Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewuszki:)
U mnie panuje totalny chaos jeśli chodzi o pakowanie i brak organizacji. Zapewne spakuje się w dwie torby (jedną dużą jedną mniejszą) A przed samym wyjazdem okaże się że jeszcze tego mi brakuje i tego...
I tym sposobem będę miała jeszcze z 10 reklamówek + moja torebka;))) ( oczywiście tylko dla mnie, dla dzidzi mam mieć tylko pampery:)))
Tak było poprzednio i poprzednio:) w każdym razie jak wychodziłam to auto było tak zapakowane jakbyśmy wracali z 2 tygodniowego urlopu:)))
Tym razem minimalizm!;):o

Dla mojego szykuje fotelik + ciuchy dla młodej i dla mnie na wyjście i tyle.

U mnie też zimnoooo ale że ja ciągle w biegu ostatnimi czasy także nawet tego nie odczuwam;)
Silvara udanej imprezki:))) Tylko za dużo nie pij! Hehe:*

Hej w niedzielę, uśmiałam się z tych historii z mężami i ciuchami na wyjście w roli głównej. Gdyby nie moja mama, też pewnie znalazła bym gdzieś po miesiącu upchane w szafie.
U mnie szpital niestety nie daje nic, wszystko swoje, stąd moje 2 torby, ale z założenia jestem minimalistka więc myślę, że jakoś się zabiorę.
Połóżna mi przy pierwszym powiedziała, że nie ważne ile rzeczy-ważne, żeby zmieściły się pod szpitalne łóżko.
Jak będziecie ubierać dzieci w szpitalu? Dwa długie rękawy?

PS. Miałam lustro w ubikacji, jak zobaczyłam się po porodzie, to myślałam, że zemdleję- cała twarz w kropki, oczy orzekrwione, jak po dobrej imprezie...

Pewnie jakbym byla dluzej w szpitalu (wyszlam po 48h) to moze wykapaly by maluszka.
Dla mnie stanowczo jest za zimno, lodowaty wiatr wieje. Tez jest 16 stopni. Rano bylo pieknie za oknem, zaznaczam bylo :(
Nastal czas ogarniecia wyprawki, wszystkie juz macie skompletowane a ja w lesie.
MamaColin fotelik wybrany, bedzie Recaro Monza Nova 2 Seatfix 2018 :)

Widzę, że nie tylko ja mam dylematy związana z pakowaniem. Czekam na ostatnie zamówienia i internetowa i naszykuje już torby.
Jeśli mam zamiar pracować do 35-36 tc, muszę być gotowa i zwarta:)

Co do temperatur... wiem, większość mnie nie zrozumie, ale dla mnie temperatura jest idealna i nadmienię, że na przestrzeni miesiąca długie spodnie miałam na sobie tylko raz. Dziś w nocy zgrzalam sie przy 18 stopniach w sypialni. Dziś za oknem 16, właśnie wychodzę z gołym górami i jest bosko .
Miłego dnia Dziewuszki :)

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Też bogu dziękuję za taką pogodę i mam nadzieję, że jeszcze długo się nie zmieni, bo jest idealnie. Chłodno, ale nie zimno.. Trochę słońca, trochę deszczu. Wszystko super! :)

Co do pakowania jeszcze nie myślałam o tym.. Muszę jeszcze sporo kupić żeby zacząć myśleć o pakowaniu. :)

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Gabi82 ja też nie mam w sumie jeszcze wyprawki, muszę jechać dopiero do siostry i zabrać rzeczy które będę chciała A resztę wyślemy do jakiejś fundacji. Nie wiem czy mi będzie czegoś brakować ale babcia czyli moja mama zawsze jest chętna na zakupy;) w gemini będę robić zamówienie za jakiś miesiąc bo trochę rzeczy mam tylko jakieś tam pozostałości.

Mnie dziś swędzi brzuch i mam jakieś kropeczki nie wiem czy od drapania czy to jakaś alergia.
U nas dziś dużo ludzi zresztą jak zawsze w niedzielę ale teraz już spokój zrobilismy sobie grilla i czuje się najedzona choć zawsze mnie potem jeszcze nachodzi na loda;)
Usypiam synka ale robi się z niego cwaniaczek i zaczyna wymyślać. Aktualnie chce iść papa i brum brum. U nas pogoda się poprawia ale jutro jeszcze ma nie być upałów.
Udanych imprez życzę i w ogóle:) miłego wieczoru

Olalao, jasne, że tak zapraszamy :) Opowiesz nam coś o sobie? :) Ja dzisiaj też bezsenna nockę miałam - młoda dawała jednak tak w kość odkąd wróciliśmy z kina, że nie mogłam znaleźć sobie miejsca. Albo napierała na ujście i zwijałam sie bólu albo udało mi się ja zrzucić na bok (leżąc na boku, dzięki grawitacjo!), ale wtedy kopała mnie po żebrze i przeponie, więc się dusiłam i zwijałam znowu z bólu. Jeśli położyłam się na plecach to było w miarę wygodnie...kopała wtedy w kręgosłup "tylko". To była straszna noc... Mąż oczywiście w panice, nie chce jechać za tydzień nad ten Balaton 6h, bo sie boi o mnie :/ Lekarz nie dał nam przeciwskazań, ja chciałabym jechać.

