Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Ja przy cc z cora dostałam jakąś podobno super nowość w zastdykach czyli takie jakby dodatkowe znieczulenie, po którym miało mnie prawie w ogóle nie boleć I w sumie to mnie az tak nie bolało ale to chyba przez to że ból jak rofzilam normalnie 7 godzin był najgorszym bólem N świecie więc dla mnie cc to był Pikuś. Aczkolwiek teraz się troge boję tych wszystkich możliwych komplikacji i w ogóle. Albo ze zacznie się coś wcześniej niż mój termin wyznaczony i znowu doswiadcze tego okrutnego bólu...
Najważniejsze żeby z dzickiem wzyztsko ok. Resztę się zniesie bo nie ma wyjścia.
Ja dziewczyny w ogóle nie kupowałam podkładów poporodowych mi się nie przydały. Wystarczyła mi nornalna podpaska chcociaz może kupię teraz żeby mieć na wszelki wypadek bo może być inaczej i będzie się lało jak z cebra hihi
Ja byłam dzisiaj z mężem po rożek bo jeszcze nie mieliśmy, kupiłam też czapeczka i rajtuzki dla małego i wchodzę do domu a cora z płaczem ze jak to tylko dla Stefanka coś kupiliśmy a dla niej nic ze już o niej zapoomnielismy taki mały kurdupelek 3,5 letni i takie teksty haha na szczęście nie zapomniałam i od razu w sklepie i niej pomyślałam i miałam w torebce zeszyt z Anną i Elza i do tego bransoletka i łańcuszek też z krainy lodu. Radość nie do opisania. Ale już czuję że będzie mega zazdrość chcoc tak się staram jej to tłumaczyć. Będę ja musiała dużo angażować w pomoc przy małym i jakoś ogarnąć sytuację hehe :D

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Hej Dziewczyny :) od rana pada, nic się nie chce robić.
Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się dzielnie, niech wasze sytuacje się unormują żeby dzieciątka jeszcze posiedziały :)
Ja jeszcze wogole nie spakowana a szlafroka nie mam, mam tylko taki misiowy zimowy z uszami królika ale on się raczej nie nadaje :)
Aniusia ja odczuwam takie jakby pieczenie pod skórą bardziej z prawej strony pod żebrami, nie jest to ciągłe ale nie przyjemne, chodzę i to pocieram odruchowo, nie mam pojęcia co to :)
Wczoraj czy przedwczoraj pisałyście o słabszych ruchach dziecka i ja wczoraj po wstaniu się zorientowałam, że nie czułam jeszcze małej, zestresowałam się, zaczęłam się "wschłuchiwać" w brzuch i nic, zaczęłam nim potrząsać, falować i nic, w końcu poszłam zjeść dżemu i bingo, aż się popłakałam z radości :) jak bardzo my już kochamy nasze maloty choć ich nie miałyśmy na rękach, choć ich jeszcze nie widziałyśmy a już są tak bardzo ważne :) ciąża to tyle emocji, uczuć, strachu pomieszanego z radością ach już się niecierpliwie przed tą chwilą :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Szczesciara na pewno dostaniesz pieniądze ja nie mam kasy od początku. Nawet dzisiaj mi przyszło Pismo z sądu ze sprawą moja w zusie zostaje zawieszona bo skaldalam odwołanie. Teraz będę się z nimi używać chyba rok jeszcze. Znowu będą przesłuchiwany świadków a ja jestem kompletnie bez kasy.
Mam nadzieję że chociaż się zalapiee na kosiniakowe :D

