Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

skad ja to znam heh moja tesciowa zawsze musi mieć racje bo my się nie znamy one 3 wychowała i wie lepiej stara spiewka tylko ze jest 21 wiek i inaczej się chowa dzieci niż kiedyś a te ich cudne metody i rrady to o kant du...potłuc moja tesciowa jak corka miała ciemieniuche posmarowala jej glowke smalcem jej potem sama ja wykapala powolnie ubierala mimo ze malutka bardzo plakala az złapala ja pierwszy raz kolka wtedy się wscieklam wywaliłam ja z pokoju i od razu było cichutko od tamtej pory juz sie nie wtraca karmiłam piersią 2 lata nie mam mamy swojej bo stracilam ja jak miałam 17 lat sama wszystkiego się uczyłam kazda matka wie co dla jej dziecka jest najlepsze a nie ktoś i ie słuchajcie nikogo kochane

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hkrcubd6z.png

Szcześciara i mindstrikcs mega gratulacje dla was, super, że się doczekałyście :)
My wyszliśmy że szpitala dopiero wczoraj, trzeba było czekać aż spadnie crp, w drodze do domu zaliczyliśmy USC i malutka ma już swój pesel :)
Wiecie w domu nie wszystko jest pięknie i cudownie, nie wszystko nam wychodzi ale jesteśmy w domu, nie ma to jak w domu, nasz piesek /prawie 40 kg wagi / zakochał się w Oli, cały czas by chciała do niej, dobrze, że to suka :) Ola wciąż sporo ulewa i robi takie dziwne kupki, jak po marchewce , no łatwo nie jest, bo wciąż karmienie przebieranie, odbijanie ale nie musi być idealnie, i tak jestem szczęśliwa i kocham ją bardzo :)
Do pupy używam zielonego linodermu i to nie za każdym razem.
Powodzenia dla zapakowanych :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Dziewczyny wspolczuje wam tesciowych I matek wtracajacych sie,moja tesciowa nie zyje,a mama 3650km dalej;)ale jak dzwoni to sie nie narzuca poki sama nie zapytam,byla ostatnio 3tygodnie,nawet jak z maluszkiem juz do domu przyszlam to sie nie narzuca ani nic z tych rzeczy,zawsze moglam I moge na nia liczyc ale zeby takie cyrki byly jak u was to nie ma takiej opcji,moja mama jest z tych.lajtowych co to jeszcze na disco pojda I pogadasz z nia o tancu,rozancu I bunga-bunga,owszem gdy trzeba to pomoze ale nigdy sie nie narzuca.
Kaska mojemu tez tak charczy jakby katar mial,czekamy na pania doktor wlasnie bo u mnie dzieciaki mialy antybiotyk do dzisiaj I sie boje,ze od starszych cos mogl zlapac tym bardziej ze mam wrazenie iz jak mu splywa ta wydzielina to sie krztusi nia mimo ze psikam woda morska I odciagam frida.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

My byłyśmy wczoraj na pierwszej wizycie kontrolnej i mala za mało przybiera na wadze powinna 200 g tygodniowo a unas w 10 dni staram sie karmić jak najczęściej ale ona jest śpioch i musze wzbudzać a wtedy pociagnie z 15 min i znów spi mamy zrobic morfologie i zobaczymy wyniki.Ale i tak mam stresa karzdy chce jak najlepiej dla swojego dzieciatka

Tekst linka[url=http://]Tekst linka[/urlhttp://fajnamama.pl/suwaczki/1bkffxm.png

Oh dziewczyny z mamami wtrącającymi się i krytykującymi, rozumiem was w 100% ... Masakra ;( moja jeszcze sąsiadom opowiada co źle robię i co ze mnie za matka;(

Alik ja na początku też musiałam wybudzać dziewczyny i wpychać im butelkę na siłę. Okropne to było ;( ale z każdym dniem będzie coraz lepiej, musicie dać sobie troszkę czasu, zobaczysz że za kilka dni będzie już inaczej ;)

Imbir ja też dokarmiam dziewczynki mm, niestety już coraz więcej, a mojego mleka coraz mniej ;( Cyce wróciły to rozmiaru sprzed ciąży i wydaję mi się że już niedługo braknie mi pokarmu. Ale ile mogę to im dam i to najwazniejsze, nie myśl, że zawiodłaś, bo robisz wszystko co najlepsze dla dzidziusia, a może u Ciebie laktacja za chwilę się unormuje ;)

U nas też pojawił się katarek, po weekendzie u rodziców i położna od razu zadała pytanie czy mają zwierzęta. I wiecie faktycznie to chyba przez sierść. Mowiła że nie musi to oznaczać alergii tylko po prostu jak dziecku zaleci coś do gardełka czy noska to musi to jakoś oczyścić. Stosuję sól fizjologiczną i od czasu do czasu katarek i jest lepiej ;)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Ajjj dziewczyny 15stron do nadrobienia to chyba nie dam rady ;( nie spodziewalam sie ze tak zadko bede miala komorke w reku ... Jak z obiadami nie wyrabiam a to 3dzien w domu, i ciagle ktos i tesciowa ciagle dzwoni i przychodzic chce raz maz jej odmowil i dzis znowu dzwoni no i oczywiscie mamy mega zimno w mieszkaniu ( 25°) i wiejszosc zeczy robie zle wrrrrr

Kobietki gratuluje nowych dzieciaczkow zaraz popatrze moze na tabelke co tam sie zadzialo :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Szczesciara ogromne gratulacje!! Fantastycznie, ze masz juz swojego synusia przy sobie! Teraz tylko powodzenia z kp no i na obronie ;)

Mind jestes mistrz, naprawde szacun. Szczerze Ci garatuluje narodzin Lilki i wiem, ze ona wynagrodzi Ci caly ten bol..

