Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Kukurydza123 no ja tez mialsm toxso i wszystko ok teraz chucham i dmucham bo moje dwie pierwsze ciąże stracilam i tez mialam robione badania wszystkie na tarczyce toxso i inne i wszystko bylo ok a tu takie rozczarowanie....
Teraz gin kazal brac mi acard i kwas foliowy i wszystko ok niewiadomo od czego za kazdym razem w 8 tyg dochodzilo do poronienia wszyscy myśleli ze wlasnie przez psy mieszkające z nami ale raczej juz tego sie nie dowiemy

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgx3e3ku4cdbej4.png

Witaj Olcha! Na którego masz termin?

Kukurydza super by było, jakby chłopaki choć do 35, 36 Tc posiedzieli w brzusiu. Tego Ci życzę!

Ankaa ja używałam musteli w 2 ciążach. W 3 już różnych specyfików - od kremu rossmanowskiego po olejki tołpy. Rozstępów kilka wyszło (z każdej jakaś pamiątka została), więc to i tak głównie zależne od genów. Ale można dopomóc skórze się uelastycznić.

Jestem "zakochana" w musteli dla dzieci od 1 dnia życia - mają fajne produkty (m.in. płyn do mycia twarzy, krem do smarowania klatki piersiowej w razie kataru, ostatnio odkryty sztyft na policzki, nos i usta chroniące przed mrozem i wiatrem - bardzo wygodny w użyciu w przeciwieństwie do kremów) no i oczywiście żel do mycia i balsam. Cudowny zapach mają:):)

Dobra zmykam spać, bo pobudka wcześnie rano i czeka mnie dzień z moją dwójka, bo córcia dostała dziś gorączki i nie była w przedszkolu.

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Ankaa jeszcze do Ciebie słówko. Do trzech razy sztuka - moje dwie ciążę też zakończyły się na ok. 8tc (niecałe 2cm zarodka). A potem jak wystrzeliłam to czekam na 4 dzidzię:):) Moja 1 udana ciąża też była na acardzie, brałam jeszcze luteinę i clexane. Jak już przeszłaś ten 8 Tc to będzie dobrze!!!

Hehe wczoraj kukurydza napisała mój login a odp była do kogoś innego, także luzik:) A to się nazywa roztargnienie ciążowe:):) Ubywa Nam szarych komórek hehe. A córeczka nie dziękuje (bo chyba dziękować nie można, nie? - tak samo jak na powodzenia):*
Nie umiem się z Wami rozstać, ale już muszę bo zostało niecałe 6h snu, a odespać w dzień przy córci się nie da.

To ja jeszcze na dobranoc :)

Olcha93 całkiem dobry pomysł z tym wprowadzeniem zwierzęcia do domu, choć boje się, że ten mój słodki gad i tak uczyni się królem podwórka. Ale myślę, że spróbuję. Na pewno postanowiliśmy z mężem zapewnić mu więcej rozrywek, jakieś domki czy drapak żeby miał swoje miejsce a nie pchal się do dzieci.

Ankaaa, ja też straciłam dwie ciążę, obie w 10tc, z tym,ze o pierwszej dowiedziałam się dopiero jak poszłam do gin z powodu dużego krwawienia wiec jakos tego nie przeżyłam i wyrzuciłam z głowy, natomiast druga strata była dla mnie bardziej traumatyczna. Teraz od poczatku z przygodami, lekarka na sorze, na który trafiłam w nowy rok wyliczyła mi,ze po dwóch poronieniach, przy ogólnej częstości poronien teraz w ogóle i jeszcze w ciąży bliźniaczej to ja mam może 25% szans. To czekanie, to były chyba najgorsze tygodnie w życiu, nic mnie nie cieszylo. Jak juz minal 10tc w pierwszej chwili poczułam się, jakbym zlapala Pana Boga za nogi, ale niestety stres zostanie chyba do końca.

Tez czytałam o siusianiu do łóżeczka, ale liczę na to ze mój kot będzie miał jakies serce dla mnie :D

Mamalina trochę się boje tego przyspieszonego terminu,ale z drugiej strony dużo czytałam o tym,ze blizniaki kończą swój rozwój szybciej i dlatego u nich wczesniactwo nie jest takie groźne, wiec jestem spokojna. No ale pewnie w 30tc będę się modlic o każdy kolejny dzień w brzuchu. Ale na razie to chyba zbyt odległa wizja i dlatego jakoś zupełnie na luzie podchodzę do tego.. jak dotrwam do 30tc to już po prostu MUSI być dobrze!
Jestem w ogóle pod wrażeniem, że to już Twoja 4 ciaza. Imponujesz i jesteś pięknym przykładem!
Poza tym zdrówka dla córci i spokojnego dnia jutro!

Dziewczyny życzę wam po prostu uśmiechu i spokoju w tym oczekiwaniu. ;)

Dzień dobry wszystkim :) Strasznie się wczoraj rozpisałyście!

