Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry,

U mnie nareszcie slonce za oknem chociaz zimno.

Misia. Kondolencje z powodu dziadka.
Cos w tym jest co napisala Virkael jak bylam w pierwszej ciazy to odeszla babcia mojego M , w drugiej 2 tygodnie przed porodem moj chrzestny ...

Dziewczyny powodzenia na glukozie , ja sie nie tyle boje picia co wyniku bo w drugiej ciazy mialam cukrzyce a w mojej rodzinie jest tez obecna wiec wieksze ryzyko. Dzis zadzwonie sie umowic na termin.

We wtorek zaczynam szkole rodzenia , mam nadzieje ze nie bede tam najstarsza... chociaz podobno nie wygladam na swoje lata wiec tyle dobrze

http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvfloy8cxrhja.png

Anula11 - ja miałam tak ostatnio z dwa tygodnie, ze bardzo słabo czułam małą, a nawet w wcale. Teraz z kolei mam duże fikołki. Rozmawiałam z lekarzem i normalne to jest także spokojnie :)

Marta76 - nie przejmuj się wiekiem, przecież to nie jest najważniejsze. Czujesz się młodo ( a poza tym jesteś młoda!), będziesz matką, także głowa do góry i Bobasek najważniejszy! Swoją drogą ja w przyszłym tygodniu też zaczynam Szkołę Rodzenia i jestem ciekawa :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nwn15n1la6goh.png

Cześć dziewczyny,
Misia - współczuję, utraty dziadka, trzymaj się Kochana

U mnie aktywne dni w zasadzie to dziś dopiero siadłam na tyłku i mam chwilę przy komputerze.

Wczoraj miałyśmy miłe spotkanie sierpniówkowe na kawce :)

Na weekend majowy jedziemy do Warszawy i już na myśl o pakowaniu mam dreszcze :/

Przesyłam Wam całuski

http://www.suwaczki.com/tickers/wff29vvjsn8exyqa.png

misia najszczersze kondolencje z powodu dziadka ale wiesz moja babcia kiedyś mówiła że taka kolej rzeczy i starszy robi miejsce młodszemu wiec teraz dziadek sie bedzie opiekował wami z góry :)

ja nadal leze i dbam o moja szyjke choc dzis chce chociaz na chwilke wyjsc po jakies owoce na bazarek bo mój cały dzien w pracy
Dzisiaj piore już dla maluszka reczniki i kocyki wiecie tak sie wystraszylam tą szyjką że stwierdziłam że chcę mieć wszystko poszykowane bo nie daj Boże będę musiała iśc do szpitala ale narazie jestem dobrej myśli

Dziewczyny na glukozie powdzenia da sie przeżyć:)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09klw2g90lr.png]

Ja już po badaniach. Zjadłam sobie śniadanko w mieście, jogurt z musli i konfitura, rogalika i kawke, a teraz gonie do domu i do sklepow.

Natalia - z glukoza to zalezy od laboratorium. Zadzwon i zapytaj jak jest w twoim.

Marta - daj spokoj z tym wiekiem :) teraz macierzynstwo okolo 40stki to norma. Z tego co wiem od kolezanek to u was czesto sa pierworodki w twoim wieku (dobrze pamietam, ze ty za zachodnia granica). Moja rowiesnica prowadzala najmlodsza corke do przedszkola i byla jedna z mlodszych mam, a to bylo jej trzecie dziecko, a 40latki ze swoimi pierworodnymi patrzyly na nia jak na dziwoląga ;)
Poza tym mamy tyle lat na ile sie czujemy!! Ja mam ciagle 23 ;)

https://lb3m.lilypie.com/dYNLp1.png

witam,

Virkael,
gratulacja udanej wizyty, super ze szyjka sie nie zmienia!

Fiolka
super ze relacje z mezem sie poprawily:D a co do petow moja mama niestety pali i ja je na kilometr czuje!!