Szczęściara a z wypłatami to jest różnie, raz nie dostawałąm tyle czasu, że aż zaszłam do ZUS i się spytałam o co chodzi, i wyszło, że dostałam praktycznie jedną wypłąte za druga... więc chyba oni wypłącają jak im pasuje...
MoliOO słodka ta twoja córunia;) no teraz będziesz musiała bardziej zwracać uwagę na nią, żeby nie czuła się zazdrosna;)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Aniusia,a jaki to laktator?elektryczny i taki tani?
Ja tez miewam ten piekacy bol po prawej stronie pod zebrami.zapomnialam zapytac lekarza.
Moli,ja mam wrazenie ze moja corka choc duza to tez zwraca teraz bardziej uwage na nasze zaangazowanie.dzis np odebralam jej takie kartki z powstania warszawskiego z poczty,strasznie sie ucieszyla i mowi:ale mi milo ze tak o mnie pamietalas.to samo jak zrobie jej cos ulubionego do jedzenia.kiedys tak tego nie komentowala.poki co mowi ze juz sie nie moze doczekac Lilki i nawet jak jestesmy w markecie to patrzy za grzechotkami.mam nadzieje ze uda nam sie jakos to "rozegrac"zeby nie bylo zazdrosci i nikt nie ucierpial;)
Co do rozlaki ze wzgledu na szpital mam o tyle dobrze ze Emi jest juz duza i pomimo ze teskni i martwi sie o moje zdrowie to ona zadbala zeby zapakowac tacie do torby herbate i cukier czy przybory kosmetyczne,nie wspominajac o jej ulubionej maskotce ktora miala podnosic mnie na duchu.a list ktory mi wtedy napisala nosze w portfelu i wzruszam sie za kazdym razem jak go czytam.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Dziewczynki no 10 stron dziennie to już hardore, ciężko nadrobić:)
Tak piszecie, że dzieciaczki mniej ruchliwe, mój Maciuś to ma chyba adhd... Taki ruchliwy, że nie wyobrażam sobie jak się uspokoi.
Iwa ja może się nie znam, ale mi się wydaje, że rzeczywiście Ci trochę opadł ten brzuszek... Mi mówiono, że pępek ma "patrzeć do przodu"...
Ktoś pytał o kąpiel maluch. U mnie na szkole rodzenia położna mówiła, że wg najnowszych wytycznych powinno kąpać się noworodka 2-3 razy w tygodniu. Ja ogólnie mam zamiar się tego trzymać przynajmniej tak przez pierwszy miesiąc, potem częściej. U mnie w szpitalu kąpią noworodka dopiero po 1 dobie od urodzenia. Brzmi trochę ohydnie, ale podobno czekają, aż ta warstwa ochronna się wchłonie. A ogólnie zawsze w szpitalu mamy prawo powiedzieć, że w ogóle nie życzymy sobie, żeby kąpać malucha - jeśli ktoś chce.

A ja mam do Was pytanko. Czy Wasz pęcherz też tak Wam daje popalić? Ja w nocy wstaję 5 a nawet 10 razy dziennie na siusiu. Od kilku dni tak mam i przez to noce prawie nie przespane...

A jutro po południu wizyta, trzymajcie kciuki...

wjwtbxz.png

Mindtricks
Aniusia,a jaki to laktator?elektryczny i taki tani?
Ja tez miewam ten piekacy bol po prawej stronie pod zebrami.zapomnialam zapytac lekarza.
Moli,ja mam wrazenie ze moja corka choc duza to tez zwraca teraz bardziej uwage na nasze zaangazowanie.dzis np odebralam jej takie kartki z powstania warszawskiego z poczty,strasznie sie ucieszyla i mowi:ale mi milo ze tak o mnie pamietalas.to samo jak zrobie jej cos ulubionego do jedzenia.kiedys tak tego nie komentowala.poki co mowi ze juz sie nie moze doczekac Lilki i nawet jak jestesmy w markecie to patrzy za grzechotkami.mam nadzieje ze uda nam sie jakos to "rozegrac"zeby nie bylo zazdrosci i nikt nie ucierpial;)
Co do rozlaki ze wzgledu na szpital mam o tyle dobrze ze Emi jest juz duza i pomimo ze teskni i martwi sie o moje zdrowie to ona zadbala zeby zapakowac tacie do torby herbate i cukier czy przybory kosmetyczne,nie wspominajac o jej ulubionej maskotce ktora miala podnosic mnie na duchu.a list ktory mi wtedy napisala nosze w portfelu i wzruszam sie za kazdym razem jak go czytam.

