Skocz do zawartości
Forum

Sierpniowe mamusie 2017

ineeska

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już po wizycie, u maluszka wszystko w porządku:)lekarz obejrzał wyniki z prenatalnych i stwierdził że połówkowe usg zrobi mi w ramach wizyty:)super280zł będe mieć zaoszczędzone:)wyniki mi się poprawił z morfologii, mam co prawda anemie ale wyniki są już lepsze:)śluz podbarwiony krwią mam od polipa i dopoki nie wypadnie tak może się dziać i nic nie da się na to poradzić.szkoda że tak mnie to stresuje:(dodatkowo mam lekką infekcje, dostałam recepte na globułki.ból brzucha oczywiście spowodowane rozrastaniem się macicy, w miejscu gdzie boli mnie najbardziej mam blizne po cc,lekarz będzie to obserwować.właśnie dotarłam do domu i padam na twarz poprostu:(miłej nocy dziewczyny:)

Uff, Aniucha, odczułam wielką ulgę... Bardzo się cieszę dobrymi wiesciami od Ciebie, bardzo przeżywam Wasze wizyty, tyle już tych katastrof na naszym forum,że na serio wystarczy. Myślę,że już u każdej z nas wizyty będą przynosić tak dobre wiadomości.
To na kiedy masz termin? Bo ja mam na 1.08, ale cc będę miała najpóźniej 25.07.

Gość Mama_2014

Aniucha; cieszymy sie razem z Toba z dobrych wiesci :)
Oby tylko takie goscily na naszym forum, wystarczy juz tych tragedii.
Zycze nam wszystkim samych dobrych wiadomosci dotyczacych naszych ciaz, dzidziusiow i w innych dziedzinach zycia ! :-)

Aniucha, cudownie! Ja też miałam taki śluz przez polipa, ale teraz lekarz mówi że wygląda to dużo lepiej, chyba po duphastonie.
Na jakiej podstawie lekarz stwierdził u Ciebie infekcje? Miałaś upławy? Mnie wieczorami zaczyna kluć po bokach brzucha, ale jak rano wstaje to już jest ok. Moja macica już się trochę powiększyła, uwypukliła sie nad wzgorkiem łonowym, to juz nie tylko wzdęty brzuch. Dzisiaj zaczynam 15 tc! Niewiarygodne jak szybko to leci!

Dziękuje dziewczyny:)też się trochę uspokoiłam:)strasznie się stresowałam zwłaszcza po ostatnich informacjach na forum...obyśmy już teraz wszystkie dotrwały do szczęśliwego końca i donosiły zdrowe maluszki:)
Axam ja mam termin według usg i om na 04.08. nie wiem jeszcze jak będzie wyglądał mój porod czy naturalnie czy cc, tak jak za pierwszy razem.Na razie nie rozmawiałam o tym z lekarzem jeszcze jest za wcześnie. Ty masz się o tyle fajnie że już wiesz co Cię czeka:)ja się z mężm śmieje że 24lipca mam 30-stkę i wcale się nie ździwie jak ją na porodowce spędze:)

Aniucha super wiadomości :) cieszę sie bardzo!!
Aniołkowa mamo gratuluje zaczęcia 15 tygodnia!! :) co do brzuszka to i moj się trochę powiększył na dole, meżowaty mówi że ma inny kształt, że czuje jak się przytula ;) hehe
Od dwóch dni śni mi się mój swiętej pamieci tata i brat i muszę się wybrać do nich na cmantarz, też tak macie? Ja tam wierze że to, że śnią mi się już drugi dzień pod rząd tzn że chcą żebym ich odwiedziła.

https://www.suwaczki.com/tickers/ug37cwa19pxss0gg.png
https://www.suwaczki.com/tickers/thgfskjo3b9dlzoo.png

Ja tez juz nie mam mdlosci, najgorsze byly okolo 9 tygodnia, ale wymiotow nie mialam, nie liczac tej grypy zoladkowej.

Z energia tez lepiej u mnie choiaz wczoraj jak usypialam synka jakos kolo 22 (mial drzemke w dzien i potem szalal) to padlam razem z nim, obudzilam sie dopiero przed 8, w ciuchach. Ale wyspalam sie jak dawno nie, pewnie dlatego ze maz w nocy nie budzil ;)
A dzisiaj dzien sprzatania jak zawsze kiedy maz wyjezdza. Po pierwsze jak jest to troche zaniedbuje mieszkanie bo albo ciagle jezdzimy gdzies, albo on cos tam sobie naprawia i robi balagan, a po drugie jednak robi sie pusto w domu i trzeba jakos sie zajac przez pierwsze dni zeby sie przyzwyczaic. A jeszcze syn mi dzisiaj awanture zrobil ze nie pojechal z tata do pracy.

