Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zaraz robie podejście do drugiej drzemki. Mam nadzieję że będzie dłuższa tylko nie wiem czy go położyć w salonie i puścić delikatna muzykę czy eksperymentować ze spaniem przy oknie. Chciałabym żeby chociaż 1,5h pospal.
Jak robie obiad to często biorę go do kuchni i gotujemy razem :-)
A co do krostek to cały czas się z tym borykamy. Teraz smaruje go kremem spacjalnun emolium i emulsja. Na bazie ten krem najpierw pomógł a teraz znowu sobie nie radzi. Do tego mam suche czerwone placki na ramionach i takie krostki na szyji :/

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_53923.jpg

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_53924.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

Mała, u nas były identyczne krostki! Cała czerwona szyja. Też mieliśmy suche chropowate placki na rączkach i nóżkach. Okazało się, że to alergia na białko mleka krowiego. Po zmianie mleka i smarowaniu La Roche AP+ i Oilatum na suchą skórę, wszystkie krostki zniknęły, a skórka zrobiła się aksamitna. Tylko, że u nas było dużo więcej innych objawów typowych dla alergii.

My wszystko robimy razem- obiad, odkurzanie, zmywanie, pranie. Noszę go w lezaku od pomieszczenia do pomieszczenia. Czasem zrobię coś na raz kiedy indziej na trzy razy bo jest marudzenie. Muszę tak kombinować bo Maciek prawie nie śpi w dzień a Maz wraca po 18 z pracy. Wieczór tylko prasuje i myje łazienke. Ale jak Maleństwo zasypia to padam na twarz.
Sum suszarki obowiązkowo cała noc.

Śliczne Dzidziusie, powodzenia na szczepieniach.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Hej dziewczyny. U nas noce są gorsze niz jeszcze miesiąc temu. Zamiast lepiej to gorzej. Mała w prawdzie usnla o 21.30 ale pierwsze karmienie było już o 24. Kolejne o 2, 4 ,6 , 8 czyli w sumie 5 . Co zrobić żeby było lepiej ? :( i jeszcze pół nocy na rękach bo się przebudzila po 3 karmieniu.
A o dzisiaj mi mąż dowalil tak jakoś mi się przykro zrobiło a on twierdzi że powiedział prawdę. Poszłam do sklepu z racji tego że on nie może jeszcze małej podnosić położyłam ją w leżaczku . Kiedy wróciłam mala wyla w nieboglosy. Wzięłam dałam cyca no i spokój. Drzemnela ż 20 min i po spaniu. M przychodzi a ja mówię że już nawet wyjść na 10 min nie mogę. A on mi że takie uroki macierzyństwa!!! Dobrze zgadzam się mam dziecko ale ono nie jest tylko moje! Ja jestem z nią 24 na dobę nawet jej teraz podnieść nie może i mi wyjeżdża z takim tekstem. Tak jestem matka . I kocham swoje dzieci. Ale dlaczego ja muszę robić wszystko tylko z dziećmi. On może wyjść bez nich czy do sklepu czy do łazienki a ja tylko z nimi. Nie wiem dziewczyny może to ze mną jest coś nie tak. Może to on ma rację!

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Mamo Joasi niektórzy mężczyźni mówią zanim pomyślą. Może chciał rozładować atmosferę? Kto wie... w każdym razie nie wyszło. Mój też różne głupoty potrafi powiedzieć. Ale jak w końcu udało nam się wszystkie zale powylewać to okazało się że on tak ma i nie zdawał sobie sprawy jak to może być odbierane. Faceci..... Może chciałby Cię jakoś odciążyć ale nie może i próbuje w ten nieudolny sposob jakoś wesprzeć? Może myśli że jak powie że to normalne, że tak macierzyństwo wygląda to będzie Ci lepiej? Kto to wie... faceci myślą inaczej. Sama nie mogę się do tego przyzwyczaić.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

Hej :-)
U nas kolejna noc od 19 co 2h cyc do rana masakra!!!
Ja juz nie daje rady! w dzien marudzenie

Tym bardziej ze mala zawsze ladnie spala nawet zdazyly sie cale noce
Czasem 1 lub 2 razy cycek ale to co teraz sie porobilo mnie przerasta...

Ratujcie !! :-)

Mała, u nas były zielonkawe kupki ze śluzem, śmierdzące bączki, charczenie szczególnie po jedzeniu, kichanie seriami, problem z przybieraniem na wadze.

