Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

A my z Filipem trafilismy do szpitala... od tego kataru (chyba) zaczal wymiotowac nie chcial jesc i bardzo malo spal lekarka stwierdzila ze lepiej dmuchac na zimne i poobserwujago na oddziale bo u takiego maluszka to moment i cos gorszego moze z tego wyniknac teraz jest podlaczony do kroplowki i na razie nie wymiotuje choc czasem sie dlawi tym co mu splywa po gardelku... wgl to boje sie polozyc spac bo jak sie udusi jak znowu zwymiotuje i tak siedze przy lozeczku i pilnuje go...

Co do sexu to moj M tez juz sie doczekac nie moze a ja sie boje bo strasznie mocno peklam i szyjka tez nie byla w najlepszym stanie wiec teaz mam stracha. Dziewczyny a kiedy zaczynacie cwiczyc ?

U mnie zostaly 4kilo. I bardzo chcialabym je sobie zostawic, bo teraz wygladam normalnie a nie jak szkielet. Zawsze chcialam troche przytyc a nigdy nie moglam. Przy 170cm mam 57 kilo. No i brzucha praktycznie nie mam, juz mi sie fajnie wszystkie flaki poukladaly ;)

Karola wspolczuje tego szpitala, no ale jak tam ma byc bezpieczniej i opieka jest dobra to pewnie ma to sens. W kazdym razie zyczr, zeby Filipek szybciutko wyzdrowial.

Widze ze nasz wątek zostal przeniesiony. W pierwszej chwili to malo zawału nie dostalam jak nie moglam go znalezc ;p

Witajcie!Karola życzę dużo zdrówka dla maleństwa tabela ciebie siły i cierpliwości!! U nas bez większych zmian,te jęki i steki Amelkiw są chyba jednak przez brzuszek bo jak jej masuje to puszcza baczki i przestaje.jeśli chodzi o sex to ja mam jeszcze obawy i poczekamy do wizyty.ja jestem po cc ale boję się co tam w środku czy wsio Oki,jak mnie ogladnie lekarz i ppowie że ok to się przełame.no teraz to mam stresa jak przed pierwszym razem.a i mysleliscie może o antykoncepcji???

Karola trzymam kciuki zeby to nie było nic poważnego i obyscie szybko byli z powrotem w domu.

Co do seksu to u nas pierwszy raz był po 7 tygodniach a to wszystko przez mega zmęczenie, po prostu nie mieliśmy siły... A ochota była wielka po miesiącach przerwy wiec wyczekuwalam z utęsknieniem :D A no i biorę tabletki antykoncepcyjne.

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Cześć Dziewczyny. U nas noc tragiczna. Malutka nie spała od 20:30 do 1:30. Chciała tylko cyca i cyca a jak ja odstawiałam to pisk. Myślałam ze może brzuszek ja boli bo tak się prężyła. No ale uspakajała się przy cycku. Na koniec oczywiście wszystko zwróciła... No masakra z tymi wymiotami. Raz dziennie musi się pozygac bo nie jest sobą.

Oj,naszukalam sie dzisiaj naszego wątku:)
My od wczoraj z tesciowa.biedna kobita niemoze sie nadziwic ze nie kąpię Lilki codziennie("no przeciez widze ze masz wanienke"),ze Lilka nie odzwyczaila sie od piersi pomimo dokarmiania butelka i wiele wieeele innych kwestii.ona swoje my swoje oj i tak pogadane:)

U mnie 11kg mniej,zostalo jeszcze 4kg,ale mam teraz duzy apetyt:)Brzuszek jeszcze galaretowaty i odstajacy,ale odczekam jeszcze troszke i zaczynam cwiczenia.Pocieszenie takie ze wchodze juz we wszystkie moje spodnie r.36,nawet juz mi tak nie zalezy na 34,bo tez zawsze mialam problem zeby przytyc.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Maag my tez mielismy wczoraj kryzys placzu co najsmieszniejsze bylismy drugi raz i mojej mamy\siostry i drugi raz po powrocie byla niespokojna. Tak jak u Ciebie Maag , Zosia uspakala sie przy cycku ale pociumkala chwile i wypkuwala albo trzymala tylko sutka w buzi i tak przez caly dzien a od 19 placz i usnela o 23.30 po podaniu mm - zjadla okolo 40ml i usnela poerwszy raz w tym dniu na az 4h.

