Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,Dziewczynki:)
Tyle piszecie,chcialoby sie cos odpisac czesciej,ale nie ma kiedy...:)
Eosia,mam nadzieje,ze z Synkiem kolezanki lepiej,mocno sciskam kciuki.
Mala! Jak Twoj Synio ma odstajace uszy,to moj przy nim to urban:) czytalam,ze u niemowlat uszy wydaja sie bardziej odstajace z powodu braku wlosow☺Ale Twojego Synka to nie dotyczy:)
Witam Edziula:)
Charlotte,moj Igi ma wodniaka,pediatra zwraca uwage za kazdym razem,ale ma sie sam wchlonac.
Rozszerzac diete zamierzam kolo szostego miesiaca,ale mam zamiar dawac Malemu do poprobowania nowych smakow,jak tylko zacznie wyrazac chec,podobno to pierwszy sygnal,ze dziecko jest gotowe. Ale na prawdziwe jedzonko przyjdzie czas. Maaag sa takie uchwyty z siateczka,nie wiem,czy myslimy o tym samym,firma nuby,kolezanka mi polecala. Przyszedl nam tez gryzaczek z tej firmy,jest super,ale Malego bola te dziasla,wiec stosuje ostroznie.
Milutka,u mojego R. w rodzinie tez roznie,ma dwoch braci,z jednym ma zawsze swietny kontakt,sa bardzo za soba,ale o drugim i jego wyczynach moznaby ksiazke napisac... Ale zawsze,jak R. sie odgraza,ze teraz to juz na pewno sie na niego wypnie i juz nigdy mu nie pomoze,to zawsze mu mowie,zobaczymy... I mija chwila i juz jest dobrze. I tak w kolko:)
U nas noce bardzo srednie,ale juz sie nie ludze i nie oczekuje cudow,wiec jest mi latwiej,ale i tak padam na ryj,brzydko mowiac.
Green Rose,podziwiam,lezalam z dziewczyna z blizniaczkami po porodzie i powiem Wam,ze Mamy blizniaczek maja kosmiczne moce:) Podziw i szacunek:)
A my dzisiaj konczymy 4 miesiace:)
Bez ladu i skladu,ale chyba tyle:)
Milego dzionka,Dziewczynki,dobrze,ze jestescie:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Witam mamusie, skrobiecie jak szalone:-) aż miło poczytać!
Mała Twój maluszek ma śliczne uszka:-) za to mój ma odstajace ale i tak najpiękniejsze na świecie i całuje je tysiące razy dziennie, taki jego urok. Najważniejsze ze jest zdrowy:-)
Nasza dzisiejsza noc trudno określić, co prawda mały spał ale ja prawie w ogóle... Cały czas się kręcił, stekal, uderzał głowa o szczebelki.... Masakra, aż w końcu o godzinie 6 zrobił kupe na którą czekałam z utęsknieniem:-) no ale od 6 spania nie było, teraz właśnie ma drzemkę ale znając jego zapędy góra pół godziny....

Wszystkiego najlepszego dla Joasi i Igorka, więcej snu w nocy :)
Wiecie ja to już wolałam jak Ola chodziła spać o 21,bo wtedy noc była przespana, a tak to moja księżniczka o 4 jest wyspana a ja nie, i potem jestem jak flak.
Dzięki Monikae za polecenie syropu, jak mi się dziś uda wyjść z domu to zakupię, bo przez ten kaszel budzę a nawet straszę oleńkę. U nas dzisiaj śnieży ale może jakoś się wbijemy na krótki spacerek pomiędzy opadami.
Co do uszu, po porodzie to Ola uszy miała jakby przyklejone do głowy a teraz, teraz się konkretnie odkleiły :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

A u nas nocka znowu jękliwa. 3 w nocy to u nas ostatnio godzina zero. Od 3 jęki, wygibasy, machanie rączkami. Dziś było trochę lepiej niż wczoraj, wstawałam tylko 6 razy do małego między 3 a 7, oby było coraz lepiej.
Od kilku dni Maciuś odkrywa możliwości swoich strun głosowych i ciągle wydaje jakieś dźwięki.
I jeszcze dziś 5 dzień bez kupy. Bardzo bym chciała żeby już ją zrobił. Nie chcę dawać czopka bo dałam ostatnim razem... Co by tu zrobić?

wjwtbxz.png

Właśnie śmiałam sie z Ogórka hehe xD nie ma to jak słownik w tel.

Kurde laski nie nadążam a czytaniem a co dopiero z pisaniem.. uff.. az miło ;)

Szczęściara nasza rehabilitantka stosuje Vojte. Polecili nam ją (w sensie rehabilitantke) znajomi, ktorych córeczka nie chodziła kończąc półtora roku. Pare sesji u niej i mała zaczęła sama chodzić. Licze na szybką poprawę ;) mam nadzieję, ze z każdą wizytą będzie lepiej, bo ćwiczymy też w domu i mały oswaja się trochę z tymi ćwiczeniami.

Milutka fantastycznie, ze Ninka tyle pospala! Musisz sie szybko z tym oswoic i korzystać ;)

Co do spania jeszcze Staś wczoraj po tej rehabilitacji spal od 10:20 do 14:30 i potem od 16:40 do 19, takze przespal prawie caly dzien.. bo na noc zasnął chwile przed 22 i pomimo moich obaw, uwaga, obudzil sie o 1 a potem dopiero o 6! Tfu tfu tfu, odpukac w niemalowane. Tak naprawdę mamy lepsze spanie odkąd.. przestałam je analizować ;) polecam wszystkim!

Ano i pomimo mrozów i śniegow polecam spacery! Dziewczynki na prawde my chodzimy codziennie, jak bylo wiecej niż -10 to chociaz werandoalam. Nawet wczoraj o 17 wyszlismy na godzinke. Maly mi nigdy nie zmarzl. Traktuje to jak inwestycję w jego zdrowie. I mimo tych spacerow na mrozie nie mamy zadnych katarkow nawet.

My tez zmagamy się z szorstka skóra. Mysle nad tym waszym la roche, narazie stosuje to co mi dermatolog zapisal, ale już bez sterydu, mam jeszcze ziołowe masełko z momme. Jak mi sie skonczy to kupie la roche. Ja sama mam krem do twarzy z tej firmy, takze nikt mnie do niej przekonywać nie musi, wiem, ze robią świetne kosmetyki.

Dziewczynki moj mąż byl dzisiaj na tomografii w zwiazku z tymi zrenicami. Wiem, ze ktoras z Was pisała, ze jej mama tez zmagala sie z tym problemem, ale nie bylo to nic groznego. Dzieki za slowa otuchy. Wynik najwczesniej telefonicznie w poniedziałek, prosze trzymajcie kciuki.

Współczuję problemow z mezami, Mala09, twoj mąż jest pokręcony. Blazejek ma sliczne uszka!

Edzia witaj!;) mamy starsze córki w tym samym wieku ;) (nie myle nikow?) tez mamy komunie w tym roku, tyle, ze ja mam meza na miejscu takze nie wyobrażam sobie jak dajesz rade sama. Szacun dla Ciebie ;)

Czesc dziewczyny. Nie doczytalam jeszcze do końca ale najpierw napisze bo znajac mnie jak dojde do konca to polowy zapomne.
Charlotte ja tez polecam metode Bobath ona jest zdecydowanie przyjemniejsza dla malucha a co najwazniejsze tak samo skuteczna. My cwiczymy Bobath jak to mowi nasza rehabilitantka, ta metoda jest duzo mniej inwazyjna.
Jesli chodzi o sprzedawce z allegro to ja kupuje duzo u mdline. Tylko ze tu nie chodzi o sprzedawce a o firmy ubranek bo pytalas o jakosc. Polecam ubranka firm: Ewa klucze, Pikolina, Koala, Bamar Nicol no i oczywiscie ubranka z cocodrillo- ja je uwielbiam choc ceny czasem porazaja.
Jesli chodzi o zdolnosci maluchow to ostatnio rozmawiam o tym z rejabilitantka i tak: w tym wieku ( moja mala urodzona 5 wrzesnia) bardzo dobrze jak dziecko przewraca sie z plecow na brzuszek i na brzuszku mocno trzyma juz glowe. Jesli chodzi o obrot w druga stronę z brzucha na plecy to jeszcze nie czas na to. Jak sie uda to po prostu czysty przypadek. W tym okresie dzieci nie robia tego swiadomie. Pytałam tez o to podnoszenie do siadu bo moja to cokolwiek ma w zasięgu reki służy do podciagania. Wiec to podnoszenie glowy jest ok. Mozna tak sie z nia bawic byleby nie sadzac bo kregoslup jeszcze nie jest na to gotowy.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Pogadam z naszą rehabilitantką, dzieki za info dziewczynki ;)

