Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny:) ale zima nas zaskoczyła, u mnie na szczęście świeci słońce ale i tak zimno bo tylko parę stopni na plusie no majówka właśnie ma być deszczowa chociaż liczę że pogoda się nie sprawdzi i będziemy mogły gdzieś pojechać:)
Aga8207 juz pijesz herbatę z liści malin? Ja też mam zamiar zacząć ale to dopiero moj 33tc wiec jeszcze trochę poczekam:) a ty w ktorym zaczęłaś pić?
Już nie mogę się doczekać wieczoru bo mam wizytę u mojej gin i w końcu się dowiem co tam u mojej malutkiej mam nadzieje że wszystko w pożądku no i zobaczę ile słodki ciężar już waży:)

Babyjaga
Aaaa no i wymusilam badanie na fotelu!!!! Szyjka ok, wymaz pobrany. Niestety nie dostalam recepty na sterydy, bo nie mialam opisu na pismie z zaleceniami. Rece opadaja. Mam dostac za tydzien.

Haha to się doczekałaś wreszcie...;) z tego to czytałam to właśnie nie przyspiesza tylko ułatwia. Ale ja się chyba skupię na łykaniu wiesiołka bo z tą herbatą raz, że nie wiadomo czy coś naprawdę daje a 2 ze właśnie podobno nie tak prosto ją dostać. A latać znów za jakimiś listkami to mi się nie chce:/
Mnie właśnie szlag trafił telewizję nie wiem czy to nie przez robotników bo w kuchni są kanały a w salonie juz nie plus internet w tym samym czasie a to już z winy usługodawcy...czuje narastającą frustrację tym dniem a gdzie tam koniec:/

Babyjaga herbatka ma powodować, że skurcze są bardziej efektywne nie że wczesniej nastąpią bo na tym mi nie zależy chciałabym dotrwać przynajmniej do tego 38tc.
Ważne jest podobni że jak się zacznie pić to nie przerywać bo podobno organizm może różnie reagować. Ja piłam dotychczas 1xdziennie - smaczne to to nie jest. Teraz mam zamiar pić 2x a w przyszłym tygodniu do końca już 3x.
Ana77 - pytsz od kiedy tutaj zdania są podzielone jedni twierdzą że pod koniec ostatnie 3tygodnie ale są zdania, że nawet całą ciążę.
Wklejam link z gazety.pl możecie co nieco poczytać. Ja sugerowałam się znajomą która to stosowała i oba porody przeszła rewelacyjnie.
Oczywiście każda musi sama zdecydować
http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,75687087,75687087,herbakta_z_lisci_malin.html

Patrząc na swój suwak trochę zaczynam panikować, że za chwilę zniknie 1miesiąc i pojawią się dni.
Mimo ze to drugi poród i mam dobre wspomnienia ze szpitala - teraz ten sam. To jednak wiem co mnie czeka - dzidziuś znowu duży a do tego krótszy więc bardziej okrągły więc niepokój rośnie. Ból mimo, że potem szybko się o nim zapomina też był mega więc boję się żeby się nie zblokować.

Aga8207 nie panikuj na pewno dasz radę a to że jest coraz mniej dni yo jeszcze lepiej bo będziesz miała to za sobą i zostanie tylko cieszyć się maleństwem:)
A co do tej herbatki to muszę ją gdzieś kupić i jak dzisiaj na wizycie będzie wszystko ok to chyba zacznę pić

też dzisiaj do gina lecę :)
babyjaga gratuluję spektakularnych postępów z swoją lekarką! :D szkoda że to dopiero na sam koniec. ale teraz będziecie się widywać tak często że może coś jeszcze ruszy :)
co do tej herbatki i wiesiołka.. sama nie wiem. kupować czy nie ? :D
chciałabym urodzić przed terminem żeby wszystko ogarnąć na studia i nie przesuwać sobie sesji na wrzesień bo się rozleniwię .. i jakby miało mi to pomóc to bym się skusiła. ale zdania są oczywiście podzielone ( jak w każdej kwestii! ) i człowiek głupieje ;/

robię przedostatnie pranie dla małej ! ruszyłam z robotą jakoś w tym tygodniu :)

aaaa. kupowałyście może takie pieluszki flanelowe z ceratką? bo chciałam dokupić z dwie i jakoś nie mogę znaleźć nic z korzystnej cenie. w smyku są, ale pakowane po 5 -.-
może w pepco bym dostała??

Sudectiive nie kupowałam takich i tak w ogóle to pierwszy raz słyszę że takie są a do czego ich się używa? Na przewijak czy jak?
Właśnie przeczytałam że jak się ma dużo skorczów przepowiadajacych to nie powinno się pić tej herbatki wiec u mnie odpada :/

Aga jak mnie nachodzą myśli o porodzie to sobie mówię tak...że twarda baba ze mnie, przeżyję i się nie zagłębialam w szczegóły ; )Wszystko to w mojej głowie oczywiście hihi a co mi da martwienie jak nie mam wpływu kompletnie na nic w tej kwestii... a nasze dzieciaczki podobnie wagowo; )
Pieluszki flanelowe mam ale bez ceratki, po co z tą ceratą?

sudectiive pierwsze słyszę o takich, a do czego ma służyć niby ta ceratka?

Ja dziś zmęczona jestem jakoś, ostatnio nagoniłam z pracami domowymi, wcześnie wstaję. Organizm domaga się odpoczynku chyba, wczoraj mi się jeszcze krwawienie pojawiło z nosa ;/ Od dziś zwalniam, jakieś prasowanko może tylko i ciasto zrobię i idę leżeć. Ostatni miesiąc przebimbam sobie,a co !

