Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny witam znowu w swiecie żywych choć na razie jedna noga. U nas dużo roboty i zamieszania a w dodatku synek miał jelitowke i ledwo uniknelismy szpitala. Na szczęście już jest ok ale mnie zaczyna coś mdlic i w ogóle i mam nadzieję że to nie to! Do tego jestem przeziębiona i padam z nóg po tych nieprzespanych nocach. Ale jestem już trochę w lepszym nastroju psychicznym bo zamówiłam meble do roboczej kuchni na dół do nowego domu ;)

Gość LulaMae

Co do ruchow to ja tych delikatnych nie umialam zidentyfikowac, ale jakos tak pod koniec 19 tc jak siedzialam z nogami podciagnietymi "pod brode" to wyraznie poczulam, ze mi sie cos przecisnelo w brzuchu i wiedzialam, ze to On. I tak juz zostalo:rusza sie codziennie, ale czesto buszuje jak swinka morska po brzuhu :).
Dzisiaj do niego mowilam po imieniu (szczegolnie czesto "rozmawiamy" w samochodzie) zeby sie poruszal, bo bardzo zle sie czulam w pracy i jak jechalam do domu, to sie nie ruszal. Strasznie sie przestraszylam i zaczelam go prosic, zeby sie dal znak. Na szczescie sie poruszyl :) bo moje dziecko nalezy do ruchliwych ;).
Z seriali polecam Westworld, ale brutalny. Jakos ma poczatku obejrzalam. Dla mnie serialem medycznym nr 1 jest dr Haus i Chirurdzy na drugim miejscu. Ktos mi polecil Sex masters, ale mi wydal sie nudnawy.
Jutro nie ide do pracy, albo wezme na zadanie, albo zwolnienie. Zle sie dzisiaj czulam i bylam okropnie zmeczona i zdolowana, wlacznie ze lzami w samochodzie, jak mi sie Maly nie ruszal :(

Gratuluje udanych wizyt.
MamaColin sliczne ubranka.
Agnieszka86 w pierwszej ciazy pierwsze ruchy poczulam w 20tc. Na poczatku bylo to jakby smyranie, laskotanie z czasem coraz wyrazniej bylo czuc kopniaczki :) Jeszcze bedziesz miala dosyc. Coreczka upatrzyla sobie moje zebra. Oj boli dostanie z pięty w żeberko :)
Amanalka do tabelki wpisalam kiedy poczulam smyranie. Wyraznie ruchy poczulam w 18tc.
Beti zdrowka zycze.
LulaMae odpocznij sobie.
Jestem po wizycie. Z dobrych wiesci to taka ze w koncu znamy płeć. Bedzie chłopczyk :-) strasznie wiercil sie podczas usg. Glowke ma w dole, nozki z lewej strony. Tak tez go czuje po ruchach. Ze złych wiesci to okazalo sie ze mam miekka szyjke. Pisalam wam o twardniejacym brzuchu. Mam sie oszczedzac, duzo odpoczywac, brac nospe 2x1 i dostalam L4. Za tydzień mam przyjsc, by sprawdzic szyjke. ZAŁAMANA :( Nie wiem jak poleze, gdy siedze w domu z chorowitkiem.

Hej hej :)
O matko;) dziewczyny Wy tak o tych serialach i książkach A ja to nie pamiętam kiedy w rękach miałam ostatni raz coś do poczytania A o tv to nawet nie wspomnę tylko bajki na okrągło lecą:)))
Gabi czekamy na wieści z wizyty:)
MamaColin, nawet nie sądziłam że tak zareaguję na informację że młody został przyjęty. Kurczę na samą myśl to mam łzy w oczach. Ja jego chyba tam nie oddam;/? Pomyślę, jeszcze mam czas ;)
Beti kochana wytrwałości zdrowia:)
LulaMae masz rację odpocznij sobie :)

Oooooo A tyle co napisałam;)
Gabi gratulacje syneczka ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
Mi też brzuch się bardzo spina w poprzednich ciażach tak nie miałam więc oczywiście denerwuje się ale mam brać cały czas aspargin i dodatkowo magnez. Tydzień temu na wizycie lekarz badał mi szyjkę i mówił że twarda i wszystkie zaworki pozamykane.
Na pewno nie jest łatwo znaleźć czas na odpoczynek przy dziecku ale staraj się każdą wolną chwilę odpoczywać. Będzie dobrze :-)

Gabi to super wieści będziecie mieć parke :)
Z szyjka nie za dobrze . Staraj się Gabrysię dużo przetrzymywać w jednym miejscu bawić się na kocyku czy coś a każda cięższa rzecz musi mąż robić .

Eleonora
A przypomnij ile twój łobuz ma lat ? Właśnie dzisiaj dzwonili do mnie ze w ciągu dwóch tyg dostane papiery do wypisania i dostaną konkretna datę kiedy idzie . Z jednej strony się cieszę z drugiej stres żeby nie lał dzieci czy nie robił głupot

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

LulaMae , wpisz się do tabelki :) jakie imię dla syneczka?

