Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Monalika

Mamuśki listopadowe 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agulka88

a mi się chce strasznie spać... ciężko w pracy się skupić, podobnie jak niektóre z Was mam umowę na czas określony do końca lipca i też liczę na cud, że może mimo ciąży przedłuża mi ją na stałe a nie tylko do dnia porodu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Agulka88 Dziękuję Kochana jak zapewne czytałaś moje pierwsze posty jestem po dużych przejściach , dla mnie i na pewno dla każdej z nas dziecko to największe szczęście - Myślę że Bozia wynagrodziła nam bliźniaczkami te 10 lat pierwszych starań i naszych strat Aniołeczków .Jestem silną Babką wytrzymałam wiele a to dwie moje fasoleczki to nagroda -Cudowna , największa na świecie nagroda :)


url=http://www.rodzice.pl]http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/23476[/url]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Agulka88

dziewczyny a chwaliłyście się już dobrą nowiną rodzinie i znajomym? u mnie wie tylko mąż no i Wy :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Agulka88 ja mam ochotę powiedzieć całemu światu!
Ale ostatnio pochwaliłam się w 2 miesiącu a ciążę stracilam :( i później ludzie, którzy składają Ci wyrazy współczucia to najgorsze co może być. ..:(
Dlatego teraz poczekam do bezpiecznego okresu.

Tez wie tylko mąż ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja miałam nie mówić, ale oczywiście się wypaplałam najbliższym przyjaciołom ;) a Rodzinie nie mówiliśmy, chcemy powiedzieć po pierwszym badaniu u lekarza, bo jeśli tfu tfu byłoby coś nie tak, to wiem, ze nasi rodzice okropnie by się martwili a chce tego uniknąć. wiadomo,ze pierwsza wizyta nie da mi gwarancji, ze nic się nie wydarzy, ale trzeba być dobrej myśli! :)


http://www.suwaczki.com/tickers/4c3tgox1km4lwsqi.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Majka7772 to super moje przy eutyroxie 100 to :)
- tsh- 2,26 (0,270-4,200)
-ft3-5,42 (3,10-6,8)
-ft4- 18,98 (12-22)
Wczoraj podczas wizyty lekarz ginekolog nadal kazał mi brać ustaloną dawkę aby wynik był w normie , zalecił mi zmianę tabletki od nadciśnienia na słabszą specjalnie dla kobiet w ciąży - więc muszę jutro przejść się do rodzinnego po zmianę leku :)
Fiołe odezwij się do nas Kochana po wizycie od ginekologa :)


url=http://www.rodzice.pl]http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/23476[/url]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny moje dwa pęcherzyki z wczorajszej wizyty usg-5tygodni i 6 dni :) w lewy widać zarodka i w tym namierzyliśmy serduszko a prawy mniejszy pęcherzyk i nie mogliśmy namierzyć zarodka dlatego za 10 dni mam ponownie na potwierdzenie ale wczoraj na 99 %Pan doktor potwierdził bliźnięta i oby tak było za 10 dni :)

monthly_2016_03/mamuski-listopadowe-2016_44865.jpg

monthly_2016_03/mamuski-listopadowe-2016_44866.jpg

monthly_2016_03/mamuski-listopadowe-2016_44867.jpg


url=http://www.rodzice.pl]http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/23476[/url]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sylwia39 super! Podwójne szczęście :) Znajomi mieli 1,5roczną córeczkę i zaliczyli wpadkę :P i okazało się, że będą mieli bliźniaki. Bliźniaki się już urodziły, a znajomi mówią, że to wcale nie ma różnicy czy jedno czy dwójka na raz hehehe ;) Najważniejsze żeby zdrowe były! Trzymam kciuki żeby było wszystko ok :)


http://www.suwaczki.com/tickers/4c3tgox1km4lwsqi.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie MałaMi90 - witam Cię na forum , jesteśmy tacy szczęśliwi od wczoraj a synek 7 letni lata cały czas i wyśpiewuję ,,będę miał braciszka i siostrzyczkę " widzę jego szczęście i ja jestem jeszcze bardziej szczęśliwa i aby wszystko było u nas wszystkich w porządku :)
A jak u Ciebie wygląda sytuacja z maleństwem :)


url=http://www.rodzice.pl]http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/23476[/url]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Majka7772 Dziękuję bardzo czekamy na Twoje Kochana usg :)Ciesze się ogromnie ze zadecydowałam o wczorajszej wizycie - :)


url=http://www.rodzice.pl]http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/23476[/url]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mamusia111

Dziewczyny piszę do Was bo mam do sprzedania detektor tętna płodu, który okazał się strzałem w 10 od potwierdzenia serduszka na usg do poczucia pierwszych ruchów dziecka, a jeszcze i kilkakrotnie później :), wiem jak to jest starać się a później martwić o ciążę. Wystarczy przyłożyć detektor do brzuszka na kilka sekund dziennie i uspokoić skołatane serce :)

