Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,
Jureczko gratulacje dla Was. Moc uścisków i buziakow. :*
Natusi bardzo się cieszę ze się odezwalas. Pamiętam Cię z wątku w oczekiwaniu na bociana. Dużo czytałam ale praktycznie nic się nie udzielała i jak zobaczyłam Cię w styczniu tu na forum to bardzo się ucieszylam. Później długo się nie odezwałaś i zmartwilam się tym.
Agatka trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiazanie no i Robyn daj znać jak się u Ciebie rozkreci.
Wisienko gratuluję i bardzo się cieszę. Trzymam kciuki byście rosło zdrowo. Ciekawe jak tam u dryjas. ... mam nadzieję że u niej wszystko dobrze.

Wizytę mam we wtorek w szpitalu w którym chce rodzić, zobaczymy co powie mi lekarz bo ostatnio mówił ze urodze wcześniej i żebym dotrwała do wizyty. Hehe jeszcze mam dwa dni: )
Moja kotka coś ostatnio bardzo mnie pilnuje, jest do tego jakąś niedopieszczona bo strasznie upomina się o glaskanie. Śpi koło mnie tak że musi mnie łapka trzymać albo za rękę, albo za nogę albo ogólnie stykac się ze mną. Ostatnio mam bóle jak na okres. Już coraz bliżej a ja jeszcze mam blokadę by się spakować. Niby chce już urodzić a z drugiej strony jeszcze się boję nowego życia i tych wszystkich zmian, czy podolam z tym wszystkim. .. a jak się spakuje to wiem że szybciej zacznę rodzić bo będę psychicznie gotowa stąd jakoś odwlekam pakowanie. Jutro jednak podejmę te wyzwanie: )
A tu mój brzuszek. :p

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

U mnie noc lepsza niz wczoraj, bo pospalam bez przerwy ze trzy godziny. Chyba to po wczorajszej nieprzespanej. Ale o 5 juz mnie zaczely tak plecy bolec, ze bylo po spaniu. Wstalam, polazilam, zjadlam jogurt, bo cos sie glodna robilam.. i tak sie krece. Troche poleze troche wstane. Ale zaraz ide nastawic zupke, maz sobie zazyczyl bialy barszcz z ziemniaczkami. Niech mu bedzie.
Dzis Wroclaw, bo musze w bibliotece ksiazki oddac no i do ikei po pare dupereli podjechac.
Ogolnie dolaczam sie do majacych juz dosyc. Mnie czasem juz tak wszystko boli, ze nie wiem co mam ze soba zrobic, chyba na glowie stanac ;///

Trzymam kciuki za mamuski w terminie, Millutka, Olta moze to,dzis?;) Janka superowo ze to juz w piatek ;) Bordo sliczny brzusio ;) nie dziwi mnie strach przed nieznanym, ale dasz rade, zobaczysz ;P

Milutka, Olta ja bym juz była bardzo zestresowana na Waszym miejscu :p kurczę na takim etapie ciąży to juz sie tylko czeka zeby cos sie zaczęło.
Ja jeszcze nie czuje stresu i presji bo dopiero 35 tydzien mija. Choć nie powiem chciałabym urodzić wczesniej niz męczyć sie do 40 tygodnia tym bardziej ze moja Hania należy do tych dużych dzieci i jej kazdy ruch staje sie bolesny, nic miłego. Charlotte Szczęściara my mniej wiecej na podobnym etapie :) ciekawe która z nas rozpakuje sie pierwsza ;D powiedzcie mi do kiedy macica sie podnosi ? Mnie sie wydaje ze brzuch juz opadł. Zrobie Wam
Foto

Haha faktycznie, przekrecic się w nocy z boku na bok to już nie lada wyczyn. I to z jakim rozmachem nie raz muszę to zrobic. Też tak macie ze jak sprobujecie poleżeć na plecach to długo niewytrzymacie?. Przed ciążą spałam na brzuchu, później wiadomo już się bałam ale najwygodniejsza pozycja to na plecach. Próbowałam spać na bokach ale jak się obudziłam to zawsze na plecach. Teraz jakbym chciała to nie mogę, zaraz brzuch mnie boli. I hak na usg jestem i chwilę pole ze to też mi się brzuch spina.
Dołączam się do grona dziewczyn z hemoroidami. Myślałam że mnie to ominie, a jednak. ..
Czy też tak macie ze czasami pęcherz jakby szczypal (tak jak przy przeziebieniu jego) jak mała się nisko wierci?