Ehhh odwaze sie i wstawie zdj brzucha . spadlo mi juz 12kg do Wagi z przed ciazy brakuje 4kg. Ale w spodnie sie nie mieszcze stare bo mi sie chyba tak biodra rozeszly . zaczne cwiczyc mysle ze po okresie pologu

monthly_2016_10/wrzesnioweczki-2016_51446.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Maaag a Hanusia przed ulaniem jest niespokojna, tzn kreci się wierci a po ulaniu uspokaja się?? bo u mnie Filipek męczy się ciągle z ulewaniem i to praktycznie fontanna wylatuje i dużo tego, ale okazało się, że to refluks... ja poszłam z tym do lekarza bo strasznie się meczył, i wszystko zwracał, bałam się, że ciągle głodny...
Agness brzusia pozazdrościć;) u mnie mimo tego, że waga teraz a przed ciążą to jest -15kg więc jestem bardzo zadowolna ale brzusio jeszcze został;) ja po cc i tak jakbym czucia nie miała, nie wiem czy nie uszkodzili mi jakiegos nerwu, bo nawet wciągnąć brzucha nie moge...

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Makosia karmisz piersia ale masz malucha butla oszukiwac?besens przeciez na jednym I drhgim przybierze na wadze,ale z doswiadczebia ci powiem iz na zachodzie lubia pabikowac jesli idzie o zbyt duza wage dziecka(mi kazali najstarsza core odchodzac bo majac 6mc wazyla 8kg,waga ur.3650g)
Co do brzucha to moj po 4ciazach to porazka:/tylko plastyka brzucha mnie ratuje:/
MalaMi to normalne ze tam nie masz czucia,bo wszystkie miesnie I nerwy sa poprzecinane,na zmiane pogody tez cie moze blizna bolec,ot "uroki" cc.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

MałaMi i co teraz z tym refluksem ??
Moja przed fontanna mleczna daje takie małe znaki bo słyszę jak jej się tak odbija. I potem wymiotuje. Normalnie wszystko ! Pewnie ma już znowu pusty żołądek. I dalej mieli językiem o jedzenie. No ja się wykończę. Zwykle o tej godzinie już spała. A dzisiaj od 9:00 nie chce zasnąć. Koło 14:00 przychodzi położna. Zobaczymy ile mała przybrała i zapytam o te fontanny mleczne. Musimy się udać do pediatry. Nie ma wyjścia. Tak być nie może. Co innego ulewanie delikatne a co innego takie wymioty. Tragedia.
Wrzucam zdjęcie brzusia

monthly_2016_10/wrzesnioweczki-2016_51447.jpg

Oj dziewczyny widzę że wszystkie jakieś bolączki mamy. Antoś w nocy śpi całkiem fajnie bo po 3 godz śpimy ale jak się już obudzi to nawet po jedzeniu wierci się i stęka kończąc płaczem. Nie wiadomo czego chce. Mnie do szału doprowadza ciągle mokry stanik pomimo wkladek.Nie przypominam sobie żebym ze starszymi miała tak długo takie nawały pokarmu.
U mnie waga już stanęła i 5 kg do przodu.A tak w planach 7 ale z każdej utraty będę się cieszyła bo na razie w ciuchy sprze ciąży mogę się wcisnąć na siłę i nie wygląda to ładnie wiec jeszcze wspomaga się ciążółtymi niestety.No ale z drugiej strony nie oczekuje cudów po miesiącu;-) Najgorsze że nie mogę odmówić sobie słodyczy...
A ja też dołączam się do zapytania o antykoncepcję. Na razie czekam z wszystkim na wizytę u lekarza ale coś trzeba mieć na oku...

DZiewczyny po waszych brzusiach wcale nie widac, że w ciąży byłyście;)
Maag ja jak zaszłam do pediatry to od razu dała skierownie na usg brzuszka, żeby wykluczyć czy to nie jest coś z mięśniem przegrodowym czy jakoś tak, bo gdyby to było to operacja byłaby potrzebna, na szczęscie w brzuszku wszystko ok, więc to refluks. dostaliśmy taką zawiesinkę do picia 3 razy dzinnie.. dalej ulewa ale już mniej.. najgorzej podawać mu ten syropek bo to z takiego kieliszeczka i się boje, że mały się zakrztusi.. mój Filipek przed ulaniem jest strasznie niespokojny, chrapocze, jeczy widać, że się meczu a to dlatego, że boli już go przełyk od tych ciągłych wymiotów, uwierz mi, że po każdym jedzeniu kilka razy ulewał, naszczęscie na wadze przybiera;)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Zeby nie bylo zbyt pieknie to u nas tez przeboje. Wczoraj wieczorem młody w trakcie jedzenia zaczal sie wiercic przy piersi i krecic, postekiwac, spinal się, nadymal, kwekal, zaczal poplakiwac, czerwony po buzi.. i wsciekle lapal piers.. myślalam ze go brzuszek boli, ale jakos to samo przeszło.. dzis rano powtorka, ale tym razem przeszlo po kupce. Teraz tez jemy i znow zaczal sie wiercic wiec go odstawulam, odbil, dalam druga piers i spokoj. Nie wiem co to za akcje :/ jak usnie to tez wrzuce zdjecie brzuchola