Skocz do zawartości
Forum

Maluszki na Luty 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Moja laleczka dziś kończy 1.5 roku. Jest BARDZO energetycznym dzieckiem. Potrafi biega 5 h bez odpoczynku choćby na posiedzenie na chwile. Mam nadzieje ze to drugie dziecko będzie spokojniejsze. Wręcz liczę na to... wyjście z nią na dwór to prawdziwy aerobik

Asia udało Ci się wrócić do pracy?

U mnie też raz lepszy raz gorszy dzień wiec ja juz tymi objawami w ogóle się nie przejmuj. Jestem dobrej myśli. Połowa sukcesu to pozytywne myślenie :)

Któraś tu myśli o robieniu testu ciazowego bo jej objawy zniknęły. A czy wy poważne jesteście? Przecież nawet jak się poroni albo ciąża przestaję się rozwijać to jeszcze przez długi czas hormon bhcg utrzymuje się w organizmie nawet do miesiąca i test napewno wyjdzie pozytywny, nie wiem z kąd ten pomysł u was ale nie polecam takiego rodzaju uspokojenia bo nie jest wcale miarodajny. A i jak by któraś wpadła na pomysł że może zrobi sobie bete z krwi i sprawdzi czy rośnie to też nie polecam bo beta rośnie ale potem po 10 czy 12 tyg zaczyna pomału spadać i tak do końca ciąży więc odrazu byście pomyslaly że coś z ciąża nie tak jakby wynik malal zamiast rosnąć. Jak u mojego aniołka przestało bić serduszko to objawy cały czas miałam bo nie doszło do poronienia i organizm nie dostał info że ciąży już nie ma. Objawy raz są raz nie ma czasami brak objawów faktycznie zwiastuje coś złego ale zazwyczaj towarzysza im inne dolegliwości jak ból czy plamienie albo krwawienie.

Wiola86 ja po poronieniu zrobilam kilka dni zrobilam test i byla jedna kreska. Czlowoek z strachu czasem robi głupie rzeczy. To tak samo jak z kupowaniem detektorów.nie mowie ,że to jest złe,ale dla mnie niepotrzebne.Jak sie wszystko ok rozwija,do lekarza regularnie chodzi .Ludzie mają różne potrzeby. Ja przez poronienie trzy razy przeszłam. Taką potrzebe dla spokoju ducha miałam i zrobiłam.Może bez sensu ale spałam spokojniej.

Dziewczyny ja kupiłam angelsounds i w sumie to nie jest jakiś duży koszt bo z przesyłką zapłaciłam coś ponad 130zl ale ja naprawdę dzięki temu przestałam świrować....myśleć codziennie czy cycki mnie bolą jeszcze czy nie czy mdli mnie czy nie i się zastanawiać czy wszystko jest oki. Poprostu cieszę się wkoncu tą ciąża i zaczynam o niej głośno mowic. Ale dla każdego to indywidualna sprawa

https://www.suwaczki.com/tickers/h4zp0dw44u1w4gqc.png

Mi po kilku dniach po poronieniu nie wyszedl juz pozytywny test.A żeby było ciekawiej przy pierwszej ciąży staraliśmy sie o dziecko.nie ma i nie ma robie pod rząd w odstępie kilkudniowym trzy testy.rano z pierwszego moczu,wszystko według imstrukcji.wszystkie negatywne.dzień po ostatnim teście ide do lekarza bo coś mi nie gra.męczą mnie mdłości dziwne,chociaż okres regularny.Opowiadam wszystko lekarzowi co i jak po kolei,lekarz zaprasza mnie.na badanie i wada w śmiech. Koniec 16tego tygodnia ciąży.Jak wytłumaczycie trzy różne negatywne testy.robione ściśle według instrukcji w trzecim miesiącu ciąży....lekarz też mi pociskał,że źle je robiłam. Ale to nie było możliwe,że źle...

