Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

To musze koniecznie zapytac czy tam gdzie się zapisałam tez jest taka opcja bo tez chcialabym miec plytke z badania. Dostałam skierowanie z medicover i tam były wskazane dwa miejsca we Wrocławiu w których mogę się zarejestrować. Trochę się stresuje przed tym badaniem ale liczę na to, że wszystko będzie dobrze ☺

Ja już też po wizycie, jedyny miły akcent to słuchanie serduszka. A tak poza tym to wyniki średnie, dodatkowo mam wysokie płytki co może świadczyć o zakrzepicy i dostałam skierowanie na dodatkowe badania. Powiedziałam lekarce, że tak mnie swędziały stopy i dłonie i od razu kazała mi zrobic próby watrobowe, zeby wykluczyć cholestaze. Dostałam tez skierowanie na test z glukoza. A do tego zapalenie pęcherza, grzybica, obrzęki - czyli bez zmian. Nie wiem już co o tym myślec, nigdy nie miałam takich wyników. No i niestety dieta, dieta, dieta. Chyba zacznę stosować diete cukrezycowa, jak nie pomoże to i nie zaszkodzi.
Pocieszam sie tylko tym, ze mam dzis pierwsze zajecia ze szkoły rodzenia.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

my właśnie z Majeczką słuchamy sobie muzyki :)) i bardzo jej się chyba podoba bo takie delikatne kołysanie czuję :) może któraś z was będzie chciała również posłuchać

co do echa to myślę że jeżeli na połówkowym wyszło wszystko ok z serduszkiem to nie macie się co stresować dziewczyny u nas niestety ok nie było i czekamy na kolejne usg i lekarz powie co i jak... ;( staram się tym nie stresować ale jakoś nie mogę przestać o tym myśleć ciągle się obwiniam że coś nie tak zrobiłam i to moja wina że maleństwo będzie całe życie teraz cierpieć .... :(((

Przykro bardzo czytać ze są jakieś komplikacje dziewczyny trzymam za Was kciuki i mam nadzieję że wszystko będzie super!
Aż się boję swojej wizyty za tydzień :( ciekawa jestem jak tam te moje wody, ale pocieszam się że jak czuje Franusia ostatnio bardzo intensywnie to nie jest ich tak dużo :)
A mam do Was takie pytanie, jak zastępuje niezdrowe przekąski?? Bo przed ciążą chlonelam wręcz chipsy i wszystko co słone, do słodkiego nigdy mnie jakoś nie ciągnęło.. ale teraz oprócz zblendowanych owoców nie wiem jak radzić sobie z takim małym glodkiem :)

http://brandstroller.eu/ to strona z używanymi wózkami, znalazłam ogłoszenie jak spcerowałam z pdem, może komuś się przyda, Agnees, to z Lublina, więć może cos znajdziesz dla siebie ;-)
Milutka, lekarka mi powiedziała, ze grzybica pochwy, jakos nie zauważyłam upławów, ale chciała pobrac dziś cytologie, zajrzała i mówi, ze znowu grzybica i dostałam globulki. A co do wagi, to już 10-11kg ;/ a to dopiero 25 tydzien. Wyglądam jak wieloryb.

Tesia, moja lekarka mowila, ze 1h po jedzeniu najlepiej ok. 120, ale do 140 nie trzeba sie niepokoic i jest ok. Wazne, zeby nie bylo wysokiego cukru ponad 150 przez kilka dni z rzedu. Ale najlepiej dopytaj Twojego gina:-)

Dziewczynki, trzymam kciuki za Wasze male serduszka.

GreenRose, mam nadzieje, ze Coreczki beda pieknie rosly.

Jak tak Was czytam, to naprawde podziwiam, ze jestescie wszystkie bardzo dzielne. Tym co w szpitalu i tym co w domu duzo sily zycze:-)

Czesc dziewczyny :) byłam wlasnie z mężem u fryzjera tzn on był ja siedzialam do towarzystwa :) i potem na zakupach ubraniowych. Kupiliśmy mojemu R. śliczne spodnie i koszule w krateczkę różowo-niebieska cudo! Nawet fajnie sie prezentuje ten moj mężczyzna ;)
Milutka wyjezdzamy do Międzyzdrojów do srody, potem jedziemy na Bydgoszcz do piątku a na koniec Poznań i 20lecie firmy mojego męża z koncertem, piknikiem i kabaretem ani mru mru :) takze w niedziele powrót. Troche taka objazdowa ale dam rade :)
Szczęściara dziekuje Ci i zycze takze powodzenia na egzaminie ! Trzymam kciuki :)
Nikusia a gdzie jesteście nad morzem ??? Jak chcesz chronić brzuszek to moze ręcznik połóż na niego. Nie wiem czy pogoda jest na tyle ze mozna w stroju leżeć ???
Alik przerwy bedą co 2 godzin bo ja nie wytrzymam bez toalety :)

Maaaag az ci zazdraszczam takich planów !