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Ja słyszałam o tychpieluszkach,ale to zbędne wg mnie, to pewnie służy do przewijania i do....chyba autor tego sam nie wie do czego służy...O!taki gadżet!
Marzi wiem co przeżywasz z tym remontem...ciesz sie ze chociaż kurz nie leci do ciebie.Ja co dziennie na wieczór musze sprzątac,odkurzac,myć podłogi, co chce dotknąć w kuchni to musze sobie blat wytrzeć, wszystko pochowane by sie nie kurzyło.Do tego centralne odcięte a że zimno sie zrobiło to mam w domu 17stopni.No ale teściowa mogła uwzgędnić twoj stan i wziąć sie za ten remont troche wcześniej by cię nie męczyć hałasami

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Kamila ja też sobie nie wyobrażam bez przewijają. Mam na łóżeczko taki. Fakt że korzystaliśmy z niego gdzieś koło 7-8 mieś zanim Majka nie zaczęła się na dobre podnosić potem przeszliśmy na łóżko poza tym była duża i już się nie mieściła. Na początku jednak nie wyobrażam sobie inaczej. Przy maluszku co chwilę coś trzeba zrobić przebrać pieluszki co chwila się zmienia czasem nawet co godzinę lub dwie. Chyba by mi kręgosłup wysiadł jakbym się miała schylać nad łóżkiem.

Mimina gratuluję!!!!
może masz ochotę dokończyć moją pracę jak tak Ci dobrze poszło...;-)
właśnie siadam do niej, bo zostały 3 tygodnie do wyjazdu, a ja w czarnym lesie. Wpadam w panikę chyba zamiast coś robić :-)

Sylfka, amerykańskie czy nie, fajnie, że pomyślały, żeby zrobić Ci przyjemność :-)

Marzi, mam nadzieję, że nastrój się poprawił. nie wiem jak w Krk, ale u nas świeci słońce wielkie, wysyłam Ci trochę.

[quote="sylfka"]Hej! Muszę się pochwalić, ze dowiedziałam się, że jutro mam baby schower :) wiem, wiem to takie amerykańskie, ale i tak mi miło, że moje psiapsiółki na to wpadły i mnie odwiedzą wszystkie na raz :) nooo i prezenty dostanie mała Pola :) :) :) [/quote
Pozazdrościć koleżanek. Super że Ci zorganizowaly takie cosik. Ciekawe jakie niespodzianki dostanie Dzidzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/ckaigywlhz1dzx44.png

No z tym przewijakiem różnie bywa, sama zakupiłam go szwagierce w prezencie, ale jej synek był duuuży i może dlatego tylko tak krótko z niego korzystała :-) w każdym razie nie mówię, że to "be" tylko ja tego nie potrzebuje, jak pomagałam przy takich maluchach to nie przeszkadzało mi przewijanie na łóżku, dlatego go nie kupuje, zresztą jestem kurduplem więc dużo schylać się nie będę musiała :-D

Babyjaga ja mam takiego zgryźliwego starego promotora, który KAZAŁ nam pisać szybko, bo nam seminarium nie zaliczy, a szkoda byłoby powtarzać rok przez seminarium :-D ale w sumie jestem mu wdzięczna, bo mam to z głowy, zresztą same wiecie jak teraz jest z myśleniem o czymkolwiek :-P jak na sesję się uczyłam to 15 min nauki + 30 min oglądania wózków i tak cały czas :-D

Super pomysł z tym baby shower, aż sama zazdroszczę!

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65g12tlxjhu.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yzbmhm2h6i2ua.png

Ja korzystałam z przewijają przy tym moim chłopcu, mieli go w łazience na wannie a miał już wtedy rok i 8 miesięcy. Wkrótce nauczył się korzystać z toalety ale długo sie przydał, bo 2 lata. A chłopak naprawdę spory.
Imprezka super sprawa, fajne koleżanki.
Do przewijania gdzieś zawsze podkład zwykły mogę mieć. Takie w paczkach co są po 10 czy coś. One też podobno chronią. Babyjago a nastrój niedobry. Zasnęłam ok 11 na kanapie prawie zaspalam o małego , gardło boli jeszcze bardziej i katar mam:( słońce jest ciepło jest ale co z tego...
Dziewczyny pomysły na to gardło? Bo naprawdę jest gorzej niż rano:(

Marzi82
Ja korzystałam z przewijają przy tym moim chłopcu, mieli go w łazience na wannie a miał już wtedy rok i 8 miesięcy. Wkrótce nauczył się korzystać z toalety ale długo sie przydał, bo 2 lata. A chłopak naprawdę spory.
Imprezka super sprawa, fajne koleżanki.
Do przewijania gdzieś zawsze podkład zwykły mogę mieć. Takie w paczkach co są po 10 czy coś. One też podobno chronią. Babyjago a nastrój niedobry. Zasnęłam ok 11 na kanapie prawie zaspalam o małego , gardło boli jeszcze bardziej i katar mam:( słońce jest ciepło jest ale co z tego...
Dziewczyny pomysły na to gardło? Bo naprawdę jest gorzej niż rano:(

Mi pomaga tantum verde do psikania, syrop z cebuli i miodu.. Holsy zielone :) można tez płukac soda, albo sola - zmieszana z woda.

http://www.suwaczki.com/tickers/010ivfxmbvwwh243.png]Tekst linka[/url]