Motylek86 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 bina no to bardzo się cieszę, że wszystko dobrze pozytywnie i nas to nastraja do powiększania rodziny:) a jaki wózek macie? Odnośnik do komentarza
Motylek86 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 A my też sporo na polu. Trenujemy rzucanie kamykami. Jak nie do morza to do jeziora. Potrafi godzinę stać rzucać kamyki Odnośnik do komentarza
Bina Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Motylek rzucanie kamykami to też wbrew pozorom rozwijające zajęcie. Koordynację oko-ręka można ćwiczyć :) Wózek mamy używany abc design tandem. Tylko budkę tylnią sobie inaczej przypięłam, żeby małą widzieć. A atrakcją na osiedlu jesteśmy dlatego, że to pierwszy wózek bliźniaczy jaki jeździ w tej hermetycznej społeczności Odnośnik do komentarza
Motylek86 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 bina ciekawy:) wygląda na wygodny?:) Przyznam, że sama zerkam na podwójne wózki jak koło mnie przejeżdżają, bo na prawdę są przeróżne kombinacje i uśmiecham się do rodziców Odnośnik do komentarza
Bina Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Motylek jestem sama zaskoczona, że bardzo wygodny jest, dobrze się prowadzi, jest dość lekki i zwrotny. Po złożeniu zajmuje tyle co normalny wózek. Jedyny minus to tylko budka tylnią tyłem (a mogłaby być przekładana jak ja ją upięłam) i wysoka rączka bez regulacji. Ale wtedy musiałby być droższy, więc coś za coś ;) Odnośnik do komentarza
mroczna Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Bina ciekawy Wasz wózek - na plus to, że nie są siedziska obok siebie. A czy na tym przednim siedzisku nie ma za mało miejsca dla starszaka? Kiedyś 1 taki na mieście widziałam i miałam wrażenie, że starsze dziecko za chwile wypadnie z tego przedniego siedziska. My w sumie nie patrzymy na podwójny, a mamy nadzieję, że Emilka będzie dużo spacerować, ewentualnie zastanawiamy się nad dokupieniem takiej dostawki jeżdżącej. Mamaliny Ty kiedyś pisałaś, że macie jakąś boczną dostawkę do wózka dla starszaka. Mogłabyś przypomnieć jak to się nazywało? Odnośnik do komentarza
Bina Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Mroczna słusznie zauważyłaś, że przednie siedzenie jest dość wąskie. Ale dupka Nikosia mieści się tam w sam raz. W tym wózku nawet zasypiał już, więc nie jest tak źle ;) a o to mi chodziło, żeby nie pozbawiać go możliwości drzemki na spacerze. Zobaczymy za rok, czy siedzenie nie okaże się zbyt małe ;) Odnośnik do komentarza
Motylek86 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 binaza rok pewnie mały będzie raczej sam chodził. Patryk już idzie od 5 do 10 min sam. Nie używamy wózka jakoś mój mąż jest przeciwny;) ale na szczęście mały zaczął chętniej chodzić Odnośnik do komentarza
antynikotynowa Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Bina super limuzyna ;) Mroczna mam prawie wszystko z la millou i maki mon ami. Jestem zakochana w tych rzeczach i na prezenty babyshower czy chrzest kupuje tylko tam. Odnośnik do komentarza
antynikotynowa Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Posciel bambusowa chessboard :) super jest wzór czarno biały boho, la mobile, po prostu śledzik, unicorn i wiele innych ;) Odnośnik do komentarza
antynikotynowa Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 No i kury babci Dany, do ozdoby i dla męża ;) Odnośnik do komentarza
marta_joanna Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Mroczna Ja miałam z la milou śpiworek do wózka dla niemowlaka i był super, to był prezent od babci. Ale ceny na ich stronie mnie przerażają więc już bambusowe kocyki kupowałam z texpol bo były tańsze a jakościowo nie wdziałam różnicy. U mnie jest dwóch chłopaków i jak to powiedziała moja ginekolog ekonomicznie to lepiej wychodzi bo młodszy ma ciuszki po starszym szczególnie na początku :-). Odnośnik do komentarza
myszka83 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Wasze dzieciaki jeszcze tak chętnie jeżdżą w wózkach??? Franek najczęściej pieszo maszeruje, a na dłuższe spacery bierzemy taki rowerek do pchania. Wózek bierzemy wyłącznie jak jedziemy gdzieś dalej pociągiem. Generalnie odzwyczaiłam się od wózka, ale jak wszystko się jutro potwierdzi to zimową porą będę musiała znowu się przyzwyczajać :) a wtedy pewnie zainwestujemy w dostawkę Odnośnik do komentarza
Bina Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 U nas wszelkie środki lokomocji bobasowej są uwielbiane. Od wózka zaczynając, Niko uwielbia być wożony. Ale dla mnie to mega wygodą i bardzo mnie to cieszy, bo nie muszę za nim biegać albo taszczyć na rękach jak ucieka w swoją stronę Odnośnik do komentarza
Anula 11 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Myszka Trzymam kciuki, i czekam na relacje od lekarza:) Moja Baletnica, tez od dawnna, wszedzie na nogach chodzi, jak gdzies dalej ide albo jakieś zakupy mam to bierzemy rowerek, do pchania, a jak gdzies jadę spacerowke, ale różnie chce siedzieć. Bina Super, ze tryskasz energia i dzieciaki grzeczne:) Mamalina Halo, halo co u ciebie? Odnośnik do komentarza
