Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych Mamusi :) Ja mam dwa dni do terminu i nic się nie dzieje... jakieś bóle ale nic konkretnego.. tam myślę że powinnam zbierać od rodziny i znajomych pieniądze za obstawianie daty mojego porodu ! Byłabym bogata! Każdy mówi coś innego A mały Jasiek nigdzie się nie spieszy :)

Też słyszałam że SabSimplex jest najlepszy. Ale podobno ciężko to zdobyć w Polsce. Ja mieszkam w Niemczech i właśnie parę znajomych już prosilo o zakup i wysyłkę.

Witam.... dawno nic ni pisałam ale problem miałam z internetem.
Po pierwsze serdecznie GRATULUJĘ wszystkim mamusią, które mają już swoje pociechy obok siebie i ten trud porodu za sobą. :)
A zarazem łączę się z innymi w dalszym ciągu oczekującymi mamami. Do terminu zostało mi jeszcze 2 tygodnie. Na razie dziwnie ale czuje się dobrze...żadnych pobolewań, skurczów upławów.
Moim zmartwieniem jest jedynie cukrzyca :( Ciężko jest mi to pilnować.
I tu mojej pytanie do słodkich mama. Czy często zdarzał wam się cukier powyżej 120-130? Czy są tu mamy, które miały wywoływany poród ze względu na cukrzycę?

Dziewczyny czy w osotnich dniach przed porodem byłyście płaczliwe, zdenerwowane, nie chciałyście widzieć nikogo tylko mieć święty spokój?

No to tak.. Stas wazy okolo 3700.. doktorek sie bez bicia przyznaje, ze moze byc dosc spora granica bledu, on obstawia miedzy 3500 a 3800.. blizna tak samo okolo 1,5mm. Ja waze 66 kilo, czyli od poczatku mam jakies 13 kilo na plusie. Dostalam skierowanie do szpitala, ale bez daty, zasugerowal zebym sie zjawila w szpitalu we czwartek bo w piatek koncze 39 tydzien to mogliby mnie juz w sumie ciac. O ile wytrzymam, bo mam 2cm rozwarcia.. modle sie zeby wytrzymac do jutra.. obrona o 9:00.. prosze Was trzymajcie kciuki.. najbardziej sie boje ze sie rozsypie dzis w nocy ;/ kazdy skurcz wydaje mi sie "inny" niz zwykle, ciagle wilgotna wkladka, mam nerwy jak nie wiem..

Powodzenia wszystkim mamuskom w szpitalach, dacie rade ;)