Anusia pytalas o czucie w okolicy ciecia. Ja po pierwszej cc wzdloz ciecia na jakies dwa cm w gore nie mialam czucia, nerwy szlag trafil. Teraz jak narazie od szwu w gore i w dol tak po jakies trzy cm nie mam jeszcze czucia, ale mysle, ze to przejdzie troche.

Dziewczyny chcialam Was zapytac o witamine K. Podobno najnowsze zalecenia mowia, ze dzienna dawka powinn byc 150, a nie mniej jak wczesniej zalecali (25 chyba).. jak jest u Was.

U nas rytm dnia wg Stanisława, kupka, jedzonko, kupka, jedzonko, lelanko i trzy godziny snu i on nowa. Wlasnie sie relaksujemy. Ja leze i nadrabiam forum, a Staś u mamy na brzusiu przycina komara ;)

Maaaag jak tam? Jestes mistrzu, ze jeszcze cie szlag nie trafil, ale i na Ciebie za moment przyjdzie pora ;);)

Czy Moli nie miala miec dzisiaj cc?

Moje drogie,

Co do kup w kolorze pomarańczowym to położna mówiła że przez pierwszy miesiąc takie mogą być. Ważne żeby nie były bardzo luźne dłużej niż 2 tygodnie, bo dłużej już niedobrze.
Co do "kataru" i dziwnych dźwięków pediatra powiedziała że duży odsetek dzieci ma dość wiotką tchawicę i dźwięki wydawane przez dziecko przypominają katar.

My walczymy bo okazało się że Basia mało przybiera i ma podejrzenie alergii na mleko krowie i gluten. Ja od tygodnia na maksa restrykcyjnej diecie. Zero nabiału, glutenu, owoców i surowych warzyw. Tylko ryż, Marchewka i delikatne zupki, gotowany indyk i tyle. Mała dostała wysypki, ma szorstką skórę, dokuczal jej brzuch, miała bardzo luźne stolce, nie spała za dobrze. Dzisiaj cały dzień na mleku HA i jest lepiej, całkiem inne dziecko. Mimo mojej rygorystycznie przestrzeganej diety coś jej ewidentnie szkodzi, tylko nie wiem co. Jutro rano przystawie ja i zobaczymy jak to będzie.

Rybka twoj lekarz pewniemowilo wiotkosci krtani ale na to jeszcze za wczesnie,moze sie zaczynac ale niekoniecznie,moj starszy syn to mial masakra jakas:/
U nas byla pediatra,maluszek na szczescie zdrowy to tylko wydzielina ktora moze jeszcze w nosku zalegac,ale sprawdzilam I mam glowe spokojna przynajmniej sie tym nie zadreczam.
Mamusie po cc was tez czasami boli od kregoslupa ze na noge promieniuje?mnie tak wlasnie boli juz ktorys wieczor z kolei,a znow w nocy jak wstane malego nakarmic to nie raz mnie tak.kregoslup po znieczuleniu boli,ze nie moge sie polozyc,wczoraj w nocy to plakalam z bolu az mi maz masowal ijakos powoli sie polozylam:/
Poza ta niedogodnoscia to chcialam wam.powiedziec ze z tych trzech cesarek ktore mialam to wlasnie najszybciej po tej 3 doszlam do siebie,mimo ze jeszcze mnie podwiazywali.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Hejka ;)
Co do witamin, to u nas dostałam zalecenia, zeby podawać vit K i D.
Vit k wg starej szkoły czyli 25. Ale widzę, ze kazdy szpital po swojemu.

Dziewczyny dzisiaj zaczęłam nosić pas poporodowy. maz mnie ściska, bo ja nie mam siły :)

Nie wiem czy używacie monitora oddechu. Uważam ze to fajna sprawa. U nas wczoraj sie włączył alarm. Zerwaliśmy sue na równe nogi, Polcia oddychała, ale widocznie zwolniła oddech, no cos było na rzeczy bo tak przez 2 tyg ani razu nie zapiszczał.

Moli gratulacje, doczytałam ze Stefanek juz na świecie :)))

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png

Witam Was z rana :) u nas noc przespana w miarę, tylko 3 razy wstawałam siku wiec nie jest źle :P
Moli już urodziła :) a ja nadal czekam... zostało w tabelce 17 dziewczyn choć zapewne te co sie nie odzywają do nas a miały terminy na polowe września to już urodziły tylko my o tym nie wiemy. Hm ciekawe ile mi Hania każe jeszcze czekać na siebie... chyba ćwiczy moja cierpliwość. Uparciuch z niej. Na nic sie zdają moje modły i prośby, już sie nie słucha !:p