My mieliśmy w tym roku lecieć do Anglii ale nie wyszlo he moj maz chcisl,bo nigdy jeszcze nigdzie nie byl , a mam tam rodzinę z mamy strony rodzeństwo i teraz moj brat wiec byłoby z kim zwiedzać . No ale niestety , wyjazd przelozymy na za rok i może dobrze ,bo Laura juz bd miala 3latka i może lepiej zniesie podróż i nid bd potrzebowac wozka do zwiedzania a z Milenka sobie poradzimy .

Maz dzis siedzi obok , ja leze na kanapie po obiedzie , a on taki wystraszony ,ze chyba cis mi sie z brzuchem dzieje ,bo tak jest wypięty i sie rusza a ja w śmiech i mowie ,ze to mala i ,ze widocznie obiad jej smakowal he he
Tak mocno kopie ,ze juz widać na brzuchu .
Za to Laurenia chodzi do brzuszka i mówi Milka Milsia i caluje i mmmm mówi he he

Mily dzień he

monthly_2016_06/wrzesnioweczki-2016_48472.jpg

Dziękuję za życzenia, milo mi. I dziękuję tez za dodanie mnie do tabelki. Ja od wczoraj mam zły humor. Zbiera mi się na płacz. Dziewczyny gratuluję zdanych egzaminów i trzymam kciuki za następne. Tez wybieram się na usg 3 D za dwa tygodnie. Miałam nie robić bo tamte badania prenatalne wyszły ok no ale wczoraj mój gin mi polecił zrobić. Powiedział ze nie mam obaw do niepokoju, że chce mieć dokładny obraz ze względu na mój wiek, i przejścia jakie wcześniej miałam ale ja teraz się zamartwiam i stąd ten zły humor.
Iwa27 pytanie do Ciebie, to Ty chyba masz szwagra ginekologa. A czy słyszałaś coś może o prof. Czekierdowskim? U niego mam robić te 3 D.
Zauważyłam że Jureczka coś się nie odzywa.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Mag my bylismy niedaleko Kołobrzegu. Byliśmy od wtorku i obecnie wracamy do domku. 3 dni w zupełnosci wystarczą. Było cieplutko i mozna było lezeć w stroju jednak ja byłam w sukience. Dodatkowo przykrywałam brzuch bluzką bo miałam wrażenie, że małej jest gorąco bo kręciła się jak mocniej zaświeciło słonko. Nie wyobrażam sobie większych upałów i wycieczki nad morze. Wówczas ratunkiem byłoby zapewne leżenie wyłacznie pod parasolem ;)

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa;)

Mi też wyszła grzybica, w badaniu moczu wyszły mi leukocyty i liczne bakterie, lekarka sprawdziła i powiedziała że to grzybica, ale objawów jakoś nie odczuwam na razie. Dostałam na to antybiotyk Nystatyna dopochwowo i mam ja brać na noc.

Zazdoszcze Wam tych wakacji, nawet krótkich :D

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Calineczka., o profesorze słyszałam, chyba pracuje na jaczewskiego bo jakoś ze studiów go kojarzę. Ale mogę o niego zapytać.
Dziewczyny ja jestem załamana moja waga, bo nigdy szczupła nie byłam a teraz to już w ogóle tragedia.

Agnees jak mnie dziś zobaczysz to się przekonasz osobiście. A więc do zobaczenia za godzinę!

Iwa27
Calineczka., o profesorze słyszałam, chyba pracuje na jaczewskiego bo jakoś ze studiów go kojarzę. Ale mogę o niego zapytać.
Dziewczyny ja jestem załamana moja waga, bo nigdy szczupła nie byłam a teraz to już w ogóle tragedia.

Agnees jak mnie dziś zobaczysz to się przekonasz osobiście. A więc do zobaczenia za godzinę!

Chyba dopiero na nastepnych. Meza cos waznego w pracy zatrzymalo i nie zdarzy raczej wrocic a sama autobusem nie zdarze dojechac :(( a tak mi zalezalo...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png