Teraz siedzę na piłce do siedzenia/skakania...O matko jaka ulga! Kobiety! Zaopatrzcie się w ten cud techniki! Kupiliśmy w Decathletonie i po poduszce ciążowej uznaję to za zakup roku ;) Młoda ewidentnie głową w dół albo noziarami tłucze się o ujście, a ja minimalizuję ból turlając się albo skacząc delikatnie na piłce!

Co do wyprawki, pewnie ostatnie zakupy zrobię po powrocie z Węgier (o ile pojedziemy...), czyli do końca lipca chcę zamknąć listę. W sierpniu zostanie pranko i prasowanko, złożenie łóżeczka (koniec sierpnia) i przygotowanie torby do szpitala (połowa sierpnia). Do czegoś te managerskie umiejętności się przydają ;)

A pogodę wolę taką jak teraz, chociaż nad Balatonem wolałabym ciepełko i słońce, bo będę miała 100 metrów do jeziora i plaży, więc zawsze można się popluskać :)

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

Dopisałam się do tabelki, więc możecie zobaczyć, że jestem " starszą panią", choć zazwyczaj wszyscy mi dają ok. 10 lat mniej. Chyba się dobrze zakonserwowałam ;-)
Ciągle jeszcze mieszkam w Polsce, choć mój "niemąż", który jest Niemcem naciska nas na ostateczną przeprowadzkę. Póki co ze względu na charakter jego pracy, tzn ciągłe wyjazdy po świecie, trochę się bronię przed tym, bo nie chcę siedzieć tam sama. Mamy już 3 letniego synka, a teraz będziemy mieć kolejnego urwisa, co mi potwierdzają ze 100% pewnością przy każdym usg. Jutro idę na kolejną wizytę, ale to tylko tak kontrolnie, bo ostatnio byłam w szpitalu na podaniu immunoglobuliny, bo mamy konflikt, więc miałam robione usg i ktg.

Helloł:)))
Ja kocham ciepło i słońce ale nie w ciąży:) A w związku z tym że po raz 3 chodzę przez lato to takie dzisiejsze 15 stopni to na prawdę ulga:)))) no trochę za bardzo wieje;)
Witaj Olalao:) Miło:))) Napisz coś więcej o sobie:)))
Amanalka moja młoda też szaleje i nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji czy jak siedzę czy jak leżę. Boli jak się kręci, oczywiście wspaniałe uczucie że daje o sobie znać ale u mnie najbardziej okłada dolne rejony. Młody jak siedział w brzuchu jeszcze był delikatniejszy:))) A z córką to też aż tak nie bolało.
Też wszystko ustaliłam sobie pod względem organizacyjnym ale póki co nic nie wychodzi:)))
Fajny pomysł z tą piłką :)))

Co do wyprawki to ubranka mam po starszym synku, dokupiłam 2 pary spodenek i 2 kaftaniki, żeby było coś nowego :) Przede mną jeszcze zakupy apteczne. Łóżeczko mam, pościel i ręczniki itp tylko trzeba wszystko odświeżyć. Do szpitala zamierzam się spakować w średniej wielkości walizkę, większą niż bagaż kabinowy, ale nie z tych największych. Poprzednio miałam dwie torby i jak zaczęlam to pakować na wyjście ze szpitala to jakbyśmy handlować na bazarze się wybierali ;-)
Zapomniałam jeszcze dodać, że poprzednim razem miałam cesarkę,bo w trakcie porodu wyskoczyło mi bardzo duże ciśnienie, a potem zaczęły się komplikacje tzn przyklejone łożysko i zagrożenie usunięcia macicy, więc tym razem na pewno będę umawiać się na cesarkę.

Wiem, że nie będzie łatwo, zwłaszcza, że nie mówię po niemiecku, z "niemężem" rozmawiamy po angielsku. Taki hardcore zafundowaliśmy naszemu dziecku, które ma mix 3 języków, ale mam nadzieję, że w przyszłości mu to zaprocentuje...
Poza tym całe dorosłe życie pracuję zawodowo i jakoś sobie nie wyobrażam być od kogoś finansowo zależna, więc dopóki nie znajdę pracy w Niemczech to będzie mi ciężko się z sytuacją oswoić.

Olaao, witaj, też jestem świeżak, powiesz coś więcej na temat immunoglobuliny? Musiałaś leżeć w szpitalu? Dostałaś na NFZ czy kupiłaś prywatnie? Czeka mnie to we wtorek...
Czasami nachodzi mnie myśl, żeby rzucić wszystko w Pl i szukać szczęścia za granicą, ale mój mąż to "rodowity Ślązak" i nie ruszy się poza województwo ;)
MamaCollin, dzięki za zdjęcia, utwierdziłaś mnie z tym wózkiem, klasa i styl, myślę że na początku września będziemy zamawiać.
Co zamawiacie na Gemini, macie jakąś listę? Ja już zapomniałam, co jest potrzebne przy takim maluszku...
Szukam intensywnie pościeli do łóżeczka i na Świat Dziecka na Allegro mają takie fajnie stonowane, generalnie to chyba kupię wszystko białe, nie będzie problemu z praniem ;)

Marzy mi się kącik niemowlaka w sypialni, ale przy naszych zabójczych 54 mkw, ledwo w sypialni zmieszczę Malma z Ikei na rzeczy dla małego i dostawkę, no ...jak zaszaleję to może i pełnowymiarowe łóżeczko.
Dzisiaj prawie się zgodziłam na imię, które mój M wałkuje zanim zaszłam w ciążę.
KAZIMIERZ (kurtyna)

...co myślicie? Zrobię dziecku krzywdę?