Tak to jest laktator elektryczny, firma Canpol, easystart. Polecam, normalnie na allegro około 180-200zł w gemini 162zł :-) jestem zadowolona, na prawdę godny pieniędzy i polecenia :-) :-)

Mindtricks dziewczynki są właśnie takie słodkie i kochane :D hihi :P
Dziewczyny szkoda że się nie możemy spotkać i pogadać na żywo albo po porodzie z dzieciakami hihi chciiaz wiem że nikt nie ma wtedy na to ochoty i siły ale fajnie by było w sumie się zobaczyć na żywo hehe
U nas w szpitalu w ogóle nie kapia dzieciaków ja w domu też nie będę kapala dopóki nie dopadnie pępek a później to raczej raz na dwa lub trzy dni. Ale to każdy według uznania. Może dopiero zacznę codziennie jak mały będzie miał z 3 miesiace sama nie wiem wyjdzie w praniu :D

Monika oj tak wstaje bardzo często. Chociaż ostatnio spie jak zabita aż budzi mnie ból brzucha od przepełnionego pęcherza. Ale spie takim mocnym snem że ciężko mi wstać do WC. Mój Dzidziuś też się ciągle rusza. I jak zdarzy mu się leniwy dzień raz na tydzień, dwa to odchodzę od zmysłów. Ostatnio kopię mnie wręcz pod piersiami nie wiem jak to robi chyba długi jest.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

No ja juz po wizycie,szyjka dluga zamknieta,to najwazniejsze,eutyrox na 75 zmieniony,a I jakis kwas foliowy dostalam ale nie ten zwykly tylko I wylacznie.na receptw jest I mam brac razem z zelazem,Michalek wazy 2255g,no I 27sierpnia na.ktg do szpitala,jak sie nic nie bedzie dzialo to do domu a jak cos to juz mnie zostawi na oddziale,ale tak to jak sie nic nie bedzie dzialo to cc 8.09:)
Jesli chodzi o siku w nocy to latam non stop,maasakra co mi.sie przysnie to juz mi sie chce.
U mnie tez zazdrosnice I zazdrosnik w domu ale jak.kupuje dla malenstwa to I starszyznie I.jakos.to.idzie:)
Mag sie nie.odzywa czy ja.przeoczylam?

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Cześc dziewczyny
ja wczoraj wylądowałam nie planowo na wizycie u swojego lekarza z powodu silnego bólu brzucha i krzyża i dośc czestego stawiania sie brzucha.zrobił mi usg zbadał.szyjka trochę się skróciła ale nie wiele ale naszczescie zamknięta,całkowity nakaz leżenia i nospa max 4 razy i w piątek wizyta jak się nie poprawi to kieruje mnie bez gadania na patologie ciąży bo już wczoraj chciał ale ja ubłagałam go żeby nie ze wzgledu na dzieci.ale od wczoraj grzecznie leżę w łóżku i odpoczywam...u mnie 35 tydzień nie jest zle ale chciałabym żeby niunia jeszcze troszkę pomieszkała w brzusiu.
Pisałyście o chodzikach ja przy dwójce starszych dzieci nie korzystałam i teraz też nie zamierzam,uważam że to jest tylko wygoda dla leniwych rodziców.mam znajomych co wkładali do chodzika córkę od 6 miesiąca życia i bidulka teraz ma problem ze stawami w wieku 10 lat i krzywy kręgosłup.

Ja pewnie będę najlepsza bo mam już aż 22kg+... A jem jak przed ciążą... Tyle że wcześniej miałam pracę fizyczną, cały dzień na nogach a od 4 miesiąca jestem na zwolnieniu. Chociaż też podobno wpływ mogło mieć też to że przed ciążą schudłam szybko 10kg (w niecałe pół roku) i organizm tak jakby to nadrobił? Ważne że dzidziuś zdrowy, kg zrzuci się później.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73l6d8be5v79y5.png

A mi się przytyło 15 kg i mam nadzieję że już dużo mi nie wejdzie choć nic sobie nie odmawiam, korzystam póki mam wymówkę, że to dzidziuś chce :)
Najgorsze, że znowu mi się odezwały hemoroidy a już taki spokój miałam a teraz usiąść trudno bez grymasów :/
Dziewczyny a czy pojawiły się wam jakieś przebarwienia na twarzy np.? Bo ja mam pod oczami takie brązowe plamki takie z 1,5 cm. Fluid ich nie kryje, mam nadzieję, że znikną po porodzie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png