Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niedzielnie :-)
No to czyli jednak preferowane mycie co drugi dzień. Zaczęłam się zastanawiać jak to jest, bo dotychczas jak któraś pisała o rytuałach i myciu, to że co dziennie tak robi.
Monikae, widzę, że mamy takie same rytuały wieczorne, z tym że Zuzia jak już zaśnie przy butli, to trzymana do odbicia już się nie budzi ani też nie odbija.

My inhalatora dotychczas nie potrzebowaliśmy, więc jeszcze nie kupiliśmy. Ale zdaje sobie sprawę, że kiedyś w końcu zajdzie taka potrzeba. Mam nadzieję, że jak najpóźniej ;-)

Hej,Dziewuszki:)
Ale cudownie,ze jestescie,wlasnie mialam pytac o inhalacje,bo Maly az nie mogl spac w nocy przez nosek:(
My kapalismy Malego co drugi dzien,ale od jakiegos czasu kapiemy codziennie,bo Igor nam latwiej zasypia:) Nie mamy problemow skornych i Maly uwielbia sie kapac,az piszczy,jak Go rozbieram,a poza tym mamy goraco w domu i po prostu po kapieli Maly jest 'swiezszy':)
Zaraz R. sie zbiera po inhalator od brata i odpalamy:)
Milego dnia,Kobietki:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Imbir, powoli będziemy się przymierzać do zakupu takiego sprzętu, choć nie spieszy nam się, bo w razie nagłej potrzeby kuzynka albo rodzice mogą mi podrzucić swój ;-)
W tej chwili zaczynamy rozglądać się za łóżeczkiem turystycznym. No i właśnie, czy któraś z Was ma? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Wiem, że przy dłuższym użytkowaniu warto kupić dodatkowy materac, ale to na razie wszystko co wiem o takim sprzęcie. Z jakim wyposażeniem kupić? Czy jest sens kupować z przewijakiem?

Cześć :) U nas noce zaczęły się normowac. Pobudka 24, 5:30 i 7:15. Może rzeczywiście pełnia miała wpływ na te problemy.
Mały zaliczył już pierwsza drzemkę i trwała jakieś 2,5h ale była to drzemka w pajacu (bo nie zdążyliśmy się przebrać i od pobudki lezelismy razem w łóżku) i przy zasłoniętych roletach.

Monika ja też zaczęłam wczoraj smarowac Błażeja linomagiem i zobaczymy czy da sobie radę. Swoją drogą mamy ten sam problem z rączkami ;-) mój daje się związać ale staram się coraz częściej kłaść go w spiworku z rękami na wierzchu.

Kapiemy Malego codziennie od kiedy ma problemy ze skórą... wcześniej co drugi dzień. Unikam białka mleka krowiego ale i tak go wczoraj wysypalo :/ Zła byłam i jeszcze męża zjechałam bo zaczął się madrzyc od czego to, że niby pomarańcze... jakby bardziej zwracał uwagę na to co jem niż ja sama... A cytrusy jadłam wcześniej i było ok. Przez to wszystko nie jem już kiwi i orzechów. Od wczoraj dodałam do tego pomidory. Wiem że nie można wszystkiego eliminować na raz i trzeba to robić pod okiem lekarza, ale jak go wczoraj zobaczyłam to normalnie mi się płakać chciało :(
Może też spróbuję kąpać w przegotowanej wodzie.

Rytuały wprowadziliśmy niedługo po wyjściu ze szpitala. Pół godziny przed kapieka jest jedzonko. Często włączamy mu muzykę dla bobasa. Potem smarowanko, pajacyk i jeszcze dojada pod czym lulsmy przy szymie odkurzacza z aplikacji. Zaczynamy 18:30 - 19:00. I tak najczęściej budzi się jeszcze godzinę po zaśnięciu, najpóźniej o 21 i je jakbym go glodzila :-) no i wcześniej starczyło mu do 3, ale ostatnio budzi się o po 23:30.

My już u dziadków. Mały szczesliwy. Mąż już w drodze powrotnej do Olsztyna. Miłej niedzieli wszystkim!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

My uzywamy na pupe bepanthen, ale ostatnio na czerwona pupke i rowek rewelacyjnie pomogl rozowy puder Linomag. Na ropke w oczku sol fizjologiczna i jalowe gaziki, masaz, lekarz dal nam Suffacemid krople i pomogly, drugie oczko nirstety zatkany kanalik lzowy, masujemy, boje sie zabiegu przetykania kanalika:( okulistka mowila, ze po 6 mies najlepiej.Mamy lozeczko turyst. z przewijakiem Kinderkraft, swietne, wygodne, corcia lubi( teraz lozeczko jest u babci) i przed rozlozeniem jest wielkosci skladanego lezaka turystycznego;) na wiosne i w lecie planujemy jechac w gory z Mala inapewno sie przyda. Co do ubranek dobra jakosc to C&A, body super.mieciutka bawelka, trwale, przy zapisaniu sie do newslettera jest 10% rabat, tak to Pepco iSmyk, ale Smyk najgorsza jakosc wg mnie, jeszcze Auchon maja niektore fajne itanie bluzeczki i spodenki, zanizona rozmiarowka tylko i trzeba szukac bawelna 100%.

Dafne ja miałam cesarkę 6.10 i od 29.12 ćwiczę co drugi dzień skalpel z Chodakowska. Wcześniej raz na jakiś czas wykonywałam jakieś delikatne ćwiczenia specjalnie dla kobiet po porodzie.
Podbrzusze mnie nie boli i rana raczej też nie. Czasem czuje jakieś nieprzyjemne ciągnięcie pod spodem ale kilka cm nad blizna. Do tego po lewej stronie wyczuwam jakieś zgrubienia wielkości małego orzecha włoskiego... i wczoraj jak dotykałam brzuch to wyczuwalam pod spodem takie fałdy? Nie wiem jak to nazwać. Podobnie czułam pod skórą macice na początku ciazy. Muszę się chyba przejść do lekarza po powrocie do domu.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

Witam nową mamusie.
Dafne moja Emilka tez z 5.09 i też cesarka tylko, ze plamowana. Ja zacznę sie ruszać dopiero na wiosnę, jakieś rolki czy rower. Teraz tylko spacery, ale w sumie wróciłam do wagi sprzed ciąży, a nawet chyba mam juz mniej dlatego nie mam motywacji ;)
Dzisiaj przywiezlismy krzeselko do karmienia od mojej siosry po jej corce i jak wyschnie to bedziemy testować. Inhalator też na pewno kupię- siostra ma omron jak dobrze panietam i jest bardzo zadowolona.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Dziewczyny,moj Misiek tez sie drapie bardzo,najczesciej po buzi,ale czesto drapie sie w okolicy uszu i nie wiem,czy sie martwic? My po nocnych przejsciach z zapchanym nosem odpoczywamy,co noc to nowa przygoda,albo brzuszek,albo zabki,no i jeszcze teraz ten katar:( Taki byl wrzask w nocy,ze szok. Za dnia,jak odciagammy frida nie ma problemu,ale jak Malutki rozespany,to jest tragedia,myslalam,ze mi serce peknie,jak tak plakal,a ja nad nim taka bezlitosna:( Ale pomoglo,to najwazniejsze.
A wczoraj pojechalismy do mojego brata na urodziny. R. mu zaczyna skladac zyczenia,moj brat robi wielkie oczy,a do mnie dociera,ze,owszem jest czternasty,ale styczen,a moj brat ma urodziny w lutym:) Ja nie wiem,na jakim ja swiecie zyje???
Witaj,Dafne:) I potwierdzam,ciuszki z c&a sa super,rowniez polecam:)
Agness,tez mam ostatnio dosc imprez,chociaz lubie miec gosci. Priorytety sie zmieniaja:) W Sylwestra usnelam z Malym zostawiajac gosci,rano wstaje,a tu posprzatane,szok:) R. sprzal,oczywiscie po pijanemu,wiec jak oproznial zmywarke,to wstawial wszystko tam,gdzie bylo miejsce,talerze do misek,kubki do kieliszkow,ale posprzatane bylo:)
Mamo Joasi,oby tak dalej:):):) Oby Malutka tak spala juz kazdej nocy,bardzo sie ciesze:) No i Coreczki cudne:) Starsza wyglada na bardzo dumna z Siostrzyczki,super zdjecia:)
Milej niedzieli,Dziewczynki:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Imbirku My wizyte na NFZ mielismy dopiero w tym tyg, doktor dala skierowanie na rehabilitacje, a jak zapytalam w jakim celu ta rehabilitacja, czy to coś poważnego to powiedziala z3 jak chce szczegółowej diagnozy to żebym się udała do neurologa dzieciecego.. ale zła bylam. Ale wcześniej prywatnie przyszla do nas kilka razy fizjoterapeutka to stwierdzila przykurcz u malego, rozmasowal a go ale chyba na drugiej stronie mu się zrobił. . Od tego przykurczu ma znieksztalcona glowke ; (
Będę szukala kogoś prywatnie, zeby sprawdził dokładnie. ..
Ale dobrze ze u cb lepiej;)
Dafne ja urodziłam 31.08 tez miałam indukcja poprzez balonik, u mnie było bardzo mało wod plodowych dlatego musieli wywolywac po 12h porodu naturalnego skończyło się cc:)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

