Skocz do zawartości
Forum

Sierpniowe mamusie 2017

ineeska

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry :) wstyd sie przyznac ale ja dopiero niedawno wstalam i wlasnie jem sniadanie :) takto jest jak sie po 2 chodzi spac :/ mezu wyprul do pracy bo zadzwonili ze jak chce to moze przyjechac wczesniej i za to wyjdzie wczesniej wiec zostalam sama
ja po pierwszej ciazy mialam raz hemoroida zewnetrznego ale w sumie sie wchonal i od tamtej pory cisza, zobaczymy jak bedzie teraz.
Natomiast faktycznie z nadprodukcja krwi to prawda ja wydmuchuje codziennie z nosa,
Usmiechnieta mimo wszystko pokazalam by te twoje ngi jakiemus lekarzowi.
Axam ja tez mam takie zuzycie wody, przez pierwsze 2 mce jak zamieszkalismy bylo duzo mniejsze ale ja wtedy pracowalam, a odkad siedze w domu i wiecznie tylko zmywarka, pralka no i prysznice i codzienne kapiele Oli w wannie to tez wzroslo, maz sie smieje ze najwiecej to przez oje ciagle sikanie idzie, bo spłuczka co chwila, rece co chwila i sie uzbiera

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3uay3nci3hh85.png
https://www.suwaczki.com/tickers/ex2bzbmhpfq2uu94.png

Hejka ja już po kosmetyczce zrobiłam sobie makijaż i o 12 na Rzeszów :D
Ja mam dzisiaj tyle energii aż włączyłam sobie muzykę i zaczęłam się wygłupiać taka stara a taka głupia ha ha
U nas też w miarę ciepło i na weekendzie umyje sobie okna na górze u siebie a dół to już mamuśki królestwo jak jest w Polsce.
Jeszcze kawke wypije na szybko i trzeba się będzie zbierać moja najmłodsza córcia dzisiaj jest taka grzeczna jak aniołek zupkę spalaszowala Kinder jajo było to zachwycona :)
Może się wybiorę jeszcze na jakieś szybkie zakupy dla dzidzi eh chyba mojego Grzesia na dużą szafę namowie :D
U mnie ostatni rachunek za wodę był zabójczy 20 zł przy normalnym korzystaniu a tak to mamy za wodę z kanalizacja 150 zł więc rachunki jakieś wysokie nie są i bardzo się nie oszczędza a przy dzieciach prania oj sporo jest.
W końcu chyba wiosna idzie :D
Życzę miłego popołudnia

https://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhm97um47xs.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qq87io4pu3yiw551.png

No to mnie Nataszka utwierdzilas w przekonaniu,że my ten wodomierz mamy zepsuty. Nie pamiętam kiedy zeszliśmy poniżej 200 zł za wodę+ kanalizację.... a za ten m- ac to pewnie zapłacimy z 260.... jak tak pytam wśród znajomych to płacą o wiele mniej i w ogóle nie zwracają uwagi na zużycie wody a my na serio oszczędzamy....pranie 2 razy w tygodniu, teraz to ja się przestałam kąpać w wannie, bo te infekcje....Małą myje jedynie a kąpie 2 razy w tygodniu i to też w małej ilości wody, Starsza gonimy z wodą, wie,że jak przegina to jej zakręcamy na zaworze... bo ona to by wypuściła całe morze, mąż bierze prysznic,krótki, mamy zmywarkę. Nic nie cieknie i nie kąpie w domu.Jak na nasze rzeczywiste zużycie to powinniśmy płacić grosze, na serio.
Zrobię zaraz test, idę umyć włosy i wziąć prysznic, złapie całą tą wodę do wanienki od małej a potem zlicze dzbankiem litrowym, ciekawe na ile nas ten licznik ślizga.... Mam nadzieje,że się przy tych kombinacjach nie zabije w tej łazience...:)

A jeszcze miałam Wam pisać. Byliśmy wczoraj w Ikei po tych badaniach, oczywiście pełno pierdół nakupilismy jak zwykle ale głównie jechaliśmy po kwiatki doniczowe i miłe zaskoczenie,bo stajemy po 5 zł - śliczne drzeweczka - doniczka ceramiczna za 2 zl, skrzydlokwiat za 10 zł, aloes też za 10 zl, wiec mam już zielono nieco w domu:) Oczywiście jeszcze z 2 razy tyle by się przydało....no ale to już za kolejnym razem:) a jeszcze są fajne ślimaczki na rzepy ,malutkie po 3 szt za 12 zł zestaw.

Nataszka30
Hejka ja już po kosmetyczce zrobiłam sobie makijaż i o 12 na Rzeszów :D
Ja mam dzisiaj tyle energii aż włączyłam sobie muzykę i zaczęłam się wygłupiać taka stara a taka głupia ha ha
U nas też w miarę ciepło i na weekendzie umyje sobie okna na górze u siebie a dół to już mamuśki królestwo jak jest w Polsce.
Jeszcze kawke wypije na szybko i trzeba się będzie zbierać moja najmłodsza córcia dzisiaj jest taka grzeczna jak aniołek zupkę spalaszowala Kinder jajo było to zachwycona :)
Może się wybiorę jeszcze na jakieś szybkie zakupy dla dzidzi eh chyba mojego Grzesia na dużą szafę namowie :D
U mnie ostatni rachunek za wodę był zabójczy 20 zł przy normalnym korzystaniu a tak to mamy za wodę z kanalizacja 150 zł więc rachunki jakieś wysokie nie są i bardzo się nie oszczędza a przy dzieciach prania oj sporo jest.
W końcu chyba wiosna idzie :D
Życzę miłego popołudnia

kochana krajanko :) okna to bym sobie raczej odpusciła :)

Natha86 mam taki zamiar. Mam w piątek za tydz wizyte to zapytam się lekarza o to. A co do okien to dziewczyny mają rację. Odpuść sobie teraz. Ja nie mam zamiaru myć. Myłam w nieświadomce na święta i jak meżowi nie będzie się chciało to ja ich nie ruszę. Dzidzia ważniejsza od okien.

