Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na 3 prenatalnych mówiła, że nic się nie zmieniło i Baska, to Baska.. Ale wiadomo.

Najwyżej Leon będzie przez pierwszy rok chodził w różowych ciuszkach:) bo choć nie przepadam za różem, taki kolor dominował w ciuszkach darowanych, których mam 75 % :D

Ja trzymałam we wrzącej wodzie jakieś 15 min. Wszystkie części laktatora, ktore trzeba czyscic, dwa pojemniki na pokarm, dwa smoki, dwie butelki, nakladki na brodawki ...posuszylam, zaplakowałam w woreczki i czekają.

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

MamaColin, bo im nie wolno mówić, że na 100% . Teraz juz się pomyłki raczej nie zdarzają na późnym etapie , ale gdyby to możesz takiego lekarza pozwać. O to tu chodzi.

Ale ja to bym chyba na rzęsach chodziła jakby się okazało, że to jednak dziewczynka. Mąż tak samo ;)))

Amizka, nie powinny ;))) ale zobacz sobie jeszcze w instrukcji obsługi. Czasem nie wolno gotować, tylko moczyć we wrzątku. Ale to akurat będzie napisane i zdarza się rzadko .

Tu u nas jest tak zakamieniona wodą, że wszystko białe wyciągam. Wkurza mnie to strasznie. Nigdy w życiu nie widziałam takich ilości kamienia jak tutaj. Psu już prawie zębów nie widać:( A jest za stary na ściąganie pod narkozą. W Krakowie wystarczyła sztoteczka i pasta dla psów i czasem mój palec w rękawiczce :P

Milu a ja sobie obiecałam że w ciąży nadziergam dla córci ale nie umiałam sobie wyobrazić bez modelki jaki to ma mieć kształt i wielkość, poza tym nie bardzo przez te dolegliwości wszelakie się umiałam skupić a ta sukienka super kształt, jak mi się złote dziecko do spania trafi to zaraz się biorę za robotę. Moja mama wieczorami jak byliśmy mali to nam szyła i dziergała.

Dzięki dziewczyny. Dominik lepiej rano jeszcze było kiepsko ale po południu już nie miał gorączki i sobie śpia teraz obydwoje.
Czy wy też się tak kiepsko czujecie? Kręgosłup nawala ledwo chodzę skurcze i wszystko przygniata mnie do ziemi. Czekam na wolną łazienkę i pójdę spać.
Sorki że nie odniosę się do waszych wypowiedzi

Olalao, Beti - doskonale was rozumiem i fizycznie i psychicznie. Ta końcówka jest wykańczająca pod każdym względem.

A mój mąż właśnie wykąpał córę w skarpetkach.... A mnie dziad dziś wkurza bo dzwoniłam rano i mówiłam mu, że coś się dzieje i że ma wracać prosto po pracy do domu bo nie daję rady, to wracał 40 min :/ A jak mu piszę, że młoda śpi i może iść sobie dłubać swoje rzeczy to jest w 15 min.... I to nie kwestia korków bo jedzie rowerem przez las.

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Beti, podłączeń się do kiepskiego samopoczucia. Kłusa mnie na dole, brzuch ciężko jakby miał odpaść zaraz i od góry mam mocne śpięcia od wczoraj...

Milu, piękna sukienka, a Mała może jeszcze dobije do ponad 2500 :D

Olalalo, przytłoczyło Cię wszystko. Odpocznij sobie jak Młodego położysz.

Eleonora, jak dzień SPA? A na jutro życzę Ci powodzenia , czekamy na wieści i zdjęcie Królewny:*♡

Bacchi, gratuluję udanej wizyty i duuuużego Synka :)))

U mnie łóżeczko w końcu wylądowali w sypialni. Jutro przygotuje sobie wszystko z tym związane ufff

Przyłączam się do cierpiących .

Od drzemki popołudniu wszystkie mnie
Boli ledwo chodzę . Mam opuchnięte lekko stopy i dłonie . Z trudem
Sciaglam obrączkę . Byłam trochę popracować u męża w sklepie posiedziałam dwie godziny przed komputerem i padam...

Chce masażu. Moje dziecko chwile pomasowala mi stopy czułam się jak w siódmym niebie . Chyba teraz przyszedł moment ze dziękuje teściowej ze jest. Zrobiła kolacje posprzątała zajęła się dzieckiem

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Gość mi88_powrot

Dziewczynki ja dzisiaj na takim nerwice, że wolę się nawet tu nie odzywać, bo aż mnie nosi.

Męczy mnie upał, do tego te ilości śluzu jak z kranu i jeszcze teściowa. Wie, że jestem zajęta do południa i zwykle ok 13 mam drzemke, bo całego dnia nie przechodzę, to wydzwania i zawraca gitarę Pierdołami. Od jutra nie odbieram od niej telefonu,niech do synusia sobie dzwoni.

Alice no zrobiłam mu ta kolacje w końcu nie tak ciężko, on też haruje od rana do wieczora no i nie powiem bo musi nadrobić to co ja zarabialam żeby jakoś to było ale po prostu czasem potrzebuje od kogoś zrozumienia jak bardzo jest mi ciężko:/ w dzień wszystko boli w nocy wszystko boli, dzieci się budza, no kurczę już jestem na wykończeniu przez ten kręgosłup głównie.

Eleonora no właśnie jak Spa:) ja ogarnęłam trochę paznokcie ale jeszcze mi zostały brwi i przed samym porodem pozostałe rzeczy :) o ile zdążę to zrobić nim mnie zlapie:)

Dobrej nocki:)

Z teściami to tak bywa.. moi chyba odrobinę poszli po rozum do głowy, bo przez całą ciążę były telefony z prośbą, by przyjechać, zawieźć ich gdzieś itp nie ważne, że ja miałam chyba prawo źle się czuć... nie chciałam nic mówić i kiedy tylko mogłam to pomagałam, ale w końcu mój mąż nie wytrzymał i zwrócił uwagę, że chyba się trochę zapominają... i szoook, przemyśleli chyba i magia!, mam od dłuższego czasu spokój od wszelkich próśb o pomoc.. ufffff

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Dziewczyny współczuję teściowych, u nas jest spokój, bo jesteśmy z nią pokłóceni

Beti, ja bym olała kolacje dla męża, Tobie też się należy chwila spokoju. Mój to się cieszy, jak ma obiad, bo ostatnio nie zawsze mam energię na zakupy i stanie przy garach w upale. Śniadania i kolacje robi sobie sam, tylko czasem robimy dla siebie nawzajem.

A dostałam zdjęcia z sesji ciążowej, a myślałam, że dojdą po porodzie.

http://www.suwaczek.pl/cache/2973b4603f.png