Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie tez dzien pełen wrażeń. Wlasnie wracam z izby przyjęć. Na szczęście szyjka długa i kanał zamknięty. Te skurcze i bóle okazały się przez duże braki potasu i magnezu. Nakarmili mnie kroplowkami i przeciwbólowymi, jakimiś rozkurczowymi i czapkami, cxuje sie o niebo lepiej i mozna wracać do domu na kimonko.
Spokojnej nocy:*

http://s1.suwaczek.com/201606257448.png

Kurcze, ale Was wzielo na wedrowki po szpitalach i izbach przyjec. Prosze sie uspokoic i cierpliwie poczekac do terminow ;-)

Oby jutro i kolejne dni byly bez takich niespodzianek.

Cerise, czasami jak trafi sie fajne towarzystwo to czas mija szybko bez myslenia o klopotach. Wyobrazasz sobie jakby nas tak wszystkie w jedno miejsce poukladali? Dzioby by nam sie nie zamykaly i pewnie bylaby kupa smiechu;-) ale z drugiej strony masz luksusy :-)
Spokojnej nocy !

Cześć dziewczyny! Ale się dziś wstać nie chciało . . . A wczoraj było tak pięknie. Śniło mi się ze przynieśli mi dziecko do domu ale było za duże jak na noworodka, podnosiło już głowę i okazało się, że ktoś je ukradł i musiałam je zanieść tym ludziom i powiedzieć ze ktoś się pomylił ...poza tym jeszcze że szukałam pracy i byłam na próbę w sklepie kosmetycznym a potem w biurze w hurtowni kosmetycznej haha, nie wiem skąd mi się takie głupie sny biorą...bo było tego wiecej;)
Jak tam brzuszki w ogóle? Mierzycie jak rosną? Bo u mnie jest kilka cm więcej po tych twardnieniach o których Wam pisałam i duży juz mi się baaardzo wydaje. Ja mierze codziennie prawie i jak na razie miałam 2 skoki takie w 7 miesiącu na początku i właśnie w tamtym tyg a tak to stoi.

Czesc :) ja tu mam pobdki dzis od samego rana. Nie to co w domu, spanie do 10 :) pogda rzeczywiscie dzis chyba srednia. Ale jak dla mnie to spoko- nie jest mi zal,ze mnie ttu. zamkneli,ze na spacer nie pojde.Marzy mi sie wyjscie do sklepu, kupienie cos dla malej. He he ale tak sobie mysle,ze jak bym zaczela chodzic po sklepach, znajac mnie kupilabym wszystko, wydajac wszystkie pieniadze :D Poki co zrobilam zakupy przez internet, albo meza scigam. :)

Nawet nie slyszalam o takim swinstwie. Moj tez nie ma choliny.

Brzuch mierze bo kazali, zeby zobaczyc czy nie rosnie za duzo na raz, znaczyloby to, ze tych wod mi przybywa, a ma teraz mi rosnac dziecko, a wody maja sie zmniejszac. Tak sie chyba dzieje, bo nie mam spektakularnych przyrostow. 113cm przymojej drobnej budowie. ale moj urosl strasznie na poczatku i do 7 miesiaca rosl bardzo bardziej niz inne wiec sie teraz nie martwie. Jakby rosl dalej tak fest to bym sie martwila. :-)

Ja o cholinie tez nie słyszałam do dziś ale czytam teraz i niby zdrowa dla malucha. Mniejsza o to dopiero co odkryli wielki wpływ dha a za chwilę ciężarne będą łykały całą apteczkę
Ja to właśnie nie wiem czy to dobrze ze tak nagle mi się ten obwód powiększa o tyle aż. . Idę w pon na to usg to chyba tam zbadają poziom wód, bo to miało być usg tego 3go trymestru . Zobaczymy czy coś się od ostatniego zmieniło znacząco.

Cześć dziewczyny :-) wczoraj męczący dzień miałam, jak padłam to dopiero teraz wstałam i tylko jedna pobudka w nocy.
Mam nadzieję, że wszystko z Waszymi dzidziusiami jest i będzie dobrze, już końcówka sama więc przetrwamy.
Zakupiłam wreszcie proszek do prania dziecięcych ubranek, wzięłam tylko kolor z loveli na początek, jak Oliwce się spodoba to będę zamawiała lovele sensitive z allegro i będzie z głowy. Mydełko z dr beckmana też kupiłam, jak mówicie że dobre to wypróbuje :-D

Co do choliny to jest w tych witaminach prenatal

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65g12tlxjhu.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yzbmhm2h6i2ua.png