Gabi, gratuluję synka♡ odpoczywaj ile się da, zrób jak jaki Eleonora - faszeruj bajkami ;)))

Mnie boli brzuch po bokach. Aż czasem wstać nie mogę. Pojutrze mam wizytę to pewnie sprawdzi czy u mnie wszystko ok. Jeszcze się stresuję czy na pewno zaliczam się do cc. Muszę z Ginką porozmawiać. Dzisiaj mnie lęk zaatakował, że będę musiała przechodzić przez to jeszcze raz ...

My Westworld właśnie oglądamy drugo sezon:) po za tym jeszcze "Barry" i "Trust" na tapecie;)

Dziewczyny dacie radę z przedszkolami. Trzymamy kciuki! Ja zobaczę jakie moje dziecko bedzoe za jakiś czas. Na pewno nie chcę posłać jak się Numer Dwa pojawi na świecie. Albo wcześniej albo później. Ale to do przemyślenia.

MamaColin, super ciuszki !:)

Beti, zdrówka dla Was i oby Cię nic nie brało.

Amizka, fajna te spodenki a koszula rozpinana na piersiach to rewelacja. Sama mam 4 :D tylko na guziczki a nie na napy.

Jassmine, tak The Knick rewelacja, ale nie na ten stan;)))

U nas właśnie przetacza się burza :( oby tylko młodzieży nie obudziła, bo tyle co zasnął.

Gość Lili jka

Eleonora, to normalne. Też płakałam jak zapisywałam córkę do klubu. I z góry uprzedzam, że początki mogą być ciężkie. Moja Ania strasznie płakała jak mąż ją zawoziłam i jak ją odbierałam, jakby się wzruszała, że jednak po nią przyszłam. W ciągu dnia było dobrze. A płacz skończył się po około miesiącu. Teraz chętnie chodzi, mówi dużo o innych dzieciach, czasem nawet w weekend chce iść ;)

Gabi, a długość szyjki sprawdzał ci lekarz? I gratuluję syna ;) będziesz mieć jak ja, starszą córkę i młodszego syna ;)

Mój bąbel w sierpniu kończy 3 latka ale ja nie sądziłam że tak będę to przeżywać;)
Przedszkole przerabiałam z córką tylko że ona od małego była z dziadkami albo ciociami ogólnie bardzo otwarta w kontaktach z ludźmi oczywiście też ryczałam jak zostawała w przedszkolu ona tylko tydzień A ja chyba ze dwa;)))
A młody jest cały czas ze mną i tylko ze mną i w ogóle to jest taka przylepa łazi krok w krok za mną jak cień;)
I nie wiem co to będzie...
Dobrej nocy kobietki:*

Z tymi parkami to chyba tylko Alinda i ja jesteśmy "poszkodowane" ;) hahaha tak to kazda z Was ma/będzie mieć i chłopczyka i dziewczynkę:D

Eleonora, wypłacz się teraz , potem będzie spokój;) mój Tymek jest 3 miesiące młodszy od Twojego Malecela. To jednak jeszcze maluszki. I jak byli cały czas przy mamie to na pewno bedzoe ciężko. Najlepiej to poczekać z rok jak MamaColin. Wyedy dziecko już takie kapujące jest . I ja tak chyba zrobię wyślę za rok albo ewentualnie na wiosnę. Jeśli faktycznie będziesz się z tym bardzo źle czuła to można poczekać,W końcu i tak jesteś w domu, ale to sama zobaczysz i ocenisz:)

Beti, jeszcze raz zdrówka, cieszę się , że idzie ku lepszemu:)

Miłego dnia Wam życzę:)*

Cześć wam!

U mnie w pracy dzisiaj ciężko.
Jako największy Carrefour w Poznaniu i jeden z największych w Polsce mamy sporo roboty, a jutro przyjeżdża 40osób "z góry" na wizytację. Wszyscy chodzą jak w zegarku i wszystko sprzątają, każdy zdenerwowany. Eh.. Nie lubię czegoś takiego. Cały czas każdy ma wszystko w dupie, w sklepie jak w chlewie za przeproszeniem, a przed wizytacją latają jak ze sraczką :/

Wczoraj pierwszy raz w życiu przyszła teściowa do mnie dzwoniła i zapytała jak się czuję! Nawet na obiad nas zaprosiła. :)
Powiedziała, że teraz jak będę miała już tyle wolnego to mam ją częściej odwiedzać. O! Aż mi się miło zrobiło. :)

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Hello:-)
Silvara masz rację ale ja chciałam go posłać do przedszkola ze względu na to aby zaczął się kontaktować w grupie wśród ludzi bo jeśli chodzi o rozwój to nie ma do czego się przyczepić. Nie ma 3 lat ale zdolny chłopak jest cyfry do 10 zna:) w gadce potrafi zagiąć nie jednego dorosłego A w piłkę nożną gra z 12-latkami tak że gdyby nie wzrost to by nikt nie pomyślał że jest taki młody;)))) ale ludzi to on się boi po prostu dzikus jest i pod tym kątem chciałam go posłać ale chyba nie dam rady. W sierpniu można przyprowadzać dzieci na spotkania adaptacyjne i jeżeli będzie dużo płaczu to zrezygnuje i pójdzie za rok. No zobaczymy;) Nie ma co się rozczulać;)
Jassmine jeszcze tylko 11 dni i już będziesz odpoczywać :)))
Gabi i tak trzymaj:))) Mi niektóre bajki śnią się już po nocach;)))

Na piątek umówiłam się na glukozę. Dziewczyny któraś już robiła test obciążenia glukozą?