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Cześć brzuchatki,
Olta i dobrze, że nie panikujesz odejście czopu może trwać tak jak pisałyście i 2 tyg. A to że szyjka skrócona to też nic może nie znaczyć tak od razu. Ja od dwóch tygodni chodze z rozwarciem na 2 palce..
Na IP najlepiej jechać jak się zaczną regularne skurcze ( a to ciężko pominąć i nie jest to pobolewanie brzucha jak na okres) albo odejdą wody ( ale też nie od razu tylko jak skurcze się pojawią ,choć tu lepiej być w kontakcie z położną ) albo jak wody będą zielone to od razu do szpitala. Jak się nic nie dzieje to szkoda jechać bo wtedy bardziej się w szpitalu człowiek umęczy. Ja w poprzedniej ciąży pojechałam w nocy ze skurczami nieregularnymi ale mocnymi, zrobili mi KTG o 2ej w nocy, żaden skurcz się nie zapisał, stwierdzili rozwarcie na 1 cm i odesłali do domu spać .. a urodziłam dopiero następnego dnia o 22.

Iwa mam dokładnie tak samo - z jednej strony chcę żeby to już a z drugiej strony się blokuję jakoś i cieszę się że jeszcze się nie zaczyna... boję się po prostu.

Agatka - trzymam kciuki

Ja wczoraj miałam FATALNY dzień..
O mały włos nie kipnęłam w Decathlonie, jak wróciłam do domu to zmierzyłam ciśnienie i tu się zaczęło. Najpierw 130 na 90 - ja normalnie mam 100 na 50 i przy wyższym źle się czuję... A potem zaraz 88 na 34 ..i puls 111 - masakra, zestresowałam się, tak się źle czułam, raz słabo raz nie. Przegoniło mnie w ubikacji z 5 razy, apetyt zero, potem temperatura 37,5... no samopoczucie jak KUPA do potęgi. Dzwoniłam do położnej, ale mnie uspokajała, że jak czuję ruchy to wszystko będzie ok i żeby nigdzie nie jechać tylko się przespać. Noc przespałam ale dziś też czuję się jak dętka.. eeeeh ponażekała..

PS. ćwiczcie mięśnie kegla.. ja kurde zapominam cały czas :/ wrrr

http://www.suwaczki.com/tickers/wff29vvjsn8exyqa.png

Witam sie I ka z rana,noc o dziwo przespana,ba na plecach sie obudzilam ale tak jak zawsze bylo ciezko na plecach tak teraz idealnie:)
Catya przylanczam sie do tego co piszesz o czopie.I regularnych skurczach,u mnie za pierwszym razem poszlam na wizyte I lekarz mowi ze jeszcze 2 tygodnie dopiero urodze a po dwoch dniach odszedl mi czop I zaraz wody I urodzilam,a w drugiej ciazy czop mi.odszedl 2 tygodnie przed porodem I tez niby mialam przenosic,nie ma reguly,
Piszecie o sluzach etc.a u mnie sucho jak na pustyni.
Catya moze juz sie rozpakujesz?:)stad te objawy:)
Agatka daj znac jak akcja u cieebie:)

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Maag tak jakby rzeczywiście był niżej. A czujesz żeby Ci się lepiej oddychalo? Ja też poproszeni bo się duszę. Chyba zacznę spać na siedząco. U mnie 3 dni zero bólu brzucha a już konkretnie naparzal. Nawet szyjka nie szczypie.

Charlotte witaj w klubie też dziś pomykam do biblioteki.

I kurka dalej ani grosza z ZUSu za lipiec mam nadzieję że dziś w końcu dostanę. ..