Też nie słyszałam o cholinie... Imbir muszę właśnie zakupić, bo powoduje on same cudne rzeczy :-) Tylko przy okazji jak wyjadę z mojej wioski, bo u mnie nie ma takich "cudów", najbliżej to w jakimś Auchan czy coś, ale to 20 km trzeba jechać :D A ja zabrałam się za pranie...pralki! :D Z nudów to już tak wymyślam...i czyszczę ten pojemnik na proszek już cudami od octu po inne specyfiki...
Te sny w ciąży... nigdy wcześniej i nigdy później nie będą takie dziwne :D

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

U mnie też dzisiaj brak słonka i chłodno. Wczoraj mi Majka do wieczora biegała po dworze to u nas to u sąsiadów i dzisiaj coś pokasływała od rana mam nadzieję ze to nic groźnego bo wszystko od niej łapię a nie chciałabym na koniec się rozłożyć bo jeszcze mam w planach sporo do zrobienia.
Dołożyłam dziś kolejną porcję ubranek dla dzidzi. Poukladalam Majce w szafie żeby mąż jakoś odnalazł się jak pójdę do szpitala bo mi jeszcze dziecko do przedszkola w piżamie wyśle. Heheh. Ogólnie w miare ogarnia wszystko ale faceci są zdolni zwłaszcza w stresie. Poukładałam u siebie w szafie i wysortowałam to w co jeszcze się mieszczę.
Teraz mam małą przerwę na kawkę dzisiaj zbożową i potem odkurzę i zmyje parter. Pietro chyba zostawię dla męża na popołudnie bo nie chcę przeginać.
Ceris mam nadzieję ze dzidziuś się przestraszy pogody i szpitala i zostanie jeszcze w brzuszku.
Co do wczorajszego tematu aspiratorow i gruszek to ja wolę gruszkę tylko z miękką końcówką. Aspiratory jakoś mnie nie przekonują. Ale kazda z nas sama musi popróbować i zdecydować.

Gość alexandra12000

Cześć dziewczyny teraz moja mala strasznie cicha sie zrobiła:( czujecie czasem jak wasze maluchy sa odwrócone w druga stronę chodzi mi w stronę pleców i wtedy czujecie inne ruchy? Takie jakby tępe? Nie wiem jak to nazwać.

Cześć dziewczyny,

Jak mała kopie po kręgosłupie to inaczej się to odczuwa także nie przejmuj się na zapas :).

Mnie się moja wiercipietka całkiem obrocila główka do góry i powiem Wam ze nie jest to przyjemne.

Ale pytanie mam do mam z anemia. Wyszła mi hemoglobina 9.8 (juz w zeszłym miesiącu miałam poniżej 11 ale mój lekarz stwierdził że nie ma tragedii i nie mam brać leków - konowal). Teraz mam brać tardyferon. Nie wiem ile razy dzienne i kojarzę ze nie m₩ożna z magnezem tego brać? Poradzicie coś? Poza tym dieta wiadomo buraczki i mięso ale coś jeszcze? Będę wdzięczna za rady

http://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3k4iyrxx3m.png

Hmm...Alexandra ja raczej czuje mniej więcej tak samo...prócz sporadycznych dni kiedy jest rzeczywiście spokojniejsza i wtedy zjem coś słodkiego i pukam w brzuch to czuję bardziej "w głębi " jak się porusza a nie tak, że brzuch skacze:) rzeczywiście ciężko to opisać;) dziś akurat standardowo czyli bije po bokach i nad pępkiem i w podbrzuszu:)

marusia2016
Cześć dziewczyny,

Jak mała kopie po kręgosłupie to inaczej się to odczuwa także nie przejmuj się na zapas :).

Mnie się moja wiercipietka całkiem obrocila główka do góry i powiem Wam ze nie jest to przyjemne.

Ale pytanie mam do mam z anemia. Wyszła mi hemoglobina 9.8 (juz w zeszłym miesiącu miałam poniżej 11 ale mój lekarz stwierdził że nie ma tragedii i nie mam brać leków - konowal). Teraz mam brać tardyferon. Nie wiem ile razy dzienne i kojarzę ze nie m₩ożna z magnezem tego brać? Poradzicie coś? Poza tym dieta wiadomo buraczki i mięso ale coś jeszcze? Będę wdzięczna za rady

Ja miałam na drugim badaniu krwi licząc od początku ciąży HB 10.9 i juz mi przepisał żelazo , reszta też była zaniżona. Jakieś HT i E. Brałam raz dziennie, miałam takie z Wit C lekko zwiększyłam ilość wołowiny w diecie ale też nie za często, bo coś mi nie podchodziła. Na nast badaniu wzrosło do 11,2.
Nic mi nie mówił żeby brać żelazo osobno ale doczytałam gdzieś żeby nie brać z magnezem, więc zaczełam magnez brać osobno a żelazo z resztą tabletek rano .
A od tamtego badania, jadam trochę więcej wołowiny i zaczęliśmy robic soki warzywne dosyć często idę w przyszły wtorek na nast badanie krwi, zobaczymy czy coś bardziej podskoczyło, liczę na to.