Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Oj nie wiedziałam ze tyle sie czeka na szkołe rodzenia ! wiec musze czym predzej sie zapisac! Jutro ide na badanie ft3 i ft4 w czwartek na usg tarczycy a w piatek na wizyte chyba powinny juz byc wyniki ? Ahh moj lekarz przesunoł mi wizyte miałam miec w poniedziałek a bedzie dopiero 25 ! chyba oszaleje do tego czasu . Najlepiej jakbym miała swoje własne USG w domu i mogła sobie zagladac do mojej dzidzi ;*Pozdrawiam Was;)

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfxzkr4oowo0fg.png

bajka_3 nie zazdroszczę, chociaż u mnie z tym ZUSem też niewesoło. Jest się czym martwić a tu jeszcze Zus dokłada swoje trzy grosze i człowiek zamiast się cieszyć ciążą to się boi czy starczy do pierwszego:(

Wczoraj miałam bardzo przykrą sytuacje: w sklepie, w którym zawsze robię zakupy nagle ni z gruchy, ni z pietruchy sprzedawczyni pyta: I jak, urodziło już się???Ja oczy jak 5 złoty mówię; nie, jeszcze nie. Myślę i myślę a potem przypomniałam sobie,że kiedyś(8 miesięcy temu!!) palnęłam do
niej coś typu: nie jestem sama czy coś takiego. Boże, co za pamięć! Odpowiedziałam jej: To drugie podejście. Zmieszałyśmy się obydwie, a jak wyszłam ze sklepu to się poryczałam.
Niby człowiek przebolał stratę ale mimo wszystko to był dla mnie cios...

Velveti wiem co czujesz, mam tak samo. I też zapisałam się na te warsztaty! Tylko nie wiem czy wysiedzę te 3 godziny. Chyba zabiorę jakieś kanapki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz2n0aaasno3xk.png

witam przyszłe mamusie;-)
Czy któras z was juz czuje jakies ruchy dziecka?
U mnie już 15 tydzień i niedługo druga wizyta u połoznej dopiero wtedy usłysze pierwszy raz bicie serca maluszka,wcześniej na USG tylko obraz był bez dzwięku.
Zakupiłam sobie monitor bicia serca płodu i pomimo złych opini postanowiłam sama sprawdzic czy to jest dla mnie dobra rzecz czy nie, jestem pielęgniarka i kupiłam to z ciekawosci żeby miec własny punkt widzenia na takie gadżety elektroniczne.
Czy któras z was miała może taki monitor w pierwszej ciazy bądz teraz?
W ciąży czuje się dobrze,nadal zmeczenie dokucza a w pracy jestem na pełen etat i planuje juz tak ciągnąć do wakacji i macierzyńskiego do 23 lipca jeśli rosnacy brzuch pozwoli mi jeszcze na schylanie się oczywiście.
W mojej pracy niestety nie ma czegos takiego jak L4 wiec ze wzgledów finansowych musze pracować jak najdłuzej się da.

U mnie w pracy szef dowiedział się szybciej niż rodzina bo bardzo źle się czułam i mówiłam, że może pójdę na zwolnienie, a jak poszłam to już oficjalnie poinformowałam wszystkich.

Od piątku wróciłam i na razie idzie dobrze, chociaż momenty miewam gorsze i lepsze. Mdłości chyba przechodzą, więc jestem dobrej myśli. Ale zdziwiłyście mnie z tym ZUSem i sprawdzaniem pensji, bo ja dostałam podwyżkę w styczniu, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży. Awansu nie mam bo tam awansów pionowych nie ma. Jest kilku kierowników, ale oni am pracują wszyscy od ćwierćwiecza.

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Ela27
Byłam wczoraj u gin i nie potwierdził że mam krwiaka. Trochę mnie to niepokoi bo w sobotę gin w szpitalu widział. Ale się cieszę. Mdłości pomału przechodzą. Lekarz dał skierowanie na test papa. J wczoraj mierzyl na usg parametry choć nie za dużo zrozumiałam to powiedział że jest ok

Dwa dni moga bardzo duzo zmienic. Gdy lezalam w szpitalu była ze mna w sali dziewczyna ktora miala krwiaka. Przyjęli ja w niedziele a we wtorek rano na usg nie bylo sladu po krwiaku bo sir wchlonal i wyszla do domu:)

Odebrałam dzisiaj wyniki z krwi Pappa. Niestety dopiero 10.05 na wizycie u gin dowiem się czy wszystko ok. Ale bardzo miła pani w recepcji poinformowała mnie, że gdyby było coś nie tak to dzwonili by po mnie.
Niedawno wyszłam z kuchni. Mój synuś poprosił o zrobienie krokietów z brokułami więc mamusia zrobiła :).
Mamcia niestety też nie dowiedziałam się czy noszę synusia czy córcię.
Kolejne badania prenatalne mam 03.06.

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Mi jak teraz byłam robiła przez brzuch, no i mały sie ukrywał, nie można było zobaczyc czy to chłopak, powiedziała ze przez pochwę pewnie sie uda zobaczyc ale ona nie miała do tego sprzętu niestety
Wiec chyba nie ma zasady do kiedy przez pochwę a kiedy przez brzuch, chyba zależy od ustawienia dziecka, moje sie jakoś tak za kością miedniczna schowało :)

Październikówka '16 i '18 :)

Chyba trzeba skierowanie na kolejne badania prenatalne bo moja lekarka już mi wypisała i mam od razu złożyć jak pójdę po wyniki z pierwszych. Swoją drogą już pod koniec tygodnia mam tam dzwonić czy są i oczywiście się nimi denerwuje. Poza tym przewija się od czasu do czasu wątek objawów, jestem w 13 tc i właściwie bez objawów jestem, jedynie po południu chce mi się spać i wieczorem szybciej jestem zmęczona. Nic poza tym. Pozdrawiam wszystkie mamusie. :)

Hejka, mi na prenatalnych tez doktor powiedział że na jego oko "dziewczynka".
Sloneczko za oknem aż miło a ja niestety leżę w łóżku. Wczoraj na wizycie miałam miec zakładany pessar-krążek na szyjke macicy ale doktor zmierzyl na usg i szyjka ma 22mm powiedzial ze jeszcze mozemy 10dni zaczekać ale oszczędny tryb zycia mnie czeka. Takze wg zalecen odpoczywam i czasem czuję "stawianie sie brzucha" ale juz duzo mniej niz 2 tyg temu. Biore magnez 100mg 3×1 do tego luteina i clexane.
O szkole rodzenia nie myślę mam 2 porody za sobą ( SN i CC) i 2 poronienia. Teraz jestem dobrej myśli mam nadzieje ze doczekamy sie w końcu "małej księżniczki".

Dziewczyny a czy wy miałyście do czynienia kiedykolwiek ze skracającą sie szyjką?
http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9s65gq7fc0fuy.png