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png

Aniucha87 super że wszystko jest ok. Dobrze że krwawienie nie jest związane z dzidziusiem :) To my jesteśmy w podobnej sytuacji. Ja też nie wiem jak będę rodzic. Jestem po jednej cc. A termin mam na 30 a 30stke koncze 31;) Jeżeli bede mieć cc to na urodziny pewnie bedziemy w domu ;) Tak czy siak i tak jestem na szarym końcu w porównaniu z Wami.
Co do mdlosci mam je nadal. Raz jest w miare ok a raz leżę plackiem bo nie da się chodzić. Narazie nie widać końca :/

Zaplanowałam na dziś wyjście na sanki z córeczką ( całą noc padał śnieg) ale zjadłyśmy śniadanie i padłam, mam dość, muszę przetrawić. Mała naszczescie zajęła się puszczaniem drewnianych kulek po patykach, takich prawie 2 metrowych, uwielbia takie zabawy, no i nie gapi się przynajmniej na bajki. Cholerstwo z tymi babami ale i niekiedy błogosławieństwo.... staram się jej ograniczać, ale nie raz patrzy za długo... jak nie mam siły na nic a ona nie ma weny do zabawy to puszczamy tv a potem to trudno przerwać, dlatego też usiłuję każdego dnia opóźnić zalaczenie pudła. A jak tam u Was z zajmowaniwm dzieci i nieszczesnymi bajkami?

Gość Mama_2014

U nas jest to samo,bajki moglyby byc na okraglo, mala sie polozy, przykryje kocem i lezy .. zwlaszcza po spacerku czy zabawie.. pomimo tego, ze ma tyle zabawek to oczywiscie bywa tak ze nic jej nie pasuje :-/ albo szybko sie znudzi.

Wlasnie zjadlam paczka i przegryzlam oscypkiem, super polaczenie hehehe :-)

Gość Sylwia Łomżynianka

Hej dziewczyny długo nie zagladalam i musialam was nadrobić. Szkoda, że jeszcze są u nas mamy które spotyka te nieszczęście i tracą swoje małe serduszka :-( przykre to. Mam nadzieję, że najbliżsi szybko ukoja ból i stratę.
Ja tez mam te najgorsze myśli. Że kolejna wizyta może pokazać właśnie brak bicia serduszka. Zawsze modle się o to żeby dzieciątko było zdrowe i rosło w brzuszku zdrowo. Ja dziś umowilam się na wizytę na 13 luty. Juz nie mogę się doczekać. Robię teraz tylko wyniki z krwi. A na prenatalne jednak się nie zdecydowałam. Rozmawialam ze znajomą i ona mi zadala pytanie czy jeśli cos wyszło nie tak na prenatalnych to co to czy usunelabym ciąże? Nie logiczne że nie. Więc będę myśleć pozytywnie. I zrobię sobie tylko rozszerzone połówkowe.

Gość Sylwia Łomżynianka

Teraz tylko od wczoraj drapie mnie w gardle i kaszel trochę. Tzn teraz w dzień jest lepiej. Ale pod wieczór i w nocy głowa bardzo mnie bolala i czulam się okropnie. Oby mnie nie wzięło jakieś przeziębienie.
Miłego dzionka kobietki :-)

U nas jest abc wlaczone non stop ale mlody sie bajkami nie interesuje, ma kilka ulubionych, ktore obejrzy np teraz bracia koala, ale tak to tv bardziej dla mnie wlaczony zeby cos gadalo. U nas dzisiaj padal deszcz, ale podworko w lodzie bylo wiec nie ryzykuje dzisiaj wyjscia na dwor ;) z noga juz duzo lepiej, nawet podbiegne juz czasem, ale jak ide po nierownosciach to boli.

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png

Miłego dnia mamusie ;) u mnie dzis sliczna pogoda, czuje wiosne, 13 stopni na plusie i do tego słoneczko.

Ale mi dzis brzuszek wywalilo, normalnie taka sterczaca beczka. Mamy które byly juz w ciazy mam do was pytanie, czy takie ukłucie w podbrzuszu raz na jakis czas to normalna sprawa? Tzn czy jest to typowe dla powiekszajacej sie macicy? Ja akurat czuje to tylko z lewej strony, akurat w tej macicy znajduje sie maluszek.

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9qqmzxacyl9ax.png

Wróciłyśmy z wyprawy, znowu padam.... Odeszłam 4 sklepy za..... sznurowkami... i nie kupilam,w 2 nie było ( obuwniczych...),w pasmanterii- nie można płacić kartą a w kiosku nie było babeczki, poszła gdzieś i jej
" zaraz wracam " trwało 20 min...wiec dałam sobie spokój... Za to kupiłam Małej piasek kinetyczny z łopatką, grabkami, foremkami, super, bawi się i bawi, końca nie widać.

Moja ma 3 i pół roku i w jej system pojęć już weszła NUDAAA.... nie puszczam jej do przedszkola, bo dopiero co wyzdrowiała i w p- lu panuje grypsko, wiec jeszcze podaruje sobie... poczekam na lepsza pogodę, mam nadzieje ze wiosna przyjdzie szybko.... Dziś sniegbjuz się topi, pełno wody u nas - okropnosc.