Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi, w środę mam wizytę ( w końcu mierzenie dziecieciaczka po 6 tyg) i zapytam lekarza.
11.06 śmigamy jeszcze na wakacje póki czas:)
Planuję kupić strój jednocześciowy i jakiś mocniejszy filterek, bo mimo ciemniej karnacji, opalam się w tym roku jakoś wściekle. Raczej nie mam zamiaru siedzieć w pełnym słońcu, nie jestem zbyt wytrzymała, ale jakieś zwiedzanie i wejścia do wody obowiązkowo.

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Alice
Z tym ze Colin nie zna cycka . Od urodzenia prawie był na MM wiec myśle ze nawet nie wiedział by jak się za to wziasc hehe . Dlatego tylko pomysł mój był żeby z odciahnietego mleka napił się pare lyczkow :)

Co do opalania unikać słońca i brzuch chować :)

Mimka
Muszę wysłać mamę na zakupy do pepco zawsze jakies ubranka do piasku czy na ogródek się przydadzą :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Ja w 1 ciąży smarowałam się biooilem i pharmaceris, ale nic to nie pomogło, rozstępy pojawiły się pod koniec ciąży, dlatego teraz w żadne specyfiki nie wierzę i smaruje się, jak mi mąż przypomni :) ale uważam, że jak ktoś miał w okresie dojrzewania rozstępy jak ja, to ma taką skłonność skóry i znów się pojawią.

http://www.suwaczek.pl/cache/2973b4603f.png

W tej ciąży smaruję się marką Nacomi :) Nie jest droga a ma świetny skład. Przez internet zamawiam krem do biustu i masło do ciała. Po pierwszej ciąży nie mam ani jednego rozstępu ale wolę się smarować bo bez kremu skóra na brzuchu jest nieprzyjemnie napięta :/

Spawareczka ja też mam wizytę w środę! To czekam na relację :D

MamaColin ja jestem za podawaniem starszakowi mleczka od malucha jeżeli będziesz miała wystarczająco dużo. Ma pełno przeciwciał i cudowności. Do kubeczka ;)

Ta pogoda mnie dobija. Dzisiaj w pracy może byłam produktywna ze dwie godziny :( Plus mi skakał na 105 s czułam się jakbym miała zemdleć

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxugpjkygvgzpi.png

Hej hej:)
Melduję się po wizycie:)
Wszystko ok kluska moja waży 1020g. Także uspokoiłam się na jakiś czas;)
Upał straszny; nie znoszę zwłaszcza w ciąży w tej chwili mam w mieszkaniu 26 stopni:O

Mój kiepski nastrój nie odpuszcza co nie ukrywam doprowadza mnie do szału;( czekam na lepszy czas:)

Gaya, zdanie mamaginekolog jest bardzo często podważanie. Nawet turaj na forum daaaawno był jakiś temat i też została mocno skrytykowana. Nie wiem dokładnie o co tam chodzi , ale podobno jest słabym źródłem informacji ;)
Tak samo dawniej się czytało "sroka o" , ale w zeszłej ciąży na naszych oczach widziałyśmy jak zmieniła wpis . Podejrzewamy , że ktoś zapłacił:P chodziło o kosmetyki Palmers.

Moim zdaniem najlepiej zapytać lekarza :D

Eleonora , ojej jaka duuuża ♡ wspaniale:)*** życzę szybkiej poprawy nastroju. Bo już trochę długo to trwa :(

Kurczę jak ja żałuję , że nie mam Pepco:((( poproszę kuzynkę, żeby się wybrała:)

Rowerzystka , też używałam Pharmaceris M i Biooil tamtym razem i efektów brak. Ale w życiu rozstępów nie miałam. Tylko właśnie na koniec ciąży, ale za to ilość hurtowa! Ehhh

My dzisiaj na bardzo długim spacerze byliśmy. Pooddychaliśmy na tężni i takie tam. Jutro w planie ogródek i basenik , bo ma być 26 w cieniu!

A ja jutro wracam do domu. Walizki pelne ubranek dla mlodej i gadzetow. Milo bylo odwiedzic brata i spotkac sie ze znajomymi :)

Jutro mnie czeka ta najmniej lubiana czesc, czyli pozegnanie i lot eh. Na sama mysl mi smutno.

Macie moze pomysl, jak wyprac/odswiezyc material z wozka? W tym naszym Bebetto nie da sie zdjac materialu do prania, a chcielibysmy go odswiezyc, bo to jednak po kims.

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

Eleonora gratuluje udanej wizyty, duzy maluszek :)
Amanalka zaden element wozka nie jest odpinany? U mnie w gondoli czy spacerowce wszystkie elementy byly odpinane oprocz budy. Dzieki duzej pralce moglam nawet bude wyprac. Jezeli nie masz takiej mozliwosci to zostaje Ci odświeżenie szmatka.
A propo prania. Teraz mam wózek z eko skory. Jak ja sie pierze? Mozna wrzucic do pralki i np ustawic pranie reczne. Od wewnątrz jest material.
Nie wolno opalac brzuszka. Nie kupowalam na 2 tygodnie kostiumu jednoczęściowego. Szkoda kasy. Chodzilam w swoim dwuczęściowym a na brzuszek zakladalam chustę.
Po południu mam wizyte. Odebralam wyniki i anemia jak byla tak jest :(
Dzis kolejny dzien upalow.