MalaMi, u mnie przy zakladaniu balonika lekarz przypadkowo spowodowal, ze chlusnely wody i zero rozwarcia, zero skurczy a wod juz bardzo malo nagle, do tego podejrzenie bylo niskiej wagi urodzeniowej i lezalam wczesniej pare dni na patologii ciazy. Zatem mialam nieplanowana cesarke, ale dobrze, bo Mala byla cala owinieta pepowina, az strach myslec, ze Kruszynka moglaby sie poddusic:/
Mala i Madzik, co do cwiczen po cesarce to ja czytalam, ze lrpiej 6 mies odczekac z tymi intensywnymi, ja tylko spacerki i lekkie cwiczenia w domu na macie.Tez czuje czasem klucie w dole i miejsce kolo rany bez czucia, blizna rozowa, za to pepek okropny brazowy:( Szkoda, ze jeszcze. cwiczyc nie moge i chetnie wybralabym sie na saune wygrzac w cieple:)
Ja staram sie codziennie wychodzic na spacer z Maluszka, ale ostatnio mrozy a w moim rejonie potworny smog i byly alerty, zeby z dziecminie wychodzic. Mam nawet taka aplikacje a telefonie i codziennie patrze na stan powietrza, paranoja, zazdroszcze Wam z innych czystszych rejonowPolski np znad morza:)

Bordo ten katar już nie będzie splywal. Lekarka nam tlumaczyla ze to taka koncowa faza i bedzie jeszcze charczec przez pare dni i stopniowo będzie lepiej. Inhalacje zalecila wtedy jeszcze przez 5-6 dni ale chyba po 4 przeszło. Ja mialam wrazenie ze po tej soli 3% bardziej ja kręci w nosku kichala w czasie inhalacji:)dlatego popołudniu już tak nawilżający zeby jej nie męczyć , ja mogę polecić ten preparat:)

MalaMi ale szkoda Filipka:( my też byliśmy prywatnie i tam same ćwiczenia coś dały ale bez szału, teraz miała 3 razy na nfz terapie powieziowa, bo też ma taki jakby przykurcz, jeszcze 2 razy czeka nas bo ta rehabilitanka odchodzi na zwolnienie:/ mam nadzieje ze pomoże jak najwiecej, No a tym tygodniu mamy kontrolę i lekarki zobaczymy co powie. Nas nie kierowała do neurologa, sama dala skierowanie na usg prEzciemiaczkowe dla pewności czy polkole rozwijają się symetrycznie.Ale sama stwierdziła że to tak dodatkowo i nie robić na gwałt bo jest przekonana że będzie dobrze więc termin mamy na luty.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Witam nowa Mamunie :) my dzisiaj jak co niedziele uprawialiśmy chałupnictwo. Byliśmy u Hani prababci zaprosić ja na chrzciny a później u Hani babci i dziadzia (moich teściów) na obiedzie. Mąż odwoził niedawno swoją córkę do mamy a my z Hanusia się bawimy :) za pół godzinki kąpiel, cycus i spanie :) mezul zrobił mi właśnie kolacyjkę fiu fiu :p może liczy na coś dzisiaj hihi

My już w domku ślę jestem padnieta
Tatuś był z dziećmi w kinie w Ja z Amela polatałam po sklepach,kupiłam sobie spodnie bluzkę i dwie koszule a małej skarpetki w h&m(najbardziej lubię te skarpetki)i pampersy.młoda zrobiła mi psikusa na zakupach osrała się po same pachy!!!!!!!!myślałam że się rozpłacze ale na szczęście znalazłam pokój dla natki z dzieckiem i miałam ubranka na zmianę.musiałam całą przebierać i myć chusteczkami i jeszcze noga mnie pacnela i ja miałam bluzkę w kupie.....dobrze że wcześniej kupiłam sobie te koszule he he bo bym chodziła okakana;-)