Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny, śliczne macie te wózeczki, ja się nie mogę doczekać aż mój przyjdzie (ma być dopiero w październiku:/ ). Będzie cały granatowy na białym stelażu. Do tego różowa rozetka na budę + pudrowy różowy kocyk do wózka.

Pauka89 współczuję Ci, że nie możesz spać... Ja za to nocami miewam odcięcie. Zasypiam w minutę, a rano nie można mnie dobudzić. Nawet na siusiu nie wstaję, za to rano mam zakwasy zwieraczy i drętwotę pęcherza. Chyba nad łóżkiem wywieszę sobie kartkę: "W razie zagrożenia nie budzić, wynieść w bezpieczne miejsce" :D
Mam obawy, ze jak tak dalej pójdzie to Pola będzie musiała się na prawdę w nocy solidnie wydzierać, żeby wyrodną matkę postawić na nogi. Inaczej mogę nie reagować :(

W ogóle od rana dziecię moje próbuje sprawdzić, czy da się głowę pod żebra wsadzić... Jeszcze trochę, a mostek mi pęknie.

A co do brzucha, to ja też mam nie duży, ale to chyba przez ułożenie Młodej, bo rozwalona jest na boki, nie do przodu. W prawdzie przytyłam już 8 kg, ale dopiero 1kg temu przestałam mieć niedowagę i w sumie dopiero teraz zaczynam w miarę normalnie wyglądać :)

monthly_2016_08/pazdziernikowe-mamusie-2016_50685.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że już macie wózki dla swoich maleństw... ja trochę pluję sobie w brodę, bo kolega męża obiecał nam wózek po swojej córce, a teraz się wycofał i zostaliśmy bez wózka, a tu już miesiąc do porodu... no i z kasą krucho, bo wyprawkę kompletowaliśmy w ostatnim czasie i nie bralismy pod uwagę, że będzie trzeba kupować wózek :( ale cóż, trzeba to trzeba...

jutro czekają mnie poszukiwania lekarza. Jadę najpierw do przychodni do położnej, może ona mi podpowie, albo da jakąś listę lekarzy zastępczych. Może dowiem się, czy za te 3tyg mam szansę na wizytę już u mojej gin... ehh wszystko na koniec się pierdzieli :(

WawAnia Zuzu ma rację. OLX i szybko powinnaś coś znaleźć. Ja wózek kupiłam od dziewczyny która mieszka ulicę dalej niż ja.
Eh ale dzisiaj mam śpiący dzień. Zjadłam obiadek położyłam się i spałam 3 godziny. Czuję się jak w pierwszym trymestrze. Chyba ten upał tak na mnie działa. +40st w słońcu i się rozpływam. Oby te upały poszły precz.

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Dagmarcia ja też mam takie kłucia ostatnio ale tylko po prawej stronie i wyczaiłam ze to z jelit. Żelazo mi robi rewolucje i tak niestety ķłuje. A skurcze to swoją drogą-w dodatku czuję jakby mi ten pessar mial zaraz wypaść...w piątek znowu mam wizyte musze o tym powiedziec lekarzowi.

Dziewczyny jak Wasi lekarze idą na urlop to powinni zostawić namiary na jakiegos lekarza zastępcę. Bez sensu zeby szukać na koniec lekarza który wogole nie zna naszej historii.

Cześć dziewczyny. Super macie wózki.
A mój Jeremi od wczoraj mniej ruchliwy, przesunie się od czasu do czasu ale nie tak jak zwykle. Pewnie przez te upały, na szczęście miewał już takie zastoje w szaleństwach i było ok więc staram się nie przejmować ale obserwuję. Na dolegliwości nie mogę narzekać jedynie jak postoje albo spaceruje to mnie kręgosłup bardzo boli ale tak ma większość z nas niestety więc trzeba zacisnąć żeby i wytrwać do końca.

Totek-
dla mnie ciąża była pięknym stanem od 13 tyg do 30 tc:) potem już ciężej. Naprawdę było mi w tym okresie dobrze,czułam się lekko,atrakcyjnie,a teraz idę jak żółw.

Byliśmy dziś w Ikei. KUpiliśmy piękne oświetlenie do małego do pokoju,rolety ala jeans...łożka ogladalismy,ale ostatecznie się nie zdecydowaliśmy i w nocy będziemy patrzec(moj sam pojedzie już i kupi)Już ostro na debecie jesteśmy;(tzn z 8000zl. Po remoncie bierzemy kredyt na spłatę mieszkania:(już się boję. Jestem zmęczona bo cały dzień chodziłam.

Co do brzucha to mi się nie rozlazł na boki tylko jest wystający ostro do przodu z wystającym pępkiem (jak mam obcisła bluzkę jak dziś-to pępek przebija:) Mój się ze mnie śmial,że ze wszystkich ciężarnych w Ikei miałam najmniejszy brzuch,a człapałam się najwolniej-jak żółw dosłownie. Zaczelam naprawde powoli chodzic.

Ja mam dalej mdłości,ale bez wymiotów. Zmuszałam się dziś do jedzenia bo wcale mi się nie chciało.

Fajnie, ze jesteście i możemy sie dzielić odczuciami.
Ja chodzę tip topem bo to kłucie w pochwie sie nasiliło i momentami muszę sie w ogóle zatrzymać taki bol. Brzuch twardnieje raczej bezbolesnie tylko czuje wtedy silniejszy ucisk na wszystko co dookoła macicy. Ogólnie sapie i dysze. Młody szaleje aż brzuch skacze. Czasem sie ułoży inaczej i wtedy ja dostaje szału z obawy ze ruchy słabsze.

