Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Jejku co za kicha z tym forum, naprodukowałam się w ciągu dnia a tu przerwa serwisowa. Już nie pamiętam o czym pisałam.
Milutka mój Maciuś bączki puszcza, nigdy nie miał z tym problemu. Tyle że ostatnio chyba go boli przy tym brzuszek... Wszystko się zaczęło kiedy zaczęłam zmniejszać dawkę Sab simplex...
A czy Wasze dzieciaczki aktywnie śpią? Mój Maciuś zawsze miał niespokojny i lekki nocny sen. Ostatnio jednak wydaje mi się że ma sny. Bo zachowuje się tak, jak dorosły, któremu śni się koszmar. Szybko oddycha, jęczy, zapłacze... Bidulek.
A my szczepienie mamy za 1,5 tygodnia. Jak tylko o tym myślę to aż mi niedobrze ze stresu...

wjwtbxz.png

Sevenka dzięki :* Mindtricks Ty to jesteś agentka z tym dawkowaniem slodu:):):)
U nas szczepienie za tydzień oj będzie stres:(
Dziś byliśmy w związku z asymetria w poradni rehabilitacyjnej, przyjęła nas pediatra dodatkowo osluchala dziecko,wszystko ok wróciliśmy do domu i popołudniu masakra katar splywajacy po gardle:/:/:/:/tak ja to denerwuje ze szok, gorączki brak, charczy przez sen:( podniosła materac mam włączony nawilzacz, psikbelam wodę morską No i nie wiem co jeszcze mogę zrobić.
U mnie dalej z laktacja lipa ale może to kryzys 2-3dni nie poddam się.

Charlotte moja kolek nie miała , ale właśnie takie popołudniowe marudzenie czasem właśnie brak kupki, baczki puszczala. No i podawałam jej wtedy espumisan, tylko dawkę zmniejszyłam. Ostatnio chyba tydzień temu dalam jednorazowo. Często po kroplach dawałem mala na kolana gadaliśmy sobie i kupka się pojawiała jako gratis;)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Gość Kaska1714gdt

Hej dziewczyny ,widze ,se u kazdej z osobna cos nie tak. U nas goraczka nawet fo 39,7' bez zadnych innych objawow,nie wiem o co chodzi. Teraz fez czuwam,bo podalam czopek 80 i dupa,nic nie dal. A powinna distac jesz ze 50,bo wazy 4800gram.pediatra mowila wczoraj ze wszystko ok. A wasze juz po 7kg wow. U nas gondola duuuuza ,chyba do pol roku albo i dluzej w niej pojezdzi. Czy ktoras miala taka sytuacje z ta goraczka?
Milena tez slabiej trzyma glowke na brzuszku,nie polaczylam tego ze szczepieniani,a moze to blad,bo miala jeszcze zoltaczke gdy byla szczepiona 5w,w, wzw i pneumokoki. 21.12 kolejne szczepienie. Nie podoba mi sie,ze przed świętami bo w razie w zostanie nam tylko szpital.
Jak ja trzymam w pionie to.jest sztywna,odchyla sie ode mnie,trzyma glowke. Tez jak spi to przewaznie ma glowe na lewym boku ale to chyba przes to ze klade jej tam pieluche a ona lubi sie przytulac, na prawym tez czasami kladzie sama wiec mysle ze jest ok. I ma lysa glowke z tylu od krecenia he.
Co do mleka to.mam chyba ok,nala ciumka ile musi i cos sie uda sciagnac jeszcze.
Troche chaotycznie napisane,ale w pospiechu. Duzo zdrowka.
Ps. Maaag znalazlam twojegosprzedawce minky i komplet ktory chcialam takze,dziekuje ci kochana.

Co za wieczor:(nie poznaje swojego dziecka.o 19:30 tradycyjnie nakrylam do kolacji a tu wrzask,wyginanie i kopanie.probuje z prawej piersi-nie pasuje,próbuje z lewej-jeszcze gorzej.na lezaco,na siedzaco-pisk.nosze,uspokajam-kolejne proby przynosza ten sam efekt.w koncu zdesperowana wyciagam z dna szafy nakladki-sukces,troszke zjadla ale z fochem.10roznych sposobow usypiania przeze mnie-nic.kolejne przez meza-tez placz i pisk.umeczeni sadzamy ja do bujaczka-smichy chichy,zadowolona z siebie siedzi i gada.odciagnelam mleko bo juz mnie piersi bolaly,mysle sprobuje jej dac-to wydudnila 200ml,szok.ale spac dalej nie chciala.usnela 10min temu:(ciekawe o ktorej sie obudzi.A jutro czeka nas pierwsza wyprawa-5h w aucie do Warszawy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

No i co.. jak mama blisko to Staś umie ładnie spać.. wczoraj bylismy oboje z mężem tacy padnieci, ze zasnelismy chyba jeszcze przed 23, a Staś został z nami podłączony do cycusia i przespal swoja pierwszą pobudke o 1, ja sie obudzialam kolo 2, odłożyłam go do lozeczka i obudzil sie dopiero o 3, pojadl, ale tez niewiele i z potworem do łóżeczka, no i obudził sie teraz o 5. Zjadl i juz spi. Zaraz go odkładam, bo mi sie siku chce jak nie wiem i moze jeszcze pospimy.