zaczarowana Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Bina Świetna fura. Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest. Super, że u Was wszystko w porządku. Myszka Daj znać co i jak po wizycie. W niedzielę Adaś obudził się z zapuchnietym okiem, pomyślałam, że go coś ugryzło. A że on bardzo puchnie jak nawet komar go ugryzie to obstawialam jakiegoś robaka. Pojechaliśmy na pogotowie, bo to jednak oko. A lekarka zabadala go i mówi że ma angine i to ropna i zapalenie zatok sieczkowych czy jakoś tak. My w szoku, bo nam Adaś ani nie kaszle, ani nie gorączkuje no nic zupełnie. Wpisała antybiotyk i kazała zgłosić się za tydzień do swojej poradni. Pojechaliśmy do apteki ale mi to nie pasowało bo skąd ona ta angine wynalazła. I na moje pytanie czy angina może przechodzić tak bezobjawowo tj brak gorączki kaszlu kataru apetytu cokolwiek. To ona do mnie z tekstem jak bezobjawowo jak mu powieka cała spuchla. No nic zadzwoniłam do drugiego lekarza pojechaliśmy prywatnie do innego miasta. On jak tylko go zobaczył to od razu co go ugryzło. Zbadał go, zmierzył tem. zajrzał do oka i mówi, że tu żadnej angine nie ma. Ze to jest reakcja alergiczna na ukąszenie. Mówi, że gardłko ma lekko zaczerwienione ale to wirusówka jak już coś i antybiotyk tu nic nie zadziała. Dał nam maść syropy przeciw alergiczne wapno i coś na wzmocnienie i uniben do gardła żeby mu psikac i tyle. Jestem w szoku jaki jest poziom wiedzy i podejścia lekarzy. Fakt, że u nas nawet na katar najlepiej przepisuja antybiotyk ale takie niedopatrzenie. Jakbym miała czas napisałbym na tą babe skargę do dyrektora szpitala. Z oczkiem już lepiej. Najgorzej było w niedzielę, bo tak mu powieka spuchla że nawet oka nie mógł 9tworzyc. Jak opuchlizna trochę zmalała widać miejsce ukąszenia... A ta mi z angina wyjeżdża.... Kupiliśmy w końcu Adasiowi łóżko 80x180 i o losie on potrafi na nim przespać cała noc. I w dzień drzemki też są lepsze. Widocznie w łóżeczku było mu za ciasno. Odnośnik do komentarza
myszka83 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 jestem po wizycie, jest Fasolka i bijące serduszko. Według om dziś jest 7t+1d a wg usg 6+2. Termin przełom stycznia / lutego, więc zima jest nasza Odnośnik do komentarza
Motylek86 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 myszka83 gratulacje! Super:)) fajnie, że już było widać serduszkozaczarowana myślę, że trzeba się zdać na naszą intuicję przede wszystkim , bo chyba ona czasami jest najważniejsza. Dobrze, że małemu nic nie dolega. Fajnie, że już dostał swoje łóżko. My na razie nie mamy gdzie wstawić, więc mały śpi w łóżeczku, ale póki co dobrze mu się w nim śpi Odnośnik do komentarza
Anula 11 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Myszka Super:) Jeszcze raz wielkie gratulacje:) Zaczarowana Masakra, ci lekarze, to jakas porażka.... ale dobrze, ze ty czulas, ze diagnoza jest zła. Od miesiąca bola, mnie piersi.... I w sumie machlam na to reka, że minie az dotarlo do mnie, ze to moze miec cos wspólnego z czerniakiem, narazie nie mam jak isc do lekarza.... Odnośnik do komentarza
Motylek86 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Anula a próbowałaś zbadać piersi czy coś wyczuwasz? Odnośnik do komentarza
Bina Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Myszka GRATULACJE ;D Anula dlaczego nie masz jak iść do lekarza? Brat terminów, czy Ty nie masz czasu? Zaczarowana i jak oczko? Odnośnik do komentarza
zaczarowana Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Bina Dziękuję, że pytasz z oczkiem już troszkę lepiej było na drugi dzień a widoczna poprawa we wtorek już była widoczna. Dziewczyny co polecacie na otarcia, skaleczenia? Całymi dniami jesteśmy na podwórku więc wypadków ciężko uniknąć? Anula I jak byłaś u lekarza? Odnośnik do komentarza
marta_joanna Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Motylek Gratulacje :-) życzę spokojnej nudnej ciąży bez żadnych przygód. Zaczarowana U mnie chłopakom wszystkie otarcia i skaleczenia leje zwykła woda jak jesteśmy na zewnątrz w domu octonisept przeważnie, jest jeszcze akutol to jest taki opatrunek w sprey ale chłopcy go nie lubią. Tak samo jak nienawidzą wszelkich plastrów. Odnośnik do komentarza
Motylek86 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 marta_joanna myszce pogratuluj:) to jej się należą gratulacje Odnośnik do komentarza
marta_joanna Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Motylek86 Oj a może ta moja pomyłka to jakaś wróżba będzie ze u Ciebie tez 2 kreski się za niedługo pojawią :-D ?? Mały z rodzeństwa pewnie by się ucieszył :-) Myszka Gratulacje ;-) Mój starsza zakochał się w 2 miesięcznej kuzynce i meczy nas o Małą siostrę :-). Nie sądziłam że tak będzie umiał się z takim dzieckiem bawić. Cały czas coś małej pokazywał a jak jej spadła skarpetkach to odrazę jej ubrał. Za to Remi zero zainteresowania Noemi. No i oczywiście mama nie bierz jej na ręce masz mnie :-) Mały zazdrośnik. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi