Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie czytałam ze za granicą np Niemcy jest moda żeby w ogóle przez pierwsze 2 tygodnie nie kąpać, a potem raz na tydzień w samej wodzie, ale to masakra jak dla mnie.
Moja siostra np jak była codziennie kapana to rzeczywiście super spala i miała taki rytm dnia. Ale ze skóra była tragiczna nie było wyjścia i trzeba było z tego zrezygnować.

Zobaczymy jak to będzie, może się uda ze mój Maluszek nie będzie miał problemów skórnych.

Chociaż tak jak patrze na dzieci ze żłobka w którym pracuje to jest jakaś masakra. Może 2 je wszystko, a tak to albo uczulone na gluten, skaza białkowa to prawie każde, albo na czekoladę, albo na pampersy czy mokre chusteczki, kremy. Tragedia każde na coś uczulone.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Hej :)
Ja dzisiaj robiłam placuszki z cukini ze śmietenką :D
a meżowi gluasz z kaszą i ogórkiem :P
My będziemy raczej kąpać co drugi dzień, oczywiście dupcia i te sparwy codziennie :)
Szczęsciara tak to teraz jest z tymi dziećmi ze uczulone na wszytsko, ja sama jestem alergiczką na szczescie nie na jedzenie a na pyłki, drzewa itp.
Natmoiast moja Oliwka od urodzenia miala skaze białkową, co my się nameczyliśmy z tym mlekiem zeby dobrze dobrać masakra.....do tego pieluszkowe zapalenie skóry tragedia, dosownie wszytsko miało co możliwe. Naszczescie skaza jej przeszła i doktorka moiwła własnie ze tak może byc do roku a pozniej ok, teraz wcizna wszytsko i juz jest w porzadku :D

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Witajcie dziewczynki. Ja robiłam na obiadek szparagowke z masełkiem i buleczka.
Co do kąpieli to ja mam zamiar kąpać codziennie:) tak robiłam przy starszej córce. Miała swój rytm i myślę, że to było dobre.
Moja starsza to typ bardzo ruchliwej i ciekawskiej małej. Zawsze musiała wszystk9 zobaczyć i pójść dotknąć. Ale przy tym bardzo wrażliwej wszystkim się przejmuje. Zaradna pomogą mi przy wszystkim teraz:)
Ja poprasowalam ubranka. Popralam i rozwiesilam ale aż brzuch mnie rozbolal. Teraz sobie już leżę. Za godzinę do przedszkola.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Nasza byla kapana codziennie w emolium, smarowana oliwka i nic jej nie jest. Ja jadlam wirkszisc rzeczy jak karmilam i tez nic jej nie bylo. Na nuc nie jest uczulona z pokarmow.
Nue dawno sie okazalo,ze na pylki kwiatów reaguje krtanią , niby to jakieś alergiczne . Ma samo przejść . Zdrowa duza dziewczyna he zobaczymy jak bd z druga

Tak mówicie o tym bobie, a ja jeszcze nigdy go nie jadlam .
Dzis na obiad robię ziemniaczki w ćwiartkach z koperkiem, golabki bez zawijania i chyba mizerie , albo surówkę z pomidorków i szczypiorku,bo dostalam od rodziców.

Dzis robilam sobie paznokcie i Laura przyszla ,ze tez chce he no to jej pomalowalam od stopek na chabrowy,bo koniecznie chciala ten co ja . A raczki na bezbarwny i bylam zmuszona sobie tez zrobić bezbarwnym he
Och jak będą dwie kurki to chyba pil dnia będziemy robić paznokcie we trzy .
Wklejam Wam zdj niespodzianki od mojego męża, zastalam to rano na barku w salonie , bo M ma nocki i zostawil rano jak wrocil.
Niespodzianka przed urodzinowa -ur mam w pon ..

