Skocz do zawartości
Forum

Skarby Październikowe 2017

Koraliczek

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie bez zmian. Spędziłam prawie całą sobotę poza domem na powietrzu bo pogoda w dalszym ciągu dopisuje. Niedziele spędziłam ba rozmowach na skype z różnymi osobami.
Niby moje stopy i dłonie wyglądają na normalne, ale są spuchnięte. Jedyne buty jakie mogę ubrać to szmaciane tzw "cichobiegi". Akurat okazało się w sobotę że nic innego mi nie wchodzi na stopę.

Dziś po tygodniach odkładania pewnych spraw muszę wykonać kilka telefonów bo już kurka czas najwyższy.

Miłego poniedziałku ;)

Cześć dziewczyny :)

Gratulacje dla rozpakowanych :)

Migot ja nie wiem co Ci tak się śpieszy do tych nieprzespanych nocy ;)))

U nas też pięknie słonecznie chociaż my spacerujemy niezależnie od pogody. Również mamy inwazję biedronek blee

To tak szybko podczas karmienia, mam nadzieję, że uda mi się w najbliższym czasie napisać coś więcej jak pewne rzeczy u nas wyglądają co się sprawdziło itd :)

https://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a29lbyak8.png

01.12.2016 [*]

Hej dziewczyny! Melduję, że wczoraj o 22:30 urodziłam śliczna córeczkę. Poród siłami natury, obyło się bez wywoływania. O 15 zaczęły mnie łapać skurcze, więc sciagnelam męża z pracy. O 20:30 byliśmy w szpitalu ze skurczami co 6/5 min, rozwarcie było na 3 cm, więc nastawialam się, że raczej dłużej to potrwa. Godzinę posiedziałam w wannie, a gdy z niej wyszłam miałam skurcze dosłownie co chwilę i w pół godziny córka była już na świecie. Malutka waży 3320 i ma 55 cm.
Trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane. Mery, jak sytuacja u Ciebie?

https://www.suwaczki.com/tickers/syy2krntz35jvksc.png

Merci, Bza super ! Gratulacje i teraz szybkiego powrotu do domu. A ja niby mam bóle takie jak na okres od 2 tyg I nic z tego nie wynika w dalszy ciągu.
W dalszym ciągu też nie mam spakowanej do końca walizki. Nie będę szła jak Rumun z 2 torbami, biorę mała walizkę na kółkach. Jak mam wziąć poduszkę do spania dla męża jeszcze to już w ogòle nie wiem jak miałabym ją upchnąć. Poza tym walizek to ja mam full w domu, toreb żadnych, a specjalnie nie będę kupować.

Wirgi, Franek nie chce spać ?? Nie współpracuje z rodzicami ?

Merci proszę telepatycznie zarzucić na mnie zaklęcie o takim przebiegu porodu :)

Wirgi
Cześć dziewczyny :)

Gratulacje dla rozpakowanych :)

Migot ja nie wiem co Ci tak się śpieszy do tych nieprzespanych nocy ;)))

U nas też pięknie słonecznie chociaż my spacerujemy niezależnie od pogody. Również mamy inwazję biedronek blee

To tak szybko podczas karmienia, mam nadzieję, że uda mi się w najbliższym czasie napisać coś więcej jak pewne rzeczy u nas wyglądają co się sprawdziło itd :)

U mnie podobne noce ;) w ciąży nie mogłam spać. Teraz bym mogła ale nie mogę :D

Cześć Dziewczyny.
Gratuluje rozpakowanym.
My od soboty z Anusia jesteśmy w domku. Malutka śpi, je i robi kupki jedna po drogiej.
U mnie zaczeło sie w środe 11 od samegi raba od problemow z wyproznieniem, ok 13 zaczely sie skorcze, ok 18 wzielan 2 czopki i wyczyscilam sie, bo mialam juz czesciej skorcze i wglowie mysl ze to chyba dzis. Po 23 odszedl czop i skurcze co 20/ 15 min. Stwierdzilam ze jedziemy bo to jednak 40 km i balam sie ze moge nie dojechac. Po 4 rano juz mialam skurcze co 5-10 min, przy kazdym skorczu wymioty albo biegunka. Bylam wyczerpana i chcialam cesarke. Ale juz mialam rozwarcie na 5 cm i na 6 cm przy skorczu. W sumie od chyba 9 było przy mnie 2 lekarzy, 1 studentka, i chyba 3 polozne i moj facet, i pomagali mi rodzic. Zostalam nacieta dosyc konkretnie bo glowka sie nie miescila, a juz byla w kanale rodnym. Plakalam z bolu i prosilam o cesarke. Cód narodzin to nie cod to bol, i ciezka praca, wyczerpanie i placz.
O 11.10 moja corcia sie urodzila, przez prawie 3 godziny mialam ja na piersi nagótką, przystawialam ja i karmilam. Potem ja wykapali, zbadali, ubrali i zawiezli nas na sale. A i jeszcze polozne zrobily Nam sesje zdjeciową, same zaproponowaly.
Powiem tak lekarze, połozne, pielegniarki, salowe super. Szpital super, opieka okołoporodowa jak marzenie. Sala porodowa i sale w ktorych lezalysmy odremontowane, czyste, zadbane. Poprostu porodowka w Rudzie Śląskiej na Goduli godna polecenia pod kazdym wzgledem. Nawet fakt ze nie mialysmy lazienki na sali mi nie przeszkadzal.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzzbmh5gupub5e.png

Atram
Jestem 5 dobe po porodzie sn i nadal gorzej chodze niz 2 dobe po cesarce. Jestem obolala, ledwo co chodze. Nie umie sie zalatwic, w pon i wt gdyby nie czopki to nic by z tego nie bylo. W dodatku od wczoraj moje krocze wyglada jak jeden wielki siniak. Wiec chyba poki co nie docenie porodu sn.

Ale teraz juz o tym nie mysle ciesze sie z mojego Skarbeczka.
Od wczoraj mam nadwyzki pokarmowe w piersiach. Niunia czasami wisi na cycku pol dnia. Za ro w nocy budzi sie tylko 3 razy i daje rodzicom spac. Oby tak dalej

monthly_2017_10/skarby-pazdziernikowe-2017_61978.jpg

monthly_2017_10/skarby-pazdziernikowe-2017_61979.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzzbmh5gupub5e.png

Hej dziewczynki;-) to i ja się pochwalę. Martynka przyszła na świat 17.10 o godzinie 11.40 3770g 58 cm więc kawałek kobiety ;-) urodziłam sn , ale nie takiego porodu się spodziewałam... W niedzielę w nocy w szpitalu zaczęłam plamic kolo 23 więc zaczęła mi się rozwierać szyjka. W poniedziałek od 8 miałam skurcze regularne co 10 minut i rozwarcie na opuszek więc nic się takiego jeszcze nie działo. Na porodówce znalazłam się o 21 w poniedziałek że skurczami co 5 minut. O 3.20 dostałam znieczulenie zo przy 7 cm i bólach krzyżowych-koszmar... I niestety akcja się zatrzymała... Dopiero gdy znieczulenie przestało działać rozwarcie poszło dalej i to tylko dzięki cudownej położnej która przyszła na zmianę o 7. O 11.40 Mała przyszła na świat :-) po 15 godzinach w bólach. Jestem szczęśliwa ale zmęczona. Troszkę pękłam ale podobno mam tylko dwa szwy więc nie jest źle przy takim klocku :-P mała już przy kontakcie skóra do skóry chwyciła cyca i ciągnie jak smok. Jeszcze długa laktacyjna droga przed nami ale damy radę

A i co najlepsze przy tych 7 cm dali mi oxy która wogole na mnie nie zadziałała. Wszyscy byli w szoku. Dopiero jakiś inny lek coś ruszyl