Mama Joasi, absolutnie wszystko z Tobą ok! Masz prawo do czasu tylko dla siebie. Macierzyństwo macierzyństwem, ale dziecko ma też ojca. Faceci już tacy są, najpierw palną coś głupiego, a później dopiero myślą ;-) Nie ma co się przejmować ;-)

Trochę o nas: poród 15/09 sn, wywolywany z racji cukrzycy ciazowej, karmimy sie cycusiem, synek Filip,obecnie mały już klocuszek 7200 kg i 72 cm :) ogólnie nie mamy większych problemów, maluch jest bardzo wyrozumiały dla mamusi, ostatnio jedynie odpadło nas zapalenie oskrzeli, które przrodzilo sie w zapalenie płuc i musieliśmy położyć sie na 2 dni do szpitala, na szczescie był to sam początek i dziś już jestemy po pierwszym spacerku po chorobie, niestety bez antybiotyku sie nie obyło

U nas tez w tym tygodniu chyba skok rozwojowy, wieczorne marudzenie lagodzimy odglosami burzy śnieżnej, przy chorobie tez pojawiły sie u Filipa suche placki skory na cialku, nóżkach i twarzy, jeden z lekarzy stwierdził ze to skaza białkowa i zeby odstawić nabiał, natomiast w szpitalu byli sceptyczni co do opinii i sugerowali uczulenie związane z infekcja, w każdym bądź razie mieliśmy natluszczac i jedynie na nóżkach i w okolicy prawego uszka zostały nam niewielkie zmiany, do smarowania używany emolientu mediderm - ładnie sie wchłania i cenowo wychodzi super, zwlaszcza ze mamy zalecenia wycierać nawet 6-8 razy na dobe

Florentyna witamy! Duży ten Twój Filipek;-)
Mamo Joasi nie przejmuj się! Oni są z Marsa! Zawsze jak mnie M wkurzy to myślę sobie, że nie jestem sama w takiej sytuacji! A na dowód tego przypominam sobie dwie reklamy tv (moje ulubione). Jedna - jakieś krople do nosa - facet choruje, żona podaje mu pilota, herbatkę na łyżeczce. I jego mina jak herbata za gorąca! Hahaha. I druga reklama też facet choruje i jego miniaturka siada przy stole z rodziną, uderza rękami w stół i krzyczy do żony mamo. Właśnie leci hahaha. Zawsze się śmieję z tego. I jak to pierwszy raz widziałam to tak wybuchłam śmiechem i mówię do M - tak to z Wami dokładnie jest!! A on z taką skwaszoną miną - naprawdę za takich nas macie? I tak jakby zrobiło mu się wstyd, myślę że uświadomił sobie, że ta reklama prawdę pokazuje;-)
Marta Ty nie przejmuj się. Nie jesteś jedyna z tym. U nas to samo. Karmimy się mm, ale noce były już ustabilizowane,Maciek przesypiał całe. A dokładnie od Sylwestra cofka... Budzi się wielokrotnie. Ja jadę na 3-4 kawach dziennie a nie jestem kawoszem. A też jestem sama od tygodnia jeszcze przez miesiąc będę bo M w delegacji zagranicznej...

wjwtbxz.png

Marta my też na mm i też budzimy się w nocy inaczej niż było wcześniej. Widocznie tak ma być że większość maluszków nie śpi, marudzi itp. Taki pewnie etap w rozwoju, przecież jesteśmy wszystkie plus minus z jednego miesiąca. Może to te skoki rozwojowe.
Mój dzisiaj o dziwo powrócił do normalności odpukac. Nie marudzi, teraz ma drugą drzemkę, pierwsza tylko pół h, dobre i to.
Koleżanka moja wylądowała z maluszkiem w szpitalu z zapal oskrzeli .mówiła że tyle dzieci choruje że szok.
Witam nowe mamy. Na pewno jest jeszcze wiele takich co tylko czytają nas . dawajcie na forum, zawsze to więcej doświadczeń i cennych rad.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Calineczka dodawałam z tel. Może się wkleilo 2X bo treść się powtarza. Usuń wszystko i spróbuj jeszcze raz.

Karmilam Macieja i kichnelam, tak strasznie się przestraszył, zaniósł, nie mogłam go uspokoić.
Zasnął teraz na rękach nawet nie oddycham za głośno żeby go nie obudzić. Po całym dniu płaczu niech pospi chociaż chwilę. Już 10 minut. Ehh ale ciężki dzień. Łącze się ze wszystkimi mamusiami marudnych maluszków.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

monmonka u nas pediatra stwierdzila skaze tylko po objawach na skórze. Kupy żółte bez śluzu. Tylko ta buzia czoło całe w takich chropowatych przezroczystych stupkach policzki też czasem z szorstkimi plackami. I ostatnio wyskoczył o też przy lokciach. Odstawiłam mleko nie pomogło. Tera z dodaje tylko do kawy. Ser czasem ale w niewielkich ilościach. Więc sama nie wiem czy to skaza. A może ma to jakis związek z ciemieniucha? Bo co wyczyszcze głowę to wraca w postaci takiej suchej skóry co tak naprawdę ciemieniuchy nie przypomina tylko wysuszona skórę.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png