monthly_2016_06/wrzesnioweczki-2016_49221.jpg

Hej.i u mnie słońce i upal.ale macie pyszne obiadki. U mnie młoda kapusta i młode ziemniaki.ależ mi ten mój duży brxuch przeszkadza. Juz ze trzy razy o coś zachaczylam na szczęście nie mocno ale mam dwie rysy na brzuszku.
Pamiętacie jureczke? Czyżby się wpisała z naszego forum. Jest sporo dziewczyn co rzadziej piszą ja też do nich należę ale ona dość często pisała. Oby wszystko było u niej dobrze i jeszcze te problemy z babcią miała.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Odnośnie kąpieli to chyba przez pierwsze dni będziemy córcię kąpać codziennie a później może co drugi dzień? Wszystko wyjdzie w "praniu", zobaczymy jaki system się sprawdzi :) na pewno będę starać się używać jak najmniej kosmetyków czyli płyn/żel do kąpieli i dopiero jak się okaże, że mała ma suchą skórę to ewentualnie jakiś balsam. I gdyby coś nie tak było z pupą to krem na odparzenia czy pielęgnacyjny. Ale nic na zapas tylko jak będzie taka potrzeba.
A co do jedzonka to my przedwczoraj mieliśmy bób i najlepsze jest to, że zjadłam sobie go w przeświadczeniu, że to w końcu warzywo więc zdrowo itd. A dopiero później spojrzałam na jego indeks glikemiczny i okazało się, że ma jeden z wyższych... porównywalnie nawet do chipsów :) ooo takiego mi -"słodkiej mamie, która musi uważać na cukier"- psikusa zrobił ten bób :)

Niestety ale zrezygnowalam z bobu:( mam gulasz z dzikim ryzem i ogorek:) gdyby nie ten chyc to bym po ten bob zaszla..
golabki bez zawijania mmm mloda kapustka mmm dziewczynyyy szkoda ze nas tyle dzieli haha bym kazda dziennie odwiedzila w porze obiadowej:p a co sie stalo z jureczka kto na nia wyskoczyl o co chodzi ? Chyba nie jestem w temacie.. biedna:( tez sie nia przejelam teraz..

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

Robyn długa historia . Tak w skrócie to na grupie fb wrzesnioweczki pewna pani zaproponowala swoja pomoc i napisala ,ze jest wrzesniowa mama 2015 i jeśli ktoras z nas bylabg chętna to moze doradzić ,odsprzedać ubranka czy wózek. Na co tamtejsze panie na nia naskoczyly,ze to nie grupa sprzedażową itd . Ja stanelam po stronie pani proponującej pomoc ,Jureczka także i po mojej , po czym jedna z tamtejszych mam troszkę nieladnie wyrazila swoje zdanie na naszym forum , ja to olalam ale Jureczka jest wrazliwsza i się pewnie przejela . Jakby biedna miala sama malo problemow.
To tak w skrócie . Nie wiem,ale chyba dobrze opisalam sytuacje .
Corcia usnela na siedząco. Ehh będzie siedzieć do wieczora pewnie .
Jutro wizyta,juz nie mogę się doczekać ...

Agnes śliczna focia małej :-). Ja nie mam zdjęć w 3D, 4D :(
Wczoraj odebrałam wyniki glukozy i się podłamałam. Muszę przyłączyć się do słodkich mam. Póki co, jestem zrezygnowana. Muszę umówić się do diabetologa. Cukrzycowe mamy jak sobie z tym radzicie? Ja komletnie nie wiem co jeść... Że jeszcze to się przypałętało!
Jeśli chodzi o kąpiele dzidziulka, to też planujemy codziennie, ale zobaczymy jak to wszystko się potoczy. Czy synek nie będzie miał problemów skórnych itp.

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1ydqk316lk8s8b.png

Jesli chodzi o kapiele to ja o takich zeczach jeszcze nawet noe myslalam. Dzis jednak stwierdzilam ze tesknie za praca... Niby w domu zawsze jest co robic ale brakuje takiego codziennego wyjscia do ludzi. Dlatego tez czekam z utesknieniem na narodziny malej :)

Jutro jade na 16.00 do chirurga na usuniecie korzenia po zebie :\ boje sie i tez szkoda bo akurat jutro jest fitness w SR

Iwa27 jak sie czujesz ? Juz lepiej ?

Maaaag udalo sie zdac juz prace czy jeszcze poprawki beda ???

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

a to taka historia..
mam nadzieje że jureczka się do nas odezwie:)
Ale mi sie Kacper wiercii:P
Któras z was pytała o pranie rzeczy z project by alice..
własnie dzis wyprałam nastawiłam na 30min (takie niby pranie reczne) żeby tylko odswiezyc.. i jest O.K :)
Wszystkie rzeczy piore w 30min bo nie sa brudne a chce tylko je odswiezyc używane czy tez nowe.

