Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Ja p opadam w depresję. Siedzę sama w domu. Wychodzę tylko do spożywczego czy mały spacer. Na nic nie mam czasu . W domu to już nawet nie bałagan Ale burdel . A ja NIENAWIDZĘ mieć syfu. Jak byłam sama to zawsze miałam porządek od kiedy mieszkam z mężem to albo chodzę i sprzątam albo jest syf. 3 razy dziennie odciągnąć pokarm bo mały najada się tylko z butelki. Wstaje odciagam jem sprzątam ogarniam małego etc i tak w kółko. Na dodatek muszę trochę pracować z domu bo mamy własną działalność. Mieszkamy w uk więc nie mam tu za dużo znajomych czy rodziny. Jestem tylko ja i mały a mąż nawet jak jest w domu to wciąż na telefonie - jak wspominałam wlasna działalność.nic mi się już nie chce czasem chce już rzucić karmienie moim mlekiem Ale mam wyrzuty bo malutki nie ma nawet 3 miesięcy jeszcze..

Nstwa. Nie mam problemów z ilością mleka w sumie ani z małym. Jest zdrowy nigdy nie chorował nie miał kolki czy boli brzuszka za bardzo. Tylko ja taki robot w tym wszystkim. Jak czytam wasze wypowiedzi np charlotte czy maag to czuję że Wy już to całe macierzyństwo ogarniacie . Ja się koncentruje na sobie a nie na małym takie mam wrażenie i to mnie przeraża

Milutka a spróbuj sobie zrobić zapas i wtedy zamiast mm dajesz swoje z lodówki. Ja tak robię. Mam 5 butelek w lodówce i na noc albo jak muszę wyjść daje to. I na bieżąco podmieniam żeby zawsze były świeże. W nocy zawsze oprocz tego. Co je na biezaco odciągne buteleczkę do lodówki.

Charlotte u nas już drugi tydzień katar i zamiast się kończyć to coraz więcej. Ale tak dziwnie rano i wieczór a przez dzień nie ma. Nam znowu lekarka mówiła żeby odciągać na bieżąco żeby nie splywalo. Sciagam z 4/5 razy na dobę. Dokładnie tak jak Milutka robię. I kładę na brzuszku dużo bo wtedy dobrze spływa. Na plecach mu charczy. I rano i wieczór robię inhalacje z soli fizjologicznej.

Dziś na szczęście Maciuś je ładnie z piersi

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

My już po chrzcinach właśnie się karmimi. Jak dobrze być w domu :)
Ale miałam czytania :)
Co do kataru to my kupiliśmy aspirator do odkurzacza. I spisuje się, odciagamy raz dziennie. Tylko ze u nas katar chyba jest poprostu sapka. Tak jak piszą dziewczyny maść majerankowa i my jeszcze psiukalismy euphorbium.
Ardo my wszystkie siedzimy w domu i wszystkie mamy chwilę zwątpienia nawet ostatnio wszystkie o tym pisalysmy.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Gość Jessica mama Julii

Tylko nie podajcie dziecku do noska kroplli o nazwie DICORTINEFF w których sterydy bo niestety lekarze to często przypisują a steryd zakropiony do noska blokuje przysadke mozgowa po których dzieci nie rosną.. niestety lekarze mają gdzieś nssze dzieci...

Toooo chyba cos sobie zmyslilam z tym, ze nie mozna za czesto xP nie wkrecalam sie za mocno w temat katarkowy i pewnie cos sobie dodalam ;) dzieki dziewczyny, zrobie jak mowicie ;)

Milutka w takim razie mam nadzieje, ze uda Wam sie jak najdluzej sciagac i karmić Twoim mleczkiem ;)

Ardo mi jest teraz latwiej bo to drugie dziecko, przy pierwszym to nie bylo tak kolorowo.. nie lam sie, byc moze potrzebujesz jeszcze troche czasu zeby sie z tym wszystkim oswoic, wiem, se byla o tym niedawno mowa, ale w cukierowe macierzyństwo to sciema ;) ja teraz z tego powodu ze jestem chora tez jakos gorzej wszystko znosze..

Gość Jessica mama Julii

Tylko się nie stresuj bo nie po to pisałam żebyś się zamartwiala tylko lepiej sobie poprostu to sprawdzic bo ta moja kuzynka tak miała ze miała ciągle to zgrubienie jak nie karmiła to bardzo duże a po karmieniu jej to malalo Ale nadal było a nie powinno tego być po karmieniu może to chwilowe masz.. spróbuj z kapustą wsadź do zamrazalki i potem ubij trochę żeby puscilo sok i połóż na ta pierś. Ja też właśnie muszę iść do lekarki bo nie mam zgrubien a 5 miesiąc boli mnie po karmieniu.. a co do infanrix to znajomej tak w aptece powiedzieli ze od Nowego roku jej nie będzie i pielęgniarka potwierdziła... a my mamy iść na 3 dawkę w grudniu a jest ich 4... No potem przypominająca...

Hej dziewczyny, u mnie psycha siada z karmieniem, moje dziecko nie chce jesc. Zwariuje na prawdę. Zawsze jadła krótko, teraz przechodzi sama siebie, szarpie się , płacze najgorzej wieczorem, ja umeczona wk ... i zmartwiona jednocześnie. Odciagnietego z butelki tez nie chce, nie wiem może inny smocZek? Pokarm mam... jeszcze
Dlaczego się tak szarpie i wyrywa? Przed karmieniem jest ok.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Charlotte tak dziewczyny mówiły że tylko 2x dziennie. Co lekarz to inne zdanie.
Renia spróbuj przyłożyć przed karmieniem ciepły okład, przy karmieniu delikatnie uciskać te miejsca, po karmieniu zimny okład albo kapusta. Jak nie pomoże to lekarz.

Imbir u nas też są lepsze i gorsze dni kp. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Jak się złości bardzo to robię przerwę albo smoczek żeby się uspokoił.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Ardo ja w tym tyg tez miałam chwile załamania. Głównie z powodu uwiazania w domu. Pojechałam na małe zakupy i mi już lepiej. Wytrzymasz, jeszcze troszkę .mam nadzieje że " oby minęły trzy miesiące " wszystkim nam będzie lżej.
Charlotta ja też słyszałam że odciagac tylko ze dwa razy bo podrażnia się sluzowke.
Milutka ja podaje mm prawie od początku tak jak na opakowaniu pisze czyli drugi i trzeci msc 120 ml co trzy godz. Oczywiście jak widzę ze mocno głodny to nawet co dwie h się zdarzy, w nocy dłuższe przerwy np wczoraj zjadł ok 20 a potem o 5. Czasem Wojtek nie chce jeść i się szarpie, wtedy zje 60, 40. Potem jak się uspokoi po godzinie nawet to je resztę i ja mam problem kiedy go karmić znowu. Obserwuje go i wiem kiedy jest głodny. Na szczęście nie mamy już ulewan. Także różnie to u nas ale przeważnie 120 co 3 h. Wychodzi 6-7 karmien na dobę ale my tylko mm.
Szczesciara ja też nie wiem co robić z tym napletkiem. Póki co nic nie robię bo czytałam w necie że dopiero jak będzie starszy, dokładnie juz nie pamiętam. Wybieram się niedługo do pediatry to zapytam. Chociaż pewnie co lekarz to inne podejście.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http