Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Ona1981, ja w takich sytuacjach budzę Młodego, żeby zachować rytm nocny :) Dziś mi Młody zasnął po 16 na spacerze, ale po 18 go obudziłam (chociaż mocno jeszcze spał w gondoli przy otwartym oknie), żeby te 2 godziny się zmęczył zanim zaraz pójdę go kąpać.. a potem cycuch i spanie. Może to niehumanitarne tak budzić te nasze Szkraby, ale ja wolę, żeby Młody zasypiał zawsze koło 20.30...

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hp8nj9ljuv.png

Galaretka masz racje :) to niehumanitarne :) musisz go jakoś przestawić na późniejsze zasypianie.
ja tak jak Ela budze młodego jak za dlugo śpi wieczorem. Dzis np spal od 18.30 do 20!! Zwykle spi tylko pol godz. Budzilismy go z m kupe czasu a on nic. Otwieral oczka i zaraz mu powieki opadaly taką mial śpiaczke ;)
cukinka śliczna Twoja Pola!
Irena nawet nie wiem jak wyglada takie tadine. Musze sie doksztalcić :)
Dobrej nocki

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaupjyybl9kibx.png

Dziewczyny muszę się pozwolić, nigdy tego nie robię ,ale jej czegoś nie zrobię to zwariuję :'(
Mój mąż znowu mnie oszukał, zawiódł, nie wiem do czego to zakwalifikować .Miał zawsze wychodne w piątki, wracał po 3 w różnym stanie. Gdy pojawiła się Mała nadal wychodził, ale wracał przed 1 i w normalnym stanie. 4 tyg wrócił znowu o 3 w wiadomym stanie, tydzień po znowu i tydz po znowu i dziś 3 raz mi obiecał i znów go nie ma, i pewnie Dzwonilam do niego, a on że musi odreagować stres w pracy! Ja nie śpię dopóki nie wróci, potem mi przykro i też nie spie. Potem budzi ssie Mała. Przecież coś się zmieniło, a dla niego nic. Ja całe życie przewróciło mi się do góry nogami, ale chcieliśmy tego. Jak to możliwe żeby być z kimś 6 lat i tak się pomylić. Dwa tyg była awantura, teraz już mi się nawet nie chce kłócić tylko plavze. Jutro pewnie będzie kac. Bardzo chaotycznie to piszę, ale ta strasznie mi przykro. Słyszę zamek, właśnie wraca...:'(

Nika ja akurat rozumie Cię doskonale. I nauczyłam się aby brać poprawki na to co mi obiecuje. No i największą karą nie są krzyki i awantura. Ja się po prostu przestaje odzywać. Matko ja nie wiem co z tymi facetami. On się musi odstresować. Nosz ku..a mać. A Ty do cholery robot który nie potrzebuje odpoczynku czy jak? Kochana nie płacz. Zdrowie masz tylko jedno. Wiem, że kochasz i boli Cię to iż nie dotrzymał słowa. Ale czy warto rano wstać z opuchniętymi oczami?

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Mój jak mi raz zrobił taką akcję to od samego rana wzięłam się za porządki a w szczególności za odkurzanie tego pokoju w którym spał ;)

Ja dzisiaj strasznie nie wyspana. Starszy synek obudził się w nocy z płaczem. (wymyślił sobie od kilku dni, że u cioci w szafie mieszkają jakieś lufy nie mam pojęcia co to jest:) próbuje go przekonać, że ich tam nie ma. Malowałam z nim te lufy, żeby go przekonać,że nie są straszne, pokazywałam szafę, że nic tam nie ma itd.) ale wracając do tematu spał z nami bo się bał. On kręci się potwornie, więc zostałam pobita :D. Do repo złapał mnie taki ból głowy, że po nocy tabletki szukałam. A od 7 Tymus wstał i już mam koniec spania :). Za to dzieci szczęśliwe śpią dalej.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59y82c3277g4kar.png

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ctgf6pi4mbf5m.png

nika84 rozumiem Cię. Współczuję. Ja to bym zrobiła awanturę na cztery fajery bo taka już jestem ale Ty sama wiesz co jest dla niego największą karą...