Aa! własnie ostatnio zamółwiłam te żelazko Philips GC 4410/02 za smieszne pieniadze w Avansie za 160zł z przesyłką do In Postu ogolnie samo żelazko 157zł jest mega mega megaaa! super! troszke ciezsze niz miałam wczesniej ale świadczy to o nim ze jest konkretne:)) ! wszystkie zagniecenia w 2 sekundy prasuje:)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

draża
Agnes śliczna focia małej :-). Ja nie mam zdjęć w 3D, 4D :(
Wczoraj odebrałam wyniki glukozy i się podłamałam. Muszę przyłączyć się do słodkich mam. Póki co, jestem zrezygnowana. Muszę umówić się do diabetologa. Cukrzycowe mamy jak sobie z tym radzicie? Ja komletnie nie wiem co jeść... Że jeszcze to się przypałętało!
Jeśli chodzi o kąpiele dzidziulka, to też planujemy codziennie, ale zobaczymy jak to wszystko się potoczy. Czy synek nie będzie miał problemów skórnych itp.

Jest trochę ciężko z jedzeniem przy cukrzycy...nie można pozwolić sobie na "zachcianki" ciążowe. Czasami cukier wyskakuje po czymś co by się nawet nie spodziewał człowiek a innym razem jest ok. Jutro idę na wizytę już 2 raz do diabetologa. Na razie stosuje tylko dietę i wyniki są w miarę w normie. Do tego musi być trochę ruchu np. spacer, małe porządeczki w domu. Dla tego maluszka w brzuszku zrobi się naprawdę wszystko.

Agnees...ja mam to samo już chyba od ponad miesiąca tęsknię za pracą, wyjściem do ludzi...zawsze byłam aktywna a teraz pół roku w domu... ech w dodatku mieszkam na odludziu.

Mam jeszcze pytanie czy, któraś z Was kupowała albo ma jakieś opinie na temat takiego łóżeczka:
Tekst linka

Czesc Dziewczyny :) dzisiaj miałam zakręcony dzien. O 8:00 juz byłam w podróży do krk zby odebrać ta prace do poprawki a o 12:00 juz byłam spowrotem w domku. Jak usiadłam o 14:00 tak do 20:00 mi zeszło z poprawianiem.
Agnees mam nadzieje ze juz nie trzeba bedzie wiecej poprawiać choć moja recenzentka jest strasznie czepialska :/ mimo ze jestem w ciąży to żadnej taryfy ulgowej nie dostałam z tego względu... mało tego cały czas mi robią pod górkę :(
Padme daj znac jak Ci sie książka podoba !:)
Co do kapania maleństwa na początku bede ja myć tylko gazikami nasączonymi woda i chusteczkami mokrymi zeby nie wyjałowic skory. A pozniej po tyg co drugi dzien kąpiel :)

My dla Laury mieliśmy z johnsona ,ale jak byla mala to jej nie slyzylo, teraz używamy i jest ok.
Kapalismy ja w Emolium z apteki , nie wysusza skory i chroni naturalna wrazliwa skore. Kapalismy ja codziennie . Teraz już tez zakupilam emolium,krem na odparzenia i oliwkę. Wystarczy na początek. Nie ma sensu ronic zapasów,bo nie wiadomo co bd dziecku sluzylo.

Witajcie dziewczynki z rana. Ja w ogóle nie mogę spać w nocy od 2 jestem nieprzytomna. Brzuch mi nie przeszkadza budzę się i zasnąć nie mogę . A teraz śpię żywcem ale zbieram swoją do przedszkola i będę lezakowac. Czy wy też macie problemy z oddychaniem? Mi brakuje tchu.
Co do płynów ja używałam balneum z apteki. Super było nie trzeba było używać żadnych oliwek. Teraz mam zamiar używać oilatum to właśnie podobne. I Pani znajoma z apteki poradziła. No i zamówiłam w aptece maść z ziaji na odparzenia od pierwszego dnia życia. Koleżanka mówi że super. Ja wcześniej używałam sudocremu. Moja ma ogólnie wrażliwa skórę.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png