Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Monikae, nie łam się, może wczoraj był jakiś fatalny dzień? My od 14 do północy też oka na dłużej niż 20min nie zmruzylismy:( mały po prostu nie mógł zasnąć, był zmęczony A męczył się strasznie, ziewal, płakał i nic, bo oczy jak 5zł. Jadł praktycznie non stop... nie wiem co mu było, bo raczej nie brzuszek:/ może nasze dzieciaczki przechodzą pierwsze skoki rozwojowe? Życzę miłego dnia wszystkim

Sevenka, Chatlotte, Szczęściara dzięki dziewczyny za wsparcie. Kilka miłych słów zawsze trochę pocieszy. Młody zasnął o 6, pospał ze 3h, strasznie niespokojnie, ale zawsze. Ja chyba w depresję popadam trochę...
Co do wagi z przed ciążyu mnie nadal +10kg i nie chce się ruszyć.
Tala, dzięki za Info o karmieniu. Mój Maciuś zjada więcej, ale widzę, że to indywidualna sprawa jednak.
Maaaaaag nie martw się, zrobisz badania i wszystko się wyjaśni, pomogą Hani. Po to są lekarze. Mi się też nie udało jeszcze zrobić badania moczu. Mamy zrobić posiew, trzy próby nie udane... 1 pojemnik okazał się niejałowy; 2 złapaliśmy siuśki do woreczka a babka w laboratorium stwierdziła, że te woreczki niby jałowe, ale w rzeczywistości nie... 3 dostałam specjalny pojemnik na posiew, taki z płytkami przy nakrętce, które mają być obsikane. Udało się, wczoraj przyszedł wynik - próbka nie jałowa... Oszaleję...
A mam do Was pytanie: jakie mm dajecie? Ja daję Bebilon pronutra 1, bo takie w szpitalu dawali. Jednak przez te ryki Maciusia zastanawiam się czy odpowiada mu to mleko, chociaż daję je od początku...
A Sevenka i Chatlotte wy macie zdiagnozowane uczulenie na mleko krowie u małego? Czy same stosujecie diety? Może u nas to też alergia...

wjwtbxz.png

Witam mamusie. Co do wagi to 2 tyg po porodzie spadło mi 10 kg i tak się trzyma na razie. I jeszcze 15 mam do zarzucenia żeby wrócić do formy sprzed ciąży :/.
Dzisiaj byliśmy na kontroli bioderek i też musimy szeroko pieluszkowac bo mały ma lewe bioderko na granicy normy. Do tego byliśmy na kontroli noworodka. Jak wychodziliśmy że szpitala to ważył 3100, a dzisiaj rowniutko 5kg :). Ale tak to jest jak się karmi mm.
Naszemu maluszkowi pojawiła się ciemieniucha. Praktycznie z dnia na dzień strupki siee zrobiły. Do tego robi brzydką ciemnozieloną kupkę. Pediatra powiedział że te kupki i ciemieniucha jest przez alergię i mowi że jak pojawi się śluz w kupce to mamy zmienić mleko z NAN H.A. na Bebilon Pepti... I nie wiem czy czekać z tą zmianą tyle czy od razu nie przejść...
Jeśli chodzi o espumisan to my dajemy do mleka po 5 kropelek rano i wieczorem, i te kwekania i niespokojny sen ustały.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73l6d8be5v79y5.png

U nas kolejna wizyta poloznej byla i Franek wazy juz 5220 niestety na glowce i brwiach zrobila mu sie ciemieniucha mam olejuszke i smaruje wieczorem po 2 godzinach wyczesuje grzebieniem bo polozna mowila ze szczotka ma za miekkie wlosie z brwi zeskrobuje tak jak mi pokazala i myje mu glowke az tak duzo tego nie ma i nie widac tego ale czuc pod palcem takie skorupki male wiec dopiero mi sie zaczyna i mam nadzieje ze szybko skonczy dicoflor zamienilismy na acidolac baby bo to to samo w tej samej cenie ale jest go 2 razy wiecej w dzien malo spi domaga sie uwagi i juz powoli zaczyna sie usmiechac swiadomie uspokaja go szum i zastanawiam sie nad kupnem misia szumisia no i juz wyrusl z rozmiaru 56 i niektore 62 tez za male kolek naszczescie nie ma troche sie spina jak baczki robi ale prostuje i zginam mu wtedy nozki i wszystko wypierduje

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpwfg2qrz.png

Milutka zazdroszczę ze nie jesz słodyczy H nornalbie całe życie pochlaniam kilogramy a teraz takie wyzeczenie....
Maaag faktycznie jak karnisz to szybko scjhudniesz bo trzeba trzymać dietę a ja nie jem słodyczy a np na schabowego się skuszę :D
Moje dziecię oszalalo przez ostatnie dni nornalbie tak w ciągu dnia zajada ze najchętniej co dwie godziny po 100 ml no przeagent. Będę musiała mu chyba już robić 120 bo może się nie najada już i mu mało.