Czy Wasze maluchy spia na brzusiu? Ja bym chciala spróbować tak Młodego położyć, bo na mnie spi na brzuchu i mu tsk dobrze, ale w łóżeczku to jakoś sie boję.

Kaska dużo zdrowka dla Milenki. Bardzo wysoka ta goraczka u niej..

Nasze dzieciaczki wciąż nas zaskakują, czasem zamiast ładnie spać zachowują się jakby wypiły litr kawy, innym razem śpią niemalże całą noc, nie dają nam się nudzić :) nam od kilku dni udaje się zasnąć w granicach 21 (+/- 1godz.) potem jeśli mała się sama nie obudzi a ja nie mam zbyt głębokiego snu to ja koło trzeciej biorę na karmienie, a potem kolejne jest o 7 lub 8,jak dla mnie idealna nocka, lepiej już nie chce :)
Mindstrikcs spore wyzwanie z tą podróżą, ciekawe jak Lilka sobie poradzi, moja siostra też zawsze kawał drogi do domu jeździła z maleństwem i było dobrze, najważniejsze, że cyc pod ręką :)
Kaśka zdrówka wam życzę :)
Milutka jesteś bardzo dzielną kobietą, podziwiam cię, tyle czasu z kolkami i nadal tak często wstajecie w nocy, do tego jeszcze masz obowiązki że starszą, medal ci się należy :* :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Sevenka dziękuję Ci bardzo:) to podbudowuje. Wyjścia nie ma. Dziękuję Bogu ze jest zdrowa A reszta jakoś sama się ułoży. Kolka i ból brzuszka mam nadzieję ze już niedługo minął. Ale i tak 3 dni jest w miarę bo wieczorami tylko. A nie przez cały dzień. A w nocy też ja ten brzuszek boli i wybudza.
Ja właśnie jem drugie śniadanie. Córcia starsza już w przedszkolu od godziny. Ja bylam w biedrze po szkatułki Ale nie było lipa.... muszę zrobić coś ze spinkami i opaskami bo ma mnóstwo.
Qarolina współczuję może dzisiaj już będzie lepiej. A Ty szczepilas na pneumokoki???

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Witamy sie z rana:)
U nas,dokladnie tak,jak pisze Sevenka,dzien do dnia niepodobny i z nocami tak samo:) Wczoraj Maly przespal w nocy ponad piec godzin,a dzis budzil sie co dwie:-) I najgorszy ten brzuch... tak bardzo sie meczy co rano,wiec wstajemy,zeby Malutki zajal sie czyms innym. Dzis zrobil juz ze trzy kupki i polozylam mu na brzuszku taki kompres zelowy podgrzany. Usnal w minute,rewelacja:)
A mnie z dnia na dzien plecy dokuczaja coraz bardziej,nigdy nie mialam problemow z kregoslupem,ale to spanie z Malym daje mi ostro w kosc,cala noc w spieciu,a rano sie podniesc nie moge... Musze sie wziac za cwiczenia wzmacniajace,tylko jeszcze nie wiem jakie.
Pisalyscie,Dziewczynki o hemoroidach,a ja mam problem z innej beczki. Moj pecherz od porodu,jest wielki jak stodola,w ogole nie chce mi sie siku,tylko rano i wieczorem. Czy to jakies rozprezenie po ciazy i miesiacach ucisku? Boje sie zapalenia,jak tak rzadko chodze do toalety.
Milego dnia,Dziewczynki:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Hej dziewczynki. Nie chce zapeszac ale u nas dziś lepiej. Mała jest pogodna i spokojna. Tylko mnie gardło zaczelo boleć :(
Termometry mamy 3 i rzaden chyba dobrze nie mierzy tak jak piszecie czoło inaczej skron inaczej. Ostatnio mąż spisal nazwę termometru którego używa nasza Pani doktor. Termometry taki typowo szpitalny dość duży ja w domu mam duzo mniejszy.
U nas też każdy dzień przynosi coś nowego czasem cos gorszego jak ostatnie 2 dni

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Hej dziewczyny :) my właśnie W drodze do domu ze szpitala, W końcu wyszliśmy. Antoś miał dzisiaj badanie EEG czy nie ma padaczki, ale wszytko wyszło dobrze, nie ma nic niepokojącego. Musimy jeszcze iść do neurologa. Tak się cieszę że wszytko jest dobrze. Przez ten stres i szpitale to chudne W oczach. Buziaki dla was i maluszków :)

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8skjo6heat9tm.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/atdcmg7y643dehwy.png