Skocz do zawartości
Forum

Skarby Październikowe 2017

Koraliczek

Rekomendowane odpowiedzi

Żoo
Gratuluję :). To super poród miałaś.
Mery
Jeżeli chodzi o pierwszą wizyte Dzidzi u pediatry to po 2 pełnych tygodniach od narodzin trzeba sie umowic na nią. My niestety możemy się umowic dopiero jutro, bo im to na komputerze nie przechodzi bo dopiero jutro sa pelne 2 tygodnie. Wiec dopiero we wtorek sie dowiem kiedy mamy wizytę jak położna przyjdzie.
I faktycznie pieczarki moga tak na dzidziusia zadziałać, czyli poki co grzybow nie ruszam. I zwracam uwage co jem. Tylko 1 rzecz nową na dzien żeby sprawdzić czy Malutka dobrze reaguje;)

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzzbmh5gupub5e.png

SKARBY PAŹDZIERNIKOWE 2017

Ana urodziła córeczkę :)

Agullka 13.09.2017 urodziła synka :)

Wonderlife 28.09 --- 22.09 urodziła córeczkę :)

Wirgi 18.10 --- 25.09 urodziła synka :)

MamaJG 16.10 --- 27.09 urodziła synka :)

Atram 11.10 --- 02.10 urodziła synka :)

Krysia 06.10--- 04.10 urodziła synka :)

Doti 15.10 --- 12.10 urodziła córeczkę :)

Bzaaa 17.10--- 12.10 urodziła córeczkę :)

Tyśka 07.10--- 12.10 urodziła córeczkę :)

Mery 11.10 --- 17.10 urodziła córeczkę :)

Mamatrojki 20.10 --- 21.10 urodziła synka :)

Żoo 24.10--- 25.10 urodziła synka :)
Wigga 01.10 chłopiec

Merci 12.10 dziewczynka

Anielica 21/24.10 chłopiec

Migot 29.10 dziewczynka

Kasia 30.10 chłopiec

https://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a29lbyak8.png

01.12.2016 [*]

Ojej ile stron do nadrobienia mialam, ale dwójka starszakow chora, na szczęście tylko przeziębienie, okropny kaszel, katar, osłabienie, ale trzeba uważać bo u nas wirus panuje, szpital zapelniony chorymi dzieciaczkami. Żoo gratulacje! U nas kikut odpadł sam po 13 dniach od narodzin. Przemywalismy gazikiem z octaniseptem i też podchodził krwią. U pediatry na wizycie patronażowej byliśmy dopiero w poniedziałek, u nas zalecają od 5 do 7 dnia po wyjściu ze szpitala. Mały nam zdrowo rośnie. Częściej w nocy się budzi niz w dzień. Teraz ciągle wisiałby na cycu. My też poprosimy o zmianie na liście, chłopczyk 10.10 pozdrawiamy

Dzień dobry,
Młody 3500 i 55 cm. Totalnie nieodkładalny. W łóżeczku spędził może 10 minut.

Poród dzięki mistrzowskiej rozgrywce położnej trwał 5 h ale takich naprawdę bolesnych miałam ze 40 minut.
Młody wyszedł na 4 skurczach partych tyle, że w sumie sam się wysunął więc ja niewiele musiałam robić.
Tak to można rodzić ;))))

W spa wyżywienie smaczne ale więcej pieczywa niż czegokolwiek innego.
Wczoraj na 4 kromki pieczywa było 1 jajko i malutka kosteczka masła :)

Cześć dziewczyny :)

Kasia później dopiszę do listy :)

Żoo fajny ten poród miałaś :)
Gdyby mi mąż nie dostarczał jedzenia do szpitala to bym padła. Przyjęta zostałam w niedzielę rano. Na pytanie, czy mogę jeść położna odpowiedziała "jak zasłużysz to dostaniesz" - nie dostałam. Poniedziałek rano cięcie, więc zero jedzenia. Wtorek rano śniadanie dostałam 5 sucharków, obiad zupa marchewkowa, kolacja 2 kromki chleba i dżem wypas ;)))))

Migot co tak cicho siedzisz? ;) Czyżby Twój plan się powiódł i wczoraj wylądowałaś na porodówce?

Ja z moim brzuchem nie mogę dojść do porozumienia miesiąc po cc a ciągle dosyć mocno mnie boli, zwłaszcza jak Młodzieniec ma dzień "tylko na rękach". Czuję się ograniczona przez ból co mnie strasznie wkurza :(

01.12.2016 [*]

Młody przespał całą noc. Niestety przy mnie a nie w łóżeczku.
Oczywiście nie budzenie na karmienie jest skandaliczne z punktu widzenia laktacji ale jak miło było odespać ;)
Całe szczęście mleka coraz więcej i wszystko idzie w dobrym kierunku.

Wirgi
Rany, to wyżywienie to jakiś dramat.
U mnie mogę się śmiać, że dziwna konfiguracja ale w miarę się najadam. Dwie kromki chleba po porodzie???????

Migot, Anielica
Wy też już po?

zoo wielkie gratulacje i zazdroszczę szybkiej akcji :) trzymam kciuki za dzisiejszy wypis:)

anielica doskonale Cię rozumiem... ja już tez miałam dość.. każdy dzien po terminie mnie dobijał tym bardziej ze bylam w szpitalu.. nie martw się już niedługgo .. :)

Faktycznie Migot coś milczy, może coś sie dzieje :)

Moja Mała właśnie odsypia troszkę:) budzi się w nocy na cyca 3-4 razy a w dzien to z 2 razy tylko spi :p
Ojej już bym tak strasznie chciała dojść do siebie, zeby to karmienie nie bolało i krocze wróciło do normy bo to jest jakas masakra :(

https://www.suwaczek.pl/cache/117a7371ba.png

https://www.suwaczek.pl/cache/eb0b94a641.png

Dzień dobry,
Ktoś tu jeszcze jest ? ;)

Wczoraj dopadł mnie nawał i przywitał drgawkami gorączkowymi. Poprzednio też miałam tylko wtedy byłam całkowicie zaskoczona a teraz już wiedziałam co i jak.
Czułam, że coś się zaczyna więc zmierzyłam temperaturę, miałam 36,6. To poszłam do sypialni a po dosłownie kilku sekundach dopadły mnie drgawki, zdążyłam tylko małego oddać mężowi.
Po kilku minutach przeszło a temperatura ok 38 stopni więc szybko wzięłam apap i przynajmniej nie doszło do 40 stopni jak poprzednio.
Za chwilę byłam cała mokra.
Masakra ale przynajmniej szybko się ogarnęłam, poprzednio zajęło mi to dobę.

Cześć dziewczyny :)

Ja tu jestem, ale niestety tylko myślami, bo Młodzieniec pochłania dużo czasu i energii.
Kręgosłup z każdym dniem wysiada mi bardziej :(
Jutro jedziemy na usg bioderek i główki mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Żoo jak Tunio odnajduje się w nowej sytuacji?

Anielica trzymaj się już niewiele zostało :)

Migot mam nadzieję, że milczenie nie oznacza nic złego, tylko Pchełka pochłania Twój czas :)

01.12.2016 [*]

Dzien dobry Dziewczyny. Jak Wam week minoł? Mi pod katem sprzatania, prania,prasowania i płaczu Anusi. Anusie w sob znowu bolał brzuszek i nie umiała zrobic kupki. Tym razem zjadlam naleśniki i nie wiem czy to przez nie czy przez mleko w nich zawarte. Za 1,2 dni wypije sobie szkl mleka i zobaczymy. Jak bedzie ok to za tydz lub 2 znowu zrobie nalesniki i zobaczymy. Niestety wszystko metada prób i błedów.
Wirgi
A u nas położna juz na pierwszym patronażu oderwała kikutek bo był na niteczce, i kazała mi 2 razy na dzien czyścić pempuszek patyczkiem do uszu i psikac oktaniseptem. Ale co wieś to inna pieśń :). No ja dopiero jutro dowiem sie kiedu mamy pierwsza wizyte u pediatry, ale tu jest zasada że po 2 pelnych tygodniach od urodzenia dopiero można sie umowić. Oczywiście jezeli dzidzi cos sie dzieje to normalnie do lekarza.
Mery
Mnie też piersi bolą bo Malutka jak sie przyssie to tak jakby nie jadla przez rok a sprobuj jej wyciagnac żeby złapała dobrze to takie larmo podnosi ,że już sasiedzi mi mowil, że słyszą malutką. A krocze już aż tak mnie nie boli, bardziej doskwiera mi ból kręgosłupa.
Żoo
Miałam nawal pokarmu ale u Ciebie to już masakra. Ja jak tylko Malutka za długo spała i piersi zaczeły mi twardniec to szl do wanny i odciągałam ręka, bo inaczej bym nie dała rady.
Anielica
Jeszcze masz 2 dni, wszystko się może zdażyć. Trzymaj się cieplutko i oby Maluszek sam postanowił wyjść :).
Wirgi
jeżeli chodzi o pas poporodowy to moje siostry uzywaly i byly zadowolone. Ja przy pierwszym porodzie nie musialam a teraz sie zastanawiam i chyba zakupie sobie bo przeraża mnie moj brzuch. Zawsze płaski, zgrabny a teraz flaczek , już dużo mniejszy ale jednak flaczek.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzzbmh5gupub5e.png

Dzień dobry,
My się pomalutku ogarniamy we czwórkę.
Chyba dam radę jak już mąż wróci do pracy ale już wiem, że poranki będą koszmarne.
Wydać naraz dwa śniadania i zmienić dwie pieluchy to będzie wyczyn. Zwłaszcza, że żaden nie może czekać ;)

Dziewczyny z maluchami jak macie poustawiane poranki i kąpiel?
U nas chwilowo jest to żywioł.

Mały egzemplarz jest całkiem inny niż starszak. Delikatniutki ciągle mu zimno (tak jak mi), do tego ma problem z ssaniem bo nie dość, że nawał nie ułatwia to mam za duże brodawki jak dla niego. Ale nic to, nawał minie a mały urośnie ;)

Wirgi
O pasie się nie wypowiem. Mam ale nie używam :)