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Monikae ja odstawilam nabiał, bo tak na drugiej wizycie zasugerowała położna, ze względu na krostki, ktore Staś miał na buzce. Poprawa byla dosłownie po dwóch dniach, potem wizyta u pediatry mnie troche otrzeźwiła. Lekarz powiedział, ze na skaze białkowa jest za szybko, ze to wychodzi dopiero w okolicach 2-3 mca, a nawet jesli, to niemożliwe jest, zeby w moim mleku nie bylo bialka krowiego po dwóch dniach diety. Stanęło na tym, ze nabiał jem, a mały ma piękną buzke bez krostek. No czasem mu cos tam wyskoczy, ale nie zauważam związku pomiedzy tym a tym co jem. Aktualnie nie stosuje zadnej diety, powiedzialabym nawet, ze mam mega apetyt na wszystko. A co do wagi.. u mnie pewnie jakies trzy, moze cztery kilo wiecej niz waga przed ciążą, ale chcialabym te kilogramy sobie zostawic, bo czuje sie z nimi bardzo dobrze. W koncu jak kobieta, a nie jak szkieletor. A na gorszy nastrój polecam zakupy ;) ja co prawda w żadnym sklepie jeszcze nie bylam, ale regularnie atakuje sklepy internetowe, głównie sieciowki, bo wiem jak dobrac rozmiar ;)

Witajcie!!u nas brzusio dziś rządzi,zjadłąm dwa jabłka i to chyba po nich bo tak to nic innego nie jadłam.ale bączki idą to zaraz może niuni przejdzie ,do tego dopadło mnie kilka dni temu przeziębienie,katar,ból gardła a dziś mała ma jakąś sapkę przy jedzeniu mam tylko nadzieję że jej się nie udzieli.ja mam 4 kg na plusie ale karmię piersią wiec diety nie zastosuję może samo spadnie ,jakoś specjalnie się tym nie przejmuje.Najważniejsze aby Amelka była zdrowa Maag,GreenRose mam nadzieję że z nerkami dziewczynek bedzie wszystko dobrze.U nas z kolei niska hemoglobina i mamy powtórzyć wynik za 2-3 tygodnie.Macierzyństwo to ciągłe zmartwienia o te nasze skarby ale za to ile szczęścia.Ja małek już dawno nie ważyłam ale widzę po niej i po ubrankach że przybiera.ja już reklamówkę ciuszków za małych odłożyłam ;-)

I ja już dużo ubranek oddałam mamie na strych, a i rękach czuć zmianę gabarytów i wagi :)
My nie mamy stwierdzonej alergii ale widzę gołym okiem, że małej coś doskwiera i chcę jej pomóc, krople, masaże i termoforek nie pomagają, już raz odstawiłam nabiał ale jak się okazuje za krótko, położna mnie uświadomiła i później na necie doczytałam, że żeby nabiału się pozbyć z siebie to trzeba dwóch tygodni a z dziecka to kolejny tydzień czy dwa, dlatego podjęłam ponowną próbę, jeśli to nic nie da to poproszę pediatrę o skierowanie na usg brzuszka.
A dziś o 11.15 minął nam miesiąc :D
Co do kg, ja przygarnęłam przez ciążę 18 i nadal noszę chyba głównie w udach jeszcze 9 :/ ale przyjdzie czas to będę je zrzucać :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Unas też roznie wczoraj był ciężki dzień tak strasznie płakała to są chyba kolki dajemy jej kropelki 5 x dziennie ale nadal zdarzają sie ataki i wtedy sie wydziera ze mi sie serce kroi.
Mogę polecić w biedronce jest mleko bez laktozy i jogurty
Wszystkim maluszkom dużo zdrówka
Dziewczynom które urodziły gratulacje
Może cos polecicie na potowki
Na spacerki nie chodzimy bo ciagle poda i jest zimno a wy wychodzicie?

