Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem wam co mi się ostatnio przydarzyło. W sumie to z własnej winy bo zapomniałam ze jestem w ciąży:-) Byliśmy kupić buty dla synka smyka i oczywiście mój mąż zajął się oglądaniem i wyborem, bo adidasy dla syna to ważna sprawa:-) a ja pilnowałam małego. I tak za nim biegałam ze jak w pewnym momencie zaczął ściągać sprzęty elektroniczne z lady to jak wystartowałam do niego tak nie wiem kiedy znalazłam się na podłodze. Ehh siara na maksa i jeszcze uderzyłam się w kolano. A mój mądry mąż leci do mnie mnie podnosić bo oczywiście sama nie mogłam się poddźwignąć i potem mi mówi ze z jego perspektywy to nagle się odwrócił a ja sobie na podłodze siedzę. Faceci to jednak są mądrale... Do końca zakupów pilnował już dziecka. On chyba czasem zapomina ze ja w ciąży jestem. Dziewczyny nie zapominajcie o tym i kroczcie majestatycznie zamiast biegać po sklepowych podłogach jak ja głupia.

Oświadczenie o uznaniu nienarodzonego dziecka warto zrobić -wtedy sam tatuś może zarejestrować dziecko po porodzie.Jezeli tego nie zrobicie,a nie jesteście małżeństwem, to do Urzędu będziecie musieli iść oboje,a wiadomo, że możesz nie mieć siły. My to zalatwilismy bardzo szybko w USC,trzeba mieć zaświadczenie o ciąży i być we dwoje ;)

justy
Powiem wam co mi się ostatnio przydarzyło. W sumie to z własnej winy bo zapomniałam ze jestem w ciąży:-) Byliśmy kupić buty dla synka smyka i oczywiście mój mąż zajął się oglądaniem i wyborem, bo adidasy dla syna to ważna sprawa:-) a ja pilnowałam małego. I tak za nim biegałam ze jak w pewnym momencie zaczął ściągać sprzęty elektroniczne z lady to jak wystartowałam do niego tak nie wiem kiedy znalazłam się na podłodze. Ehh siara na maksa i jeszcze uderzyłam się w kolano. A mój mądry mąż leci do mnie mnie podnosić bo oczywiście sama nie mogłam się poddźwignąć i potem mi mówi ze z jego perspektywy to nagle się odwrócił a ja sobie na podłodze siedzę. Faceci to jednak są mądrale... Do końca zakupów pilnował już dziecka. On chyba czasem zapomina ze ja w ciąży jestem. Dziewczyny nie zapominajcie o tym i kroczcie majestatycznie zamiast biegać po sklepowych podłogach jak ja głupia.

To Ty mozesz biegac? Faaajnie. Ja juz tylko majestatycznie krocze. Uwazaj na siebie, bo to juz wiesz, zeby Ci malenstwo nie wyskoczylo przy takich akrobacjach

No właśnie, pewnie z boku wyglądało to zabawnie jak w przypadku spektakularnych upadków ale ja się wystraszylam. Na szczęście wszystko ok. Niestety przy rozbrykanym maluchu czasem trudno zachować zimną krew. Czasem zastanawiam się nad smyczą dla niego:-)

Byłam dziś w Rossmanie kupić krem uv dla starszego malucha i przed zakupami przejrzałam mój ulubiony blog dot. kosmetyków dla dzieci i kobiet w ciąży. Dla zainteresowanych podaje link akurat do postu o chusteczkach nawilżających ale można tam znaleźć opisy chyba wszystkiego:-) http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html?m=1

kamilaaa_n
A mnie ogarnął taki jaki dół emocjonalny... :| Miałam szykować ubranka, to tylko porozdzielałam na rozmiary... nie ma weny ani do prasowania, ani do pakowania. Echh... mam nadzieję, że szybko minie. W ogóle muszę dokupić trochę ubranek na 56 cm i 62 cm. Jakieś śpiochy i pajace.

Trzymaj sie mocno. Mi dopiero co minal, no prawie. Wysylamy z .alenka wielorybie usciski.

A tu mam jeszcze jeden post. Oczywiście jak któraś z was chce poczytać. Niestety oferta sklepowa bardzo kusi i nie wiadomo co kupić zwłaszcza przy pierwszym :-)
http://www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html?m=1

To tyle z czasu dla siebie idę po Dawidka do przedszkola:-) Może jeszcze wieczorem uda mi się do was zajrzeć ale mąż dziś znów późno wraca i musze małego sama ogarnąć a wieczorem nie zawsze chce z mamusią wspilpracować:-)

kamilaaa_n
Z tego co wiem, to jeżeli wniosek złoży się do 10 danego miesiąca to wypłacają za ten miesiąc. Czyli jeżeli urodzisz 20 maja, to dopiero za czerwiec pod warunkiem, że złożycie wniosek do 10.06.
Do tego 500+, liczą się dochody małżeństwa oraz ulga na dziecko (zwrot podatku). A właśnie, jeżeli teraz nas będzie 4 i dochody na osobę będą niższe niż 800 zł to załapiemy się też na pierwsze dziecko ? Czy jak się ma dwójkę to już tylko na drugie?

