Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Beti10..niestety u mnie jest jak, że nie ma możliwości brania urlopu zaległego.. Tzn jeśli nie wykorzystam do grudnia to muszę wykorzystać max do końca stycznia. Nie wiem dlaczego tak jest, ale tak jest. Więc wolałabym wybrać te dwa tygodnie urlopu niż mieć za nie po prostu zapłacone.
A potem.. Nie wiem, zastanawiałam się nad wychowawczym. Jeśli u mojego niemęża wszystko w pracy wypali jak powinno to w zasadzie nie będę musiała na łeb na szyję wracać do pracy.. Wszystko się okaże.

Marcel ❤ 49 cm 2190g / 17.08.18 10:52
https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0afhk5kkpj.png

Igor ❤ 50cm 2700g / 25.01.20 11:31dqpr2n0a7xyod35i.png

Hej hej
Co do zwolnień to ja niestety stety jestem od początku ciąży ale to tylko dlatego ze pierwszy test pozytywny zrobiłam w pracy i moja kiero mnie na tym "przyłapała" a że pracuję fizycznie a w firmie nie bardzo jest co z kobietą w ciąży zrobić to dostałam przykaz pójścia na l4 a już się tak wynudziłam jak dawno nie ale do końca września wytrzymie bo później raczej nir będę miała czasu na nudę.

Co do ubranek mam obiecane w spadku po siostrze niemęża i po kolezance dlatego na razie się wstrzymuje zobaczę co dostanę i wtedy dopiero dokupie co będzie brakować

Ja tez mam koleżankę która urodziła pare miesięcy temu malutka dziewczynkę wiec czeka spokojnie aż wkoncu powiem co u nas wtedy odkupie cała torbę ubranek ( pod warunkiem ze mała księżniczka będzie ) resztę dokupie bądź co nie będzie pasować przekaże dalej . Pieniądze które zaoszczędze chce wydać na lepszy wózek lub ładne mebelki do pokoiku

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Też tak kojarzę z tymi urlopami, że przy macierzyńskim itp są inne zasady. Trzeba sprawdzić w kodeksie pracy.

Nawet mi nie mówcie, kuzynka dla mnie trzymała pudła ciuszków dla córeczki. Tak samo koleżanka (po dwóch swoich dziewczynkach :(( buuuu )

Dziewczyny miałam się juz kiedyś zapytać, ale mi przeszło i zapomniałam;) dzisiaj powróciło. Czy Was też yak masakrycznie swędzą sutki???

Beti, moje dziecko od kilku dni jest nie do znoesienia. Caly czas coś wymyśla. Dziwny się zrobił .

A ja się relaksuje dziś:) siedzę na ogrodzie u teściów i cisnę browara;)))))) hahahahaha ( oczywiście bezalkoholowy żywiec:)))
Silvara mnie w tej ciąży w ogóle cyce prawie nie bolą ani nie swędzą. Z młodym to miałam szał bo nawet dotknąć się nie mogłam i problem był przy myciu A tym razem delikatnie i to muszę naprawdę mocno się złapać żeby je poczuć;)
Beti mój bąbel zmienił się jakieś pół roku temu i też czasami mam wrażenie że ktoś podmienił mi moje dziecko;)))

No pierwszy taki wolny dzień gdzie mogłam trochę odpocząć w sensie bez biegania i noszenia i takie tam;) dziś nastąpił przełom bo młody został 3 godz sam z dziadkami A ja na spokojnie mogłam posiedzieć woooooooooow mówię Wam fantastyczne uczucie poczuć odrobinę swobody:)))))))
I brzuch mi się dziś nie napinał ale to może dlatego że zaczęłam przyjmować regularnie aspargin:)

Ja też lody zaliczyłam piwa niestety nie. Moje dziecko ma dziwne pomysły od dawna ehh.
Co do sutkow czy piersi to jakoś mnie nie bolą i nie swedza bo nie wiem dlaczego ale w tej ciąży bardzo się nie powiekszyly jeszcze i na grę wstępną odpadają bo też tracę ochotę za to jak już jest bliżej końca to nie mam nic przeciwko ;)
Dobrej nocy dziewczyny ;)

Zawiszka zdrowka zycze, uwazaj na siebie.
Jassmine moja gin na kazdej wizycie pyta sie czy chce zwolnienie. Na razie nie biore.
Spawareczka kierowca zawodowym jestes?
Beti moja jeszcze nie ma takich pomyslow. Rano szykujac sie do przedszkola codziennie wychodze z siebie i staje obok siebie. Nie ta sukienka, nie te rajstopy, popraw rajstopy czy bluzke itp itd.
Silvara nie swedzialy i nie swedza. W pierwszych 10 tyg byly bardzo wrazliwe na dotyk.

Gabi - nie:) ale w moim zakresie obowiązków jest praca mobilna i tak sobie latam za kontraktami... a, ze nie pracuję w aglomeracji, to teren mam spory, stąd te kilometry.

Cycki, to moja duma ciążowa, w pierwszym trymestrze nie dało się ich dotknąć, jakby miały wybuchnąć. Teraz rosną, to i swędzą, ale już tak nie bolą :) Smaruję dwa razy dziennie oliwką, bo mam wrażenie, ze skóra naciąga się z dnia na dzień.. ale piękne są :) Choć swędzące :D

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Hej dziewuszki:)
Ja też już na nogach. Wstałam standardowo o 3 na siku i już nie zasnęłam:/ oczywiście teraz z przyjemnością poszłabym spać ale czeka mnie wyjazd. Stary ma dentystę A przy okazji zaliczymy fryzjera z młodym:)
No dziewczynki trzymam kciuki za wizyty:))))
Miłego dnia:))):*

Eleonora, super, że odpoczęłaś:) Ty też się fryzjerujesz? :D ja wczoraj swe dziecko obcięłam. On ma tyle włosów, że odlot . Kulka razy maszynka mi się zablokowała hahah

Powodzenia na wizytach:) czekamy czekamy :)))*

Ooo jak to dobrze, że nie tylko mnie sutki swędzą. Czyli wszystko u mnie w porządku;) u mnie biust o rozmiar większy. Z B na C. Nie ma czym soe pochwalić;)

Dzisiaj przyjeżdża moja mama to się wybiorę po farbę do włosów i inne pierdoły to i lumpka odwiedzę. Może coś upoluję dla Maleństwa.

Kusicie tymi lodami i piwami :D

Silvara jak to nie ma się czym chwalić mi urosły z A na B i stwierdziłam że fajnie jest je mieć :) a do lumpka i ja się dziś wybieram moja bo moja Pani lumpkowa obiecała mi na dziś dostawę i mam nadzieję że coś znajdę bo powoli zaczynam nie mieć w czym chodzić a niestety z racji tego że tuż przed ciążą przytyłam to znalezienie w galerii czegoś co nie wygląda jak worek na ziemiory graniczy z cudem :\