Skocz do zawartości
Forum

Lipcowe maluszki 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BlankaDab

Super, gratulacje!
No nigdy mi się czas nie dłużył tak jak czekając na ten wtorek i to usg :P
Tak się martwię czy wszystko ok, ale super że tutaj na tym forum jesteście takie pozytywne, a nie jak w niektórych miejscach w sieci, same straszenie i nic wiecej :)

U mnie dzisiaj zachcianka na solone chipsy... których oczywiście w sklepie nie było :P wszystkie smaki świata poza solonymi.
Ja codziennie muszęzjeśc pomarańcze. A tak poza tym to nie ma więcej zachcianek póki co.

Ja też zamieszczam małego :) nawet nóżką pomachał do nas. Ale czytałam że właśnie na mocne uciski dziecko reaguje gwałtownym obrotem całego ciała i faktycznie. Podczas badania lekarz dość mocno naciskał aparatem do usg i w pewnym momencie młody gwałtownie odwrócił się plecami.

monthly_2017_01/lipcowe-maluszki-2017_53817.jpg

Oliwiabe ja mialam rozowy sluz, ale to z powodu jakiejs infekcji ktorej nie moglam doleczyc od grudnia mi szyjka macicy krwawila, na szczescie to nic groznego dla dziecka i moj ginekolog sie tym zajal

Natomiast to tez moze byc tak jak dziewczyny mowia po usg, seksie albo mi inny lekarz mowil ze jak sie powieksza macica to moga byc jakies male krwiaczki i tez ten rozowy sluz. Jesli nie masz zadnych bolesnych skurczow regularnych to nie ma sie czym martwic

Purpurowa, ja chorowałam jakis czas temu (przeziębienie) i kurowałem sie syropem z cebuli i czosnku, herbatami z miodu, imbiru i cytryny oraz inhalacjami :)
Nie sięgałam po żadne leki, ani zwykle, ani dla kobiet w ciąży, nie chciałam ryzykować. Ale umeczylam sie strasznie przez.te kilka dni, zwłaszcza z powodu kataru, na ktory nic nie działało :P
Dziewczyny, bardzo ładne brzuszki u Was, u mnie nic nie widać :(

https://www.suwaczki.com/tickers/w57v9n732fwnnmbk.png

Ja najpierw próbowałam domowymi ale to nic nie dało i było u mnie co raz gorzej. Spróbuj syrop prenalen, na gardło tantum verde a na katar sól morska. To polecił mi lekarz ale w moim wypadku nie pomogło i niestety skończyło się antybiotykiem.
Ale dużo masz tej krwi? Może od kaszlu pękło Ci jakieś naczynko, chociaż nie wiem czy to może mieć jakis wpływ.

https://www.suwaczki.com/tickers/atdcpx9i17dz7mtv.png

Mnie przeziębienie dopisało w pierwszym trymestrze- czułam się fatalnie, byłam w pracy dziewczynom powiedziałam, że następnego dnia nie przyjdę do pracy. Wróciłam do chałupy i wzięłam się za walkę z tym chorobskiem wstrętnym metodami naturalnymi dodam, że nigdy tak się nie kurowałam jednak w tym przypadku nie miałam wyboru. Całe popołudnie piłam wodę zagotowania z imbirem po przestudzeniu dodawałam cytrynę i miód na zmianę mleko z czosnkiem i z miodem, w aptece kupiłam olejek eukaliptusowy do inhalacji ( żeby uzyskać drobny nos heh). Rano poczułam się znacznie lepiej. Do pracy oczywiście dnia następnego poszłamjna droge w kubek termiczny wzięłam miksturę z imbiru. A kupiłam jeszcze w tamtym czasie tabletki na gardło Prenalen Ale były okropne- język mi dretwial po nich hehe. Pozdrawiam cieplo:) Zdrowia życzę Tym wszystkim przeziebionym