Kukurydza
pomiary niestety zostaja 4... ale juz doszlam do wprawy:P wytlumaczyl mi to tak.. ze jesli przez 3 dni beda pomiary poza norma po danym posilku czy na czczo wtedy mam sie zglosic i dostane insuline po danym posilku.. czyli np przez 3 dni po sniadaniu bedzie ok 130-140 wtedy mi da insuline zeby po sniadaniu aplikowac... dlatego liczba pomiarow sie nie zmniejszyla..

Mamalina
z gory bardzo wspolczuje przeprowadzki, jedyny plus takich sytuacji jest taki ze sie robi przeglad rzeczy i wywala niepotrzebne, my stwierdzilismy ze trzymalismy rzeczy ktore wogole nie uzywalismy, wiec bylo duuuzo smieci...
uwierz mi, ze tez mam ciagle wrazenie ze tylko jem:P ale ogolnie mam jesc 6 posilkow przez te cukru wiec np nie jem na kolacje na raz 2 kanapek tylko je rozkladam jedna na 19 druga 22.. wiecej zabawy no ale nie mam wyjscia:D
dobrze, ze ospa prawie pokonana!! super wiadomosci

Antynikotynowa
super, ze szyjka sie nie zmienia! oszczedzaj sie dalej i bedzie dobrze:D

Marta76
dobrze ze twoja szyjka jest ok! a lozysko fakt jeszcze moze sie podniesc :)

Misia23
bardzo mi przykro z powodu dziadka - sciskam Cie bardzo mocno! i masz racje tak mialo byc, Ty zapamietasz go usmiechnietego, szczesliwego! a to ze umarl w ramionach ukochanej osoby, pomoglo mu odejsc w spokoju...

Anulka165, Evee
ja mysle ze moj mozg nawet nie jest wielkosci wiewiorki..serio az mnie to przeraza:P

Marta_joanna
na czczo jest norma 90 wiec sie miescisz:D a pozatym te glukometry maja "Czulosc" pomiaru 20% wiec narazie nie nastawiaj sie ze bedziesz miala cukrzyce bo dopiero te kolejne pomiary sa bardziej istotne w obciazeniu! wiec glowa do gory!

Soncia,
przybijam Ci piatke nie ma fachowcow w tym kraju:P u mnie teraz jest 4 panow ktorzy remontuja mi mieszkanie i moj maz z nimi walczy bo chca zrobic na odwal sie a moj maz perfekcjonista wiec jak sie tam nie pozabijaja to bedzie dobrze:D
ja wczoraj ogladalam step up i tak ryczalam ze sie az zanosilam:P matka na mnie patrzyla jak na nienormalna:P

Natalia
lepiej zadzwon i zapytaj u mnie mieli swoja i nic nie kupowalam

Motylek
ja mialam pierwsze pobranie z palca i to byla glukoza na czczo i potem po 1h i nastepne po 2h

Marta
wsrod moich znajomych macierzynstwo ok 37 to norma... ja z moim 31 to szybko sie zdecydowalam i wszyscy byli w szoku wiec na pewno bedzie dobrze:D

ja dzisiaj wybieram sie na zakupy spozywcze, bo brak mi u rodzicow niektorych rzeczy:D ogolnie remont trwa i widze jak moj maz traci juz cierpliwosc do robotnikow a ja sie ciesze ze mnie tam nie ma:P

milego dnia!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgpiqvaekund3p.png

Cześć Dziewczyny,

Chciałabym każdej z Was odpisać z osobna, ale nie nadgonię ;)
Przyłączam się przede wszystkimdo kondolencji dla Misi. Mam nadzieję, że poukładasz sobie wszystko i będziesz wracać pamięcią tylko do tych miłych wspólnych chwil. Nigdy nie jest dobry moment, żeby ktoś bliski odszedł :(

Trzymam kciuki za wszystkie mamy, które mają kłopoty z szyjką. Wierzę, że skończy się dobrze, tj. w terminie. Mam też takie pytanie w związku z tą szyjką – czy u Was lekarz na każdej wizycie określa jej długość? Ja do tej pory miałam tylko raz usg „dowcipne” z info o długości szyjki...

