Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Maaag zgadzam się w 100 % że potrzeba nam wyjść na świeże powietrze przewietrzyć się i chwilkę złapać oddech.

Iwona ja stosuję bobotic forte i pomógł dziewczynkom bardzo szybko tylko musisz dawać do każdego posiłku, ja teraz już daję 3 razy dziennie profilaktycznie i problemu brzuszkowe (odpukać) zniknęły.

Moje dziewczynki mają silny odruch ssania ale smoczków nei chcą, za to butelka ... mogłyby się z nią nie rozstawać, a najgorsze że często tak zasypiają... Boję się że nie będę mogła ich tego oduczyć ale jak marudzą i płaczą to brak mi już sił i pozwalam im tak usnąć. Na szczęście w nocy tego nie potrzebują...

Ja na odparzenia stosuję niebieski krem nivea baby i super działa.

Szczęściara super przybiera maluszek i oby tak dalej ;)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Szczesciara ja stosowałam floraktin w pierwszych tyg ale jakoś nie pomagał. Teraz mamy espumisan po miesiącu. Ciekawe czy mogę podać to i to? Podpowiedzcie proszę? Agarek mój też ulewal za każdym razem i to sporo ale odkąd skończył miesiąc juz trochę mniej. Ja podnoszę go do odbicia przynajmniej dwa razy podczas karmienia i jeszcze go potem trzymam w pionie kilka minut.
A co do podsikiwania mój też tak robił, przykrywalam mu wtedy siusiaka pielucha tetr zanim oporzadzilam dupcie. Tak podsikuja bo im zimno. Ja teraz jak przewijam to dogrzewam farelka chociaż w domu ciepło. Mój w ogóle nie lubi ubierania /przebierania. Zawsze jest krzyk. My dzisiaj byliśmy na dworze dwie godziny bo słoneczko. Właśnie pora karmienia a mały jeszcze śpi w domku po tym spacerze. Eh znowu pewnie będzie płacz przy karmieniu.
U nas też tatuś często niechcący wybudzi dzidzie a potem mamusia musi lulac godzinę. My małego kładziemy do nas do łóżka rano jak się obudzi aby sobie pogruchac z nim a tak to śpi tylko w łóżeczku oczywiście po noszeniu na rękach. Wózka nie lubi. Mam też w nocy zapolona lampeczke, muszę go widzieć jak śpi. Łóżeczko stoi przy naszym łóżku. Wcześniej zrywalam się na każdy jego ruch lub odgłos, teraz już trochę lepiej śpię.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Celineczkamala ja też biorę go do odbicia podczas karmienia i po karmieniu noszę i pół godziny. Odbije mu się ładnie kilka razy, a jak go kładę do łóżeczka czy na łóżko to leci znowu. Po godzinie znowu ulewa, a często jest ze fantanna leci, bardzo to go męczy bo w dzień bardzo mało śpi.... A w nocy jest lepiej, po karmieniu odkładam na bok bo zazwyczaj zasypia i nie ma problemu....

My też codziennie prowadzimy walkę, niby tragedii nie ma, mój M. Nawet twierdzi, że małej zupełnie nic nie jest, przecież to malutkie dziecko i ma prawo płakać, ja jednak uważam, że coś jej doskwiera, bez powodu nie budzi się z płaczem po 20 minutach snu, zresztą,dziś wstała o 7 i dopiero porządnie zasnęła po 14 a tak to dwie kilkunasto minutowe drzemki, moim zdaniem to nie jest tak jak być powinno u tak małej istotnie, która jeszcze potrzebuje dużo snu. Ja podaję jej delikor i espumisan i wydaje mi się, że obydwa o kant dupy... Od wczoraj odstawiłam nabiał bo chce zobaczyć czy to coś zmieni. Odstawiłam nawet pieczywo bo podobno i w nim jest nabiał, może sama coś upiekę. Agarek ja jem płatki owsiane na wodzie, ryż gotowany na wodzie z dodatkiem marmolady, parówki na kolacje, kupiłam sobie napój sojowy jako namiastka mleka, no łatwo i za smacznie nie jest, tęsknię do jogurcików i twarożków :) muszę sobie kupić te wafle ryżowe, i zrobić pastę z awokado :) skorzystaj z tego linku podanego przez rybkę.
A wczoraj po południu rozbolała mnie pierś, myślałam, że po prostu mam sporo mleka a mała spała, ale zaraz w następstwie przyszedł ból głowy i mięśni jak na grypę, to chyba były początki jakiegoś zapalenia, wzięłam paracetamol, mała dobrze mi pierś opróżniła i dziś jak ręką odjął. :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Sevenka mój mały też ma problemy ze snem w ciągu dnia. Dzisiaj udało mi się go ululac i dłużej śpi. Ale np wczoraj to obudził się o 8 a poszedł spać o 21.30, kilka razy w ciągu dnia usnal na 10- 15 minut... Wtedy miałam szansę kanapkę zjeść;-)
Zobaczę jak będzie się zachowywał jak zmienię swoją "dietę", chociaż łatwo nie będzie. Pewnie nie uda mi się w 100% ale chociaż ograniczę...p

