sprawny. Ale bez przesady.. tak żeby mąż zdążył dojechać ;)

Silvara wow! Piękny wózek. To Cameleon 2 czy 3? :)

Dzisiaj byłam jeszcze w pracy. Mała kopała jak szalona. Może nie odpowiada jej pozycja siedząca :) Jutro przerwa na badania i fryzjera przed porodem. Trzeba włosy pofarbować bo później nie będzie kiedy ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxugpjkygvgzpi.png

Dzięki:)
Milu, on ma przekładane siedzisko, rączkę a nawet gondolę:) dla Tymka też miałam spacerówkę z przekładaną rączką i źle się prowadzi jak tak się przełoży, ale faktycznie jest to mega wygodne dla dziecko zaśnie a słońce wali prosto w buziola.

Gaya, niestety budżet domowy pozwolił tylko na 2 ;)

Spawareczka, Ty to masz powód, nie to co moje fanaberie;) dzięki za cynk czyli od razu walimy na IP

Gość mi88_powrót

Ja Wam mówiłam, że te moje zaćmienia mózgowe to mamie do szału doprowadzają. Już wszystko zapisuję, bo wytrzymać nie mogę.

Dzisiaj będę robiła mani, pedi, depilacja full i ogólnie spa bo czas najwyższy też się wizualnie wyszykować.