Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Och Szczesciara mam to samo ;// przed wyjsciem staram sie, zeby najadl sie do oporu.. pare razy przekonałam sie, ze nie ma sensu próbować ustawic spaceru tak jak mi pasuje, tylko musze ustawic wszystko pod malego..

Megaritka co za chamska baba ;/ jasne, glodne dziecko wzielas na spacer, ludzie nie mają wyobraźni normalnie.. współczuję kombinacji z wózkiem. My na szczęście mamy windę. Mega wygoda, naprawdę.

Agnes barwo Ty xD u mnie jest tak samo ;) a jak mamy dłuższa przerwe miedzy karmieniami i w koncu jemy, to gdy Staś na chwile wypusci pierś z buzi to normalnie fontanna leci. Nieraz juz mu zalałam ubranko, a kiedys to az mu mleko do oczka prysnelo..

My już po bioderkach. Siedzieliśmy tam godzinę bo taka obsuwa była i zamiast o 17:00 to o 18:00 weszliśmy. Ale najważniejsze ze wszystko jest w porządku. Oprócz bioderek robił usg nerek pęcherza brzuszka i głowy :) powiedział nam ze malutka ma pięknie wykształcone ciało modzelowate a to świadczy o tym ze będzie sprytna i ruchliwa :) i ze ma sporo fałdek w płacie czołowym który odpowiada za pamięć :D to się dowiedziałam ze będę miała mądre dziecko Hihi. W końcu tyle się uczyłam w ciazy - dwie sesje i obrona :p coś jej to pomogło :)
Hania dzisiaj ma dzień na spanie. Aż się boje co to będzie w nocy. Oby tez spała

Agness u mnie tak jest jak u Ciebie w nocy. Leje mi się z piersi i miko biustonosza i wkładek czasami mnie zalewa.

Charlotte ja tez nie raz ochlapałam Małą mlekiem z cycka po twarzy. I po oczach także :p

Śliczne niunki. Moja dzisiaj cały dzień nie śpi. W końcu wieczorem bykctaki płacz. Jestem już wykończona.
Byłam dzisiaj u gin. Wszystko ładnie pogojone,ale mam nadzerke....
Oczywiście wizyta i gin to mega wyczyn bo mam w dwie strony 100 km. Oczywiście się wepchalam w kolejkę oj i tak to. Mała piszczalA cala się zgrzala i jak na złość dzisiaj je co godzinę.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Mała mi, ja tak samo mam, co chwila przy cycu a one takie miękkie jakby nic w nich nie było. Karmię tylko piersią, nawet nie ściągam do butelki bo boję się ze Elizka prZestanie ode mnie pić. I sama nie wiem czy się najada. Mamy problem ze wzdeciami. Nie może długo leżeć na pleckach bo się pręży. No i kupę nie może zrobić. Wczoraj musiałam wspomóc ja rurkami na odgazowanie i udało się z nawiązką bo zrobiła kupke. Ale dziś znowu cisza. Nie wiem czy to normalne.
Nakrecilyscie mnie na chuste. I dziś zamowilam. Zawsze sceptycznie do tego podchodzilam no i zobaczymy czy faktycznie zda egzamin. Dziś nocka samotna i się trochę boję. Mąż na wyjezdzie. Bardzo Wam współczuję ze dajecie radę same gdy Wasi panowie w delegacjach itp.

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Siemka dziewczyny. Ale słodziaki z tych waszych bobasków.
U mnie dziś taki trochę marudny dzień. Zastanawiam się czy pogoda ma na to wpływ. Od kilku dni leje, wieje i zimno. Przez to nie byliśmyna spacerku i nie zapowiada się w najbliższym czasie żeby było lepiej... A tak mnie to wkurza, że nie mogę dziecka wziąć na spacer, tylko siedzimy zamknięci w tym domu.
Dziewczyny, których bobaski dziś nie najedzone- ja karmię mm, ale mój synu też dziś by jadł i jadł...
Maaaaaag gratulacje pozytywnych badań i - zgodnie z opinią lekarza- mądrej córeczki! A może wyrośnie Ci właśnie Pani doktor?
Szczęściara a ty nie masz przypadkiem nawału znowu? Co do zaparć ja karmię mm, alejak dopajam ciepłą przegotowaną wodą to często już podczas picia mały robi kupę.
Chatlotte mój Maciuś ma takie same body jak Lila:-) I czy ja widzę leżaczek Rainforest Fisher price? Czy huśtawkę? My mamy huśtawkę, ale dla Maciusia jest jeszcze za duże to siedzisko- zapada się...

wjwtbxz.png

Dziewczyny u nas na zapacia moje i dzidzi działa kompot jabłkowy. Gotuję świeży i jabłuszka tez zjadam u nas efekt murowany. Niunia robiła po jednej kupce, wczoraj kompocik i dziś już dwie były ;D siemię tez bardzo polecam działa super tylko najważniejsze by pić systematycznie najlepiej rano na czczo.

Ja też mam problem z tym u ubieraniem , jeszcze niedawno wydawało mi się ze przegrzewam a teraz to chyba za cienko ubieram, W sumie jeszcze spiworka nie używałam.

Bordo super pamiątka :)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Witam na karmieniu nocnym :) mój mąż ma karmić Hanię dwa razy - dzisiaj w nocy i jutro w nocy ale właśnie oświadczył ze nie będzie jej w ogóle karmił bo za każdym razem jak to robi to mała mu wymiotuje a jego to stresuje. I tłumacze mu jak trzeba ja karmić ze dużo odbijać bo łyka to powietrze i potem trzymać ja 20 min w pionie. A on robi po swojemu i Hania wymiotuje. No szlag mnie trafi ! Najlepiej umyć ręce i powiedzieć ze się nie będzie karmić. Mnie tez stresują jej chlustajace wymioty ale przecież dziecko jeść musi ! No tak mnie wpienil ze szok ! No to się wyzaliłam...