A ja dla odmiany powiem Wam ze moja Zosia dzisiaj grzeczniutka. W nocy dwie pobudki na jedzonko po ktorych ladnie usypiala no i byl tez przykus - nie chcialo mi sie jej brac na przewijak a slyszalsm ze poszla kopa no to pielucha na kanape i jazda, rozpielsm pampeta umylam pupe a tu armata ktora dotarla na mamusie i na kanape :D. Dzis poltora godzinny spacer potem jedzonko , pobawilysmy sie poczym ja zaczelam robic obiad a mala usnela sobie :) a teraz sie wlasnie budzi :).
Glowa do gory sa lepsze i gorsze dni:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Ojej Agarek to twój synek śpi jeszcze mniej niż moja niunia. A jak przesypia ci noce? Bo moja całkiem całkiem, z dwoma pobudkami na jedzenie i zmianę pieluchy. Ale ten jej sen jest mało spokojny, często wydaje z siebie różne dźwięki, już ją nazywam kogucikiem :) bo podobnie pieje :)
Agnes miałam podobne już dwie historie z armatą, teraz za wszelką cenę jeśli to robię na łóżku to rozkładam podkład higieniczny, ale znając siebie to jeszcze przyjdzie dzień kiedy moje lenistwo będzie silniejsze i armata znowu wystrzeli :) i zazdroszczę wam spacerów, u mnie od poniedziałku albo deszcz albo mega wiatr, strach wychodzić z domu :/

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Milutka mi pediatra kazał stosować bobotic do każdego posiłku po 3 krople.

U nas dziś też śpiący dzień, wczoraj Alicja szalała i spać nie chciała za nic a dziś jak aniołeczek śpi, żeby tylko w nocy jej się nie przestawiło :D Jedną noc ostatnio miałyśmy tragiczną tak że nic prawie nie spałam, ale ogólnie dziewczynki potrafią spać już po 5-6 godzin, raz nawet zdarzyło się 7 :D szkoda tylko że nie równocześnie :P zresztą ja już sama się budzę częściej chyba z przyzwyczajenia, a mogłabym pospać ;(

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

karola2016
Dziewczyny pomóżcie rozkłada mnie przeziębienie i nie wiem już co mogę brać pilam miód z cytryną ale to raczej nie pomogło i jest gorzej

Taki to teraz czas, że rozkłada masowo.. Mi pomogło nacieranie na noc klaty VapoRubem plus wygrzewanko (z przerwami na karmienie), picie herbaty malinowej z sokiem z malin. No i do paracetamolu na szczęście nie musiałam już dojść, bo gorączka przeszła. Zdrowiej! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Przylaczam sie do nocnych markow.. Staś ostatecznie zasnal o 2, bo ulewanie jedzenie na raty, przysypianie, w lozeczku placz, bo nie dojadł, potem mega meczaca kupa i tak w kolo.. o 4 juz znow podudka, jeden cyc, przewijanie + przebieranie bo oczywiście ulał, no i teraz cmoka drugiego cyca a tak wlasciwie to tylko go lize bo zasnal.. mam nadzieje, ze zaraz odloze go do lozeczka i jeszcze sie przespie bo czuje zmeczenie materialu juz..

Hej dziewczyny :)
Ale cyrki z tymi kupami i kolkami.
Ja też daję Stefanowi espumisan.
Pręży się jak ma zrobić kupke ale wczoraj strzelił dwie to choć tyle.
Noc dzisiaj tragiczna, w ogóle nie spał tylko mruczal cały czas. A teraz od godziny śpi mi na rękach.
Fajny ten artykuł o tych kropelkach. Teraz nie będę się bała dac mu więcej espumisan :D

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Alimak gratulacje :)
Ja dziewczyny byłam wczoraj u fryzjera żeby się poczuć lepiej. Mam super włoski i jestem zadowolona.
Zarezerwowalismy też chrzciny w restauracji bo zaplanowaliśmy na 30 października i będzie z głowy mam nadzieję.
Maaag masz rację z tym wychodzeniem ja też non stop siedzę w domu a robię tak żeby chociaż chociaż mężem wyjść na zakupy na te 30 minut bo bym zwariowala. Dobrze że moja mama zawsze popołudniu przychodzi jak trzeba to można gdzieś wyskoczyć :)

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

My mamy dni naprzemienne jeden super sie układa i wyrabiamy sie z wszystkim no prawie wszystkim a na drugi tragedia i wieczorem sie zastanawiam czy w ogóle nadaje sie na mame :( Lila jest cudowna ładnie śpi ale wystarczy ze zjem cokolwiek co jej nie odpowiada i już mamy problemy z brzuszkiem. Jak widze zielona kupke i jak sie pręży to mam wyrzuty sumienia że sie na cos skusilam. Najgorsze jest to ze wszyscy jestesmy przeziebieni. Córcia przyniosła z przedszkola jakis wirus i cała nasza czworka ma katar, dodatkowo zapalenie spojówek. Lenka przeszła to najlepiej, ale Lila ma cały czas ropke na oczku a ja wygladam jak terminator takie mam czerwone oko. Najgorsze jest to ze nie wiem co moge zjesc z tych leczniczych produktów bo czosnek cebula grejpfruty cytryna odpadaja. A zawsze to w wcinałam na przeziebienie. Macie jakies pomysły?

Witam Mamusie. U nas tez noc taka sobie. Od 22 do 24 był taki pisk i wrzask ze masakra. Dopiero przy cycku spokój. A co ja odłożyłam to darcie na całego. Zauważyłam ze je jakoś mniej łapczywie. Wczoraj nie ulala prawie nic. Może nauczyła się współpracować z cycusiem i dozować jakoś ten pokarm którego u mnie jest mnóstwo. Obudziła się o 8:15. Zjadła i śpi sobie. Nie zdążyłam jej pieluchy przebrać i już spała. Trudno przebiorą jak się obudzi a ja idę jeszcze w kime na godzinkę. Głowa boli okropelnie :( pochwale się Wam jeszcze ze pojechałam wczoraj z mężem na zakupy do spożywczego ! Coś cudownego poczuć świeże powietrze. Dzisiaj sama idę na spacer a mąż z Malutka zostanie. Muszę wyjść bo się już dusze w tych czterech ścianach. Poza tym pampersy się kończą :p a my dostaliśmy w prezencie same 2 które są duże jeszcze na nia :p