Załatwiałam strasznie dużo spraw na mieście przez ostatnie dni i przyłamałam się znieczulicą. Masakra w komunikacji publicznej, prawie nikt mi nie ustępuje miejsca, nawet miałam takie przypadki, że ostentacyjnie wyprzedzał mnie młody gość i zajmował siedzenie. To nie chodzi nawet o to, że mi się należy, ale można przynajmniej trochę zainteresowania wykazać, kto jest wokół. Wsiadła raz kobieta o 2 kulach i ja musiałam wstać i jej odstąpić miejsce, bo nikt inny „nie widział”! Obiecałam sobie, że będę już na maksa ograniczać wyprawy, bo przeraża mnnie ten ścisk w autobusach i brak kultury. Ech, żalę się jak staruszka ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyvfxmaa17stme.png

Cześć dziewczyny ! ;)
jestem obecnie w 27tc termin na 5sierpnia ;) kiedyś już coś tu pisałam ale się przywitam na nowo ;)
mam pytanie do wszystkich przyszłych mam..dowiedziałam się ostatnio że mam mało wód..normy 5-20 ja mam niby 8 ale lekarka powiedziała że przy 7 już trzeba się martwić..więc muszę teraz chodzić co tydzień na kontrolę czy nie ubywa. Ma któraś z was tak? martwi mnie to, chętnie pogadałabym z kimś w podobnej sytuacji ;)

No i wygląda na to, że znowu nie nadrobię w odpisywaniu.

Misia bardzo mocno ściskam i współczuję. Teraz pewnie przed Tobą kilka trudnych dni, ale później codziennie będzie coraz lepiej. Odpoczywaj dużo. :*

Natalia zapomnialam napisać parę słów odnośnie Twojego awansu. Chciałabym Cię wesprzeć :) Awans na pewno nie ucieknie i w końcu się uda go otrzymać a teraz to naprawdę bez sensu bo dziecko na pewno będzie mocno zaprzątać Ci głowę. Poza tym zachowałaś się fair,
. Trzeba też zrozumieć pracodawcę, ja na jego miejscu tez w takiej sytuacji przemyslalabym takie przyznanie awansu kilka razy, to normalne, że pracodawca obawia się, że wydajność Twojej pracy spadnie i trzeba go zrozumieć. Poza tym nie robi na złość, no tylko ma prawo mieć swoje obawy:) Ale na pewno zapamiętają, jak się zachowałas i jeszcze dostaniesz za to nagrodę w swoim czasie :)

Anulki :) U mnie z ruchami tez różnie bywa. Są dni, kiedy chłopcy milczą jak zaklęci. Kilka kopniaków dziennie daje mi spokój, że w ogóle jeszcze są;) A bywają dni, kiedy cały brzuch mam pełen żab. Tłumacze sobie, że jeszcze za wcześnie na regularność. :)

Irenkaa to gratuluję kiltury bo ja pewnie nie zdecydowałabym się ustąpić tej starszej pani. Ostatnio walczę o każdy centymetr kwadratowy, na którym mogłabym usadzic moje pośladki :)
Masz prawo czuć się zmęczona i liczyć na miejsce. Taki "urok" ciąży.

Ale dziś Was dużo pije glukozę :) Słodkiego dnia ;)

Soncia przypomina mi się tylko historia z moimi drzwiami do łazienki, które miały być za 3 tyg a były za 4 miesiące. Także nie przejmuj się, jeszcze masz czas :)) ;)
My teraz czekamy na szafe. Wprawdzie juz jest, ale w moim domu rodzinnym i w końcu ktoś musi znaleźć samochód i motywację, żeby ją przywieźć. Mnie już chce rozerwać bo mam podłogę zawaloną kartonami z wyprawka pod cioci, no ale teraz s domu rodzinnym było trochę trudnych dni i stresów wiec się nie upominałam. Ćwiczę cierpliwość ;)