https://www.suwaczek.pl/cache/117a7371ba.png

https://www.suwaczek.pl/cache/eb0b94a641.png

Gość Tojamamatrojki88

Jeszcze zostałam ja ;(
Dawno nie pisałam ale czytałam wszystkie wasze wypowiedzi na bierząco :)
Byłam ciągle czymś zajęta,to remont pokoi starszaków,robienie wyprawki itp. Aż brakowało mi już czasu na pisanie :)
Rozpakowanym dziewczyną serdecznie gratuluję i zazdroszczę za razem bo puki co nic u mnie nie wskazuje na szybkie rozwiązanie :/
Byłam wczoraj na wizycie szyjka nadal długa na 1,5 palca zamknięta,skurcze na ktg są znikome a raczej jak to pani dr powiedziała te skurczyki mogą oznaczać że się rozkręcą i do piątku urodzę ale mogą też oznaczać wielki nic i że w przyszłym tygodniu się spotkamy jak gdyby nic ;( a mam już tak serdecznie dojść że masakra to takie siedzenie na szpilkach a miałam taką wielką nadzieję że trzeci poród bedzię szybciej jak drugi a tu wszystko wskazuje na to że bedzię wywoływany jak z córką :/ pierszy syn naj szybszy urodził się 2 dni przed terminem ale cztery dni przed porodem miałam mocne skurcze i czop mi już wypadł a tu nic chyba będę drugą która urodzi długo po terminie,u mnie w szpitalu czekają na wywołanie porodu 2 tygodnie czyli naj później 03.11 urodzę
Miłego dnia dziewczyny i dużo zdrówka dla dziewczyn w dwupaku i tych z.maluszkami

Dobrze wiedzieć, że oprócz mnie i Żoojeszcze ktoś jest :).

Zaliczyłam dziś pobudkę o 3 nad ranem i kurde do 6 się męczyłam. Potem zasnęłam i wstałam właśnie - jest około 9:00. Malutka postanowiła nie spać ze mną i mi potowarzyszyć w tym czasie.

Mało co się rusza ostatnio, a wieczorem we wtorek miała zajęcia z karate chyba bo myślałam, że mi zaraz przez skórę wyjdzie.

Co jak co, ale mam mały brzuch i liczę, że będzie malutka.

Żoo następna pełnia wypada 4 listopada. Ja dziękuję, ale nie chcę czekać aż tak długo.

U mnie dopiero od dziś przyszło ocieplenie więc w week już zapowiedziałam mężowi że idziemy na kilku km spacer wzdłuż jeziora :).

Dziś też wybieram się na mały shopping na nogach :). Potem będę skakać na piłce :).

Wczoraj zamówiłam sobie przez neta zestaw takich odbitek stopkę i rączkę i podobno super odlotową zabawkę uznaną za 1 z 10 najlepszych dla dzieci.
Można stosować od urodzenia, ale wiadomo, że zacznie się interesować nią pewnie gdzieś w okolicach 3 mca.
https://www.chapters.indigo.ca/fr-ca/bebe/éléphant-dactivités-bandana-buddies/879674018082-article.html?EMS_SEG=&EMS_MID=INDIGO_ShippingConfirmation_V2_TRG&EMS_CID=1062820615&EML_TOKEN=

Wyprałam ciuchy dla małej i ja nie wiem co Wy prasowałyście tak zawzięcie bo ja oprócz paru sztuk nie miałam co prasować bo wcale wymięte nie było :).

Jutro mam wizytę, ale standard dowiem się ile ważę, jakie mam ciśnienie i tyle.

Miłego dnia, a ja sobie jeszcze poleże w łóżku i odpoczne po ciężkiej nocy :)

Ja sobie wymyśliłam, że chciałabym urodzić w najbliższą sobotę.
A co mi tam, pomarzyć wolno...

Nie chcę przenosić bo potem trzeba jeździć na ktg a mi się nie chce.

Ostatnio mam kłopoty z zaśnięciem.
Jakoś mi gorąco.
Całe szczęście jak już zasnę to w miarę śpię.

Za to małżonek chyba mocno zestresowany bo w nocy ciągle się kręci, gada przez sen i w sumie to mnie budzi.

Cześć dziewczyny ;)
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych ;) Cierpliwości dla pozostałych ;)

Na młodzieńca nie mogę narzekać jedyną uciazliwością jest karmienie. Każde posiedzenie przy cycu trwa godzinę, zwłaszcza w nocy jest to męczące.
Chłopak dorośleje od 3 dni często leży z otwartymi oczami interesuje się swoimi rączkami i otoczeniem :)
Na wyjsciach jest bardzo grzeczny byliśmy parę dni temu po fotel w Ikea a dzisiaj w restauracji codziennie spacerujemy po 1,5 godziny i jest pełna kulturka ;)))
No to tyle mojego co zajrzę jak mały wisi na cycu ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a29lbyak8.png

01.12.2016 [*]