Axam ja też myślę się wybrać dokupić kilka kwiatków do domu bo mi kilka choroby skończyły. Chociaż mąż mówi że już miejsca w domu nie ma :D

Ja właśnie będę składać torta. Oczywiście zamiast torcika wyjdzie jak zwykle jak na jakieś chrzciny ;)

Natha86 może tylko wygląda ale byłam okrojona w produktach. Zawsze robie jedna wkładkę albo dwie orzechowe lub kokosowe. Tym razem jest sam biszkopt ale różowy bo zrobiłam go z kisielami truskawkowymi. Wtedy ma też taki truskawkowy smak. Na wierzchu i pomiędzy biszkoptami jest galaretka zrobiona z mniejszej ilości wody też truskawkowa zagotowana z dżemem truskawkowym własnej roboty. A do tego masa budyniowa z kajmakiem :)

a w ogole od kilku dni czuję narastający głód. staram się racjonalnie do niego podchodzić. jeść małe porcje, częściej, a nie rzucać się na jedzenie. ale chyba zaczęło mi się przybieranie na wadze ;)

a przypomniało mi się, że tutaj na parentingu są bardzo fajnie opisane tygodnie ciąży, razem z wielkościami z usg.
i tak sobie poczytałam, że moje zaczyna powoli słyszeć ;) pamiętam jak w pierwszej ciąży było mi trudno, żeby się przemóc i mówić do brzucha, to muzykę wtedy puszczałam. słuchawki od mp3 przykładałam do brzucha i sobie leżałam, a potem przy tych piosenkach mlody usypiał ;)
teraz będzie łatwiej, bo i synek coś tam zagada do brzucha i jak czytam mu bajki to i brzuszek posłucha ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png

Spędziłam wspaniałe popoludnie i wieczór z fajną koleżanką, zjadłyśmy pyyyszna pizze, pochodxilysmy po Rossmannie ( kupiłam fajna oliwke przeciw rozstepom z Baby dream), obejrzalysmy Greya, rewelacja dzień:) Chciałam kopniakow no to dziś dostałam w kinie aż podskoczylam w fotelu.... po tej pizzy, kawie i deserku - panna cotta- mmmmm, dzidzia dostała takiej werwy:)
Za miesiąc musimy powtórzyć wypad, może zabierzemy że sobą córki- koleżanka ma 11 latkę, lubią się z moją panną. Może na Piękna i bestie- 17.03 jest premiera.

Uśmiechnięta- dobrze że jestem tak najedzona,bo ta musiała kurierem choć kawałeczek przesłać.... Jak ten twój tort nie jest najpiękniejszy to ja jestem facet....

Gość Mama_2014

Ale moja dzidzia dokazuje. Nie wiem jakie akrobacje tam wyczynia, ale chyba fika koziolki. Mniej wiecej na wysokosci pepka po lewej stronie czuje takie wypychanie, a jak reka "przycisne" to przechodzi obok i znow. Chyba nozki ma nisko bo cos mnie uwiera. Leze na wznak i sie smieje jak gluptas.
Tak mysle ze to dzidzia, 100% pewnosci nie mam :-)

Mama 2014 a na kiedy masz termin? Kurcze,nie umiem spamiętać tego... Mój Fasolek też dziś szaleje, też może dziś ciśnienie takie wyzsze, wiosna idzie i dzidzie powera dostają.... Cudowne uczucie- nie? Dla tego uczucia mogłabym być w ciąży na okrągło... szkoda mi trochę facetów- nigdy nie zaznaja tego cudu we własnym brzuchu...

Oj, jaka mam ogromną ochotę na galaretkę z owocami i śmietaną.... ten torcik mi zamieszal.....:)

Hej dziewczyny. Wczoraj późnym wieczorem przeżyłam chwile grozy. Ogólnie najadłam się jak głupia, kanapki, jabłko, deser i mnie w końcu zmuliło, poszłam wymiotować, oj rwało mnie okropnie i podczas wymiotów czułam jak moczą mi się majtki, strasznie się przestraszyłam że to wody mogą się sączyć tym bardziej że wcześniej bolał mnie trochę brzuch, od 9 przyjmuje moja dr i jadę do niej żeby sprawdzić czy wszystko ok, choć teraz myślę że mógł to być mocz, a po prostu z tego wymiotowania nie czułam że to to, mam nadzieję! Martwie się czy z maluszkiem wszystko ok :(
I nadal mnie muli :/

https://www.suwaczki.com/tickers/ug37cwa19pxss0gg.png
https://www.suwaczki.com/tickers/thgfskjo3b9dlzoo.png