No właśnie w pierwszym kwartale wniosek można złożyć w dowolnym miesiącu i wypłacają wstecz. Chodzi o to żeby wszyscy nie rzucili się na raz i żeby nie było takich kolejek. Potem juz tak jak piszesz. Chodziło mi tylko o to czy jak dziecko urodzi się w danym miesiącu ti za ten miesiąc tez się należy bo jesli tak to możemy składać wnioski przez cały drugi kwartał.
A z innej beczki potwierdzam że w Auchan jest promocja na pampersy Premium kosztują 39,99. Także wychodzi bardzo dobra cena za sztukę. Przy rozmiarze 1 - 0,45/szt przy 2- 0,49/szt. Także mam zapas mam nadzieję że chociaż na miesiąc. Kupiłam paczkę 1 i 2 paczki 2. Na początku pamiętam że schodziły tego masakryczne ilości.

Babyjaga, żadne topowe kliniki - teraz to norma przy leczeniu kanałowym. Nie miałam jeszcze tej przyjemności ale nie chciałabym żeby ktoś wypelnial mi kanał na ślepo bo jeśli nie wypełni kanału do końca bakterie dalej będą się w tym koniuszku rozwijać a wtedy potrzebne jest ponowne leczenie kanałowe (reendo) i tu koszt jest juz w ogóle porażający. Także ja na Twoim miejscu szukałabym dentysty z mikroskopem.

U nas na Pomorzu tez pogoda średnia. Nad ranem lało. Teraz wieje i pochmurno ale da się przeżyć. Pozdrawiam Was dziewczyny z poczekalni do mojego ginekologa! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3k4iyrxx3m.png

marusia2016
Babyjaga, żadne topowe kliniki - teraz to norma przy leczeniu kanałowym. Nie miałam jeszcze tej przyjemności ale nie chciałabym żeby ktoś wypelnial mi kanał na ślepo bo jeśli nie wypełni kanału do końca bakterie dalej będą się w tym koniuszku rozwijać a wtedy potrzebne jest ponowne leczenie kanałowe (reendo) i tu koszt jest juz w ogóle porażający. Także ja na Twoim miejscu szukałabym dentysty z mikroskopem.

U nas na Pomorzu tez pogoda średnia. Nad ranem lało. Teraz wieje i pochmurno ale da się przeżyć. Pozdrawiam Was dziewczyny z poczekalni do mojego ginekologa! :)

Ja mialam kilka razy, ostatni tuz przed ciaza i zawsze tylko ze zdjeciem. Bylam dzis na zebrach. Przyjal mnie pan miedzy pacjentami. Mlyn byl, ale nawet nie sapnal. Zapakowal mi cos do zeba, powiedzial, ze w pon sie zajmjemy konkretnie, a to, zeby sie nic nie paskudzilo do tego czasu. Dal swoja komorke w razie co mam dzwonic o kazdej porze. No jego nie ugryzlam!

babyjaga dziękuję.

U nas właśnie przestało padać, lekki wiosenny wiaterek. Akurat wracałam z Zuzką z przedszkola, to nas trochę oblało :-)
Kurde, patrzę tak na te ubrania i już zgupiałam całkowicie, jeden rozmiar 56 drugiemu nie równy, a trzeci to w ogóle jak 62. I bądź człowieku mądry jak się spakować :-) Wybiorę się jeszcze na jakieś łowy w przyszłym tygodniu, mam swój ulubiony ciuchland, akurat rzucą -75% to na pewno dokupię jakieś brakujące części garderoby Zofii :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Agnieszka dołączam się, ja się tak zastanawiam co czuły te moje znajome, które mi mówiły że po 25, 27 kg przytyly...?jak jeszcze nie mam 10 kg na plusie ( ale dobijam) a cierpią stopy już i czuję się jak kulka...kulaaaa właściwie a jak się schylam to sama nie wierze jak komiczne pozy muszę przyjmować.
Dół trochę już minął...byle do nastèpnego; ) ale jestem zmęczona jednak i dziś pomyślałam jak dobrze mieć jeszcze obowiązki i wyjść z domu. Boli nie boli człowiek jakoś wraca do żywych...w domu bym zalegała na kanapie i zdychała.

Marzi82
Agnieszka dołączam się, ja się tak zastanawiam co czuły te moje znajome, które mi mówiły że po 25, 27 kg przytyly...?jak jeszcze nie mam 10 kg na plusie ( ale dobijam) a cierpią stopy już i czuję się jak kulka...kulaaaa właściwie a jak się schylam to sama nie wierze jak komiczne pozy muszę przyjmować.

Jak bym słyszała siebie:)u mnie +7 a nawet nogi nie mogę podnieść by majtki założyc czy skarpetki,jakoś bokiem trza.Zastanawiam sie co myśli mój niemąż jak tak na mnie patrzy.
A po temacie o magnezach i skurczach wczoraj znów jak sie połozyłam to musiałam "pedałowac".To już 2 dzień:/

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

A ja jestem z siebie dumna. Jak zasuwalam na dwoch etatach i w weenndy szkola, to w wolny dzien nawet pod prysznic mi sie czasami nie chcialo isc, jak bylam sama w domu. Balam sie, ze na l4 bede caly dzien w pizamie sie snuc. Tymczasem o 7 rano jestem umyta, najedzona, z lekkim mejkapem, a co, ze mnie czasami nikt nie oglada. Sprzatam i robie rozne rzeczy (z uczelnia teoche jeszcze do tylu, ale pracuje na tym). Szok. Jak normalny zywy czlowiek