cukinka raczkowanie. Wow. Ale ta Twoja Pola ma duże oczka. Bedzie ładna dziewuszka :-) :-) :-) :-)

ka_ro fajnie,że pracujesz. Mnie bardzo ciągnęło po porodzie do ludzi, do pracy ( pracuje z dziećmi-kocham tą pracę) ale teraz mam swoje domowe przedszkole i tez jest ok choć, nie ukrywam, ze tęsknię. No ale dziecko jest na pierwszym miejscu.

katka11 tylko sie cieszyć, że nic nie ma na pluckach i oskrzelach. Dasz radę bo takie właśnie kobiety jesteśmy, po prostu dajemy rade choć wydaje nam się inaczej...Uszy do góry.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz2n0aaasno3xk.png

Witajcie Mamusie☺
Nika84
Głowa do góry. Proszę nie płakać, bo dziecko to odczuwa. Jak mnie wkurza takie gadanie! Musze odreagować. Niech na siłownie idzie się spocić może mu przejdzie albo.niech pobiega. Mam nadzieje, że sytuacja Ci się poprawi. Trzymam kciuki.
Miśka
Fajny tekst. Zaraz pokażę go mojemu M. bo on tez juz swoich filmów wieczorem nie ogląda, bo mały śpi.
Mamusiamuminka1
Też pracuję z.dziećmi.czasami tęskno mi do pracy. Ale zaraz się ocknę i myślę, że przecież teraz mam.najpiękniejsze chwile w życiu. Czas szybko mija i bedę za tym tęsknić.
Poradźcie coś. Kurcze kaszel mam od wtorku pije sok z cebuli na szczescie mały cycka od.smaku nie odrzucił wypiłam buteleczkę syropu dla dzieci grinTuss i nic:-(Ja oszaleje. Znacie coś dobrego na kaszel przy kp. No i moj mały coraz częściej pokasłuje:-(Chyba go zaraziłam. Wietrze pokoj i nawilzacz chodzi. Cos jeszcze mogę zrobić zeby kaszel się nie rozwinął?

KasiKate z bezpiecznych to na pewno prawoślazowy, ale on nie jest specjalnie skuteczny.. Któraś mama polecała hederasal, on ma wyciag z bluszczu, no i działa najlepiej na taki mokry kaszel, bo on jest wykrztuśny.. Przy czym on ma zastrzeżenie co do ciąży i kp, że konsultacja lekarska, więc ja sama go nie stosowałam.. Nika szczerze to musisz porozmawiać z chłopem, musisz być silna, bo masz dla kogo.. Ja sobie takiej sytuacji w ogóle nie wyobrażam, tym bardziej, że na dziecko zdecydowaliście się oboje.. No i nie płacz, bo maleństwo wszystko czuje, popatrz na ten Cud i się uśmiechnij.. Ja w ogóle codziennie czytam, ale średnio z czasem żeby odpisać, a na telefonie strasznie to wolno idzie, a jeszcze ostatnio napisałam i nie dodało mi postu, to myślałam, że mnie coś trafi.. My dziś wybywamy na wieś na weekend do teściów, a jutro rodziców, więc teraz trzeba się spakować..

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanlidotqnetp.png

Witam sie:)
Wczoraj nie mialam chwili na wejscie tu bo mialam szykowanie na wieczorna imprezke. Goscie poszli o 2 w nocy,potem ogarnialismy,cyc to zasnelam nie wiem o 4 moze,karmienie po 5 i pobudka o 8. Za 2 godziny znow mam gosci(dobrze,że jedzenia z wczoraj zostało).

KasiKatemiałam pisac,że moze sówka na ten temat bedzie cos wiedziala i widze,że mnie ubiegła. Niestety ja nie wiem. Jak w ciazy mialam kaszel to dali mi antybiotyk i przeszlo(chyba amotaks)cos takiego,nie wiem czy tak sie pisze.

sówkaudanego,rodzinnego weekendu.

nikamój to co 2/3 dzien mowi,że musi w ten sposob sie odstresowac!!Ja wczoraj wypiłam może ze 30 ml czerwonego winka. Takie moje odstresowanie:(No szkoda mi Ciebie,ale wiem co przezywasz bo dla mojego tez malo sie zmienilo.Tzn juz nie jezdzimy wszedzie gdzie nas prosza,ale moj to zawsze pije czy u kogos czy u nas.