O rany Maaaag ale przykra sprawa ;/ syrasznie dziecinne zachowanie ;/ a moze spróbuj jeszcze z nim na spokojnie pogadac,moze mocno zmęczony był.. no nie wiem..

Ja sie wkurzam, no juz mielismy taki fajny rytm w tym tyg a wczoraj i dzis w nocy wszystko nam sie poprzestawialo i w efekcie musze juz isc pod prysznic, bo jak sie teraz Staś obudzi za godzine to potem juz mi nic nie da zrobic. A zwyke ta drzemka godzinna byla miedzy 7 a 8..

Witam mamusie z rana, w końcu udało mi się nadrobić zaległości. Skrobiecie strona za strona:-) piękne te Wasze dzieciaczki:-) wczoraj byli u nas znajomi z córeczką która ma trzy tygodnie a między dzieciaczkami jest pięć tygodni różnicy i tak się zastanawiam. Kiedy ten mój synek tak urósł??? Różnica niesamowita... W środę skonczyl osiem tygodni był wazony i całe 5 kg pokazało. Rośnie jak na drożdżach:-)

My dzis mielismy pobudke o 7 bo starszy sie juz wyspal a zazwyczaj wstawal kolo 9 no trudno Filip spi od 30 minut a ja sie zbieram za obiad.

Maaag moj M tez mowil ze bedzie mi pomagal ze bedzie wstawal w nocy zeby mi go podac ze bedzie przebieral i kapal i co ??? Wszystko musze robic sama przez pierwszy miesiac w ogole na rece go nie bral... Wlasnie ogladam tv i leci reklama swiateczna jak ten czas leci dopiero sylwester byl i dowiedzialysmy sie ze w ciazy jestesmy a teraz maluszki juz takie duze...

No niestety... powiedziałam ze mu pokaże jak ja ja karmie bo w nocy odciagam i podaje z butelki. Ona tak ma po prostu ze łyka to powietrze cały dzień i jak jest kumulacja to to powietrze wypycha mleko pod ciśnieniem. Trzeba ja mega często odbijać. Właśnie ja karmie i tez odbiło jej się ze zwrotka.
Dzisiaj mamy pracowity dzień. O 14:00 przyjeżdzają goście do nas. Mąż będzie sprzątał a ja będę dalej gotować o ile Nusia mi pozwoli. Dobrze ze siostra ma przyjechać mi pomoc.
Wczoraj mieliśmy wizytę położnej i Hania wazy już 4630 g :) cieszę sie ze mimo tych wymiotów dobrze przybiera na wadze :)
A Wy co dzisiaj porabiacie ??

U nas noc maskara. Maciek budzil się co 2h i krzyczał na cały dom bo Mama szlafrok ubierala. Charczy tragicznie a już było dobrze mam nadzieję że od tego że się wczoraj trochę zakrztusil a nie jakiś katar. Cos doskwiera temu mojemu synkowi nerowy, cały napiety, szarpie mi ta piersią teraz, rzuca rękami. Nie wiem co się dzieje.
Maag pociesz się że jak mój Mąż karmił Maćka i się zakrztusil to też powiedzial że już mu nigdy nie da. Też się wkurzylam. Więc przy pierwszej możliwej okazji przyniosłam mu butelka ale byłam obok. I jest ok. Nawet się okazało że jak musi to potrafi obiad zrobić. Najlepiej powiedzieć że się nie chce, nie umie. A my musimy...

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

U nas noc wzgledna chodz bywalo lepiej :).
O ile w dniu kapania mamy juz schemat ale jak nie bylo kapania to zasypiala kiedy chce wiec sobie pomyslalam - o nie nie nie tak nie bedzie a wiec wczoraj godzina 20.15 przebieranie w spiochy , gaszenie swiatla i tv jedzonko i do wozka lulanie spiewanie w w sumie tu zaskoczenie 20.59 Zosia spi a ja z mezem mamy czas dla siebie :)).

Maaag rozumiem Twoje wkurzenie moj M tez w nocy nie wstaje ale w sumie ma dobry argument ze Zosia glodna a ja tylko z piersi karmie bo nienawidze odciagac.

Szczesciara moze zawibiecie w kocyk i tulebie pomoze ?? Ja czesto jak juz nie wiem o co chodzi to tak robie i czasem pomaga :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Jak maja tyle pieniedzy zeby dac matkom ktore rodza smiertelnie chore dzieci, ktore i tak umra to niech dadza te pieniazki tym dzieciom, ktore zyja i sa chore. Ogolnie to uwazam, ze o religii i polityce sie w towarzystwie nie dyskutuje i za bardzo Was wszystkie lubie zebysmy sie o takie rzeczy spieraly (bo tak to zwykle jest), ale obecna sytuacja polityczna strasznie nie wkurwia.. ;(

My dzisiaj jedziemy znow do tesciowej i szwagierki, bo siostrzeniec meza ma urodziny i najpierw zabieraja Toske na taka sale sportowa gdzie bedzie mial urodziny, a potem mamy do nich jechac na kawe do domu. Mielismy jechac ns te urodzinki ze Stasiem ale maz przypanikowal, ze bedzie duzo dzieciakow i jeszcze sie zarazi czy cos..

Moj maz tez nie wstaje w nocy, no bo tylko ja mam melcznego cyca ;) ale popoludniami jak jest w domu to nieraz Stasia godzinami n rekach nosi i obiady gotuje, nie moge na niego zlego slowa powiedziec.

Maaag udanego spotkania ;)