Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ojjj to mój jest sportowcem na dwieście procent... Właśnie wstał po nocy nie dawno, zjadł obiad i poleciał na mecz, wróci i do pracy. Sporty ogląda wszystkie od piłki nożnej po darta... Masakra :D a na filmie zawsze zasypia ;)
Ja dziś piekłam udka z kurczaka, jutro pierogi z mięsem.
Aga, Twoja Majka się nie może doczekać jak ja to rozumiem... Moja Zuza chodzi i tak samo kiedy, ile jeszcze, już nie mogę się doczekać... Oby Ci pomogła ta pełnia :-) A faktycznie, ja też gdzieś słyszałam, że jak ma się duży głód, to organizm zbiera siły na nadchodzący poród :-) Oby!
Gosia, to kąpiel w takiej wielkiej wannie sama przyjemność :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Moj to ma z kolei obsesję na punkcie dokumentów wszelkiego rodzaju, samoloty, katastrofy, postacie historyczne zresztą dosłownie wszystko. Z dwojga złego wolę to bo i mnie coś czasem zainteresuje, ze sportem byłoby gorzej;)
Sport to on lubi w formie siłowni i basenu, na szczęście uprawiać nie oglądać;) a jakoś czasu na wszystko brakuje ostatnio, mam wielką nadzieję, że po połogu uda nam się jakoś wrócić na właściwe tory, poćwiczyć razem, na rowery wyjść ..brakuje mi tego, zawsze wieczorem wychodzilismy się poruszać...

Moj za to uwielbia noże i wybuchy i ma bzika na punkcie elektryki.Już mam zapowiedziane ze nasz dom po remoncie bedzie naszpikowany elektroniką,już mamay w sypialni multum wiszących przewodów,cześć jest na zaś oczywiscie ale to już trzeba by zaś nie kuć.A ja mu zapowiedziałam ze w produ do domu zamontuje bramke wykrywającą metal bo on ciągle przynosi mi do domu klucze,wiertła,gwożdzie i inne możliwe rzeczy i kładzie to dosłownie wszędzie.i broń cie panie boże przestawić to

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Alexandra nogi w krzyż i leż, 33tc to bardzo wcześnie jeszcze, co mówi lekarz?
Babyjago super ! Przecudnie przybiera, oby tak dalej.
Kamilaaa_n my juz mamy kamerę w dziecięcym od której zaczął i zainstalował jeszcze 3 przed domem bo tak mu się spodobało. Jak mąż Gosi taki sam to ma dziewczyna z nim wesoło ;) Pamiętam jak P. podczas remontu wbudował głośniki w ścianę a potem stwierdził, że jeden jest 3 cm za wysoko w stosunku do tego po drugiej stronie pokoju ( kto by to zauważył) i rozwalił mi ścianę, żeby je wyrównać , na nowo gipsowanie, szlifowanie...Myślałam że go zabije...w kółko takie historie z nim

Babyjago ciesze sie ze cie rozbawiłam, choć na chwile sie uśmiechnełas:)
Aleksandro,na majówkach chyba była laska co chodziła z 4cm rozwarciem,niewiem jak długo ale ja bym sie bardzo oszczędzała,duzo lezała, własnie a co lekarz na to?
Kamilo znając jego to w pokoju i w pieluszce nawet, bedzie wiadomo czy już kupka jest:D
A tak serio to nie poruszam z nim tego tematu bo bede tego żalowała,on niestety gadżeciarz:/a ja ta oszczędna.

Gość alexandra12000

Ja mam od poczatku ciąży leżenie bo jestem po konizacji szyjki moja szyjka od początku ma 3 cm i szyjka sie nie skróciła tylko to rozwarcie a lekarz nic powiedział ze mam dalej leżeć i zeby chociasz jeszcze 2,3 tygodnie wytrzymać . A czułam kłucie i takie dziwne uczucie w pochwie . Trudno bedzie bo jeszcze mam synka w domu . Nawet nic o sterydach nie wspomniał dziwne...

