Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja właśnie robię sobie krótką przerwę na słabe latte na tarasie. Szczeniak biega i zbiera ślimaki a ja się relaksuję. Po godzinie prasowania tak mnie plecy bolą ze masakra. Coraz gorzej. Ale może nie będę narzekać bo ból pleców dopadł mnie dopiero przed tygodniem. W pierwszej ciąży męczyłam się cały 6,7, 8 miesiąc w 9 córcia jakoś inaczej się ułożyła i przeszło.

Kamilaaa_n zostało mi z wczoraj trochę tej ciap kapusty więc zrobię żeberka w sosie do niej po prostu. Mój P. takie lubi z chlebiem najbardziej.
Teraz mam takie mięsne bardzo włoże je do przyprawy z knorra fix do żeberek jest pycha, obsmażę z cebulkę i poduszę.
A robię czasami w piekarniku żeberka z kapustą warstwami w naczyniu przekładam i tez pycha.

agnieszka.94
Hej dziewczyny. Ja bylam dzisiaj w przychodni. Podpięli mi ktg bo moja dziewczynka sie Malo rusza. No i czekam teraz ze skierowaniem do szpitala na męża i na izbę przyjec mamy jechac. Wyszlo ze splycone ruchy plodu czy jakos tak, ogólnie ze Malo sie ruszała. A tętno malej bylo ok 120-130. Smutno mi :(

:( musisz być przerażona..trzymaj się dzielnie, jedziecie do szpitala to najważniejsze bo tam będziecie pod najlepsze opieką i na pewno wszystko będzie ok. Aga a co się stało ze pojechałaś na ktg. Przestałaś czuć dzidziusia? Jestem z Tobą myślami. ..wiem ze wszystko będzie dobrze!

Dziewczyny czy takie rzeczy jak rożek, kocyki (głównie minky), ochraniacze na szczebelki też trzeba wyprać w tym płynie/proszku dla niemowlaków zanim moja malutka będzie miała z tym kontakt? Chodzi o to że to wszystko ma wypełnienie w środku, te rzeczy są grubsze i sztywniejsze niż np. pościel, dlatego się zastanawiam czy to konieczne i czy nic się z tym nie stanie. Niby na metkach jest napisane że można prać. Wy pierzecie?

Dawno nie pisałam ale staram sie czytać w miare na bieżąco.
Własnie wróciłam z usg, synek ma się dobrze, ułożony głową w dół, waży 2060 w 31 tc. Od piątku jestem na restrykcyjnej diecie bo mam cukrzyce ciążową, w poprzedniej ciąży też ją miałam i brałam insulinę. Tym razem dieta też nie pomaga i w piatek prawdopodobnie dostanę receptę na insulinę.

Ja prałam kocyk i taką jakby poduszkę z wypełnieniem i kołderkę. 40 st i 400 obroty i jest ok.
Aga dawaj znać jak już będziecie po wizycie bo się bardzo zaniepokoiłam. Zawsze mi P. Mówi jak się martwię ze pewnie śpi skoro się mało rusza a to jednak trzeba być tak czujnym. Dobrze Aguś, że wyłapałaś szybko i juz jesteś pod dobrą opieką.

agnieszka.94
Hej dziewczyny. Ja bylam dzisiaj w przychodni. Podpięli mi ktg bo moja dziewczynka sie Malo rusza. No i czekam teraz ze skierowaniem do szpitala na męża i na izbę przyjec mamy jechac. Wyszlo ze splycone ruchy plodu czy jakos tak, ogólnie ze Malo sie ruszała. A tętno malej bylo ok 120-130. Smutno mi :(

Trzymaj się i aby wszystko było dobrze! Wiem jak niepokojące są dni, gdy maluch jest mniej aktywny, oby w Twoim przypadku były to tylko leniwe dni dziecka.

asica234
Własnie wróciłam z usg, synek ma się dobrze, ułożony głową w dół, waży 2060 w 31 tc. Od piątku jestem na restrykcyjnej diecie bo mam cukrzyce ciążową, w poprzedniej ciąży też ją miałam i brałam insulinę. Tym razem dieta też nie pomaga i w piatek prawdopodobnie dostanę receptę na insulinę.

To niefajnie ale będąc pod fachową opieką na pewno się wszystko dobrze ułoży. A tak z ciekawości, z racji tego, że wyprzedzacie moja ciążę, ile ważyły wasze pociechy w okolicy 31 tyg ciąży?

Evita_87
asica234

To niefajnie ale będąc pod fachową opieką na pewno się wszystko dobrze ułoży. A tak z ciekawości, z racji tego, że wyprzedzacie moja ciążę, ile ważyły wasze pociechy w okolicy 31 tyg ciąży?

Synek na poczatku 31tc ważył wg usg 2100.

Hej Nika mnie tylko przy okazji usg tego 3 trymestru badali przepływy. Nie wiem czy to to samo? Zresztą chyba przy wszystkich tych genetycznych w 1 i 2 trymestrze tez zdaje się. Trzymam kciuki żeby to było wiele hałasu o nic ale zawsze lepiej skontrolować. A ile waży ? I który tydzień? Bo przecież dziecinka to bardzo indywidualnie juz rosną.

Witam Was kochane, pewnie nawet nie tęskniłyście a ja miałam mnóstwo stron do nadrobinia...
Agnieszka daj znak co tam u Was bo sie strasznie tu martwimy o maleństwo!
Ja dziś(29+4)byłam u mego gin, ale ile mały waży to niemam pojęcia.ostatnią wage jaką mi podał to 780 g,wiec dawnooo temu.Powiedział ze za tydz mam iść na …KTG,i nadrabiając stronki tu wyczytałam ze później chodzicie na KTG i nie jednorazowo,ale dobrze ze jednak idę bo się zmartwiłam agnieszka i jej maleństwem.
Wczoraj byliśmy na kontroli u innego lekarza i dziecku się powiekszyły komory w główce,także już doszły do górnej granicy:(.Lekarz mówi ze "nadal norma"ale mnie wizyty już dawno przestały cieszyć:( nastepna kontrola na początku maja

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png