Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Sroczka, mam to samo! Straszny wysyp pryszczy :( ale kupiłam w takiej zielarskiej drogerii mydło siarkowe - pare złotych kosztowało. Śmierdzi niestety, ale mam wrażenie, że lekko ratuje sytuacje
Nie jest szkodliwy, śmiało można korzystać :)
Spróbuj!

A na rozstępy kupiłam w aptece taki krem firmy Gerber - podoba mi się konsystencja, zapach, w miarę szybko się wchłania, jest wydajny i cena była przyzwoita
Taki w niebieskiej tubce

Październikówka '16 i '18 :)

Co do MDM czyli jak się domyślam Mieszkanie dla Młodych,z tego co wiem, to juz dotacje w tym projekcie się skończyły[/quote]

Tak tylko ja chce na budowe domu i wtedy jest zwrot VAT-u 60% za materialy budowlane wczoraj byliśmy wlasnie u doradcy i nam troche to objasnił ;) Ojj niestety ja bardziej okolice Wrocławia wiec daaaleko mi do Warszawy ;(

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfxzkr4oowo0fg.png

Z tymi rozstępami jest chyba tak że to wszystko zależy od predyspozycji i skóry. Ja w pierwszej ciąży smarowalam brzuch od 13tyg dobrymi kremami regularnie i intensywnie i do 8mies było dobrze, aż któregoś dnia pojawiła się jedna kreseczka i z każdym dniem ich przybywało. Także nic mi to nie pomogło, taką mam skórę. Jestem po dwóch porodach i mój brzuch jest w koszmarnych rozstępach... Teraz smaruję choć pewnie już na nic, ale co mi szkodzi, oliwką na rozstępy z Rossmanna. Czytałam o niej ze ma nieszkodliwy skład i opinie ze panie są z niej zadowolone (brałam pod uwagę olejek biooil ale czytałam opinie ze ma jakiś olejek-chyba rozmarynowy, ale nie wiem czy dobrze pamiętam-w składzie który nie powinienem być w ciąży stosowany, wprawdzie producent twierdzi że taka ilość jest nie szkodliwa, ale po co ryzykować...)

EmMadlen
Ale macie fajne brzuszki! :(
U mnie nic nie widać, pewnie dlatego że takiego normalnego brzuchala mam za dużo... Yhhh!

Ja niestety też zaczynam z nadbagażem i to sporym :( Boję się, że w ogóle nie będzie widać tego ciążowego brzuszka, tylko będzie widać jakbym przytyła :( Niby to nieważne, ale chciałoby się czuć piękną... A jeszcze lekarz nie pozwolił mi zafarbować włosów (choć ja i tak używam tylko farb roślinnych) i wyglądam teraz jak siedem nieszczęść.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxhqvk5brxo5cj.png

misia1994 hmm my zamierzalismy wziasc 140tys bo działke juz mamy i wklad własy 130 ale doradca powiedział ,ze uwzgeldni narazie nasze 100 rozpisał to na 3 filary
1) 100 tys (kredyt z banku) na rozpoaczecie budowy postawienie fundamentow scian okna itp
2) 100tys nasze czyli wklad wlasny na dokonczenie i tu mozesz wydac wiecej jesli np. dostaniesz cos od rodzicow (my planujemy ślub i tu tez dołozyć z niego pieniadze)
3) 40 tys z kredytu z banku mozna je wykorzystac ale nie trzeba mozna z nich poprostu zrezygnowac bo np. skonczyłas budowe bo w 2 podpunkcie wygralas na loteri hehe lub wiecej Ci nie trzeba .
Tak to mniej wiecej wygladaa aa i trzeba zbierac faktury za zakup materiałow i jak zakonczysz budowe idziesz do chyba starostwa i oni Ci oddaja 60% i wtedy sobie np. kupujesz meble do domu i konczysz srodek ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfxzkr4oowo0fg.png

Hej dziewczyny,tak się właśnie zastanawiałam czy to możliwe żeby brzuch tak szybko rósł ale widzę że wy macie tak samo :-)
Mi brzuch się powiększył w zeszłym tygodniu, wiec w 13 tyg ciąży,wszyscy w pracy zauważyli ale nie mówią ze przytyłam tylko od razu ze to ciążowy brzuszek (a ja zawsze była okrągła i brzuchol był tylko bardziej jak oponka a teraz taki balon)więc miło że znajomi prawią komplementy;-)poza brzuchem i piersiami to reszta ciała bez zmian-tyle dobrze.
Z pozytywnych rzeczy to dostałam poczta wyniki badań PAPPA i wszystko jest w porządku,po 12 tygodniu ciąży is pierwszym skanie w końcu czas leci szybciej i za 6 tygodni będzie półmetek 20 tygodni!!!
Mam tez się podoba imię Aleksander,moje przeczucia są że będzie chłopak bo do słodkiego mnie nie ciągnie.

Dziewczęta byłam dzisiaj na badaniach. dziecko zdrowe, przeciętność karkowa 1,4 mm.
crl 57 mm;) taki ruchliwy robaczek, ze nam machał raczkami i nożkami ;)
najpierw usłyszałam, ze to prawdopodobnie dziewczynka a pozniej po chwili, ze chyba jednak chłopak, bo widac siusiaka. wiec jak siusiak nie odpadnie to jest szansa na synka ;);) słyszałam tez jak serduszko pieknie bije;) jestem taka podekscytowana ;) dobrej nocy

Spaguśka - nie martw się :) nie wiem, o jak dużym nadbagażu mówisz, ale mam koleżankę, która ma go naprawdę spooooro, a i u niej zarysował się ciążowy brzuszek. Z tego co pamiętam pierwsze fotki zaczęła wrzucać w szóstym miesiącu, gdzie ewidentnie już było widać, że to ciąża :)

Co do preparatów na rozstępy. Ja właśnie zakupiłam wspomniany już tutaj Bio-oil. Ale zamówiłam przez inetrnet, bo wychodzi dużo taniej niż w rosmannie. Konsultowałam z gin, bo to dokładnie ten sam preparat, który stosowała moja przyjaciółka. Smarowała się od 14 tygodnia do samego porodu i chyba jeszcze 3tyg po porodzie. Nie ma ani jednego rozstępu, więc będę próbować :)