Gosia ale się uśmiałam, z tą kamerką w pampersie hahahah ;D
Marzi mój też coś wspomina o kamerach przed domem, w sumie nie głupi pomysł. Macie taki specjalistyczny sprzęt czy zwykłe kamerki i podpięte pod laptopa? Jak to w ogóle taki bajer cenowo się przedstawia? Da się przeżyć, czy żal mi będzie kasy? :D O tej kamerce w pokoju dziecięcym też myślałam, ale jak Zosię damy do niej do pokoju. Znajomi mieli to jakoś tak podpięte, że mogli w TV zerkać i widzieli czy dziecko śpi czy wstało.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Hej dziewczęta :) melduję się po intensywnym dniu. Rano kontrola z córą u chirurga po oparzeniu kilka miesięcy temu- pani dr powiedziała, że nawet blizny nie będzie :)
Później sesja brzuchowo-dziecięca, wyczerpująca na maxa, ale wyszło ekstra. Jak będę miała jakieś zdj to Wam wrzucę. Potem ostatnie zakupy w Rossmanie (niby wszystko już miałam a i tak 150zł poszło :P) i w końcu kontrola u gina. No i tu niespodzianka- synuś w końcu postanowił wypiąć tyłek na mamusię w 38tc :) JUPI!!! nie będzie cesarki :) waży 3100g, przepływy ok :) pisałam Wam też o moich "tyłkowych problemach", no więc dr stwierdził, że to nie hemoroidy tylko po prostu złogi kałowe i kazał zaaplikować czopek glicerynowy lub zrobić domową lewatywę. Z jednej strony mi ulżyło, z drugiej przeraża mnie wizja wlewki... Ale cóż, czego się nie zrobi :)
Szyjka już mi się skraca, rozwarcie na "opuszek palca", więc mogę się brać za mycie okien :D W razie gdybym nie urodziła, to kolejną wizytę mam mieć 30.05. Jakoś to do mnie nie dociera jeszcze...
Przesyłam miliony całusów dla maluszków już po tej stronie i ściskam wszystkie jeszcze brzuchate :*

Moj kuzyn ma 3-4 letnia córke i kamere w jej pokoju( ja tego nie widziałam tylko ma siostra)...
Mamusia kazała jej iść do pokoju i posprzątac a ona staneła przy szafie z wielkim lustrem(mało bezpieczne wg mnie) i zaczeła beczeć bo coś jej sie karze zrobić(wymuszać), w przerwach śmiała się sama do siebie i robiła głupie miny do lustra...żałuje ze tego nie widziałam,musiało to bosko wyglądać

Widzę ze nie tylko ja miałam tragiczna noc.. spałam może 2 godziny. Ledwo się przewracam z boku na bok tak bardzo boli mnie spojenie i podbrzusze. A moja niunia idzie na rekord - dzisiaj 36 tydzień i 5 dzień (37 tydzień jak kto woli) i 3300 gramów! :) jak to stwierdził doktorek "Pani Dzidzia będzie raczej z tych wiekszych. Trzeba być przygotowanym na 4 kilogramy" :D łojezu! Niech będzie chociaż długa po tatusiu to jakoś urodzimy :).

http://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3k4iyrxx3m.png

kamilaaa_n w pokoju małej zamontował taką z firmy overmax camspot i mamy podgląd na telefonach komórkowych i na komputerze. Tyle że jak zamontował resztę kamer to stworzył "centrum dowodzenia" na laptopie który na stałe połączył z tv i mam na tv podgląd na bieżąco jak przełącze na hdmi. Tym samym moze sie tez nagrywać i jest funkcja detekcji ruchu czyli np tel mi dzwoni jak ktos wejdzie do pokoju malej albo przyjdzie, wtedy tez automatycznie klika zdjecie. Ale wylaczylam to bo mnie wkurzało ;) W ogródku mamy taką samą jak w domu. One są ruchome i można przez nie mówić. A nad wejściem i nad garażem są takie zewnętrzne nieruchome. Nie wyszło to jakoś super dużo.

Sudectiive ja wiem ze lepiej tak niż na odwrót i go bardzo za to cenię ale wierz mi można też przeginać w drugą stronę i mój małżonek jest tego przykładem. :) nie zamontował kinkietu dla dziecka bo kabel byłby na ścianie tylko wywiercił dziury, schował kabel, gipsował, robił włącznik na ścianie ... u niego każda najmniejsza rzecz urasta do rangi poważnej roboty; ) ehh ale co zrobie jak to uwielbia. Przynajmniej wiem ze mi wszystko w domu zrobi, do niczego nie musze wzywać fachowców;)
Liwka !!! Trzymajmy wiec kciuki za siebie wzajemnie :)
Alexandra ja wczoraj po badaniu miałam to samo, jeszcze rano trochę na wkładce po nocy ale już nic więcej.