Pajace na allegro kupuje od dollce sonno, po dwie dychy za sztukę i jakość jak dla mnie spoko ;)

Jeszcze chcialam napisać.. Mala09, widzialam ostatnio na fejsie ze twój maz dodawał zdjecia i zastanawialam sie co u Was.. dobrze, ze udalo Wam sie chociaz troche przegadac sprawe.

I z ciezkich tematów, Mind, myślałam ostatnio o tym smsie, którego znalazłaś u męża. Wiesz, jestem pewna, ze gdyby mial cos do ukrycia to albo chowalby telefon albo usunal smsa. Moze ta kolezanka sobie cos wyobraza po prostu, to nie znaczy, maz musi miec cos na sumieniu ;) udalo Ci sie jakos z nim o tym pogadac?

Hmm.. podobno jak dziecko spi to rosnie.. Staś właśnie spal dwie godziny obudzil sie na jedzonko i.. zasnął przy cycku. Nie poznaje mojego dziecka..

Tak tak to u nas w tym roku komunia a dopiero był chrzest impreza za impreza oby już to minęło a radzę sobie tylko dzięki temu ze podrzucam Maje raz jednej mamusi raz drugiej ktora aktualnie jedzie do kościoła bo inaczej nie byloby na to szans a na rodzinę to za bardzo nie mam co liczyc i pochwale sie ze Lenka od paru juz nocy przesypia od 20 do 5/6 rano bez zadnych pobudek kochany Aniołek nawet dzisiaj po szczepieniu też tak było czego się bardzo obawiałam mam nadzieje że nie zauważyłam tym ze zdradzilam wam naszą sloda tajemnice i Lenka przesyła waszym dzieciaczka sekret jak to się robi i od dzisiaj już wszystkie będą tak spać

Dziewczynki jesteście wspaniale:) Mała uszy synio ma cudne. Może twój mąż widział podwójnie. A ja mam protest i się nie odzywam. Czuję, ze szybko mi nie przejdzie.
Wszystkiego najlepszego dla 4 miesięcznych bobaskow:)
Dzisiaj wieje wiatr ta pogoda do niczego łeb pęka.
Charlotte a stosowalas ta maść dermaveel?? Jest bez sterydow.
My na jego rodzinę nie możemy liczyć i dlatego mnie to tak wkurza. Bo widzą tylko siebie.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Na wstępie Mała nie wiem co Twój mąż ma do uszek waszego synka jak dla mnie są śliczne. Moja Nusia ma płatki uszu odstające po tatusiu Hihi :)
Wszystkiego dobrego dla Igorka i Asi z okazji 4 miesiąca życia :*
Ktoś mi dzisiaj dziecko podmienił normalnie taka maruda ze masakra :( spała tylko 30 minut i to musiałam ślęczeć nad łóżeczkiem i szuszac bo odruch moro ja wybudzal. Orzedchwila tak się obsrala ze góra połowa wyszła. Ubranka brudne... trzeba było wyprać ręcznie, dzięki Bogu za mydełka odplamiajace z rossmana.
A te gryzaki do smakowania potraw są firmy KIDSME

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_53950.jpg

Ja już mam doła od tego kiszenia.Ale powiem wam ze jak pomyślę o Greenrose, która jakims cudem z nadprzyrodzonymi mocami opiekuje sie dwoma maluszkami i o wielu z was, które na codzien same zmagają sie z opieką nad dziecmi to mi trochę przechodzi:)Mega szacun kobietki.U nas dziś zawierucha, śnieg lata we wszystkie strony, drogi zasypane, wiec spanko w domu przy oknie i juz slysze jak gada w pokoju wiec zaraz karmionko i smigamy do lekarza zeby osłuchala malutką

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png