Cześć dziewczyny:)))
Dzięki za wsparcie:***
Jakoś mam wrażenie że cały świat stoi przeciwko mnie tak beznadziejnie w moim życiu dawno nie było. Wciąż żyje nadzieją na lepsze jutro i oczywiście cieszę się z każdej chwili no bynajmniej staram się;)
Mimka ja zaczynam 27 tc więc młoda już powinna jakoś tak ważyć choć młody na podobnym etapie miał już 1,5kg:)))
Damy radę! Oczywiście bo nie ma wyjścia:)))
Chciałam słoneczko no aleeee to już jest przegięcie;)))

Dobre rano:)
Gaya - dzięki za link, chętnie poczytam.
Oczywiście dopytam jeszcze lekarza, ale wolę być ostrożna. Opalać się nie lubię, ale lubię być opalona. Nadrobię w następne wakacje :)
Eleonora - ale duża Dzidzia ! aż miło.
Życzę szybkiej poprawy nastroju. Ja wczoraj chciałam wszystkich zabić i zjeść, a na koniec dnia poryczałam się bez powodu. Chłop mój stanął na wysokości zadania i skutecznie poprawił mi nastrój. Spacer w chłodzie i po zmroku zrobił robotę i już mi dziś lepiej. To chyba mój pierwszy "napad" emocjonalny.
Zakładam, ze to normalne i pewnie sie powtórzy:)

Jutro wizyta, już dwa razy śniło mi się, że na USG wyszedł psikus w postaci "pisiorka" ... ale byłyby jajca.
6 tygodni Mała nie była mierzona i ważona, jakieś mam stukostrachy. Jutro do odbioru wyniki krzywej, jest sporo obaw i niewiadomych.

Eleonora jaki maleńki wielki człowieczek :* gratuluję moja Maryśka o połowę mniejsza :) co do na nastroju luzik na marne pocieszenie to u mnie też nadal dodupnie i chętnie bym kogoś utłukła :/

Spawareczka co do płci powinna być dziewczynka acz zdarzało się przecież że prawie do końca ciąży lekarz twierdził że dziewczyna a tu nagle psikus

Co do Mamaginekolog to prowadziła ciążę mojej siostry ciotecznej i była z niej zadowolona ja osobiście miałam jedynie kontakt z jej szefem tj profesorem Wielgosiem i jako człowiek szukający igły w stogu siana coś tam podpytałam odnośnie tego co wyczytałam właśnie u mamaginekolog na blogu a kompletnie odmiennego niż cała rodzina i znajomi mówili i w tamtej konkretnej spragiwie przyznał racje Nicoli acz też nie jestem za tym by wierzyć we wszystko co wyczyta się gdzieś w internecie i generalnie zawsze warto spytać swojego lekarza
chociaż w tym przypadku może okazać się że co lekarz to opinia ja w tak zwanym ,,międzyczasie,, zmieniłam gina i powiem wam szczerze że mój obecny ma zupełnie odmienne zdanie na wiele spraw niż ten poprzedni i komu wierzyć? :/

A co do pogody to jak ja nie cierpię upałów :(

A co do poprawnej pisowni jak jeszcze raz napisze a co do to sobie w łeb palne :P

Aga2510,
cieszyć się będę z dziewczynki i chłopca, nie miałam większego parcia. Co innego mój Mąż - już zwariował na punkcie córy.
Szkoda tylko wyprawki... no ale, chłopak przez pierwsze miesiące w różowych bodziakach przeżyje :D:D:D

Moja Psipasiółka miała urodzić Gosie - i taka wersja był do końca. Wyszedł Kajtek, który dwa tygodnie czekał na imię, bo nikt nie był przygotowany :)

Eleonora spora już dziewczynka u Ciebie, w sumie zostały Ci 3 miesiące. Amanalka jaki model Bebetto kupiłaś? Bo też jeszcze rozważam vulcano ze względu na otwarty koszyk a niestety o tym cybexie co już byliśmy zdecydowani znalazłam zbyt wiele negatywnych opinii.
Mam pytanie do doświadczonych mam odnośnie butelek. Nie mam pojęcia jakie kupić ale to jeszcze jakoś może w sklepie pooglądam i zdecyduję. Czy smoczek do butelki pasuje tylko z tej samej firmy? Bo gdzieś widziałam smoczki co naśladują picie z piersi czyli wolno leci mleko i podobnie musi nie wiem, zassać? Czy każda firma produkuje tak że tylko ich pasują? No i czy dwie butelki wystarczą jakby w razie co na początek awaryjnie przy karmieniu piersią? Wiem że można zawsze dokupić ale nie chcę na szybko później cokolwiek kupować w pośpiechu.