Zostawiam Wam link
http://olx.pl/oferta/detektor-monitor-tetna-plodu-firmy-angelsounds-jpd-100s-CID88-IDelI3Z.html (kontakt za pomocą wiadomości-olx)
Mam do zaoferowania również ubranka ciążowe.
Gratuluję Wam wszystkim , życzę dużo zdrówka i spokoju na najbliższe 9 miesięcy :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sylwia39- my na razie czekamy na pierwszą wizytę u lekarza, która będzie 14.03, więc już bliżej niż dalej ;) Powiem Wam Dziewczyny, że ja np od czwartku do niedzieli miałam TYPOWE- książkowe objawy ciążowe- zgaga, nudności, senność, rozdrażnienie, a od poniedziałku jak ręką odjął ;) i tak sie zastanawiam czy to możliwe że to już tak na stałe? czy może to sie zmienia z tygodnia na tydzień? Jak to jest? Ja nie mam doświadczenia, a i Mamy nie podpytam jeszcze, bo doiero po wizycie lekarskiej powiemy Rodzicom, że zostaną Dziadkami :) Też dla mnie stres, bo to u mnie w rodzinie (mimo że mam starszą siostrę) pierwsze dziecko, więc przecieram szlaki ;)

Agulka88 ja biorę na razie nadal sam kwas foliowy, który biorę już od listopada, ale będę musiała poczytać o witaminkach dla ciężarówek. Polecasz Femibion natal 1? Któraś coś jeszcze poleca?

Jak u Was w ogóle z pracą? ja mam umowę na 3 lata i w maju minie dopiero rok jak pracuję w tej firmie. Nie wiem jak się zachować, nie wiem kiedy powiedzieć szefowej... Jakieś porady Dziewczyny :) ?


http://www.suwaczki.com/tickers/4c3tgox1km4lwsqi.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny podlamałm się :(wyniki tsh 0,005 a FT4 i to drugie dwa razy przekracza normę. W dodatku boli mnie mocno podbrzusze, lewy jajnik. Ból ciągły i promieniujacy. Jutro idę do ginekologa i na konsultacje wyników tsh do internisty żeby przyspieszył mi wizytę u endokrynolog :(
Boje się, że coś będzie nie tak :(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Monalika tylko spokojnie, nie stresuj się, połóż się i odpocznij.
Głowa do góry jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze.


http://www.suwaczki.com/tickers/bhywf71xlzpdv0fe.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Monalika słuchaj! ! Gdybyś miała wysokie tsh i niskie ft4 to musialabys się martwić, ze z dzieckiem będzie źle albo poronisz. Ja chodzę prywatnie do bardzo dobrego endokrynologa! I to On właśnie mi powiedział że tsh nie może być wysokie A ft4 musi być w górnych granicach normy.
Teraz napisz mi spokojnie jakie leki bierzesz na tarczyce . Bierzesz euthyrox???

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

;) wszystko będzie dobrze..
Zadzwoń do jakiegokolwiek endokrynologa prywatnie może idź.. nie czekaj aż znajdzie się miejsce na Nfz...
Sumując... nie jest aż tak źle.. lepsze takie wyniki niż wysokie tsh i niskie ft4. .. wtedy byłoby koszmarnie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witajcie moje drogie! Jestem już po pierwszej wizycie u ginekologa! Ciąża potwierdzona, początek 5 tygodnia, widoczne w jamie macicy jajo płodowe z widocznym pecherzykiem żółtkowym!:-)


http://www.suwaczki.com/tickers/klz9gu1rjjsobtdw.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki dziewczyny. Jak miło usłyszeć słowa otuchy. Z mezem się właśnie poklocilam on twierdzi, że przesadzam a ja się martwię.

Teraz nie biorę nic na tarczyce. Chorowalam na gravesa-basedowa ale od 3 lat jest juz ok. Wyniki, choroby uaktywniły mi się przy ciąży. Ale wiecie bardziej się boją tego bólu jajnika. Ciągły bol juz 3dzień bez przerwy boli... aż mi noga cierpinie. Boje się czy ciaza się dobrze zagniezdziła..

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale to jest początek tyg 5 wg USG? ? Czyli początek 7 wg ostatniej miesiączki? Mi ten mój pierwszy ginekolog namieszal.. liczył wg dwóch dat.. dał dwie daty porodu.. I dlatego tak dopytuje jak Wasi ginekolodzy obliczaja Wam termin no i wiek ciazy.. wyróżniają dwa czyli wiek płodu (USG ) i wiek ciazy?? ( wiek USG +2tygodnie)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wiesz co mnie od piątku przez cały weekend bolały jajniki albo na zmianę albo oba naraz ... jak jajniki przechodzily to czulam podbrzusze ... no i szczerze to sie martwilam chociaz mialam świadomość tego, ze macica musi sie rozciagac.. teraz czuję prawy jajnik..Ale troszeczkę. .. od czasu do czasu zaboli mnie podbrzusze... biorę tylko Magne 6 gdy boli.. nie biorę nospy... ból jest do wytrzymania... nie wiem dlaczego lekarze każą brać nospe... przecież to lęk!! No ale ja lekarzem nie jestem więc może moje myślenie jest błędne

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...