Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na drugim już wczesnoporonnym karmieniu :) Hania spała od 2:45 do 6:20. Właśnie się nakarmilysmy i staram się ja odbić. Ale już przysypia znowu. Kurczę 7 prawie a Taba szaruga jeszcze na zewnątrz.
Mnie w nocy zakało mleko... zauważyłam ze zwiększyła mi się produkcja a Nusia wcale jakoś więcej nie je. Wczoraj w gościach więcej przespała niż jadła. Może jen skok rozwojowy polega na tym ze jest senna i taka spokojniejsza. 7 tydzień jej leci. Kurczę nie mogę się doczekać Świat bo wiem ze będzie już miała 3 miesiące i może dolegliwości brzuszkoww i ulewaniowe minął :)
Moli super ze się wybierasz na zakupy :) ja już nie pamietam kiedy sobie coś kupiłam do ubrania. Dzisiaj impreza a ja jadę do siostry żeby coś od niej pożyczyć :p

Witam z rana. My nie śpi od 6.20. W nocy przerwa na 2 karmienia 23.40 i 4. Podczas tego drugiego była mega kupa. Po godz aktywności, Gosia je i przysypia przy cycu. My dziś mamy iść na ślub mojego kuzyna. Nie wiem czy się zdecydujemy, ponieważ jest on na 17 a mała wtedy jest już bardzo marudna :(. Za wesele podziekowaliśmy gdyż nie byłoby co z niuńką zrobić. Za to na pewno pojedziemy jutro na poprawiny. Nawet mleko ściągnęłam coby przy tłumie z cycem na wierzchu nie latać (chociaż znając moją córkę to pogardzi butlą i zażąda cyca).
Też bym poszła na zakupy, nie mam się w co ubierać, tylko ja to w sumie nie lubię za bardzo łazić po galeriach.

iv098u698jhjb01j.png

Moja Hania to samo. Poleży chwilkę sama i zara pisk :p tez wołam z kuchni zawsze: No już już mamusia idzie hehe :D ale to i tak nie pomaga bo drze się dopóki jej nie przytule. Nusia obudziła się o 9:00 bo od 7:00 spała i nie może biedna kupki zrobić już od 2 karmien. Jak ja zrobi to pewnie będzie ogromna. Taka kumulacja :p

Hejka :) moja właśnie leży pod karuzelą i guga, słodziak :) dziś ładnie przespała w nocy ponad 5 godzin i w spokoju obejrzałam mecz popijając karmi, mniam :) moja też potrzebuje uwagi ale w czwartek sprzątałyśmy razem, wzięłam ją w leżaczku do kuchni potem do łazienki a ona ładnie siedziała, ja do niej mówiłam, ona się rozglądała, zaczęła marudzić dopiero przy dużym pokoju.
Wiecie ma tylko czasami takie napady płaczu i krzyku, które pojawiają się zwykle wieczorem ale jak grom z jasnego nieba, trwa to kilkanaście minut i nie jest to codziennym rytuałem na szczęście , mała się strasznie umęczy przy tym, potem jje i idzie spać, ale jeszcze nie wiem o co z tym chodzi :/serce pęka wtedy.
Ja też marzę o zakupach, o czymś fajnym i nowym ale tak sobie myślę, gdzie ja w tym teraz pójdę jak głównie siedzę w domu i czy się opłaca jak chcę jeszcze schudnąć, ot takie to kobiece rozterki :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Ardo a po czym poznajesz ze nie dojada i podajesz mm?
Dziewczęta~ jest KUPA!
Mała bo mała ale jest. No i musztardowa z grudkami tym podwójna moja radość.
Ktoś pisał że ma śpiwór z owczej wełny Wonar. Chciałam się podpytac czy już godz używasz? Bo pozyczono mi właśnie taki.
My jutro świętujemy skończone dwa miesiące.
Jak to szybko leci,niedawno 2Mc ciąży, stres przed badaniami, porodem a tu już nasze szkraby tak szybko rosną.

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Bordo ja karmię swoim pokarmem z butelki bo inaczej malutki był ciągle przy cycku - dosłownie nie miałam kiedy pójść do toalety. Odmierzam po 120 ml i mu daję. Jak już nie mam nic odciagnietego w lodówce to wtedy podaje butelkę modyfikowanego. Rozumiem radość z kupy . Jak u mnie mały zrobił po 6 dniach to prawie pod sufit fruwalam taką ulga bo gdzieś tam w środku się martwilam ze może jednak go to męczy

Bordo ja mam spiworek z Womara, juz go uzywamy. Jestem bardzo zadowolona.

Tylko ciekawe co nam chca powiedziec ;/ kurde znowu to samo.. o 10 sie obudzil, zjadl, aczkolwiek wiecej sie wiercil niz jadl, pobawil sie i znowu zaczal ziewac oczy przymykac, plakac no to do cyca i znowu wojna.. w koncu pociagnal chwile prawa piers. Zjadl bardzo malutko, a chcialam isc na spacer i teraz sie boje, ze zaraz znow sie obudzi ;/

Mama Joasi, też dziś świętujemy 2 msce :-) Co do prezenia przy jedzeniu, u nas jest podobnie, z tym że jeśli mój Alek się pręży to od razu zabieram pierś i tyle, często jak go już układam do jedzenia to widzę czy chce jeść czy nie, kiedyś jadł co godzinę, teraz bywa już różnie, także chyba musimy zaufać naszym maluszkom, może skoro wysyłają nam jakieś znaki to rzeczywiście nie muszą być głodne wtedy co nam się wydaje że powinni być :-) życzę miłego dnia