Koncze kawke,mały od pol godz ma drzemke.Ostatnio ma bardzo krotkie te drzemki w ciagu dnia no i mam...raczkowy problem. Nie daje mi życ z tym,a juz dla mnie taki ciezki. Dzis mamy 8 dzien bez kupy,czuje ze moze byc niespodzianka pozniej. Wczoraj nie bylismy na spacerze bo brzydka pogoda i nie mialam czasu,a dzis znow goscie i tez nie wyjde,chyba ze moze ok 16,ale nie lubie tak pozno. Jak nie chodze na spacery to mam mega doły. Tak gnije w tym domu. Dzis jestem sama bo moj pojechał na pogrzeb.

nika] jeszcze mi sie przypomnialo! Jak moj np poprzedniego wieczorku pobalował to od switu wreczam mu malego i np ide sie kapac:)po prostu klade wrzeszczacego obok niego i koniec spania haha.

milego dnia:*

Kurcze co za noc....głowa mi pęka i wyglądam jak zoombi.
Awanturę zrobiłam dwa tyg temu i za dobrze się nie skończyło, a mamy Małą i ona naprawdę chyba wyczuwa ze coś jest nie tak. Wczoraj jak się obudziła w nocy i płakała to półtorej godziny nie spała :(
Dziś po 8:00 pobudka, ale mój nie ma kaca :/ Było mi mega smutno, M niby przeprosił, zajął się Małą, a potem śniadanie zrobił, ale co z tego, jak za tydzień znowu może być to samo.
Przed poznaniem M miałam chłopaka, który zginął w wypadku. powiedział,że będzie o tej i o tej, a już nigdy nie był. A wcześniej mój Tata, też podobna sytuacja. Dlatego teraz jak ktoś z najbliższych nie wraca to ja chora się robię. A mój M wie o tym i słyszę " o ja mam taką naturę..."ech...
Czeka nas poważna rozmowa, ale nie wiem czy dziś dam radę.
Na kaszel i ogólne przeziębienie dobra jest herbata z imbirem, miodem i cytryną, potrafi zdziałać cuda :)

Cześć dziewczyny!

Ja dla odmiany trochę pozytywów, może chociaż na chwilę się uśmiechniecie bo rozumiem, że czasem jest ciężko (też to miewam).

Mimo że mała prawie w nocy nie spała i jestem niewyspana mam dobry humor b wczoraj miałam wychodne. Byłam u przyjaciółki i się odstresowałam. Jej córka mi wjechała na ambicję, robi 60 brzuszków a ma dopiero 6 lat! A jakie szpagaty wali i to na podłodze i na stojąco przy ścianie (zdaje w tym roku do szkoły sportowej jest mega porozciągana). A ja brzuszki ostatnio robiłam przed ślubem ehh

Z mojej się za to śmieję, że ma małe obleśne łapki  Mój się dziwi, że tak mówią, ale jej łapki są: a) małe, b) mokre (od śliny), c) lepkie (od śliny), d) lądują na moich cyckach – to małe obleśne łapki :P

I jeszcze sytuacja sprzed wczoraj – późny wieczór daje małej 100 całusów na dobranoc w główkę, a ona się obraza i łapie mnie za cycka na co mój: „dość tej gry wstępnej, dawaj cyca!” Padłam :D

Dziś jak mąż przejął naszego skubańca to się nie mogłam powstrzymać i zaczęłam im śpiewać: „To Pinki jest i Mózg, to Pinki jest i Mózg. Niski to geniusz, wysoki no cóż…” Mąż walnął focha, ale co tam :P

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Gość EmMadlenn

KasiKate ja bym poszła, no ale ja ostatnio byłam z kaszlem który się okazał takim kaszlem od śliny :D
Ale tak na poważnie, to jak Ty jesteś zaziębiona to bym poszła.
U nas okropna wysypka na rękach, nogach... cała szyja;( kupiłam dziś emolium do kąpieli i dwa kremy i poczekam tydzień czy coś zadziała jeśli nie to lekarz :/