Tekst linka[url=http://]Tekst linka[/urlhttp://fajnamama.pl/suwaczki/1bkffxm.png

My juz po spacerku,zajadamy mleczko:))U mnie 12kg mniej,zostalo jeszcze 3kg,ale to juz nie takie wazne,wazniejsze bedzie zeby brzuszek wrocil do wygladu sprzed ciazy.ja diety nie mam choc karmie piersia,nie jem tylko niezdrowych rzeczy typu fast food,cytrusow,miodu,czekolady,kapusty.smazone jem i nie ma problemow.slodycze tez.Lilka czasami ma 2-3krostki czy bol brzuska ale na niego bezblednie pomaga termoforek.rozluznia miesnie,bączki i kupka wyleci jakna zawolanie.zgadzam sie z artykulem ktory chyba Charlotte zamiescila a propos niedojrzalosci ukladu trawiennego itp.Aha,i fajny byl tez ten o diecie mamy karmiacej,chyba Sevenka albo Szczesciara.
Ktoras z Was stosuje ten pas poporodowy?jakies efekty?

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Hej mamusie, czytam Was na biezaco, głownie w nocy jak usypiam małego, ale nie mam za bardzo czasu na pisanie. U nas ciągle pod górke, jak nie choroba to teraz okazało sie ze problemy z karmieniem to przez refluks. któras z Was pytała o ta poduszke klin, ja jej nie mam ale dzis mam w planach kupic, widziałam ze sa w smyku z materhood na promocji. Sevenka, chyba Ty pytałas czy nasze dzieci wyginaja sie w podkowe, otóz mój synek wygina sie w literke C, ciągle główke w prawo kieruje, bylismy u ortopedy i stwierdził asymetrie ciała. duzo dzieci tak ma, zalezy to od róznych czynników, głownie od ułożenie w brzuszku i jak wczesniej dziecko weszło w kanał rodny to bedzie miało większa asymetrie. Naturalnie zanika to do 4 miesiaca, ale nam polecił rehabilitacje juz teraz zeby jak najszybciej wyprostowac dziecko. Bo juz zaczyna mu lekko robic sie płaska główka i słabiej odwodzi lewą strona, za to bardziej przykurcza. do tego mamy przepukline pepkowa. Także ciągle zmartwienia i wizyty u lekarzy.
A co do diety bez nabiału to juz mi wypadła plomba ;/ mimo ze stosuje calcium. Ja dokarmiam syna Bebilon pepti DHA, ale wczoraj lekarz polecił nam Nutramigen, kupiłam ale jeszcze nie podawałam, czekam az skonczymy puszke Bebilonu. Macvierzynstwo to naprawde ciążka sprawa, ciągle jestem niewyspana, bo mały odstawia cyrki przy cycu, w ogole to mało spi, w nocy nawet 2 godzin nie spi na raz, trzeba go non stop na rekach nosic bo zaraz wrzask. I mimo, ze juz mało co jem i ciagle w ruchu to waga ani drgnie, jeszcze 9kg mi zostało.

a

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Rybka ja nie noszę pasa bo jakoś się boję że może uciska macice. Nie noszę w chuscie Ale mały był megaspokojny w nosidelku takim blisko ciała a chusta działa chyba podobnie - Tak T erapeutycznie uspokajajaco. Dziewczyny ja karmię piersią i mieszanką w razie potrzeby. Zawsze jadłam wszystko i było ok a teraz mały ma zaparcia. Czy to może być wina alergii pokarmowej na coś co ja jem .?

Rybka my dzisiaj pierwszy raz użyliśmy chusty. Ogólnie ostatnio był problem z uspaniem synka po jedzeniu. Nie chciał spać i treba było go na rękach nosić. Dzisiaj włożyłam go do chusty i chwilę poplakal, ale. Za moment usnął j można było go normalnie odłożyć. Jak drugi raz go tak usypialam to nie zdążyłam dobrze jej nawet zawiązać a ten już spał :). Ogólnie szybko się uspokoił jak się go tam tak scisnelo. Polecam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73l6d8be5v79y5.png

ja również zamierzam kupić chustę jeszcze w tym tygodniu może polecicie coś ?

u nas jak zawsze super:) w nocy ładnie śpi budzi się 2-3 razy na cycusia i dalej w kime idzie:) w dzień już coraz więcej uwagi potrzebuje i bardzo lubi jak ktoś do niego rozmawia i już coraz częściej się uśmiecha tak świadomie. my ciemieniuchę też już przeszliśmy i powiem wam że długo się męczyliśmy z oliwką i potem szarym mydłem myłam i żadnej poprawy nie było ale olej kokosowy na wacik nałożyłam i delikatnie przetarłam i znikło od razu i na razie od trzech dni spokój więc polecam :)