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Robyn ja mam tak przy.kazdej ciazy,lekarz twierdzi ze w normie,w szpitalu lezalam przy iazdej ciazy(o dziwo w tej.udalo sie bez poki co:))tam tez twierdzili ze ok,a co do hemoroidow to pytanie "ktora nie ma?" Bedzie szybciej:)ja.uzywam masci procto cos tam daje rade poki co
Szczesciara jak masz.mozliwosc to przejdz sie do zusu I zapytaj albo zadzwon,na picieszenie ci powiem chociaz to nie to samo,ze moja mama pi smierci taty zlozyla o rente rodzinna I od maja cisza ani decyzji ani.pieniedzy im sie nie spieszy:/

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Maaag ja pozniej spobuje wrzucic foto, ale generalnie mam wrazenie, ze jeszcze jest wysoko. Na plecach nadal sie dusze jak poleze dluzej. W ogole, mam wrazenie, ze strasznie mi urosl bebzol..
Hehh Maaag nie chce Was smucic, ale pewnie ja bede pierwsza, bo ty i Szczesciara pewnie sn, a ja cc, to tydz przed terminem, a zycze Wam donoszenia rybki kochane, ale nie przenoszenia bo to tez upierdliwe ;) chociaz kto to tam wie, moze sie szybciej uwiniecie ;) ja bym chciala do 20 wytrzymac i na 20 sie umowic na cc chyba ze uda mi sie obronic 10 wrzesnia to wtedy bym chciala 16 miec cc. Zobaczymy ;)

Szczesciara no to powodzenia ;) ja wczoraj nic nie pisalam, mam nadzieje, ze cos dzis popchne ;)

Robyn ja choruje na nadcisnienie bylam w szpitalu tydzien bo mialam za wysokie granica w ciazy to 140/90 mierze cisnienie 4 razy dziennie i jak bym miala 3 pomiary powyzej tej wartosci to mam do szpitala jechac bo na tym etapie to bardzo grozne i juz by musieli wywolywac porod lekarz mi tlumaczyl ze poprostu dzidzia bardzo zle sie czuje jak jest takie cisnienie biore tabletki na zbicie i pije melise duzo leze i przez nadcisnienie juz mam skierowanie aby wywolac porod w 39 tygodniu lekarze tez kazali mi uwazac na ruchy maja byc takie jak wczesniej o tych samych porach jesli gwaltowniejsze albo slabsze to tez do szpitala i wywolywanie juz wczesniej

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpwfg2qrz.png

Robyn - no właśnie raczej pytanie kto nie ma hemoroidów, ja już mam takie w drugiej ciąży że niewiele pomaga, ale proktolog zalecił PROCTOGLYVENOL, ja mam jeszcze robioną maść na receptę od ginekologa, mam jeszcze PROCTO- EZE - to taki łagodny kremik jak swędzą i nasiadówki w korze dębu. A proktolog i mówił, żeby za każdym razem, jak "wyjdą" na wierzch to za pomocą maści alantan plus je "chować" do środka, co też czynię prawie po każdym sikaniu... eeeh uroki

karii - nie wiem ale czuję się dziś nadal jak KUPA, i jakbym miała rodzić z taką energią jakim flakiem teraz jestem to chyba bym zemdlała w szpitalu..

A i co do hemoroidów to moja kochana położna powiedziała że w związku z tym będziemy rodzić na boku.. ( poprzednio rodziłam na małym krzesełku w U) i że jak przyjdą skurcze to też mam je na boku przelegiwać ( wtf jest takie słowo w ogóle :P ) żeby nie było ciśnienia na dupkę

http://www.suwaczki.com/tickers/wff29vvjsn8exyqa.png

Hej ja tez dołączam do tych załamanych hemoroidami.. Wczoraj mnie trochę przeczyscilo i wyskoczył mi wielki hemoroid aż nie mogłam chodzić i siedzieć:/ na szczęście po proctoglyvenolu maści trochę sie zmniejszył i wszedł do środka. Eh, jestem już załamana. Myślałam, ze o tej porze już dawno będę po porodzie a tu nic:/
Jak nie urodzę do przyszłego pon to mam sie położyć w szpitalu i już postanowiłam ze nie chce mieć wywoływania tylko załatwię sobie cc, ale mam nadzieje, ze jednak w tm tygodniu urodzę.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5edh0z9t4d.png

Witam się i ja.mnie też męczą hemoroidy, ja używam maści proctohemolan czy jakoś tak, teraz i tak się uspokoiły, ale nie znam dnia ani godziny i one nie pojawiają się u mnie wcale tylko przy zatwardzeniach, więc cholera je tam wie.
Charlotte fajny zgrabny brzuszek i taki szpiczasty. Bordo twój też fajny ale większy :)
Karii ja mam tak samo, że na plecach teraz jest mi idealnie, lepiej niż na boku.
Agatka co u ciebie, a może już u was?

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png