Skoro mowa o zwierzakach, moja sunia jest z nami dzięki pierwszej ciąży, która niestety zakończyła się źle w 9 tygodniu. W zasadzie wpadliśmy wtedy, jeszcze z narzeczonym a nie mężem, mamy tryb życia oparty na ciągłych rozjazdach... Ale skoro trafiło się dziecko, a ja bardzo marzyłam o psie, doszliśmy do wniosku, że pies na pewno nie będzie większym "problemem" niż takie dziecko. I wzięliśmy ją sobie. Potem przerwana ciąża, a sunia została i jest naszym największym skarbem na razie :). Niestety jest cholernie zazdrosna a dzieci na początku strasznie się bała i szczekała na nie. Na szczęście już się troszkę przełamała i jest coraz lepiej.
Dziś wielki test i dla niej i dla nas, bo koleżanka nie ma z kim zostawić córki więc podrzuca ją do nas na jakieś 2h. Dodam, że nie mam kompletnie doświadczenia z dziećmi i trochę się stresuję... :D

[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/p19uflw1g37bzopx.png

Ja po stracie dziecka dostałam od męża pieska malamuta, o którym marzyłam od zawsze. Przelałam na niego całe uczucia nie spełnionego macierzyństwa. Z perspektywy czasu to dobrze, że go dostałam, wypełniał mi czas. Jest na podwórku także nie będzie w domku problemu.
Co do balsamow ja polecam skoncentrowany krem z Palmers. Super nawilża

14.06.2019- 38tc Lenka
08.07.2016- 32tc Piotruś
05.01.2015- 6tc Aniołek

Lenka no moj facet na to nie wpadl zeby kupic mi czwartego psa :-P bo mam juz 3 :-P ale ro naprawde dobry pomysl po stracie upragnionego dziecka.... ja po dwóch poronieniach nie moglam patrzec na dzieci... draznily mnie strasznie :-\ ale juz minelo chyba mialam taki bunt do samej siebie...;-)
Natalia nie ma co sie stresowac ;-) wszystko samo przyjdzie ;-) napusz nam pozniej jak Ci poszlo z pilnowaniem na pewno dasz rade ;-)

Kukurydza powiem ze kobieta i tak bardziej przeżywa utrate dziecka niz facet... ale teraz trzymsm kciuki za wszystkie mamy a za Ciebie podwójne ;-)

Hello dziewczynki jeżeli chodzi o zwierzęta to ja jestem kociarą w domu mamy 4 brytyjczyki w tym dwie kotki hodowlane jeszcze młode ale myślę że już pod koniec roku będziemy je dopuszczać :-D . Moje koty nigdy nie nasikały w innym miejscu niż kuweta. Jak urodziłam synka bardzo były zainteresowane dzieckiem i wskakiwały do łóżeczka miały moje pozwolenie nigdy nie zabroniłam im podejść do małego. Tak że u nas koty akceptują dzieci i je lubią :-D . Jestem po dwóch ciążach i nie wiem co to rozstępy hehe mam nadzieje ze tak zostanie a to dziwne bo moja mamusia urodziła tylko mnie a brzuch ma cały w rozstepach.

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8qqmzu5j5w71z.png

Moja mama też jest cała w rozstępach. Ja też mam kilka ale to z okresu gdy rosłam - nieco za szybko i skóra popękała. Są na szczęście mało widoczne. Jak widać mam tendencję do nich. Liczę, że teraz kremy i oliwka mi pomogą i nie będę wyglądała jak tygrys... Chciałabym po ciąży iść np na basen bez skrępowania albo ubrać seksowną bieliznę dla męża i nie czuć się przy tym... same wiecie jak :P
Na razie żaden nowy mi się nie zrobił. Jak u Was?

[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/p19uflw1g37bzopx.png

Gość antoninka

Mamalina, tak, jestem Ukrainką. I u nas trochę inaczej podchodzą do kobiet w ciąży. Jest więcej badań, wizyt i tp. A w Polsce z moich koleżanek jeszcze nikt nie rodził, więc o wszystkim dowiaduje się z i-netu lub od gina :)
Co do rozstępów, to moja mama nie miała. I mam ogromną nadzieje, że też tego uniknę. Kupiłam sobie Palmers, ale nie mogę znieść zapachu, straaaszne nudności :) Więc na razie stosuje olejek kokosowy.

Ale mialam czytania do nadrobienia :D
Ja mam w domu psa , kundelke wysokosci troche ponad kolano... Usposobienie dobra corka moze robic z nia wszystko ( oczywiscie by psa nie martretowac) mamy jeszcze kotke:) ktora maz przyprowadzil mi do domu w pazdzierniku (miesiac po poronieniu) wiedzial ze zawsze chcialan kotka i dostala go na rowniez "pocieszenie "
Kotka tak jak i pies jest wcieleniem dobra, spokoju i cierpliwosci ;) pozwala sie corce wozic w lozku karmic butelka dla lalek itd ;) tez od kad jestem w ciazy kotka bardzo mnie pilnuje tez czesto kladzie mi sie na dole brzucha.m jest delikatna i jeszcze nigdy nie skoczyla mi po brzuchu..
Toksoplazoze juz kiedys mialam tak wynika z badan i na nowe zakazenie sa nikle szanse ale z tego co wiem to od kota najtrudniej jest sie zarazic...