Eleonora nie robiłam jeszcze glukozy na czczo.
Pierwsze podejście ze żłobkiem było gdy córunia miała 11 mies. Płakała w sali, a ja na korytarzu. Krokodyle łzy leciały :( serce mi pękało. To było coś okropnego. Wiem, że nic się jej nie działo. Ostatecznie poszła w wieku 22 mies. Ku mojemu zaskoczeniu szła chętnie, dopiero po pierwszej chorobie był kryzys, który trwał ok 1,5 tyg. (płakała). Obecnie chodzi do przedszkola, najchętniej chodziłaby codziennie :) bardzo lubi ciocie, ma koleżanki i kolegów, z którymi chętnie się bawi.

Hej Dziewczynki,

przepraszam za długą ciszę z mojej strony ale majówkę spędziłam totalnie wylogowana z kompa i komórki - potrzebowałam tego ;) Mieliśmy też gości więc wiadomo że i z czasem wtedy trudniej.

Gratulację poznania płci, widzę że przewaga dziewczynek chyba? :) Jak chodziłam z Karolem w ciąży to chłopcy byli górą.

Ja nadal pracuję ale jeszcze 2 tygodnie tylko. Czuję się świetnie i podobno wyglądam promiennie ;) Brzuchol duży, na wadze +7kg niestety już, no ale trudno.

Nadusia/Laurka kopie dosyć mocno - widać jak rusza się brzuszek. Jeszcze nic nie kupiliśmy z wyprawki i na razie się nie zabieram za to bo jeszcze sporo czasu;)

Buziaki dla Brzuchatek i dzieciątek ;* Spróbuję Was nadrobić ale chyba mam marne szanse :D

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egrm8fd7r.png

https://www.suwaczki.com/tickers/860ivcqgtujhjx0j.png

Hop-hop:)))
A dziś któż to miał mieć wizytę?
Mimka mnie też się podoba imię Laura ale moja siostra dała tak swojej córce i lipaaaa;)
Kurczę dziewczyny chociaż macie jakieś typy A u nas ciągle walka;)))) Chociaż z tych imion co proponuje mój to ewentualnie biorę pod uwagę Martynkę aleeee ...

Gość Lili jka

Eleonora
Hop-hop:)))
A dziś któż to miał mieć wizytę?
Mimka mnie też się podoba imię Laura ale moja siostra dała tak swojej córce i lipaaaa;)
Kurczę dziewczyny chociaż macie jakieś typy A u nas ciągle walka;)))) Chociaż z tych imion co proponuje mój to ewentualnie biorę pod uwagę Martynkę aleeee ...

My też nie mamy jeszcze wybranego imienia :) przy córce wybraliśmy dwa około miesiąca przed urodzeniem, ale ostatecznie jakie wybrał mąż, to dowiedziałam się na porodówce ;)

Eleonora, co do imienia i powtarzalności: moja siostra ma na imię Monika i ciocia (siostra mamy) postanowiła też tak nazwać swoją córkę, chociaż jest 4 lata młodsza od mojej siostry :) Myślę, że jak bardzo podoba Wam się to imię to nie miałabym oporów :D

U nas kopniaków nie ma mocnych. Ale dzisiaj zaobserwowałam "falowanie" brzuszka po jednej stronie, może przez moje wały jagiellońskie (ha ha) nie może się przebić? :D i mąż piszczy do brzucha, żeby młoda kopała mocniej, bo chce zobaczyć (falowanie jest delikatne, w sumie najlepiej widzę to zjawisko z góry, stojąc). Młoda po cukrach aż tak bardzo ruchliwa nie jest, ale pizza? Kotlety? O kurde ruch jak w ulu!

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

Co do imienia, jak już kiedyś wspominałam :P u nas od początku byliśmy nastawieni na dziewczynkę i miała być Amelia. Piękne imię. Gdy wyszłam od lekarza zadzwoniłam do lubego i powiedziałam, że będzie Marcel/Kacper/Oskar/Mateusz i że jak nic ciekawszego nie wymyśli to ja wybiorę z tych 4. Ale już tego samego dnia mówił do brzuszka Marcel i szczerze mówię, że to mi się podoba najbardziej. Więc (dzięki ci panie) zgadzamy się w tej kwestii :))

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png