Co do testu ciążowego zgadzam się z Wiola że nawet kilka tygodni po poronieniu może pokazywać się jeszcze dodatni. Mojej kruszynce serduszko przestało bić dwa dni po wizycie u lekarza i przez dwa tygodnie chodziłam ciesząc się szczęściem akurat były święta więc ogłosiliśmy dobrą nowinę rodzinie a tu taki klaps...po dwóch tygodniach pojawiło się pierwsze plamienie dwa dni później poroniłam samoistnie. Betę robiłam po tym zdarzeniu około 1.5tygodnis i była jeszcze wysoka także test też byłby pozytywny chociaż dzidzius nie żył już od ponad 3 tygodni. Dlatego może tak ten detektor tętna mnie uspokaja bo słyszę serduszko i się nie martwię że coś jest nie tak...chociaż jakby coś było źle to nic by nie pomogło.

https://www.suwaczki.com/tickers/h4zp0dw44u1w4gqc.png

Jagoda i faktycznie łatwo odnaleźć tętno dziecka tak wcześnie bo one chyba są dedykowane po 16 tygodniu przynajmniej tak było na filmiku bo laska porównywała właśnie ten tańszy i jakiś jeszcze za chyba 240 z bajerami: wartością tętna i słuchaniem przez głośnik. A czasami znajdowała swoje tętno zamiast dziecka.

Ile takie coś kosztuje,taki detektor?Nie jestem zwolennikiem ale zaciekawiło mnie to.

Jagoda1985 takie moje szczęście :) powiem Ci jeszcze jak miałam Cc po tej cudownej ciąży to dostalam narkoze.A po narkozie na oddziale to mnie dłuuuuugo pamiętali.Zachowywałam sie jak pijak po siedmiu głębszych.Boki zrywać.zagadałam w środku nocy wszystkich po kolei :)

Kiedy myślicie zacząć kupować potrzebne rzeczy dla.dzidziusia? Ja zawsze zaczynałam od piątego miesiąca.

Dziewczyny, współczuję strasznych teściowych, chyba jestem w mniejszości bo moja teściowa to złota kobieta. Jest matką 2 synów i może dlatego przysposobiła swoje synowe jak własne córki?
Ale zawsze mnie to zastanawiało- jak to jest z tymi strasznymi teściowymi- one nie były takie przed ślubem lub zanim pojawiły się dzieci? Można by rzec "widziały gały co brały", co? Nie wiem czy bym związała się z facetem wiedząc jak beznadziejna ma matkę- dla mnie fajne relacje w rodzinie są baaaardzo ważne i nie wyobrażam sobie nie chcieć spędzać czasu z rodziną męża przez toksyczna teściowa. I to działa w obie strony.

A ja jeśli chodzi o teściowa to nie mam z nią większego problemu zawsze jak przyjedziemy pogada kawę zrobi nie wtrąca się w nasze sprawy. Jak synka chce z nią czasem zostawić to zawsze chętnie go bierze. Nawet obiady nam chciała gotować i wozić jak chora byłam. Ale wiem że potrafi być uparta i obrazalska bo mąż za czasów kawalerskich jak mieszkał to mówił że jak coś chciała żeby zrobić to musiało to być już bo ona sobie tak wymyśliła a jak nie zrobili to odrazu był foch i marudzenie. A teraz z nią mieszka drugi syn z bratowa to mówi że marzy żeby się szybko wyprowadzić bo już wytrzymać nie może. Więc na odległość jest ok.

Lavina - wow 10, 8, 3 lata i czwarte dziecko w drodze - szacun :)
Mój jedynak nie wiem jak zareaguje, bo tak jak kiedyś ciągle pytał kiedy będzie miał rodzeństwo, tak od jakiegoś czasu chyba uznał że to już nigdy nie nastąpi i nie wspomina już o tym ;)

Co do detektora - kurcze to może i ja się zastanowię nad tym :D ;) Moze nie biegalabym co godzinę do toalety sprawdzac czy nie ma plamienia