A jeali chodzi o suwaczek to wejdz sobie na strone suwaczek.com i tam wprowadzasz swoje dane. Kopiujesz link pierwszy badz 2 ktory tam wyjdzie.. I wjlejasz go wchodzac na swojprofil w miejsce sygnatura. I ot tak powinnas miec suwaczek :)

Córcia styczen 2010r. Aniołek 17.09.2015http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kiu2rjd9s.png

Witam nowe mamy:)

Nie posiadam czworonogów, ale powiem wam że znajomej piesek pomógł zajść w ciążę. Zacznę od poczatku, znajoma pierwszą ciążę straciła w 6 miesiącu, drugie dziecko przy porodzie. Kilka miesięcy po utracie drugiego dzidziusia w ogóle nie pamięta! Jak doszła do siebie postanowili znowu zawalczyć, niestety kilka lat bez powodzenia aż w końcu mąż kupił jej pieska. Przestała myśleć o dziecku i tak zajęła się pieskiem ze nawet nie zauważyła że miesiączka jej się spóźnia. Urodziła chłopca.

W córką smarowałam sie tylko oliwką z ziaji A+E i nie było roztopów. Teraz kupiłam sobie olejek organowy bo ponoć lepszy ale po jakimś czasie zapach zaczął nie drażnić a nawet powodował mdłości. Wiec wrócę do oliwki. Ale to też kwestia genów.

http://s2.suwaczek.com/201608175165.pnghttp://s8.suwaczek.com/201409244565.png

Mi brzuch wystrzelił w ciągu tego tygodnia. Robie zdjęcia dla porównania,żeby patrzeć sobie jak rośnie i wczoraj nie mogłam uwierzyć, że tydzień roznicy a taka zmiana. Zaczynam być pozytywnie przerażona tak tempem.
Mój mąż od 3 dni codziennie wieczorem powtarza mi, że mam "brzusio" (nie wiem czy nie pamięta, że mówił mi to dzień wcześniej ale nie obrażam się ;) ).
Waga stoi w miejscu (0.2kg mniej niż tydzień temu,ale sądzę że to akurat zależy od stopnia wypełnienia pęcherza :D ) czyli sumarycznie wciąż niecale 2kg na plusie.
Powiem Wam,ze takie cotygodniowe pomiarysą bardzo fajne, bo mam w miarę kontrolę nad tym co się dzieje.
Rozstepy póki co się nie pokazały, zresztą mam za sobą kilka epizodów szybkiego chudniecia i tycia i póki co nie mam na ciele ani jednej kreski, wiec wierze w moje geny po tatusiu (mama ma bardzo zniszczony brzuch po ciąży).
Z tym, że dziś rano podczas toalety doszlam do wniosku,ze palmers mi powoli zaczyna śmierdziec. Antoninka, zaraziłas mnie ;) Jak się zużyje to chyba wymienię na biooil.

Na poniedziałek umówiłam się na dodatkową wizytę. Spinanie brzucha wciąż mi mocno doskwiera, cała noc znow nie spałam z nerwów. Do tego dziś pojawiło się znów uczucie "rwania" w pochwie i coraz bardziej martwię się o szyjkę. :( Mam nadzieję, że lekarz to zbada i pomierzy... Miałam iść dziś, ale postanowiłam, że spróbuję to jeszcze wylezec i poobserwowac. W weekend mąż będzie ze mną wiec jestem "bezpieczna" ;)
Choć powiem Wam,ze ja juz sama nie wiem czy mnie trzeba leczyć ginekologicznie czy psychicznie bo strasznie to wszystko przeżywam:)

Zosiasamosia dla mnie to niesamowite, czytałam gdzieś,ze koty "czują " ciążę, ale potraktowałam to z dużym dystansem. A teraz stwierdzam, że coś może w tym być :)

Ania12 czesc! I super, że jesteś. :)

Kukurydza Ty masz termin na ok 20 sierpnia? ;-)
Zwierzaki sa kochane ;-) i wiwrne ;-)
Podobno dziecko dobrze sie rozwija wśród zwierzat ;-)

Mam taki problem od wczoraj mam taki kaszel i katar ze az dół brzucha mbie rwie :-( znacie jakieś specyfiki ktore pomoga moim dolegluwoscia?
Bede bardzo wdzieczna ;-)
Sltszalam o syropie prenalen ze jest bardzo dobry dla kobiet w ciazy narazie tylko robie sobie syrop z cebuli ale smak mnie zabija :-D