Hejka,

U nas przeprowadzka w pełni... Na szzcęście jesteśmy juz po weselach, teraz jeszcze chrzciny w weekend i ostatnia wywózka rzeczy i będzie gites.

Wózek ma być lada dzień, dużo z wyprawki już mamy, tylko kurde czuje się coraz gorzej. Ostatnio nie dość, że mnie boli rwa jak leżę i miedlica jak wstaję to zaczęło mnie coś tam w nodze rwać przy chodzeniu, już bym 2 razy ze schodów się sturlała :/

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

ja też pare rzeczy w Lidlu upolowałam :D ale niestety były prawie same większe rozmiary ;/ coś tam mam na 62 i 56 chyba. a ogólnie to i tak większość kupuje na 62, wole mieć za duże niż za małe.

z wózków polecam Wam Camarelo. lekki, modny, wygodny. :) i ma bardzo dużo miejsca w spacerówce! no i gondola też nie jest mała :)

sesje ciążową planuję, biorę w komplecie sesja ciązowa + sesja noworodkowa u mnie to 320 zł, makijaż zrobie swoj lekki i tak przeciez robi poprawki, a sukienki na szczęscie zapewnia fotograf ;)

jak Wam się ulewa po jedzeniu? bo nie kumam?

co bierzecie na sen? lekarz Wam przepisał? ostatnio mam bezsenne noce...

U mnie brzuch też często tak nieprzyjemnie twardnieje i nie jestem pewna czy to tak sobie czy od ruchów dziecka. Natomiast często czuje Go przy prawym biodrze, jakby chciał wyjść tamtędy taki ucisk i uwieranie. Często też mi się zdarza ze w nocy o 3-4 dostaje takich silnych boli jak na okres, dopiero jak no-spe zazyje to po 1h przechodzi. Ale jestem po kontroli i jest ok z szyjka więc staram się myśleć ze tak ma być. To moja trzecia ciąża a oczywiście zupełnie inna niż poprzednie

Agitsguciop-
Ja biore hydroxizinum syrop na sen-tylko on tak otepia bardzo i nastepnego dnia,niemalze caly dzien nie mam sily ruszyc reka ani noga,jestem zla,nerwowa i senna. Ginekolog na recepte przepisal.

A co do ulewania:
To zjem np i zaraz mi sie cofa,wylatuje troche,ale znow przelykam...czesto to mam.

Wlasnie zjadlam te krakersy sunbites twarozkowe(nie polecam),ale zezarlam cala paczke bo szkoda mi bylo marnowac i kawalek lasagne od mojego. Nie czuje glodu,a wpycham-chyba z nerwow.

Na kibelku nie bylam wcale juz ze 4dni:-(

Co do ubranek to musze zaczac kupowac te wieksze,jakies buciki i czapke zimowa.

Kamama-
Mi twardnieje,ale od ruchow chyba wiec nie biore nospy.

Mam to samo co niektóre z Was.brzuch twardnieje często i aż boli taki napięty jest.kłuje mnie przy chodzeniu w pochwie.zwłaszcza w nocy jak wstaje siku.to ledwo idę.czasem w dzień tez mnie tak złapie ze aż muszę się zatrzymać.
Mała piruety chyba robi w tym brzuchu i cała obolała jestem przez to. Spać tez nie mogę mając w brzuchu helikopter ; ) a do tego te gazy nad którymi nie panuje zupełnie...
Też mi już ciężko jest we wszystkim i odliczam dni kiedy będę mogła przytulic malutką.
Mam zamiar po 36tyg.pić herbatę z liści malin.przy pierwszym dziecku też ją piłam i w 38tyg. urodziłam. Nie wiem czy to dzięki temu czy też wtedy pomogło mycie okien i wieszanie firan ale zamierzam to powtórzyć.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ke6x11xzt.png

Kurczę,
ja mojego tyle razy prosiłam od początku ciąży żeby uwieczniał to,a on,że nie ma czasu na zsjęcia itd:(zrobil mi ze 4 tzn brzuszkowi,ostatnie z miesiąc temu:(:(ma genialny apara)t,ludzie go nawet proszą żeby na imprezach robił jak gdzieś idziemy,a mi nie ma czasu:(:(

Dziecka nie mam to mi nie zrobi sesji Mari83:)\

Właśnie jem śniadanko,chciałam się przywitać i życzyć udanego poranka. U mnie wydaje się bardzo ciepło,ale bez słońca:((szkoda bo od jutra chyba ochłodzenie.

Jak któraś ma dziś wizytę to oby była udana:*

Mari fajny pomysł i zdjecia też super wyszły. Będzie pamiątka. Ja się chyba też zdecyduję, umówiłam się na sesję ciążową i noworodkową od razu. Sama w sobie nie czuję się super aby to uwieczniać ale zdecydowałam się bo pojedziemy z mężem i synkami to będzie taka rodzinna pamiątka.
Pauka ja biorę no-spe przy tych bólach brzucha jak na okres, jak mi brzuch twardnieje to nie.
Ja dziś idę na wymaz na posiew. Orientujecie się czy to badanie jest nierefundowane bo jak mam wszystkie badania na NFZ to na to kazała mi przyjść prywatnie.

EmMadlen ja nie szukam. Kupiłam przy poprzednim synku bo wcześniaczek więc chciałam mieć go blisko siebie. Pamiętam że miałam firmy Lenny lamb. Ale cóż z tego że ja chciałam jak próbowałam go wziąć 3razy ale tak wrzeszczał że tylko wózek wchodził w grę. Ewidentnie mu nie pasowało. Także szybko pozbylam się chusty i teraz już nie ryzykuje kupić, chociaż wiadomo każde dziecko inne.